Last news in Fakti

3 Декември, 2019 17:46 10 551 39

АБВ: Борисов е подписал секретни договори в САЩ

  • абв-
  • георги кючуков-
  • бойко борисов-
  • румен петков

Не открихме нито един друг документ, който да документира какво е постигнато в САЩ освен съвместната декларация

АБВ: Борисов е подписал секретни договори в САЩ - 1
Снимка: АБВ

Доц. Георги Кючуков, член на ИБ на политическа партия АБВ изрази предположение пред медиите, че при визитата на българския министър-председател в САЩ са подписани секретни документи – съмнение, подкрепено от присъствието на военния министър в делегацията.

„Ние от ПП АБВ не открихме нито един друг документ, който да документира какво е постигнато в САЩ, освен съвместната декларация. Съществуват предположения, че има подписани секретни документи. Това се подкрепя и от факта, че в делегацията беше министърът на отбраната, което по дипломатически път значи, че има някакъв предвиден съвместен документ със съответния му колега в Щатите“.

Цитиран от партийния пресцентър, доц. Кючуков подчерта, че около изграждането на Координационния център за военноморските сили в Черно море стоят много въпроси, на които българското общество трябва да получи конкретни отговори.

„Звучи много странно изявлението на министъра на отбраната, че той ще бъде в координация с граничната полиция на държавите от Черноморския регион. В Бургас има такъв център, който координира дейността на морските администрации на всички държави от Черноморския регион и този център върши много добра работа. Кой ще финансира изграждането на този център? Този център ще бъде център под командването на НАТО или под командването на САЩ? Тоест НАТО връща ли се към срещата на върха от Уелс през 2014 г., когато за такъв център се е говорело или не? Ще има ли българско присъствие в този център, кой ще го обслужва, кой ще го строи, кой ще доставя апаратурата? Интересува ни и как този център се съчетава със заявлението на премиера, че той иска Черно море да бъде зона на туризъм, а не да има военни кораби“.

Кючуков постави акцент и на въпроса по какъв начин висшите български държавници получават мандат да представляват страната зад граница и като пример посочи водената от Борисов делегация в САЩ, както и визитата на президента Румен Радев на Срещата на върха на НАТО, която започва днес.

„Опитахме се да намерим в протоколите на заседанията на Министерския съвет и на Народното събрание - някъде да е обсъждан мандата на тази делегация. Нашите усилия не се увенчаха с успех. Това не е прецедент, като че ли се превърна в практика висшите държавни служители да отиват без определен мандат. Не успяхме да намерим и отговор на въпроса с какъв мандат президентът на България отиде на Срещата на върха на НАТО в Лондон, какви въпроси ще обсъжда и какви са пълномощията му да подписва документи“.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    69 17 Отговор
    Ще подпише естествено. Той Ньойският договор изтече на 27-ми ноември. Трябва да го поднови естествено.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Последния софиянец

    85 7 Отговор
    Много ясно че няма да каже какво е подписал. Но бързо ще разберем. Както се казва в Библията : По делата ще ги познаете.
  • 4 Рошко

    79 12 Отговор
    Ша подпише, утре руснака кат но загрее един топол м, и тогава ще разберем какво е подписал, секретни бази за краварите, ние не знаем ама ишанките з аят къде са, та заради една тиква бай ганьовска нас ще попилеят
  • 5 Анонимен

    104 10 Отговор
    От ФАЩ нищо хубаво не сме видяли и няма да видим. Това е държава създаваща войни по Света, за да контролира петрола. Сега тиквата ще даде строителството на Белене, на американците и ще плащаме още по скъп ток.

    Коментиран от #13, #15

  • 6 deadman1488

    80 10 Отговор
    подписал е ликвидацията на българите християни до 2040-2050г..
  • 7 Горо

    86 10 Отговор
    Борисов е готов да подпише каквото поискат от него американците, стига да го държат на власт до края на живота му. Цар Бойко Първи от Банкя - хитрецът, който взе властта от царя, на който бе телохранител, само че тихомълком, както и тихомълком си управлява стадото овце.
  • 8 876

    13 23 Отговор
    Вероятно е подписан "голям шлем";1,2,3-то, както се изрази навремето един наш, грешка-ваш другар, а заглавието си е чиста проба манипулация, господа журналяци-бомбастици.
  • 9 1944

    11 33 Отговор
    споко бе таваришчи, от герб ще докладват директно в кремъл. ама за вас няма да има грантове. хаха
  • 10 Zaza

    68 6 Отговор
    СТАДОТО СИ ЗАСЛУЖАВА МУТРИТЕ ЩОМ МЪЛЧИ И НЕ ПРОТЕСТИРА. ОВЦЕ
  • 11 Червен еврейски интернационал

    8 26 Отговор
    Да,има такава подписана договорка! Бойко да посещава Америка,но да изпълнява заповедите на Москва.
  • 12 Русоробите са злобни безмозъчни червеи

    7 47 Отговор
    То е ясно от 30 години. Договорът е прост и ясен - да се разгони фамилията на Кочината на Злото и Лъжата и умрат от глад и злоба миризливите национални предатели - русоробите. Ясно, като бял ден.

    Коментиран от #18, #29

  • 13 Рошко

    30 5 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимен":

    Как бе виж само как качествено ни доят, мариците Челопеч Белене 80%отнсшста вода се бутилира от тях, виж не е ли готино
  • 14 Нммм

    33 5 Отговор
    Какво му пука на този...нали всички партии са една обща партия...какво се прави на циркаджия:)))
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Румяна Костова по-младата

    9 28 Отговор
    Руската пропаганда в България почти няма пари /заради блокирани сметки от прокуратурата поради обвинения в шпионаж/ и си е наела тъпоумни африкански маймуни за тролове. Няма пари за руси, богати, умни, знаещи и скъпоплатени тролове и поради тази причина каузата на руската пропаганда в България, с която се опитва да провежда хибридна атака към страната ни е ''et maturam causam antequam nascantur morientium''....А на въпроса за САЩ, Китай и Русия и децата знаят че Тръмп е актьор, който само отклонява вниманието докато истинскте управляващи САЩ, а това е Пентагона, разполгат със скоростта на ''американски стахановци'' навсякаде около Русия и Китай новитe хипербързи, крилати, стелт томахоук ракети с неутронни и водородни глави....
  • 17 Ванга

    31 7 Отговор
    България ке се оправи кога изчезнат тиквите!

    Коментиран от #23

  • 18 Никита

    48 5 Отговор

    До коментар #12 от "Русоробите са злобни безмозъчни червеи":

    Мило, ще ни кажеш ли, чии са фирмите, които ни източната златото, медта и другите ресурси, които по закон са наша българска държавна собственост, a политици дадоха без право на концесионера срещу малък процент? И каква е тая държавна сигурност отбрана тук, която позволи това? Вярваш ли, че е Русия? Злато газим бедни стоим. Вода гази жадни ходим Защо няма осъдени политици за тия престъпления? И докога ще ни грабят?,

    Коментиран от #21, #22

  • 19 Усмивката

    18 4 Отговор
    Е, в Америка не са толкоз тъпи да се надвест на един подпис .По скоро върви вресията ,че Бойко му е обещано безоблачно пенсиониране и подкрепа В замяна на запазване текущото летаргично съществиване на балканската държава България.Това е необходимо за едно по предвидимо развите на бъдещи процеси и планове.Но на Бойко му е известо.Но и не мой бяга от обещание.Защото ония го държат за топките .На америте всичко им е известно.
  • 20 Боци

    6 11 Отговор
    Опазил ме Господ не съм фен на Боци, но кой и защо им дава трибуна на тези с бомбастичните им глупости. Според всичките им изборни резултати освен членовете на семействата им да са прилагали още 5-6 завеяни банки. Ммм
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 мали мали

    4 6 Отговор

    До коментар #18 от "Никита":

    Я прочетете пак коментар 18 и си лягаите та без туи това само да работите за друго не ставате аи лека вечер че утре сме на бачкане
  • 23 Фий

    2 4 Отговор

    До коментар #17 от "Ванга":

    След тиквите,кУрнишони
  • 24 Яваш

    7 4 Отговор

    До коментар #21 от "Русоробите са злобни безмозъчни червеи":

    Не се пени толкова,истината ще те изненада неприятно
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Запалката

    5 6 Отговор
    Щом мурзилажа се гърчи, нещата вървят добре.

    Коментиран от #27

  • 27 Ххх

    1 3 Отговор

    До коментар #26 от "Запалката":

    Жоро Мурзилката ли се пали по собствените си тъпизми ?
  • 28 Фили Тотю

    16 1 Отговор
    И на малките децаот забавачницата е ясно че ЦРУ държат в зависимост Боко Тиквата с тъмното си мутренско минало а защо пък не и настоящо та той и сега си е мутра Щом пръдне Тръмп Бокое готовнасран
  • 29 Не знаеш ли

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "Русоробите са злобни безмозъчни червеи":

    Не знаеш ли,че който гроб копае първи пада в него а?
  • 30 ВНИМАНИЕ

    16 0 Отговор
    Българските деца са полуграмотни!
    Ето това е ясен знак, че България не я чака нищо добро.
    ОБРАЗОВАНИЕ И "ИКОНОМИКАТА ГЛУПАКО"!

    Коментиран от #31

  • 31 Педагог

    4 12 Отговор

    До коментар #30 от "ВНИМАНИЕ":

    За твое съжаление са по грамотни от руските Печелят математически и не само Олимпиади Конкурси и други надпревари в науката
  • 32 ЪРП

    9 1 Отговор
    100% СА ПРОДАДЕНИ.....ПАРДОН, ПОДАРЕНИ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ ПО НАЙ-ДОЛНОПРОБНИЯ, НАЙ-СТРАХЛИВИЯ И ДОЛЕН НАЧИН НА ГОСПОДАРИТЕ ИМ!!!!!!!!!!!!
  • 33 ЪРП

    11 3 Отговор
    ВЪОБЩЕ НЕ ИМ ДРЕМЕ ,ЧЕ ОБРИЧАТ ВАРНА ДА СТАНЕ МИШЕНА ЗА ЯДРЕН УДАР ПРИ ЕВЕНТУАЛНА ВОЙНА С ИЛИ ПРОВОКАЦИЯ СРЕЩУ РУСИЯ!!!!!!!!!!!
    ПУТИН МНОГО ЯСНО ЗАЯВИ В ПРАВ ТЕКСТ, ТОЗИ КОЙТО РАЗПОЛОЖИ БАЗИ НА НАТО В ДЪРЖАВИТЕ, КОИТО СА В НЕПОСРЕДСТВЕН АБЛИЗОСТ ДО ГРАНИЦИТЕ НИ АВТОМАТИЧНО ПРЕВРЪЩА ДЪРЖАВИТЕ СИ В ЦЕЛ ЗА ЯДРЕН УДАР!!!!!!!!!!!
    КАЗА ГО В ПРАВ ТЕСКСТ ЧОВЕКА, БЕЗ ШИКАЛКАВЕНЕ ОЩЕ ПРЕДИ 2,3 ГОДИНИ!!!!!!!!!!!!
    ЧЕСТИТО ВАРНАЛИИ, ЧЕСТИТО БЪЛГАРИ......ЗАЛОЖНИЦИ ЗА ПУШЕЧНО МЕСО.........ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ!!!!!!!!
  • 34 ЪРП

    0 0 Отговор
    http://epicenter.bg/article/-quot-Izvestiya-quot--SASht-vodyat-sveta-kam--quot-20-minuti-do-voyna-quot-/171036/7/0
  • 35 ЪРП

    5 1 Отговор
    СТАТИЯ ОТ "ЕПИЦЕНТЪР"
    На прицел ще бъдат "центровете за взимане на решения", подчерта президентът
    Путин заплаши да насочи ракети към Европа, ако САЩ разположат свои
    Нека американските стратези пресметнат за колко минути ще долетят нашите ракети, а след това да приемат поредното антируско решение, посъветва руският лидер
    Президентът на Русия Владимир Путин предупреди, че Русия може да прицели своите нови ракети в „центровете на взимане на решения“, ако Вашингтон разположи свои ракети в Европа, предадоха световните агенции.

    "Русия не възнамерява да бъде първата, която да разположи такива ракети в Европа," каза Путин по време на ежегодното си обръщение пред Федералното събрание на Русия, цитиран от Агенция "Фокус".

    "Ако САЩ ги разгърнат в Европа, това ще влоши драматично международната сигурност, създавайки сериозни заплахи за Русия," каза държавният глава.

    "Казвам ясно и открито, че Русия ще бъде принудена да създаде оръжия, които могат да бъдат използвани ... срещу центровете за вземане на решения, които стоят зад ракетните системи, които ни заплашват," категоричен бе руският лидер.

    "Русия е готова за диалог със САЩ, но вече няма да чукаме на затворени врати и да позволяваме да ни заплашват. Нека американските стратези пресметнат за колко минути ще долетят нашите ракети, а след това да приемат поредното антируско решение", заяви Владимир Путин.
  • 36 ЪРП

    3 1 Отговор
    ....„Ние искаме да имаме приятелски отношения със САЩ“, заяви държавният глава. „Но политиката на САЩ едва ли може да бъде наречена приятелска. Продължават антируските санкции, демонтират се нормите на международното право. При това определят Русия като заплаха. Но това не е истина, Русия не заплашва никого, ние не искаме конфронтации“.

    За устойчивото развитие на Русия е нужен мир и затова страната развива своя военно-промишлен комплекс и разработва оръжие, за да не се осмелява никой да оказва силов натиск, поясни президентът и предложи на американците да пресметнат обсега и скоростта на руските ракетни системи и чак след това да взимат решения.

    „Нашите партньори продължават разрушителната си политика“, констатира Путин. „Това са умни и талантливи хора. Но сред тях има много, които са увлечени от идеята за превъзходството на САЩ над целия останал свят. Обръщам се към тях – нека първо пресметнат времето на пристигането на нашите ракети, а след това да взимат решения“.

    „Сигурността на Русия безусловно ще бъде обезпечена и ние повече няма да чукаме на затворени врати. Ще продължим да развиваме нашите въоръжени сили, включително, ползвайки се от опита натрупан по време на антитерористичната операция в Сирия. За да не може никой и да си помисли за агресия срещу Русия“, предупреди Путин.

    Всички трябва да разберат, че Русия е била и ще бъде суверенна, независима държава, заяви президентът.

    „Русия е била и ще бъде суверенна, независима държава.
  • 37 ЪРП

    3 2 Отговор
    Това трябва да е ясно на всички“, заяви руският лидер. „Русия не може да бъде държава, ако не е суверенна. Някои страни могат, Русия не“.

    Путин подчерта, че изграждането на отношения с Москва означава „намиране на съвместно разрешаване на най-сложните въпроси, а не диктуване на условия“.

    Владимир Путин призна, че Договорът за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег (ДРСМО) е остарял, но САЩ са използвали измислени обвинения по адрес на Русия, за да излязат от него.

    Той отбеляза, че „най-острият и обсъждан към ден днешен въпрос от руско-американските отношения остава едностранното излизане на САЩ от ДРСМО“.

    „Да, действително, от момента на сключването на този договор през 1987 година се станаха сериозни промени по света“, заяви руският лидер.

    „Много страни развиваха и продължават да развиват тези оръжия, а Русия и САЩ не, ние доброволно се ограничихме сами себе си. Това положение на нещата, разбира се, може да предизвика въпроси,“ отбеляза президентът.

    „Но американските партньори трябваше да кажат именно това, да говорят честно, а не да използват измислени обвинения по адрес на Русия, за да обосноват своето едностранно излизане от Договора“, подчерта Путин.

    „Щяха да направят по-добре, ако както през 2002 година, когато излязоха открито от договора за Противоракетната отбрана, бяха го направили честно. Добро или лошо – това е друг въпрос. Аз считам, че е лошо. Но направиха така и това е“.

    „А как действат в действителн
  • 38 ЪРП

    4 2 Отговор
    „А как действат в действителност? Сами нарушават всичко, а след това търсят оправдание и назначават виновник, освен това мобилизират своите сателити,“ подчерта руският президент.
    20 февр. 2019 | 14:37
  • 39 Иво

    0 0 Отговор
    Герги , как още не са те направили ПРОФЕСОР, бе? На тази възраст....само доцент ? Обикновено другарчетата се грижат за тези ,, подробности ".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове