Last news in Fakti

11 Февруари, 2020 17:45 1 319 17

492 млн. лв. е бюджетът на Община Варна за 2020 г.

  • варна-
  • община варна-
  • бюджет

Най-много пари са предвидени за образование - 154 млн. лв.

492 млн. лв. е бюджетът на Община Варна за 2020 г. - 1

През 2020 година Община Варна ще разполага с бюджет от 492 млн. лв., предаде БНТ. За поредна година най-много пари са предвидени за образование - 154 млн. лв., като увеличението спрямо миналата година е с 11 млн. лв.

Другият приоритетен сектор, в който се правят повече инвестиции е здравеопазването. 1,5 млн. лв. от общинския бюджет са заложени за цялостен ремонт в родилното отделение на варненската АГ болница и за нова медицинска апаратура. Предстои ремонт на покрива и саниране сградата на здравното заведение. За ремонт на детски ясли тази година са отделени над 23 млн. лева, което е с два и милиона повече в сравнение с миналата година.

По проект, финансиран с европейски средства, ще бъде купен линеен ускорител за онкодиспансера. „Заложени са средства за социални помощи, за преференциални карти за градския транспорт за ученици, студенти и пенсионери. Инвестиции в кварталите за ремонт на улици, тротоари, озеленяване, за строителство на спортни съоръжения и площадки, са другият акцент в капиталовата програма на общината. Тя възлиза на 163,2 млн. лева, от които 100 млн. са по европейски програми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Общински бюджет

    13 2 Отговор
    За 10 години Варна е дала на София 25 милиарда данъци. Че бил станал бюджета 492 млн. лева ... - Кое да му сравняваме? Шопите ни харчат парите и си правят с нашите пари шиб. столица. Може ли да се сравняват 2,5 милиарда на година с 492 млн лева? - Що на еб. шопи бюджета е 1,7 милиарда и то без да броим останалите милиарди налети през министерствата всяка година?
    Отговорите оставам на Вас

    Коментиран от #6

  • 2 Мечтател

    5 6 Отговор
    Обичам град Варна, искам да живея във Варна и да си купя четиристаен апартамент ,,Варна Сити парк - Юг,,.

    Коментиран от #3, #8, #15

  • 3 Мечтател

    0 5 Отговор

    До коментар #2 от "Мечтател":

    Може и двудневен от 69 квадратни метра.
  • 4 Шок и ужас

    6 0 Отговор
    Почва новото точене на хазната.
  • 5 ИЗЧИСТЕТЕ

    9 0 Отговор
    ГО ТОЯ ТУРИСТИЧЕСКИ ГРАД, НАПРАВЕТЕ ГО ВИТРИНА ! НЕ ИЗГЛЕЖДА ХИГИЕНИЧНО И ПОДРЕДЕНО !
  • 6 Туй

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "Общински бюджет":

    Кво се пениш, колео пари даваме на шопите?! По-хубаво ли е да ги гълтат ТИМаджийте и ДПС фирмите?! Както и да го въртиш тея пари за Варна няма да работят, а ще се лапнат от тарикатите по стълбичката от фирми без конкурс на мутри, роднини и т.н.

    Коментиран от #10

  • 7 Да да да

    5 3 Отговор
    Напиши 25 милиарда с цифри ,ало доматето. Защо идвате в София , ние на море във Варна не ходим , че мирише лошо?

    Коментиран от #9

  • 8 Да да да

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мечтател":

    Купи си в Кайсиева градина .
  • 9 Общински бюджет

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Да да да":

    Когато София цака бизнеса на Варна и и взема парите, според теб какво се случва? Случва се същото, какво то се случва с другите градове. - Обезлюдяват се или отиват там където им харчат парите или заминават извън страната. Трябва да разбереш, че без парите от хазната тъпият ти град ще "отиде на кино".

    Коментиран от #11

  • 10 Общински бюджет

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "Туй":

    Не можах да разбера какво ми казваш? - Че е по- добре парите ти ги харчат в София вместо тук? Това ще го оставя без коментар! Твърде елементарно за да му обърна внимание. А ако си мислиш, че парите за ТИМ и Пеевски не минават през решение на София, то трябва да си много не наясно. - Даде изключително тъп довод, ако може да се нарече това така.
  • 11 Да да да

    4 6 Отговор

    До коментар #9 от "Общински бюджет":

    Варна е четири пъти , по - малък град от София и е нормално да има, четири пъти , по- малък бюджет. А, милиардите ,които споменаваш ги гепи мафията, Боко ,Доган , Шиши и вашите ТИМ , а не ние от София.

    Коментиран от #12

  • 12 Общински бюджет

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "Да да да":

    София е 4 пъти по- голяма защото се харчат парите на държавата там за да се поддържа цялото котило паразити. Мисля, че 120 години наливане на пари в столицата е повече от достатъчно! Ако искаш да вдигнеш населението на който и да е град наливай пари там и той ще увеличи населението си. София живее основно от вътрешно потребление. - Ако налееш същите пари в Силистра, Кричим, Дулово, Ямбол и който и да е град в страната след 2 години населението му ще нарастне значително. Крайно време е да разберете, че така не може да продължава! Парите не са само за София и ако не искате да се обезлюди страната и хората да се изселват спрете да харчите държавните пари там. Само за шиб. чиновници в София отиват около 7 млрд. лева в заплати и издръжка. Общата сума за заплати на чиновниците за тази година е 10 млрд, още 4,5 млрд за издръжка и оке 2,8 млрд за НПО-тата, които пак са в София. Това са пари от бюджета на страната! - Тоест от общите пари. После сложи около 800 милиона субсидия за общинският бюджет и 300 милиона за шиб. метро, които пак са от общите пари. После парите за ремонтите на по- голямата част от околовръстните шосета, които нарочно са писани държавни за да може поддръжката да е за сметка на държавата а не на общината. - Въобще не ми се прави! Това харчене трябва да спре!
  • 13 Да да да

    3 3 Отговор
    Вашият дрогиран кмет , нали е от Герб , защо не подеме инициативата да направи Варна столица на България? А, да те питам ,ако не ходят софиянците във Варна да си харчат парите и да купуват имоти, по- добре ли ще бъдете ,или ще сте си едно село.
  • 14 БГ681

    6 2 Отговор
    Във Варна се краде мащабно, и лошото е че като крадат не им идва на ума поне мъничко да направят. Усвоиха около 140 мил. за интегриран градски транспорт резултата е плачевен а дружеството е изправено пред фалит. КЪДЕ ОТИДОХА ТЕЗИ МИЛИОНИ??? Стадиона бишищ Гарагин се прави повече от 12г, а резултата е строежи на блокове и търговск исгради около него. Състоянието на болниците критично, спорта оставен на самотек..

    Коментиран от #17

  • 15 дамм

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мечтател":

    Бягаи от "Варна Сити парк - Юг" !Зимата духа североизточен вятър и всичката пушилка от ЗПЗ минава през комплекса.

    Коментиран от #16

  • 16 дамм

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "дамм":

    Грешка:да се чете СЕВЕРОЗАПАДЕН ВЯТЪР
  • 17 Кирил

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "БГ681":

    Забрави за бул. ''Левски'' да споменеш. Там усвояването е на ниво за разлика от облекчения транспорт в града!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове