3 Февруари, 2020 15:27 8 287 32

Кутев: Знаел ли е Борисов за подслушванията

  • антон кутев-
  • подслушвания-
  • срс-та

Темата повдигна въпроса дали е правомерно да се подслушва действащ държавен глава, а от прокуратурата побързаха да кажат, че разработката не е била срещу Радев

Кутев: Знаел ли е Борисов за подслушванията - 1
Снимка: БГНЕС

Знаел ли е премиерът за подслушванията на командира на ВВС ген. Цанко Стойков - това пита депутатът от БСП Антон Кутев.

"Въпрос относно прилагане на специални разузнавателни средства от ДАНС спрямо командира на ВВС" е формулиран въпросът на социалиста, който е внесен на 31 януари. А от сайта на Народното събрание става ясно, че е в процес на обработка. ДАНС е специализираният орган към Министерския съвет. Държавна агенция "Технически операции" (ДАТО), която осигуря и прилага СРС-та, също е подчинена на Министерския съвет.

Преди дни изтекоха разговори между ген.-майор Цанко Стойков и Румен Радев. От тях става ясно, че Стойков съобщава на държавния глава за проверка във връзка с назначаването на Десислава Радева във ВВС през 2014 г., когато тя още не е съпруга на президента. Темата повдигна въпроса дали е правомерно да се подслушва действащ държавен глава, а от прокуратурата побързаха да кажат, че разработката не е била срещу Радев и че това не били специални разузнавателни средства (СРС). Не стана ясно защо е бил подслушван Стойков.

"Няма разследване около президента в момента. Главният прокурор беше сезиран от наблюдаващи прокурори, според които има неяснота по приложението на чл. 103 от Конституцията", обясни главният прокурор Иван Гешев.

От своя страна министърът на отбраната Красимир Каракачанов поиска да се изчака да се провери случаят. Той е поискал служебна проверка по случая с генерал-майор Цанко Стойков. А докато няма резултати генералът остава начало на ВВС.

Същевременно премиерът Борисов каза, че няма да се меси в темата. Нареди и на своите от ГЕРБ да не коментират скандала. Реакциите на БСП бяха остри. Те възприеха изтеклите записи като видна атака срещу Румен Радев.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    19 106 Отговор
    АБЕ ИМА ЛИ ВОЙ НА ОБЕЗУМЯЛА БЕСЕПЕРАСТИЯ.???

    Коментиран от #3

  • 2 Последния софиянец

    107 12 Отговор
    Цацата и Гешеф са натъпкали яко сейфовете с компромати. Осигури ха си спокойни старини. Само с президента слабо се представиха. Ама като няма какво да измислят.

    Коментиран от #4

  • 3 СОФИЯ

    96 14 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    ГЕРБ сте мутри

    Коментиран от #11

  • 4 Анонимен

    100 11 Отговор

    До коментар #2 от "Последния софиянец":

    Явно нямат нищо съществено към президента и се чудят какво да измислят за да угодят на господарите
  • 5 Театър за глупаците с калпаците..

    89 9 Отговор
    Господин Била не трябва ли да си вземе любимата торбичка и да се прибере при,, войводите" от кварталната кръчма в Русе?
  • 6 Е момента

    109 22 Отговор
    С този гаф Гешев направо Радвв несменяем за още един мандат! Хората ще го преизберат!

    Коментиран от #10, #22

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    110 25 Отговор
    РУМЕНРАДЕВ най добрия президент до сега

    Коментиран от #13, #23

  • 8 ПЕЕВ

    16 110 Отговор
    РАДЕВ СЕ Е УСРАЛ ДО УШИ.
  • 9 Някой си

    18 9 Отговор
    Не е знаел “Вервайте ми” !
  • 10 Ново

    27 9 Отговор

    До коментар #6 от "Е момента":

    Сгафил ли е радев или не това отговорете а не адвокатсваите
  • 11 Ново

    14 52 Отговор

    До коментар #3 от "СОФИЯ":

    По отношение на мутри герб е още в детската градина спрямо бсп и по атентати и по убииства
  • 12 Митев

    54 11 Отговор
    Тази война не е моя,ако има избори ще гласувам за президента нищо,че за президент последно гласувах за Джордж Ганчев шпагата,ако все още си спомня някой за него.....
  • 13 Видин

    11 29 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    За наи добрея я не знам но за наи големия смешник си прав

    Коментиран от #26

  • 14 Centurion

    53 9 Отговор
    Закачат Румен Николов,и Димитър Спасов и кой мислите ще цъфне на записа???Иначе те не слушат премиера,само неговите приятели,или хора с които работи.Та и С президента работата е същата!!!,А кой подписа разрешението за подслушване на Генерала??? Само военен съдия може да го разпореди,а не специализираният съд.Това е незаконно и е престъпление,както е престъпление огласянето на данни от СРС,и ползването им извън делото.Има всички основания Гешев да бъде осъден,на 5 г затвор.

    Коментиран от #31

  • 15 Фактъ

    50 16 Отговор
    Президента е истински генерал , а не мухльо, като Боко. Сега , чакам поне шестима полицай да ме посетят да ми търсят обяснение за думите ми.Ама не ми дреме .

    Коментиран от #32

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 9689

    39 9 Отговор
    Мутрата е наредил подслушването....
  • 19 Българин

    35 6 Отговор
    Знаел ли е???!!!??? Че той го е разпоредил. Без негово знание и разрешение нищо не може да се случи в България! Забравих те ли че Той е чел книгата " Винеру".

    Коментиран от #21

  • 20 Другия с коня

    8 34 Отговор
    Президента Радев мълчи като зашит за нарушенията,които е направил подтикнат от Долната вместо от Горната си глава....Това са симптоми на Социопат,който е уверен,че Подсъзнателното което е извършил Оневинява някакви разпоредби,Морал и закони.Абе,пундьо, бъди Мъж поне веднъж,изправи се и си Признай....Така беше...Сгреших в Името на Любовта...Простете ми грешките,няма повече да правя така....Децата в две семейства останаха сираци,но поне секса си го бива,Санчо.....Нали...

    Коментиран от #29, #30

  • 21 Последния софиянец

    17 4 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    Е пък във Винету през цялото време се подслушваха едни други. Боко от тях се е учил.
  • 22 абе

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Е момента":

    доста ще почакате този пьт няма да ви мине номера.
  • 23 хеий

    4 22 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    с какво е най добрия,какво е направил ,освен да разкарва фустите на жена си по света.
  • 24 АНЕНЕРБЕ

    7 19 Отговор
    Поведението на Радев е по скоро като на ШОФЬОР на самолет , на когото са засегнали семейната чест , отколкото на ГЛАВНО КОМАНДВАЩ НА РЕПУБЛИКАТА НА КОГОТО ПО ПРЕСТЪПЕН НАЧИН СЕ ГОТВИ ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ ОТ НЯКАКВИ ГЕШЕВЦИ - МЕШЕВЦИ И ПОДОБИЯ.

    Жална и майка на тази държава в която президента се държи като мухльо , а не като мъж на честа и достойнството.

    ПРЕСТЪПНИЦИ АТАКУВАТ ИНСТИТУЦИЯТА, КОЯТО ПРЕДСТАВЛЯВА , А ТОЙ ВИЖДА АТАКА СРЕЩУ СЕМЕЙСТВОТО МУ
  • 25 Вен

    21 4 Отговор
    Гешев е толкова тъп,подлога на Бойко мутрата.С най достойния президент се заяде пожарникаря от Банкя.Тоя Бока неможе на малкия пръст на Радев да стъпи.Само мишката Плевнелиев можеше да командва защото и двамата са идиоти.Най скапания президент беше Плевнелиев любовница на Боко
  • 26 слаботоков

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Видин":

    Научи се да пишеш грамотно бе ВИДИНСКИ КЛЕС!
  • 27 гражданин

    10 0 Отговор
    Естествено, че е знаел за подслушването. То е ясно като че ще съмне. Даже със сигурност е поръчител и вдъхновител на идеята. Както е поръчител и вдъхновител на упадъка на държавата. И това е реалноста, колкото и да не ни харесва. Но НИЕ си го търпим.......
  • 28 Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ

    7 0 Отговор
    Смърт за Боко Тиквоча,Гешев,Цацаров,Доган,Пеевски,В Симеонов,Каракачанката,С Паси,Ив Костов...и други видни подлоги и предатели на Отечеството...!!!!!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Дела

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Фактъ":

    Сигурно си репресиран вече или напускал страната на път за веницуела или сев корея/рая на комунистите/ но не забраваи че бсп не една власт живеи спокоино
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове