22 Януари, 2020 19:56 3 683 12

Александър Томов: Ситуацията в "Левски" е като умишления фалит на ЦСКА

  • александър томов-
  • хазартни игри-
  • лупи

Икономистът се обяви против национализацията на хазартните игри

Александър Томов: Ситуацията в "Левски" е като умишления фалит на ЦСКА - 1
Кадър: БТВ

Прокуратурата и полицията провеждат спецакция в Комисията по хазарт. А преди дни Валери Симеонов внесе законопроект, който предвижда държавен монопол върху хазарта. Някои го нарекоха национализация на този бизнес.

Собственикът на Националната лотария и благодетел на футболния клуб „Левски“ Васил Божков проведе среща със сините фенове и каза, че отборът ще загине, ако това се реализира.

Междувременно Агенцията за държавна финансова инспекция обяви, че нейна проверка е установила, че Комисията по хазарт таксува по различен начин частните оператори и Българския спортен тотализатор, който е държавен. Според директора на агенцията Георги Начев, по предварителни изчисления, така са събрани 210 милиона лева по-малко в такси върху хазартните игри.

Това е продължавало прекалено дълго и е странно как министърът на финансите не го е установил, защото става въпрос за „колосални суми“, смята икономистът и бивш собственик на ЦСКА проф. Александър Томов.

„Доколкото разбирам държавата в момента, включително господин Симеонов и господин Горанов не са се произнесли по този въпрос. Те изчакват прокуратурата, но аз категорично не вярвам те да не са знаели и да не са проверявали това“, тъй като дупка от няколкостотин милиона не може да остане незабелязана в държавния бюджет, заяви Томов в „Лице в лице“.

Икономистът сподели, че се е опитал да намери годишните финансови отчети на Национална лотария е регистъра, но не е успял, което може да значи, че такива въобще не са били публикувани или давани.

„Така контролните органи не са могли да гледат нещата и всичко е затворено в монопола на Комисията по хазарта“, каза Томов.

„Законът е еднозначен и той е еднакъв за всички. Най-вероятно Комисията по хазарта е тълкувала, че Националната лотария е нещо друго, а не хазарт, но това тепърва трябва да се установи“, смята бившият собственик на ЦСКА.

Прокуратурата трябва да се каже на обществото дали има укриване на данъци и в какъв размер и дали Комисията по хазарта е създавала благоприятни условия и монополни права за участници в бизнеса, категоричен е Томов.

Той обаче не одобрява идеята за национализирането на хазартните игри, а е убеден, че има различен начин да се направи хазарта по-малко „грабителски“ и видим чрез повече регулации.

Национализацията ще доведе до съдебни дела, а тези, които я искат, трябва ясно да докажат ползите от такъв ход пред обществото, смята Томов.

„Аз съм против разрушаването на организации с дългогодишни традиции“, заяви Томов, който сравни случващото се с футболния клуб „Левски“ с „умишления фалит на ЦСКА“.

Ако има национализация и Васил Божков остане без пари, трябва да се реши съдбата на „Левски“, смята бившият собственик на ЦСКА.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буков

    29 1 Отговор
    Разбира от фалити Сашо Апашо. Дума да няма. Да отиде на обмяна на опит с Черепухин. Да го подготви за В група, така да се каже...
  • 2 Гост

    30 1 Отговор
    Абе, как винаги давате на най-големите айдуци да се изказват бе....
  • 3 Гост

    23 1 Отговор
    Лупи-наглеца.
  • 4 Гениалната Държава

    19 0 Отговор
    АЗ СИ МИСЛЕХ ЧЕ ЛУПИ ФАЛИРА ЦСКА ОБАЧЕ СЕ ОКАЗВА ДРУГО, ДАЖЕ Е ОЩЕТЕН МУ ДЪЛЖАЛИ ГОЛЯМА СУМА ПАРИ, ТЕ И ФЕНОВЕТЕ СИ ГО ХАРЕСВАХА, ДАЖЕ НАЙ-ЕКЗАЛТИРАНИТЕ ГО ПОДКРЕПЯТ ОЩЕ
  • 5 Един друг

    17 3 Отговор
    Този е известен с много имена,но най-вече със Сашо Апашо.Това означава много.Скрийте го някъде.
  • 6 Росен боксьора

    13 1 Отговор
    Известен съм и като краси упсарина щото щ мърка целогодишно от кутийка от упсарин. Та по темата тоя не никакъв икономист. Той фалира цскато. За Левски няма право да говори.
  • 7 jorj

    11 2 Отговор
    За този и още поне три хиляди комунисти наградата е доживотен без право на замяна !!!! А ние по цял ден си ги слушаме и гледаме по радиа и телевизии и ЧАКАМЕ !!!!!! КАКВО???!!!!!
  • 8 gggw

    10 0 Отговор
    тоя как още е на свобода? събра от феновете няколко милиончета под формата на акции в цска и пак фалира.. а парите не им върна. и никой не се запита къде отидоха парите ?
  • 9 Фен

    14 0 Отговор
    Това е един от най-големите измекяри в държавата ни!
  • 10 гост

    8 0 Отговор
    бах маааму тоя непрокопсаник жив лие бе
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Eee

    3 0 Отговор
    Лупи е в пъти по умен и хитър от вас пишещи тролове, не можете да му стъпите и на нокътя. А това, че е малко мошеник е отделен въпрос.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове