Last news in Fakti

7 Януари, 2020 10:35 976 10

БСП: От мръсния въздух преждевременно умират 15 000 души

  • манол генов-
  • мръсен въздух-
  • воден сектор

Политиката, която правителството провежда, е сгрешена, твърди Манол Генов

БСП: От мръсния въздух преждевременно умират 15 000 души - 1
Снимка: БГНЕС

"Фитилът вече е запален, очакваме кога ще гръмне бомбата в целия воден сектор. Не искаме да всяваме страх у хората, но този сектор е изоставен като политики от много време и се нуждае от сериозни реформи. Управляващите сами си предизвикаха и избраха темата за вота на недоверие с бездействието си. Извън всякаква логика е това, което се случва в 21 век в град Перник - да бъде подложен на подобен геноцид." Това коментира народният представител от ПГ на "БСП за България" и член на ИБ Манол Генов пред радио Фокус.

Той припомни, че през декември БСП са предизвикали парламентарен дебат по въпроса за вноса на опасен отпадък от чужбина и неговото изгаряне. По думите му в България безконтролно се внасят отпадъци, регионалните инспекции по страната не изпълняват функциите си да контролират тези процеси.

Генов подчерта още, че българските гражданите държат челни позиции в някои градове по повишена концентрация на фини прахови частици в атмосферния въздух. "По данни на Международната здравна организация от замърсяването на въздуха в България преждевременно умират 15 хиляди души", заяви още депутатът от левицата.

"Политиката, която правителството провежда, е сгрешена. Отговорност носи министър-председателят Борисов. Ние искаме българите да знаят какво е състоянието на сектора и защо се е стигнало дотам, както и управляващите да вземат мерки за справянето с проблемите", заключи Манол Генов и обясни, че левицата ще изложи останалите аргументи за вота на недоверие по време на неговото обсъждане.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    6 2 Отговор
    А ОТ ВАШЕТО УПРАВЛЕНИЕ УМРЯХА 150 000 ХИЛЯДИ
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор
    БСП ГЕ РБ ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 3 Отговор
    ГЕРБ МАФИЯ
  • 6 onq s konq

    2 1 Отговор
    Целта на Вота на недоверие е Сваляне на Правителството и ЗАМЕСТВАНЕ с ДРУГО.Точно и това е целта на БСП в случая,посочен е и Гл.Виновник -Премиерът Борисов.Странно защо обаче Висшият Член на "Столетницата" Генов в края на словото си/3-ти ред отдолу нагоре/ заявява,че "НИЕ/комунистите/ искаме Управляващите ДА ВЗЕМАТ МЕРКИ за справяне с Проблемите"...И възниква логичният въпрос:Как така "Управляващите" ще вземат мерки,след като ПОДЛЕЖАТ НА БАСТИСВАНЕ чрез вота/такава е основната Идея/?Нормално е "Мерките" да се вземат от СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО!Затова и е редно да уточни др.Манолов:С тези си думи ЗНАЧИ ЛИ,ЧЕ ИЗОБЩО НЕ Е УВЕРЕН че Вотът ще "мине" в Парламента и Крайният резултат ще е ПОРЕДЕН "Вотов провал" на БСП?И нещо мн важно:ЩЕ ИМА ЛИ НАКАЗАНИЯ в БСП за Виновниците на Традиционно провалящите им се Вотове на Недоверие?!

    Коментиран от #9

  • 7 антибсп

    2 0 Отговор
    От комунизЪма измряха милиони и продължава тук-там.
    Ама у нас свърши!
  • 8 Патриот

    1 0 Отговор
    За съжаление обаче вие не мрете. Щото сигурно все извън София сте и не дишате тези отрови достатъчно
  • 9 антрашпиц

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Чи то целта на сините комунисти не е ли същата?Друг е въпроса,че комунист със такава сложна задача неможе за се справи.Демек и герб и бсп немогат,а и не искат да се справят със мръсния въздух.
  • 10 Иво

    1 1 Отговор
    Не мога да разбера какво е виновно правителството, че всеки втори се е качил на 20 годишния курник и дими САМ по пътищата. Като сте толкова загрижени за въздуха, защо не ходите пеш, с колелото, или с градския транспорт? Ама то освен да се мрънка и плюе, май за друго не ставаме...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове