Last news in Fakti

27 Декември, 2019 19:11 5 897 24

Нападали Йончева тенденциозно и целенасочено

  • елена йончева-
  • еп-
  • евродепутат

В цялата си дейност в българския Парламент, както и в ЕП, Елена Йончева е доказала най-активна и последователна дейност в борбата с тези грозни за политическото ни настояще явления, заявяват от пресофиса

Нападали Йончева тенденциозно и целенасочено - 1
Снимка: БГНЕС

"По повод на публикация в сайта „Епицентър“ от 22.12.2019 г. с автор Светлана Шаренкова, озаглавен „Кого представлява Елена Йончева в Европарламента?“, пресофисът на депутата от Европейския парламент Елена Йончева използва правото си на отговор със следното изявление:

Правото на независим вот на европарламентаристите е основата на функционирането на Европейския парламент и гаранция за реалното прилагане на демокрацията. Всякакви опити този вот да бъде манипулиран, ограничаван или оказване на натиск върху евродепут са недопустими под никаква форма.

Във въпросната статия манипулативно се изкривяват факти и се прави невярно внушение, че приетата Резолюция от ЕП в защита на религиозните и малцинствени права противопоставя България на Китайската народна република и волята на двете страни да бъдат стратегически и равноправни партньори. Заявява се, че отправената загриженост за правата на етническите и религиозни малцинства в Синдзян-Уйгурския автономен район са на декларативно ниво – без доказателства и аргументация. По повод тези твърдения следва да се има предвид следното:

Приетата резолюция е резултат от шокиращите разкрития от миналия месец по аферата "China Cables". В пълномащабно международно разследване от журналистически консорциум, в който участват медии като германските „Зюддойче Цайтунг", ВДР и НДР, а също така БиБиСи, „Ню Йорк Таймс", „Монд", „Ел Паис" и други бяха публикувани поверителни документи на Китайската комунистическа партия, разкриващи подробности за нарушения на човешките права в Северозападен Китай. Автентичността на документите беше потвърдена от водещи международни експерти.

Констатациите на експертите бяха препотвърдени въз основа на сателитни изображения, както и данни, разкази на очевидци. Съгласно правителствена програма около един милион хора са били произволно задържани в места, наричани „центрове за политическо превъзпитание“, за неопределен период от време. Тези превъзпитателни обекти се наричат също така „центрове за професионално обучение“ и понастоящем това е най-мащабното в света масово лишаване от свобода на етническо малцинство. Бяха оповестени сведения, че малки деца са били изпращани в държавни домове за сираци дори ако само един от родителите им е задържан в лагерите за интерниране. Обезпокоителен прецедент представлява частта от програмата, свързана с прилаганите форми на кибернаблюдение и новите стратегии за контрол, подпомогнати от най-различни технологични нововъведения.

Прилаганите мерки от страна на китайската държава за гарантиране на „всеобхватен надзор“ на Синцзян са основани на монтирането на електронно наблюдение „Skynet“ в основните градски райони, монтирането на GPS проследяващи устройства във всички моторни превозни средства, използването на скенери за лицево разпознаване на контролните пунктове, гарите и бензиностанциите, полицията в Синцзян провежда кампания за събиране на кръв с цел допълнително разширяване на базата от ДНК данни.

Подобни практики представляват обезпокоителен прецедент и не могат да бъдат възприети или поощрявани от нито една европейска страна или европейска партия.

Въпреки изразената позиция на БСП за развитие на връзките между България и Китай на държавно ниво, както и на връзките с управляващата Китайска комунистическа партия – в рамките на партийната външна политика едва ли е допустимо тези тоталитарни методи да бъдат мълчаливо подминавани.

Независимо, че статията е написана от член на Националния съвет на БСП считаме, че една лява европейска партия като БСП не може да замълчава или да гласува против Резолюция, осъждаща такива безпрецедентни нарушения на човешките права. Още повече, че БСП е партията, реално довела до демократизирането на България и във всички свои действия се противопоставя на връщането на отминали методи за контрол и натиск над обществото.

Следва да се има предвид, че китайски компании изнасят подобна техника за кибернаблюдение и тя може да бъде използвана срещу други малцинствени групи и в други страни.

България има свои малцинствени групи и сънародници в Турция, Сърбия, Албания, Украйна, Молдова и в защита на техните права можем да разчитаме единствено на обединената позиция и помощ на ЕС. В този контекст ако искаме подкрепа в бъдеще позицията ни следва да бъде принципна и последователна в настоящето.

Във въпросния материал се заявява също така, че борбата за свободата на словото и против корупцията и лобизма едва ли не не са сред приоритетите на евродепутата Елена Йончева. Считаме подобни твърдения за абсолютен цинизъм. В цялата си дейност в българския Парламент, както и в ЕП, Елена Йончева е доказала най-активна и последователна дейност в борбата с тези грозни за политическото ни настояще явления.

Нарушенията при изграждането на оградата по границата, нарушенията при изграждането на пътищата, аферата „Кум гейт“ в Хасково, аферата „Ало, Банов съм“ и др. разкрития, показващи порочни практики се дължат главно на нейната целенасочена работа.
За това и няма по-преследван български депутат с лични нападки, изфабрикувани обвинения, заведени дела за сплашване и ограничаване на дейността в това направление.

Прави впечатление факта на тенденциозните, невярни и целенасочени нападки върху дейността на Елена Йончева в ЕП. Такива действия устройват единствено силите, целящи разколебаване сред членовете и симпатизантите на БСП в навечерието на важни за партията решения.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    24 8 Отговор
    Ам-Гъл пак изпълзя от дебрите на Мордор.
  • 2 Тринити

    22 20 Отговор
    Китайската култура и цивилизация е на 12 000 000 години, а Европа няма да изкара в тоя вид и още 10години!!!

    Коментиран от #4, #15

  • 3 Еврогейския парламент

    25 19 Отговор
    Почна да си пъха гагата където не му е работата!!!
  • 4 Алфа Вълкът

    28 12 Отговор

    До коментар #2 от "Тринити":

    Друсаш ли се? Преди 12млн години не е имало човекоподобни дори.

    Коментиран от #8

  • 5 Хи хи

    17 11 Отговор
    Оооох горкатааа...
  • 6 Госあ

    30 39 Отговор
    Браво на Елена Йончева. Болшевишката диктатура и репресии нямат нищо общо със социалната идея. Но наистина нейната същинска работа е да покаже в пълна светлина грозната мафиотска структура на управлението в България. В лицето на баце и още няколко полуграмотни питекантропа. Няма да е трудно предвид наглите и просташки схеми, които използват. Оттам нататък би трябвало пък Кювеши да си свърши работата.

    Коментиран от #7

  • 7 Хи хи

    26 20 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    Не може крадлив и нагъл макак да обяснява каквото и да е на какъвто и да е някакъвпитек дори.

    Коментиран от #10

  • 8 Тринити

    16 6 Отговор

    До коментар #4 от "Алфа Вълкът":

    12 хиляди бе херооо тези допълнителните 000 са ти бакшиша!!!

    Коментиран от #14

  • 9 ужас

    33 19 Отговор
    Злобното Ленче- хапче за страх!
  • 10 ГосТ

    23 29 Отговор

    До коментар #7 от "Хи хи":

    Колко мислиш че струва един филм бе братчед? Обвиненията срещу Йончева са,че е получила по 42 000 евро на филм за 7 филма. И герберопитеците горите директно. А ако бях на нейно място щях да заведа ново дело срещу баце, че и държавата. Което отново ще бъде спечелено.

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хи хи

    33 17 Отговор

    До коментар #10 от "ГосТ":

    Че за къв филм ти говоря бе някакъв питек?Тая си краде яко и то отдавна.Питай Станишката.Комунар лъжлив.Къде и е супер техниката дето я купи за тв реклами.Питаха я хората и тя мълча кат комунист на разпит.

    Коментиран от #13

  • 13 ГосТ

    9 20 Отговор

    До коментар #12 от "Хи хи":

    Бе не знам ти за к'во ми говориш,аз ти говоря за обвиненията срещу нея. А къде е на баце амфетамина,дето го е прекарал. Изшмъркан. Там е и техниката на Йончева. Айде
  • 14 Госあ

    5 7 Отговор

    До коментар #8 от "Тринити":

    Единствените,които са горили книги 😂 Страшна работа. 😂
  • 15 така е

    12 7 Отговор

    До коментар #2 от "Тринити":

    но ако не бяха американците още щяха да ядът скакалци.
  • 16 циркаджийски изпълнения след наакване

    7 15 Отговор
    Гледайте си умреляшкия съюз, гейтаците, педофилията, изнасилванията на бебета и не си врете гагата в китайската работа ;) ... ленче.
  • 17 гост

    23 12 Отговор
    червена крадлива дърта парантия що е то бонус малус милиончева😂😂😂😂😂😂
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Жалко

    11 5 Отговор
    Смятах Еленчета за по-умна. Като гледам журналистическия консорциум, който изрежда ми е жал за интелекта на четящите. Чудя се дали е наивна или проевропейски корумпирана.
  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 4 Отговор
    крадла
  • 22 Наблюдател

    2 5 Отговор
    Йончева като обвиненията към теб са неоснователни що не си остана в БГ докато се докаже това или да излезнат верни и да отидеш там където ти е мястото? Излагаш БГ в Европа и си недостоен страхлив лъжлив и облагодетелстван гражданин за съжаление на БГ.....
  • 23 onq s konq

    5 2 Отговор
    А Боко колко милиона хариза на Доган за несъществуващ студен режерв, че и пристанище ще му правят.
  • 24 Истината

    6 2 Отговор
    Чест и почитания на тази жена защото е една от малкото журналисти които отстояват собствена позиция и не станаха платени лакей на Б.Б.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове