Last news in Fakti

2 Декември, 2019 16:40 15 346 43

АПИ предупреди: Вече само със зимни гуми

  • зимни гуми-
  • апи-
  • пътни управления

В опорните пунктове има нужните количества сол, пясък, химикали и машини за посрещане на първия сняг

АПИ предупреди: Вече само със зимни гуми - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

От АПИ препоръчват шофьорите да пътуват със зимни гуми и да съобразят скоростта на автомобилите си. Причината е, че през следващото денонощие се очаква понижение на температурите. На много места е възможно дъждът да премине в сняг, съобщиха от АПИ.

Пътноподдържащите дружества са готови да реагират веднага и да обработят настилките и съоръженията, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите.

В опорните пунктове има нужните количества сол, пясък и химикали и машини за посрещане на първия сняг. Директорите на пътните управления следят метеорологичните прогнози по райони и ще предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Manhart

    74 7 Отговор
    "От АПИ препоръчват шофьорите да пътуват със зимни гуми и да съобразят скоростта на автомобилите си" - Е щом само препоръчват е НЕ е задължително пак добре хаха :)
  • 2 русенец

    47 0 Отговор
    "Пътнoпoддържaщитe дружecтвa ca гoтoви дa рeaгирaт вeднaгa и дa oбрaбoтят нacтилкитe и cъoръжeниятa, зa дa ce ocигури бeзoпacнoтo пътувaнe нa шoфьoритe.

    В oпoрнитe пунктoвe имa нужнитe кoличecтвa coл, пяcък и химикaли и мaшини зa пocрeщaнe нa първия cняг. "

    ...Да разбирам ли, че за първа година зимата няма да изненада държавните служби?

    Коментиран от #4

  • 3 Петър

    56 47 Отговор
    Стига тия зимни гуми,надухте ми главата.Такова животно като ЗИМНИ ГУМИ в България нема.
  • 4 антрашпиц

    38 0 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    Не е много сигур о,че няма да ги изненада....

    Коментиран от #5

  • 5 русенец

    32 0 Отговор

    До коментар #4 от "антрашпиц":

    То аз точно затова питам, защото тоя филм съм го гледал много пъти - уж всичко готово и хоп - изненадващо през зимата завалява сняг и такова мамата на цялата подготовка, както и на тези, които плащаме винетки и би следвало да можем да ползваме пътищата.
  • 6 123

    45 32 Отговор
    Каквото и да предупредят АПИ, все тая. След недоносчето в Закона за движение по пътищата, че може да се кара с летни гуми зимата, за което да благодарим на Барни Ръбъл, понастоящем министър на правосъдието, тия препоръки отиват директно от едното ухо през другото. Защото, има редица тъпоглави, които сега в хор ще почнат да обясняват, че в България нямало точно зима и за 2 месеца нямало да си слагат зимни гуми. А това, че летните при под 10 градуса се одървят като бакелит няма значение. Важно е да спестим някоя стотинка..

    Коментиран от #8, #26

  • 7 Балканец

    47 1 Отговор
    А за нашите надупчени пътища скоро ще са задължителни и само високопрофилните гуми. Нископрофилните ще ги забранят със закон.
  • 8 Обективен

    32 14 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    А зимните над 10 градуса какво правят?

    Коментиран от #9, #43

  • 9 Дедо ви

    37 10 Отговор

    До коментар #8 от "Обективен":

    Зимните гуми над 7 градуса стават меки и се износват бързо. Затова през лятото се кара с летни. Въпросът е по-скоро икономически, иначе всеки знае кое е хубаво и кое не. Ако не плащахме такива високи данъци и застраховки щеше да има пари поне за 2 нови гуми всяка година.

    Коментиран от #16, #38

  • 10 гост

    31 19 Отговор
    Със зимни гуми лятото, нямам абсолютно никакви проблеми, нито при дъжд... спазвам си ограниченията, пазя дистанция и всичко е 6! Зимата със същите гуми си катеря снежна Витоша, без проблеми и отново Бавно и Предпазливо, за разлика от джигитите, където дрифтят... Но да караш с летни гуми зимата си е тотална глупост, особено пък на сняг, недай Боже да има и такива! Зимната през лятото може и да се "стопява" по-бързо, зависи от качеството на гумата, но лятната през зимата при 0 градуса... леле

    Коментиран от #12, #14

  • 11 Червената армия 45година

    35 9 Отговор
    Стигна берлин и без зимни гуми над 4мм😂😂😂😂😂😂

    Коментиран от #13

  • 12 Ай стига бе

    27 12 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Голяма глупост правиш. Зимните гуми през лятото се "изпичат" от високата температура на асфалта и вече не стават нито за зимни, нито за летни.

    Коментиран от #27, #28, #34

  • 13 Гост

    11 13 Отговор

    До коментар #11 от "Червената армия 45година":

    Стигна, ама кога? Април месец когато се стопи снега! Ако беше със зимни гуми, щеше още за Нова година да е там! :)))
  • 14 Димов

    29 9 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Че да кажа и аз от опит: лятото (юли) със зимни гуми ми се наложи да спра рязко, за да пусна пешеходци да минат. Тъкмо бях вкарал трета след светофара, нямах 50км/ч. Колата беше без АБС и свиреха гуми и се влачеше по асфалта, като на лед. Сякаш бяха намазани с масло, тия зимни гуми. Повече лятото със зимни - не.
  • 15 Учете и Работете

    20 3 Отговор
    Вдигнете си стандарта на живот и тези неща ще спрът да ви бъркат в здравето. И среден клас гуми да си купувате, зимата трябва да са с мек каучук и хубав грайфер. Аз съм от северна България, при нас трябва за 2-3 месеца да си със зимните гуми.
  • 16 Питащ

    21 6 Отговор

    До коментар #9 от "Дедо ви":

    След два три дена прогнозата е за над десет градуса трябва ли да слагам летните гуми?

    Коментиран от #21

  • 17 Йосип Броз Тито

    26 3 Отговор
    Ми да вземат да ни подарят от АПИ на всички обикновени данъкоплатци по един комплект хубави зимни гуми НОВИ и всичко ще е наред.
    А колко са подготвени за справяне със сняг и поледици, ги знаем.
    Паднат 2 см сняг, замръзне и обявяват бедствено положение. А уж винаги казват, че са подготвени. Тая песен тяхната се изтърка вече.
  • 18 ШОПО

    8 2 Отговор
    ЧЕ ВИ ИЗНЕНАДА!
  • 19 Valio

    14 8 Отговор
    Напук на АПИ и всички,които се опитват да вменят,че зимните гуми са задължителни няма да си ги сложа макар,че миналата година ги купих и са на не повече от 6 х.км.
  • 20 Аз карам

    7 6 Отговор
    Аз карам 8 ма година с всезонни гуми живея в германия. Карам 45к км на година. Ходя в австрия, италия, франция, белгия, холандия, швейзария, лихтенщайн, унгария, румъния, България и гърция. Първите бяха евтини да видя как е Нексен корейски колата бмв5 ит 2000година стар модел. Първата зима беше началото на декември тръгвам към България от Бадем вюртернберг. Още в бавария запука сняг и така бавария цяла австрия и половината унгария сняг да си е@е. Аз понеже съм варненец такова нещо не бех виждал. Въпросното бмв с новите тогава на половин година всезонни нексени нито за миг не се подхлъзна. Разбира св карах на тръни имах си едно на ум. И така 5 лета 4 зими. Вече петото лято се усети че не спират толкова добре колкото трябва. Бяха износени доволно. Става лято 2019 отивам в Ауди Дармщад копувам употребявано ауди а4 на предно 2.0 дизел модел 2016 б9 комби. Разбира се с летни гуми няма ес лайн няма куатро няма кожа не ми дават зимни гуми щото се циганих за цената ама го смъкнах доволно. Копувам го разгара на лятото гумите пирели чинтутаро много висок клас гуми бетон. Задните за боклука дот 2016 предните на 1 година дот 2018та. Идва октомври ноември закона тука за зимни или всезонни гуми ме хваща живея в германия. Отварям гугъл чета тестове сравнения оценки на всезонни избирам дънлоп А005 245/40/18 какъвто в и размера на летните ми. Идват слагам ги тука едно въртене на гуми е 85 евро всеки сезон отделно 6 кинта на месец за съхранение на комплект до де сезон. Пе

    Коментиран от #25, #30, #31, #41

  • 21 Николай

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Питащ":

    Не трябва, от 15 -ти ноември до 1-ви март със зимни гуми, препоръчително е, не е задължително.
  • 22 агент08

    19 3 Отговор
    АПИ да ми лапат чепа заедно с герберастите!
  • 23 666

    7 21 Отговор
    Като нямаш пари за зимни гуми значи неможеш да си позволиш кола!!!
  • 24 ввнв

    23 1 Отговор
    Няма приет закон за зимни гуми има за дълбочина на грайфер не заблуждавайте!!!

    Коментиран от #39

  • 25 Някой

    9 2 Отговор

    До коментар #20 от "Аз карам":

    Бива да си неграмотен, но чак пък толкова... Трудно се разбират драсканиците ти! И се пише Баден-Вюртемберг между другото...
  • 26 Карач

    13 0 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    То ако питаш такива като вас трябва да слагаме и пролетни и есенни гуми.

    Коментиран от #40

  • 27 Nasko

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ай стига бе":

    To4no
  • 28 БЪЛГАРИН

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ай стига бе":

    Още, при кал захапват на земни и непочистени пътища и правят възглавница към гумата, нашите пътища всички са нечистени!
  • 29 Pavlin

    5 0 Отговор
    АПИ буквално трябва да си гледат работата, че що малоумни знаци и липсващи такива има по пътищата , че направо не е за вярване. Да спрат да се обаждат за щяло и нещяло.

    Коментиран от #36

  • 30 _he_

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Аз карам":

    Що за сравнение правиш? Изброил си куп държави, но като махнеш от тях България, Румъния и частично Унгария, да те питам, в останалите кога видя сняг на пътя? Сред зима там в зелените площи съм виждал планини от сняг, но пътната настилка и тротоара чисти, сякаш снежинка не е падала.
    И какви 8 години караш по 48k км? Първо след седмата година гумата и на 1 км да е, каучука и не става. Ти за 8 години пишеш? И малко математика - 8 г. по 48k = 384k км? Коя гума издържа толкова километри?
  • 31 Plameni

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Аз карам":

    Бил си купил зимни гуми дунлоп А 005 😂😃😅Dunlop 005 са гумени ботуши 😃😄😅😂
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 АПИ да се ухапи

    5 0 Отговор
    АПИ да са ухапи отзад ако може. При тия пътища , мостове, магистралки каквито и гуми да се сложат все е опасно !
  • 34 БАРО

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ай стига бе":

    Тия глупости дето ги дрънкаш ги практикувам вече 35 години и нямам никакви проблеми и да ти кажа цял живот карам само със зимни гуми втора употреба и нямам катастрофа заради гумите Ало Мики Маус се прибираш ама аз се реди на опашка Защо не мога айде айде чао и най-хубавите гуми и най-хубавата кола не те спасяват Ако не го можеш
  • 35 Миш-маш проект конструкшън

    2 0 Отговор
    Е**** колко много разбирачи Направо се късам от смях
  • 36 БАРО

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Pavlin":

    Забрави да споменеш и колко сложени знаци има дето изглеждат супер смешно да вземат да отворят правилника там освен правилата за движение е написано и как трябва да бъдат поставени знаците
  • 37 Малко Извън темата

    2 1 Отговор
    Занимаваме се с летни гуми зимни гуми и пропускаме много по-важни и страшни неща Седя си тук до Мосю Бриколаж и гледам как мафията наречена българска държава е съборил а печатницата продала е терена на мафията от другата страна на масата наречено български бизнес и сега си копаят едни багери да си строят Ей каква голяма мафия италианците пасти да ядат Ами така е едните боклуци разпродадоха държавните заводи сега другите боклуци разпродават държавните терени А в следващите боклуци ще разпродават задниците ви
  • 38 Видинка

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Дедо ви":

    С м е х у р к о !!!
  • 39 Взе като тъп чел закона

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "ввнв":

    Ако съм със зимни например 3 ММ в нарушение ли съм?))))
  • 40 Ха ха

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Карач":

    ААА не. Ами дневни и нощни? Пък били пуснали и за мъгла))))
  • 41 Еретика

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Аз карам":

    Такова чудо всесезонни гуми НЯМА.Тия гуми са вода и калТОЧКА.А това е ЛЪЖА че всички затадняшки държави карат минимум с гуми. ЧЕТИРИ ММ.Ако можете ме опровергайте.В поне една много богата западняшка държава минимумът е под ДВА ММ.

    Коментиран от #42

  • 42 Plameni

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Еретика":

    Австрия ,Хърватия ,Чехия минимум 4 мм.За всесезонни гуми можеш да провериш при големите вносители .Почти всички големи производители на гуми ги педлагат.
  • 43 Коко

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Обективен":

    Пич един такъв мадрец като тебе миналата година ми удари мерцедеса отзад щото беше с летни гуми и не можа да спре и слезнах от колата и му изкривиха тъпата кратуна вече със сигурност си е сложил зимни
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове