Last news in Fakti

18 Януари, 2020 20:10 1 773 25

Ангелкова хвали родния туризъм пред Херо Мустафа

  • николина ангелкова-
  • херо мустафа-
  • туризъм

Въпреки предизвикателствата пред туристическата индустрия през 2019 г. отрасълът продължава да показва устойчиви резултати, сподели министърът в бранша пред американския посланик у нас

Ангелкова хвали родния туризъм пред Херо Мустафа - 1
Снимка: Министерство на туризма

Работим активно, за да продължим ползотворното сътрудничество на Министерството на туризма и посолството на САЩ в духа на отличните отношения между двете страни. Туризмът е сред приоритетните области, които могат да насърчат и разширят това партньорство. За България секторът е изключително важен, защото генерира приблизително 12% от БВП и 11% от общата заетост в страната. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с посланика на САЩ у нас Н.Пр. Херо Мустафа, цитирана от пресслужбата на министерството.

Ангелкова даде примери от националната статистика, които доказват, че въпреки предизвикателствата пред туристическата индустрия през 2019 г. отрасълът продължава да показва устойчиви резултати. За първите 11 месеца на отминалата година са осъществени над 8,8 млн. чуждестранни туристически посещения в България, което е символично понижение от 0,02% в сравнение със същия период на рекордната в отрасъла 2018-а.

От 2015 г. досега входящият туризъм в България отчита 31 на сто увеличение при визитите и 34% ръст при приходите, подчерта тя и изтъкна, че пазар САЩ е сред водещите 20 в класацията за чуждестранни посещения у нас. За периода януари-ноември 2019 г. посрещнахме над 101 хил. американски туристи, което е увеличение с 8,5% в сравнение със същия интервал на 2018 г. България е известна сред гостите от САЩ като дестинация за културен, природен и екотуризъм. Комбинираните туристически продукти имат голям потенциал, защото гражданите на САЩ предпочитат да съчетават максимален брой забележителности и услуги в едно пътуване. Входящият туризъм от САЩ към България от 2014 г. до ноември 2019 г. отчита общо увеличение над 30%, информира министърът.

Страната ни има много още какво още да покаже като целогодишна дестинация на посетителите отвъд Океана освен морския и зимния си туризъм. Тя предлага изключително разнообразни възможности за пътешествия и активен отдих - културно-исторически турове, балнео- и СПА услуги с международно качество, отличен голф туризъм, кулинарно-винени дегустации и пр. Трети сме в Европа по брой разкрити артефакти и втори по богатство от минерални извори - над 1600, посочи министър Ангелкова.

Тя изтъкна също, че полагаме последователни усилия да създадем оптимални условия за работа на туристическия бизнес и за привличане на повече инвеститори. Основната ни цел е намаляване на административната тежест и дигитализацията на сектора. Доказателство е въведената от туристическата администрация лицева идентификация при предоставяне на административни услуги, което може да се осъществи от всяка точка на света за броени минути.

През май 2019 г. съвместно с посолството на САЩ Министерството на туризма организира първия у нас форум за туризъм България-САЩ. Бихме искали да надградим тези инициативи, като организираме инвестиционни турове. Страната ни предлага благоприятни условия за инвестиции в сектора. Световноизвестни марки в хотелиерството като Hyatt, Marriot и др. правят вече сериозни инвестиции у нас. Големи делови форуми, които министерството инициира, насърчават този интерес. През 2019 г. организирахме международна конференция за устойчиви инвестиции в туризма в курорта Слънчев бряг с над 300 участници. Предстои през месец май тази година да се проведе второто му издание и ще се радвам да присъствате на него, отправи покана министър Ангелкова към посланика на САЩ.

Това ще е продължение на партньорските и маркетинговите стъпки, които реализираме за по-активното присъствие на България на американския пазар. През 2017 г. стартирахме маркетингова кампания в САЩ - на дигитални екрани, превозни средства и локации във Вашингтон, окръг Колумбия, Лос Анджелис, Калифорния, Филаделфия, Пенсилвания, Бостън, Масачузетс. Тази година Министерството на туризма ще стартира интегрирана рекламна и дигитална кампания, насочена отново към САЩ. Ще бъдат включени поне четири онлайн комуникационни канала - Facebook, YouTube, Twitter, Instagram и други социални мрежи, както и журналистически турове, посещения на блогъри, влогъри, инфлуенсъри.

Н.Пр. Херо Мустафа изрази увереност, че двете държави ще могат да работят много добре заедно. Туризмът е връзката между нас, заяви тя и препоръча сред приоритетите в отрасъла да е сътрудничеството със световни издания за активно популяризиране на страната ни. Посланикът на САЩ поздрави министър Ангелкова за работата и впечатляващите резултати в туризма и сподели, че е готова за още по-тясно сътрудничество.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El pepi

    28 0 Отговор
    Боко какво ти се падна от банцата с късмети на Мустафа? :)

    Коментиран от #3, #15

  • 2 Йосарян

    27 0 Отговор
    Въже, брадва и лопата!
  • 3 El boko

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "El pepi":

    ПАРИ!

    Коментиран от #4

  • 4 El pepi

    22 0 Отговор

    До коментар #3 от "El boko":

    Е това са наще пари, нали?!

    Коментиран от #5

  • 5 El boko

    20 0 Отговор

    До коментар #4 от "El pepi":

    Да и вече ги дадох за самолети хихи :)

    Коментиран от #11

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 no name no face no number

    13 1 Отговор
    фък офф сащ терорист номер 1
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 мали мали

    8 0 Отговор
    На къде да се дупе незнам заболяхаме мускулите,а у лево а на десно,а тиква не решава нищо пълен провал а тои е вожда смееш ли да кажеш нещо,българи юнаци
  • 10 ТОЧКАТА

    10 0 Отговор
    охооо,идея давам...Ангеликова да открие дестинации до местата с вносен боклук...ОЛ ИНКЛУЗИВ!!!!непременно.Тъй,хем туристите ще са в позната среда/зер си е техен боклука/ хем списъкът с нови турдестинации ще нарасне мноооого... Тъй и тъй НЕ ДАВАТ ПАРИ/вижте приходите от ,,туризма ни!!!/, поне могат да си вземат от него като сувенир.
  • 11 Ерих Лудендорф

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "El boko":

    Hо още не сме дали и за самолета на боко... със сигурност ще иска последен модел със екстри !
  • 12 Конската мутра Ангелкова

    15 0 Отговор
    вярва ли си като говори България отдавна не е желана туристическа дестинация
  • 13 транзитен пътник

    10 3 Отговор
    Ники може да е проста, ама поне е красива! Но Херо е още по красива!
  • 14 Къф туризъм ма увсъ...

    6 1 Отговор
    ....
  • 15 Хах. Отдавна не бях се смял така...

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "El pepi":

    Комбинация от три пръста в която Средният е най-дълъг ...
  • 16 Йозеф

    10 0 Отговор
    Чакаме туристически наплив от американци по родното лайноморие и в цимемтовия рай на Банско.
  • 17 Кой68

    8 1 Отговор
    Поразителна прилика😯😯😯😯😯
  • 18 Извратен Маняк

    12 0 Отговор
    Много ги харесвам и двете ! Красавици !
  • 19 Харпията Мустафа

    3 0 Отговор
    В преводи.
  • 20 Боцмана

    6 0 Отговор
    Тя Неро Мустафа много добре знайе за българите в техните анциклопедии за българите пише : крадливо и лъжливо племе , тъка че само себеси лъжем и никой друг .
  • 21 Обикновен Бг

    2 0 Отговор
    Ееееве, ало редакцията може ли така бе. Тамън "вдигнаг самолета" и видях снимката. Еееее може ли така.
  • 22 Готъм, от пресцентърс

    1 0 Отговор
    Всички туристически агенции да се лицензират само, ако на всички техни диплянки, в горния ляв ъгъл (като марка), се отпечатва горната снимка. Като екстра между редовете да се допуска и фотосите на мангаса от Галиче и на Баце началника.
  • 23 долни интриги

    2 0 Отговор
    Тая говедарка непрекъснато ни я набивате в очите и нервите. Опротивя ми вече, повръща ми се от нея. Спрете да я давате, с кого се срещала, къде пикала, кво яла ! От където и да я погледнете америка е терорист номер едно на света ! Спомнете си намесата и разпалените конфликти и войни във Виетнам, Лаос, Камбоджа, Афганистан, Салвадор, Аржентина, Панама, Ливан, Либия, Ирак, Кувейт, Сирия ! Където и да са стъпили са носили само разруха, смърт, палежи и са се прибирали като пребити кучета. Никакви срещи, усмивки, целувки и танци не могат да затрият мръсната и нагла милитаристична политика на американската държава.
  • 24 поредната боркиня за граждански права

    1 0 Отговор
    Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат.Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза:

    "ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ”
    Фостър Дълес 1956
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове