Last news in Fakti

18 Януари, 2020 10:35 3 738 21

Стефан Димитров, AirBG: В България всеки ден умират по 41 души заради мръсния въздух

  • мръсен въздух-
  • airbg-
  • стефан димитров-
  • столична община-
  • бездействие

''Администрацията, която очевидно не обича особено своите граждани, бяга от проблема'', каза Стефан Димитров.

Стефан Димитров, AirBG: В България всеки ден умират по 41 души заради мръсния въздух - 1
Снимка: Свободна Европа

''Аз и моите колеги използвахме знанието. Извадихме един от проблемите, които настоятелно бяха държани под килима. Аз първо бих се справил с проблема и тогава, когато проблемът е решен, бих провел конкурс за общински станции, за да показва мониторингът, че проблемът е решен. Близо 3 години по-късно общината разбира, че нашите несъвършени устройства помогнаха много и показаха проблема в много голяма резолюция'', това заяви в предаването ''ЕвроДикоФ'' (ТВ Евроком) по темата с мръсния въздух един от основателите на първата частна мрежа за независимо измерване на въздуха AirBG Стефан Димитров.

''Градивното е много по-добро, отколкото критиката. Работата на политиците, на които плащаме заплати, е да дават решения. Администрацията, която очевидно не обича особено своите граждани, бяга от проблема. Но вече няма място за бягане. Имаме ясен проблем и ние като данъкоплатци нямаме друго какво да правим, освен да им казваме: ''свършете си си работата, за която получавате заплата. Какво друго? Факт е, че за последните 30 години нито една партия не стори необходимото, за да предпази въздуха, без който ние не можем и минута'', заяви още Стефан Димитров.

''Очевидно е друг дневният ред на политическата класа и отговорността не в него. Но тя винаги бива искана. Понякога е обикновена некадърност, невъможност. Не всичко е конспирация. 7 милиона човека по света умират от замърсяване на въздуха. Ние на глава от населението имаме най-много... 41 души на ден! Всеки един гражданин ни е супер важен, защото той прави БВП, той ражда и отглежда деца. Когато се върне обичта към гражданите, тогава отчеството ще бъде на правилния път'', каза още в ''ЕвроДикоф'' един от основателите на AirBG.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ей плешо

    16 16 Отговор
    като си толкова в час намери решение.Всеки може да цитира статистики.

    Коментиран от #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Някой си

    17 11 Отговор
    Какво ли не правят хората само и само да получат някой и друг транш.
    Подобни спекулации, всяващи страх и напрежение трябва да бъдат преследвани от закона като тероризъм!

    Коментиран от #5

  • 4 ха ха ха

    8 7 Отговор
    че то народа ще свърши с тия темпове . що не се прегледа в някоя лудница тоя
  • 5 OT Берлин

    13 3 Отговор

    До коментар #3 от "Някой си":

    Правилно! Всеки може да каже нещо си но дали е вярно никой не знае! А безпаричието и стреса не убиват хора (ако се взема в тая Бълга̀рия повече пари) щяхме да ходим по често на лекар за профилактични прегледи!
  • 6 Шанхай

    13 5 Отговор
    Навиват пружините на ошашавения народец че въздуха му пречел за да си прокарат новите ЕКОданъци.
  • 7 Аз пиша

    6 0 Отговор
    И от къде взе тази цифра 41?

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 шифъра на

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Аз пиша":

    Стефан Димитров има 14 букви a знака на илюминатите има 3 страни 14x3= 42 в центъра на знака на илюминатите има едно око 42-1=41 случайност! НЕ МИСЛЯ! Cледователно са илюминати!
  • 11 Когато се

    2 1 Отговор
    върне обичта към гражданите,ще сме на правия път.Добре казано.
  • 12 ВИЗИЯ БГ

    1 1 Отговор
    Гърците и бедните на запад са второ качество хора. Българите и руснаците са трето качество. Индийците са четвърто, африканците пето. Като ти свърши източването по клинична пътътека, у частна болница, айде у къщи да мреш. А държавната болница ще рискува да губи. Няма интелектуалци, които да обединятизвестни лица и народът, под 10 точки, за нова република. ТРЕТА РЕПУБЛИКА. ЕДНО: ПРЕЗИДЕНТСКА РИПУБЛИКА. ДВЕ: ПРОСТО И ЯСНО ГЛАСУВАНЕ, КАТО ФРЕНСКОТО. ТРИ: ПЕНСИЯТА НЕ МОЖЕ ДА Е ПОД 60% ОТ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА. ЧЕТИРИ:МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ДА Е 35% ОТ БВП НА ЗАЕТ. ПЕТ:СОЦИАЛНАТА ПОМОЩ МИНИМУМ 40% ОТ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА, ЗА ВСЕКИ БЕЗ РАБОТА. ШЕСТ: 30 ОБЩИНСИ БОЛНИИЦИ НА ИЗДРЪЖКА ОТ ОБЩИНИТЕ И АКЦИЗИТЕ. СЕДЕМ: ЗА ВСЕКИ 10 КМ ПЪТ, ДА ОТГОВАРЯ ЕДИН ЧОВЕК С НЕОБХОДИМАТА ТЕХНИКА С ИЗДРЪЖКА ЕДНА МИЛИОННА ОТ БВП. ОСЕМ: ВСИЧКИ ВОДОИЗТОЧНИЦИ СЕ РАЗДЕЛЯТ НА 4 ОБЛАСТИ, ЗА ВСЯКА ОБЛАСТ ДА ОТГОВАРЯ КОНКРЕТЕН ЧОВЕК С АБСОЛЮТНАТА ВЛАСТ И ОТГОВОРНОСТ, ТАКА СЕ СПИРА ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ТОПКАТА. ДЕВЕТ: ПРЕКИТЕ ДАНЪЦИ СЕ ОПРЕДЕЛЯТ ОТ ОБЩИНИТЕ, СА ЗА ОБЩИНИТЕ. ДЕСЕТ: КМЕТОВЕТЕ ДА СЕ ИЗБИРАТ ВСЯКА ГОДИНА, БЕЗ ПРАВО НА ПОСЛЕДОВАТЕЛЕН МАНДАТ, А РЕАЛНАТА ВЛАСТ ДА Е В РЪЦЕТЕ НА ОБЩИНСКОТО СЪБРАНИЕ.
  • 13 Илия Троянов

    2 1 Отговор
    Няма загуби по вик мрежата по-големи от 2%, повече от това отчетени загуби, е скритото потребление на вода, отчетено от фирмата доставчик, но не пред дърржавата. Идва количество 98% до водомерите на потребителите, 100% от водомерът на язовирът, но доставчикът отчита 40% доставени, уж огромни загуби. Така 20% ддс от 60% от продадената вода, е в джобът на фирмата. И данъци печалба, им са по-малко. Преди концесията, си прибираха парите в джобът, сега частникът крие заради данъците. Потреблението е 10 кубика на месец, или 100 на година за домакинство, 100 000 домакинства, е 10 милиона кубика, а казват - че загубите са 80%. Тоест 40 милиона кубика годишно по улиците? Язовир "Студена" събира 25 милиона кубика. Една от причините, главна, да увеличат цената на водата е - че вода няма. За Турция ли я пускат, шистови сонди ли? Там където няма вода, ограничават потреблението чрез много висока цена.
  • 14 бай Шиле

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Бау":

    Браво пич!Точно така!Да забранят трошките и да си джиткаме джипките само ние пичовете.
  • 15 Въшо

    9 0 Отговор
    Започна да ми писва от такива бомбастични писания. Само плашат хората. Софиянец съм. Едно време / по живково / живеех в квартал Свобода. Фармахим всяка вечер бълваше какво ли не и можехме по миризмата да познаем какво има на поточната линия. Имаше много предприятия на около с комини и коминчета. Прането перманентно ставаше черно, заради саждите на ЗАГ / завод за автомобилни гуми / Мъглите бяха толкова гъсти, че не виждахме автобуса,докато не спре на спирката. Всички къщи и стари блокове в София бяха не на дърва , а на пернишки въглища. Бабите чистеха печките и изсипваха сгурията по леда на улицата да не се хлъзгат хората. Въглищния прах се пресяваще, смесваше с малко нафта и се правеха домашни брикети. Когато служих в казармата, сутрин на физзарядката тичахме по 3 км в сняг, мъгла, дъжд , вятър и т.н. Имаше мъгли, които миришеха на дим и бяха толкова гъсти, че тичайки се ориентирах и по тропането на цинтарките / военни обувки с метални цинтове на подметките / на тези пред мен. Спалното се отопляваше с печка , а вътре спяхме 71 човека / с леглото на "героя" / В класните също горяха печки, а на полето палехме огън от каквото намерехме. Танкист съм и съм се надишал с изгорели и барутни газове. Цял живот работих в ОМЗ / оптико-механичен завод / с отпадъчен стъклен прах. Днес съм пенсионер на 65 години. Не пуша и нямам проблеми с дишането. Какви са тия глупости с разните частици. Какво да кажат тия в Австралия ,или тия около вулканите ?
  • 16 Анонимен

    6 0 Отговор
    Истанбул _Турция е 17 000 не може да минеш от коли.... Въздуха чист.... Ама там не им ръси ха Менделеевата таблица.... И едно време хората през всичките сезони са готвели на дърва и въглища.... И са били на газене лампи..... Въздуха ни е мръсен от илюминатите.... Наситен е с литии и въглероден двуокис.... Туберкулозата е на лице... Белодробен рак.... Инсулт.... Народа мре ,,,,, а продажници те богатеят.... Купувайте фалшивите им лекарства с които си правят опити..... Кой вярва че едно хапче ще му помогне.... Глупости....

    Коментиран от #17

  • 17 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Анонимен":

    17 000 000
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Селянин

    4 0 Отговор
    Изсякоха горите, фермерите пръскат със забранени пестициди и фунгициди,докараха боклука на Европа,източиха язовирите, храните нямат никакъв контрол. Това е политическият елит на България.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 7469

    0 0 Отговор
    Още един разбирач,които знае,от какво точно умират,всеки ден 41 души. И този ни има за идиоти.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове