Last news in Fakti

13 Януари, 2020 18:22 2 866 24

Кметът на "Младост" в София гневен от бюджета: Няма пари!

  • младост-
  • стефан стефанов-
  • столична община-
  • район младост

Няма предвиден и лев за приоритетни, належащи ремонти на ключови улици, пробиви, изграждане на тротоари, осветление, ремонти на детски площадки, проектиране, озеленяване, строеж на нови детски учебни заведения...

Кметът на "Младост" в София гневен от бюджета: Няма пари! - 1
Снимка: БГНЕС

В капиталовата програма на Столична община за 2020 г. няма предвидени средства за решаване на нито един проблем в район "Младост". От това се опасява независимият кмет на района Стефан Стефанов, избран с подкрепата на БСП, на страницата си в социалната мрежа Facebook.

"Как така с лека ръка биват игнорирани 120 000 хиляди данъкоплатци на столицата, как така вторият по големина район в София, но най-големият „донор” в приходната част на бюджета, няма проблеми и въпроси за решаване, как така няма предвидени адекватни средства?", пита Стефанов.

Той призовава жителите на "Младост" до края на работния ден утре да изпратят колкото се може повече предложения, препоръки и възражения на капиталовата програма, която е публикувана на сайта на Столична община. Предложението за бюджет ще бъде обсъдено с граждани в четвъртък в сградата на "Московска" 33.

Нека да видят в СО и СОС, че „Младост” има проблеми и той иска те да бъдат решавани, а не игнорирани за пореден път, зове още кметът Стефан Стефанов.

В капиталовата програма, както можете да видите, район „Младост” присъства в едно перо за предстоящите разходи – реконструкция и изграждане на улица в кв. Полигон и в индустриалната зона в НПЗ Изток. Но няма предвиден и лев за приоритетни, належащи ремонти на ключови улици, пробиви, изграждане на тротоари, осветление, ремонти на детски площадки, проектиране, озеленяване, строеж на нови детски учебни заведения, поне проектиране на нов парк, изграждане на ключов булевард, който да отпуши трафика в квартала ни...

Ремонтите на улици, детски площадки и т.н. обаче не са част от капиталовата програма, парите се отпускат за текущи ремонти, по информация от районните кметове. В бюджета на София има предвидени 50 милиона лева за ремонти в столичните райони.

На последните местни избори бившият главен архитект на "Младост" (част от екипа на Десислава Иванчева и Биляна Петрова) се яви като независим, подкрепен от БСП, и спечели срещу депутата от управляващата партия Мария Илиева. След първия тур тя водеше, но на балотажа избирателите в "Младост" проведоха истинска наказателна акция срещу ГЕРБ и Стефанов спечели убедително.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брадвата

    47 0 Отговор
    Не е гербав - няма пари?!?

    Коментиран от #8

  • 2 Асан

    1 30 Отговор
    Васил Левски сее самоубил от страх османците данего заловят
  • 3 Окшан абла

    1 37 Отговор
    Васил Левски беше олигофрен

    Коментиран от #5, #22

  • 4 въй

    32 1 Отговор
    "Кметът на "Младост" в София гневен от бюджета: Няма пари!" Как така да няма пари? Бойко Борисов каза,че има. Дори се хвалеше,че бюджетът пращи от пари.
  • 5 Маленкио джуджуган

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Окшан абла":

    Уруспъ чоджум, това кога го разбра, като ти пръсна дзамбата ли?
  • 6 Приоеитет

    0 10 Отговор
    Са оръжията, бе Стефанов, за да бъдеш кмет комунистчето.
  • 7 Balgarin

    8 0 Отговор
    Boiko me dava pari na obshtina s kmetove ot BSP.,zashtoto kmeta trebva da vnese polovinata na nashite hora.
  • 8 гост

    19 0 Отговор

    До коментар #1 от "Брадвата":

    Точно така действат навсякъде. Политизирано до последното роднинско и партийно коляно. Ето, в моят град пак са гербери и се вижда за какви простотии дават пари. Оставят бездомници да мрат в студа, а в същото време на един паркинг наслагаха 8 знака, вероятно за над 2х.лв, просто чупят новите плочки и ги забождат, а никога не е имало знаци там. Представете си за 2х.лв колко газ за отопление на някоя неизползваема сграда може да се платят и да се настанят през зимните месеци бездомниците и хората без алтернатива за жилище. Преди две години разплатиха по прогамите за саниране на блок с вложени максимум 200х.лв по пазарни цени с ддс цели 600х.лв.

    Коментиран от #10

  • 9 Диамантената ръка

    6 2 Отговор
    Ами като провеждат наказателни акции жителите на Младост...
  • 10 Не ти ли

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Стигат на тебе ромите, бежанците, пенсионерите, затворниците, па даже и политиците? Защо искаш и бездомните наркоманчета да хрантутиш?

    Коментиран от #16

  • 11 Ventura

    7 0 Отговор
    Факти, къде Ви е мъдоратота? Тук пак се плюе срещу Българска икона, а Вие дремете!
    Отново се убеждавам, че сайта Ви е цигански с турски оттенък!

    Коментиран от #21

  • 12 Гоуст

    3 0 Отговор
    Класика в жанра... Най-лошото е, че сме примирени с всичко и подобни неща за нас са съвсем нормално. Пишем един коментар и край...
  • 13 Нормален

    3 0 Отговор
    Явно за районите с кметове , които не са от ГЕРБ ще е така. Да си бяхте използвали специалните химикалки в секциите, а не да си носите от къщи
  • 14 оня с коня

    2 4 Отговор
    "Независим Кмет"пък избран с подкрепата на БСП - точно,каквато бе подкрепата и за Мая М.А резултата е "За такива като Вас пари няма,но пък Вие сте пълни С ИДЕИ,при това всички до една Прогресивни"!А знае ли Кмета на "Младост" КОЛКО МНОГО НЕЩА могат да се свършат с прилагане на Добрите стари "Ленински Съботници"?И точно за тяхното Организиране Столетницата С РАДОСТ И ГОТОВНОСТ ще го подкрепи СЪС ЖИВА СИЛА!...поне така би трябвало да стане,но Шматките ще ОПУЩЯТ РАБОТАТА.Лошото е,че Кметчето НЯМА НА КОГО ДА СЕ ОПЛАЧЕ,щото Мая ОЧАКВАНО ПАДНА В КАНАЛА и вече не е Обмутсман!
  • 15 Време е за Възраждане

    6 0 Отговор
    Протести докато мутрите не си отидат
  • 16 Edin

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Не ти ли":

    Не всички бездомници са алкохолици или наркомани. Нищо не пречи в приемен дом за студените месеци, финансиран от общината, да бъде забранен влизането на хора, употребили алкохол или други наркотични вещества. Струва ми се, че така направиха в гр. Дупница.

    Коментиран от #20

  • 17 бял

    0 0 Отговор
    Ми като няма не плащайте данъци на гербавите
  • 18 ГОСТ

    1 0 Отговор
    Управляващата мафия не помага на кметове които не са от ГЕРБ.Тоя кмет да си трае и да не закача ортака на гешевица Ваклин и останалите дето ще презастроят Младост,щото и в неговият багажник ще се появят едни пачки с белязани пари.Последният хит беше,че някакъв извадил документи за земята под пазара в Младост 2 и сега ще строи блокче.
  • 19 Дешо

    1 0 Отговор
    На София, единственият субсидиран град в БЪЛГАРИЯ, не и достигат парите. Ей този шопски тъпомер няма чупене..............................
  • 20 опааа

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Edin":

    Говориш на изуст! Кой ще следи за този пропускателен режим? Пазач? А за него заплата? А кой ще следи аджеба тая празна сграда дали е годна? Ами ако утре някой го изпердаши тока и умре, после кой е винове? Ей така като почнете да говорите само да си чешете езиците...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Мара Двуцевката

    1 0 Отговор
    Само след няколко години, когато и последните българи напуснат България, в бюджета няма да има никакви пари не само за гъдели, но и за заплати, защото тук ще са останали само цигани, а те данъци не плащат.
    Да живее Деморациоциганизацията!
  • 24 123

    1 0 Отговор
    В капиталовата програма има това което е заложено от кмета предишната година. С две думи ако така печалната кметица на Младост правеше нещо друго освен да спира строежи в Младост само и само мир да има и да си живурка докато може без нищо да свърши, ами халал да им е сега на район Младост, имат си кмет който се е разровил и накрая е разбрал че предишните нищо не са свършили. Какво по-голямо доказателство за това че предишните не са работили нищо... Честито да е му е на независимия кмет, честито да им е и на наказателните вотове на Младост, за това пък строежите са спряни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове