Last news in Fakti

11 Януари, 2020 09:12 1 954 25

Перничани тръгват на автошествие

  • воден режим-
  • безводие-
  • яз. студена-
  • автошествие

Автомобилно шествие „Къде ни е водата?” ще премине и през село Студена

Перничани тръгват на автошествие - 1
Снимка: БГНЕС

Автомобилно шествие „Къде ни е водата?” ще тръгне от пернишкия квартал „Проучване” точно в 11 часа в два лъча. Колоната ще мине през село Студена. Така жители на Перник ще протестират срещу безводието и режима, при който са принудени да живеят през последните седмици, съобщи Нова ТВ.

Язовир „Студена” е празен, а заради кризата през последните два дни имаше разпити и арести, включително на министъра на околната среда и водите в оставка Нено Димов.

Протестиращите искат трайни решения за снабдяването на Перник с вода, безвъзмездна държавна помощ за общината и отговорност от виновните за кризата.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой си

    52 0 Отговор
    То не само те цялата страна трябва да излезе да пита къде са парите ни къде са работни места дето само се лъже че има.От къде на къде някой хора от управлението ще имат милиони а народа ще взима малки заплати и т.н време е да се събудим и да си потърсим правата.
  • 2 Боа

    25 0 Отговор
    Позор!Бьлгария не е за европа!
  • 3 един шофьор

    35 0 Отговор
    За всичко е виновен само Бокича една фирма като не върви не е виновен главния счетоводител или началник цеха а УПРАВИТЕЛЯ.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Биоробот

    30 0 Отговор
    Не през село Студена, а през жълтите павета трябва да мине автошествието за да има ефект.
  • 6 Спас безделника

    25 1 Отговор
    ПЕРНИЧАНИ! В ДРЕВНИТЕ ДЕМОКРАЦИИ ОСВЕН СЪД ( КАТОРГА, ИЗГНАНИЕ, ГЛОБИ), ВИНАГИ, АМА ВИНАГИ НА ВИНОВНИТЕ ЛИЦА СЕ Е ОТНЕМАЛО ЦЯЛОТО ИМУЩЕСТВО ( ИМОТИ, РОБИ, КОРАБИ...ВСИЧКО!) И АПЕЛАТА (НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ) ОСТАВЯЛО ВИНОВНИКА И НЕГОВОТО СЕМЕЙСТВО ГОЛИ И ГЛАДНИ - ЗА НАЗИДАНИЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ МЕРАКЛИИ ЗА ДАЛАВЕРИ!
  • 7 Не бъди наивен

    17 0 Отговор

    До коментар #4 от "Боклук си Бойко":

    Навсякъде по света мафията държи бизнеса с боклука, затова Боколука няма как да затрие своя бизнес
  • 8 Дедо ви

    22 1 Отговор
    И какво от това? В Перник няма вода и няма откъде да дойде. Реално досега не е направено нищо! Единственото реално решение на въпроса е свързването към язовир Искър. Но не го правят, не им се иска. И те като Нено Димов чакат да завали. Ама не вали. И когато водата свърши съвсем ще почнат да строят тръбопровода от 12 км. ама ще е късно. Лавината на недоволството ще ги помете.
  • 9 нестава така

    22 1 Отговор
    това е то прост народ =слаба държава!!! тия хора неразбраха ли за толкова години че мафията не се интересува от хорското мнение ,с разни шествия и протести нищо нестава доказаха ни го вече през годините трябва як бой и нищо друго ама бой да видят тия дупедавчета от парламента !!! без бой нищо няма да се промени!!!

    Коментиран от #12

  • 10 винкел

    10 5 Отговор
    какъв поход бе,я ударете едно хорце,викнете българи юнаци и готово,така се протестира
  • 11 Бай Стою касапина

    14 1 Отговор
    От ясно по ясно е, че водата я няма. Обаче къде е рибата? Щото и тя струва пари и няма начин някой да не се е облажил. То си е жива далавера от нищото да се правят кинти.
  • 12 Дон Чико

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "нестава така":

    Така е, пич, абсолютно вярно, но тук не е Франция, Гърция, Румъния и т.н. Българинът гордо търпи до смърт. Перничани, и да не ви идва на ум да ходите в София. Въртете колите там из разни села, чукари, махали, на никого не пречите. После ще заредите пак бензинец и 1 лев акциз е за тия горе с по няколко хилядарки заплати, дето ви гледат сеира и им е все тая, че живеете в смрад и мизерия. Така че, давайте. Ако може всеки ден автошествие из села и чукари възможно най-далече от София. Чао и ... докато сме мишлета, все така ще е.
  • 13 Анонимен

    10 0 Отговор
    Всички пред палата на Павлова ..... 32 мл ги окраде ..... Всички да се вдигат..... С тока Бойко падна.... Време е и с водата да да паднат.... Крадат и ни продават за пари...
  • 14 Све

    10 0 Отговор
    Тъпаци, съберете се пред министерския съвет и набийте мутрите... Иначе чумата идва
  • 15 Пресиян

    12 0 Отговор
    10 хил. на жълтите павета, даже без винкели и тиквите падат.
    Една десета от Перник!!!!

    Коментиран от #16

  • 16 Пернишко мишле

    11 2 Отговор

    До коментар #15 от "Пресиян":

    Е да, ама ме е страх. Така не е демократично. Тихо ще си протестираме и ще си акаме в цинковите кофи. С капак пак мирише в апартамента, но на отворен прозорец се трае. Е, малко е студено, но парното съм го спрял и без това. Абе това е, няма какво да се прави. Освен да съберем по някой лев за нов ролекс на попа да се помоли за дъжд...
  • 17 Сибирски анадолец

    9 0 Отговор
    Така и така ще ходите някъде, вземете напълнете вода в бутилки на път за вкъщи
  • 18 Мат*риала от Тошово време

    8 0 Отговор
    Вода няма, ама бензин и дизел има... Богата работа
  • 19 ГЕРБ Перник

    4 1 Отговор
    Ние сме против протести. Какво толкова е станало? Не е като изобщо да няма вода. Силно се преекспонира кризата. Използва се за извличане на политически дивиденти. Какви по-лоши неща има, това нищо не е. А и вече свикнахме, не е проблем. За всичко е виновен комунизма. Да беше направил Тодор Живков още един язовир или този по-голям. Да беше сменил всички тръби с нови пластмасови. Пък сега ГЕРБ били виновни. Този Живков е виновен. Така че, протестите в Правец.
  • 20 Etnolog

    9 0 Отговор
    Половината полиция е с перничани... Ако стане нещо, няма и кой да пази... Кукловодите го знаят, ама номера с Нено и виновните задържани е изтъркано много... Само Господ и снеговете ще спасят експертизата на управляващите...
  • 21 Мирослав

    7 0 Отговор
    Защо не се споменава, че перничани се готвят да направят същото и на жълтите павета, ако няма резултат?
  • 22 Мразим комунета

    5 1 Отговор
    https://fakti.bg/bulgaria/437251-arestuvanata-predsedatelka-na-jeni-gerb-jivee-v-palat-za-1-mln-leva-snimki


    ..............Oбитaвaният oт Ирeнa Coкoлoвa aпaртaмeнт в рeзидeнциятa e c изглeд към Витoшa и e възмoжнo нaй-гoлeмият, кoйтo ce e прeдлaгaл зa прoдaжбa. Цeнaтa му дoближaвa 1 милиoн лeвa......................Публикувано във факти.бг: 5-звезден сервиз целогодишно. Камериерки, сервитьори и охранители обслужват денонощно обитателите................ А Перник без вода.
  • 23 Мразим комунета

    6 0 Отговор
    http://www.bnews.bg/article/215673



    75% от ръководителите на "дясната" ГЕРБ са бивши комунисти - начело с лидера си..........
    Бойко Борисов – син на комунист, полковник от МВР - Методи Борисов, който произхожда от комунистически род и е от доверените партийни кадри. От 1977 е член на БКП, хвърля партийната си книжка чак когато става главен секретар на МВР. Преди това напуска сисемата, за да не се откаже от членството си в партията......................... и става агент Буда............ охохохохх. Мъкааааа
  • 24 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ..."АЗ СЪМ ПЕРНИШКО МОМЧЕНЦЕ- ТРАЛА -ЛАЛА-ТРАЛАЛА...ВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ МИЯ -ТРАЛА-ЛАЛА-ТРАЛАЛА ... ЗЪБКИ НЯМА АЗ ДА МИЯ -ТРАЛА-ЛАЛА-ТРАЛАЛА ...МАМА САМО ЩЕ МЕ БИЕ -ТРАЛА-ЛАЛА-ТРАЛАЛА ...И ДА ИСКА ДА МЕ МИЕ -ТРАЛА-ЛАЛА -ТРАЛАЛА ...ВЕЧЕ САМО ЩЕ МЕ БИЕ ... НИЕ НЯМАМЕ ................. !!!!!!!!!!!!!
  • 25 Другия с коня

    1 0 Отговор
    Когато София,столицата на България беше на режим,та и половин България,не помня някой да е искал оставки,да е правил Походи и да е влизал в затвора Управляващ от Червените Цървули.....Хората си пълнеха легени,тенджери и кофи с вода и Вярваха в Мъдрото управление на Партията.....А сега виж какви са Нетърпеливи....Ще ви прати Шефа дъжд,споко. винкели
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове