Last news in Fakti

18 Декември, 2019 13:55 7 726 13

МВР с голям удар срещу наркоразпространението (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • русе-
  • русенско-
  • новград-
  • марихуана-
  • канабис-
  • наркотици

В русенско село са разкрити мащабни постройки, пригодени за производство на марихуана

МВР с голям удар срещу наркоразпространението (СНИМКИ+ВИДЕО) - 1
Снимки: и видео: МВР

Спецоперация по противодействие на производството и разпространението на наркотици се е провела вчера в Русенско, съобщиха от МВР.

В рамките на акцията криминалистите проверили стопански двор на територията на село Новград, община Бяла. На място, в момент на събиране на зелена тревиста маса и приготвянето ѝ за транспортиране, са задържани 7 жители на София област.

По време на процесуално-следствените действия, в две халета и административна постройка, са открити 1743 саксии, цялостно изградена система за поливане, отопление и вентилация, както и над 140 килограма суха тревна маса, която при извършен полеви тест реагирала на марихуана. Иззети са и три автомобила - Renault, Mercedes и BMW, ползвани от задържаните, единият от които пригоден за транспортиране на бидони с наркотика. Намерени и иззети са и множество документи, сочещи към фирми, свързани с покупки на части от оборудването, мобилни телефони, компютърни конфигурации, таблети, системи за видеонаблюдение и радиовръзка между лицата.

В хода на операцията, със съдействие на криминалисти на ГДНП, СДВР и ОДМВР – София, са задържани и двамата собственици на имота, извършени са претърсвания на обитаваните от тях адреси, иззети са автомобил Mercedes и мобилни апарати.

МВР с голям удар срещу наркоразпространението (СНИМКИ+ВИДЕО)

С постановление на Окръжната прокуратура в Русе осем от задържаните остават в ареста за срок до 72 часа. Работата по документирането и доказването на престъпната дейност продължава в рамките на образуваното досъдебно производство под прякото наблюдение на прокуратурата.

МВР с голям удар срещу наркоразпространението (СНИМКИ+ВИДЕО)


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брах ви лайката гербаджийска

    40 5 Отговор
    Доста нескопосано това мвр щом изобщо са допуснали да се сътвори това съоръжение в индустриялен мащаб
  • 2 Gooolemmm

    79 1 Отговор
    Някой е забравил да плати вноската по кредита!
  • 3 Насо

    35 3 Отговор
    Леле кефи ме макар да не използвам тревица определено ми харесва как са го направили хората, като по филмите. Много пари са вложили в тази оранжерия. Може само от телефона да я командва и да идва веднъж седмично. А колко много пари се изкарват от този джоджан.
  • 4 Законно

    38 3 Отговор
    Крайно време е да се узакони отглеждането на индийският коноп, използван за медицински цели. Преди време гледах по ТВ наши интелигентни и образовани млади българи какво са направили в Румъния – от отглеждането на растенията, до преработката и пласирането на европейските пазари. По– добре на светло(законно), отколкото да се хаби държавен ресурс за разбиване на незаконни производители. Освен това– законно ли е, съответно данъци, такси и др. ще влизат в хазната. За употребата – за доказано медицински нужди–да, за глезня– твърдо не!

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    22 0 Отговор

    До коментар #4 от "Законно":

    Ти разсъждаваш логично, защото като гражданин плащаш масрафа. Но на държавата, хич не ѝ е до пазене на ресурса или целомъдреното му използване. Напротив, колкото повече толкова повече и колкото по-лесно става повече, толкова да пребъде. Когато стане време за отчет на МВР се демонстрира стъкмистика, че проестъпността и тази година е намаляла да речем със 7%. Когато стане време за разпределяне на бюджета на МВР, престъпността рязко скача. На Европейската тепсия, България е държавата с най-раздут милиционерски и административен щат. Но това май е и в световен мащаб. Ако пък хванат някой с два джойнта в джоба ще му разтаковата таковата за да си оправдаят заплатите. Всичко знаем какво се случва с големите и не дотам големите риби - плащат си на полицията да ги пази.

    Коментиран от #6, #12

  • 6 Законно

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Прав си, защото ни управляват малоумници и некадърници и всеки гледа да лапа, а никой не мисли за народа. Та ме подсети, че дори ако отглеждането се узакони, то ще почнат едни регистрации за земеделски производители, та да добарат евросредства и познай КОЙ ще се дореди. То и сега парите са си у същите, ама ме е яд, че само имитират дейност.
  • 7 Един

    11 1 Отговор
    Що мислите са ги "хванали"? ЗАЩОТО НЕ СА ПЛАЩАЛИ НА КОГОТО, КОЛКОТО И КОГАТО ТРЯБВА!
  • 8 Доценто

    6 0 Отговор
    Браво за анализа и коментарите, все още има будни граждани в тази държава.
  • 9 Доценто

    1 0 Отговор
    Визирам законно и гост.... гостоприемно:)
  • 10 ААА

    4 0 Отговор
    Това био-земеделие по каква европейска програма е , и кога му е програмният период , че са интересувам ,за един приятел.
  • 11 Гост

    2 0 Отговор
    Конопа е дар от природата и няма как да има над такъв ресурс монопол,а от него може да се правят много неща от които елита няма полза да е в ръцете на хората,защото няма пари и бизнес за тях.
    Един прост пример давам,на място където има картофи ако има коноп около тях няма да има колорадски бръмбари.
    Има доста инфо по темата в нета.
    Човек ако е наясно от какво заболява и как може да се самолекува не са му нужни лекарства и билки дори.
    Докторите не лекуват причината и никога няма да могат,но за счупено или хирурзите вече са нужни и помагат.
    Е,ако няма проблеми човека няма да има адвокати,полицаи и т.н.,но пари се правят от проблемите и решенията които са позволени и се предлагат за пари.
    Новата година ще покаже,че по стари правила и със старо мислене няма да се живее дълго.
  • 12 :( :(:(:

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Ама как му разбираш.....
  • 13 mi ta ka

    4 0 Отговор
    г-н Нунев може да ни разкаже от самото начало как започна да се занимава с наркоразпространението и пряко за тази оранжерия в Новград.
    (ако има един нормален истински разследващ журналист в България много лесно може да стигне до аксиомата)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове