Last news in Fakti

14 Февруари, 2020 06:20 4 055 165

ТАСС: Вандали повредиха паметник на Съветската армия в София

  • паметник-
  • съветска армия-
  • вандализъм

Руското посолство изрази възмущение „във връзка с богохулния акт на вандализъм относно масовия гроб на съветските войници в София“

ТАСС: Вандали повредиха паметник на Съветската армия в София - 1
Снимка: ТАСС

Вандали са повредили братската могила на Съветската армия разположен в софийския квартал „Лозенец“. Според кореспондента на ТАСС, цитиран от агенция Фокус, вандалите са повредили скулптурните изображения на съветски войници и елементи от държавните символи на СССР върху мраморни барелефи.

"Кога са извършени действията срещу паметника, не знаем, но последствията от него са очевидни: лицата на съветските войници бяха повредени на барелефа. Необходими са сериозни мерки за защита на паметниците и ефективни наказания за вандалите. Ще се опитаме да възстановим паметника до 75-годишнината от Великата победа ", е заявил пред ТАСС членът на Координационния съвет България-Русия Коста Пеев.

Руското посолство изрази възмущение „във връзка с богохулния акт на вандализъм относно масовия гроб на съветските войници в София“.

„Подигравките с паметта на войниците, които дадоха живота си за освобождението на Европа и света от фашистката чума, изглежда особено цинично в годината на 75-годишнината от Победата във Великата Отечествена война 1941-1945 г. Надяваме се градските власти да предприемат необходимите мерки за привеждане на паметника в надлежния вид и на предотвратяването на подобни прояви в бъдеще, а отговорните за извършването на това престъпление да бъдат идентифицирани и заслужено наказани ", казаха за ТАСС от руската дипломатическа мисия в София.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    62 93 Отговор
    Да си ги взимат в Русия!

    Коментиран от #57

  • 2 оня с коня

    63 61 Отговор
    Още Сталин е казал "Няма паметник,няма Проблем",ама Руските Товарищи така и не си го прибират.Ние Банките си не можем да опазим,че техния Паметник ли!
  • 3 Радой Ралин

    78 73 Отговор
    Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
    Помниш ли кагда пришол със танка?
    Беше млад, но се държеше мъжки.
    Зарази семейството ми с въшки…

    Взе на мама златните пендари
    и дори галошите ми стари.
    Помниш ли, как кушаше картошки?
    Наконец забърса три кокошки.

    После си преспал със какa Сия
    и изпил си всичката ракия.
    А след време чухме и мълвата,
    че си гръмнал тате във главата!

    Длъжен бях да те обичам, Ваня.
    Даже кръстих дъщеря си Маня.
    Залъкът си давахме насила
    на Русия – тая дива сила.

    После цели девет петилетки
    грабихте уран и руди редки.
    Грабихте и жито, папироси…
    Зарад тебе ходим голи-боси!

    Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.
    Ние всички хранехме танкиста.
    А пък ти ни пазеше със танка
    и ни взе последната луканка…

    Пазеше и немците, и чехите.
    Ние тук възпявахме успехите.
    С паметник стърчиш ни на главата
    и скверниш небето и земята.

    Коментиран от #150, #151

  • 4 Сесесере

    65 86 Отговор
    Взривяване на всички руски паметници и изпращане на чакъла обратно в Сибир! Да живей България свободна от комунисти и русофили!
  • 5 Волен Сидеров

    58 63 Отговор
    “Съветската армия е страж на мира” – тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на “легендарната Червена армия”. Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила. Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите буквари и енциклопедии определението за съветската армия ще бъде “Страж на робството до разпадане на империята”.

    Коментиран от #141

  • 6 Паисий е жив

    81 30 Отговор
    Не мога да приема, че вандализмът е начин за проява на мнение. За съжаление, не малка част от хората ще приемат това хулиганство за някаква форма на геройство. Не са ни виновни хората загинали тук 44г. Сега е 2020, а на истинските виновници няма кой да им държи сметка, защото гаменчетата, които нощем на по 5 ракии унищожават паметници, денем са прекалено заети да търкат билетчета, пък са и прекалено страхливи, за да отреагират на нещо по-сериозно от парче камък. Бог да пази България!

    Коментиран от #9

  • 7 Къде

    22 3 Отговор
    В квартал “ Лозенец”?! В “ Борисовата градина”, има .
  • 8 Русороб

    43 47 Отговор
    За съжаление в България няма нито един загинал болшевишки войник, освен препилите и натровили се с метил в Бургас и един пиян летец. Скоро идва ред на моча, но там ще е грубо, по шумкарски, за Св. Неделя.
  • 9 Паисий ми е мил

    38 38 Отговор

    До коментар #6 от "Паисий е жив":

    Но истината е по-мила. За какви загинали бълнуваш? Единствените загинали при "освобождението" са 42 солдата в Бургас от препиване с метилов алкохол. Това е истината!

    Коментиран от #56

  • 10 1944

    37 44 Отговор
    масов гроб на съветските окупатори? че те само от препиване с краден алкохол са умирали в българия. спомена за тази измет трябва да бъде заличен от цивилизована европа. варварите да си стоят в азия.

    Коментиран от #21

  • 11 Джулия

    54 37 Отговор
    Тия варвари оскверняват не само паметта на загиналите съветски воини, но и паметта на нашите родители - хората строили паметниците и всичко, от което и поамериканчените иди*ти се ползват до ден днешен.
    Този форум на моменти и истински позор. Такива долнопробни и гнусни коментари се пишат от пещерните русофоби, не е за вярване. Имам чувството, че всичкия боклук в страната се напъва да се изявява тук. Отврат.
  • 12 Руските свине

    37 41 Отговор
    Не разбраха ли, че това не са паметници а маркери на окупацията и руската доминация? Защо няма осквернен паметници от руско - турската война от 1877-78 година? Защо се оскверняват единствено съветските паметници? И ще продължават да бъдат оскверняван, докато не се премахнат!
  • 13 Абсурдно

    19 34 Отговор
    Прост, жалък и с кьса, напарфюмирана историческа памет народ! Господ и да беше българин, щеше да се отрече от етнопроизхода си!
  • 14 НЕ НАРОД, А МЪРША!

    30 28 Отговор
    Е това е истината за българина!

    Коментиран от #100

  • 15 Васил Левски

    42 28 Отговор
    Най голямата грешка на руснаците е, че дойде да освобождават това племе робско на балканите те предатели до един и предават своите какво остав за чуждите!

    Коментиран от #35

  • 16 Сух

    29 26 Отговор
    Наказание с рязане на едната ръка на извършителите, за да не е толкова варварски, да се даде на виновните да си изберат коя от двете им..

    Коментиран от #34, #163

  • 17 Супер Марио

    44 17 Отговор
    Една пейка здрава нямат по градинките и рушат и собствените си паметници както преди години оскверниха и паметника на,, Апостола" какво да се очаква друго от такова необразовано племе!
  • 18 jorj

    30 31 Отговор
    Няма такава загинали в България!!!!! Разкарайте от България гнусотиите си и лъжите си !!!!! Сиктер!!!!!
  • 19 1:1

    32 27 Отговор
    Комунизъм=Фашизъм

    Коментиран от #23

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 1947

    13 16 Отговор

    До коментар #10 от "1944":

    е така са говорили и тези на,, Народния съд " и после нали се сещаш!
  • 22 Руските

    17 23 Отговор
    Сами си ги правят тия схеми,за да става лаф за тяхното "освобождаване".Аз съм се родил в София и за целия ми живот не съм чул някой да се е занимавал с подобни дела.
  • 23 На проститутките

    21 13 Отговор

    До коментар #19 от "1:1":

    ви беше тежко периода 1944-1989г сега ви дойде дюшеш да изработвате свободно левчета няма кой да ви закача!

    Коментиран от #25

  • 24 Лол

    10 2 Отговор

    До коментар #20 от "Арес":

    А ти какъв си като пишеш с големи букви?Нещо караш ли се или си психично неуравновесен?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Много трол

    24 18 Отговор
    Сороските тролове да не сте от 7ч. на работа, че почнахте с глупостите за Русия. Млади сополанковци, не знаещи нищо по история.
  • 27 Соросоидна шантонерко

    9 6 Отговор
    на буци или на по редка се уригваш?

    Коментиран от #28

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Смях

    24 23 Отговор
    Вандали сте вие, тавариш ватници. Някой да ви е канил 44-та да идвате тука с танковете? Като марокански скакалци опустошихте държавата и отмъкнахте всичко, което ви хареса. Лешояди ниедни!

    Коментиран от #33

  • 30 хари

    24 16 Отговор
    Достойни българи, браво!!!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Българин

    23 19 Отговор

    До коментар #20 от "Арес":

    Така и не разбра руската безродна измет, че русофоби няма.

    Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските примати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.

    Коментиран от #161

  • 33 Соросоидна шантонерко

    17 21 Отговор

    До коментар #29 от "Смях":

    Какво са взели руснаците от тая постна трапеза която я ошушкаха първо 1912 после 1919 и след това 1939-1944 г немците, дървениците или въшките взе,, Червената армия ", че не се сещам?

    Коментиран от #36

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Това е

    15 4 Отговор

    До коментар #15 от "Васил Левски":

    Не забравяй че на територията , няма само етнически българи , и има разни етноси , както и такива от индо-пакистански произход , които не могат още да простят на руснаците за разтурването на "хубавата им имерия" . Тези етноси знаят , че докато има на територията руски паметници , тази империя не може да се възроди отново. За това се опитват да скъсат връзката.

    Коментиран от #42, #73

  • 36 1:1

    10 11 Отговор

    До коментар #33 от "Соросоидна шантонерко":

    Па като е постна оти си там?Бегай у тайтата си направи едно иглу при ескимосите.
  • 37 Освободителите

    21 16 Отговор
    История на комунизма в България”, том I, стр. 245: „… към септември 1946 г. от съветски войници и офицери (…) са били убити 123 деца, жени и мъже, българи и българки. Списъкът не е пълен и се отнася само за 1946 г. … Убитите жени са на възраст от 18 до 23 години …” (Архив МВнР, СКК, оп. 1, а. е. 423, л. 8, 37; а. е. 424, л. 5 – 17; а. е. 312, л. 4; а. е. 325, л. 4; а. е. 315, л. 2; а. е. 424, л. 7 – 11)

    Коментиран от #115

  • 38 Кирил

    15 11 Отговор
    Уж загиналите герои се оказаха плячкаджии и препили с метилов алкохол от склад във Варна.
  • 39 Освободителите

    17 13 Отговор
    Писмо от Г. Димитров до Сталин, 22 септември 1944 година, относно поведението на Червената армия в България.

    “На редица места има случаи на насилие по отношение на местното население от страна на отделни червено-армейски военнослужещи:

    1. Произволно се вземат от местното население, работен добитък, каруци, хранителни продукти и др., без да се уведомяват местните власти, и без съответното оформяне, на иззетия добитък и хранителни продукти;
    2. Произволно се изземват държавни и частни моторни превозни средства, и смазочни масла и материали. Това води до проваляне на есенната сеитба.
    3. Някои военнослужещи в пияно състояние влизат нощем по домовете на хората в градовете и селата с цел грабеж, а и в някои случаи – изнасилват жени и убиват мъжете им. Така например в село Дивдядово, Шуменска околия тогава, а сега Шуменска област. Наред с другите хора, е и убит, и един от старите членове на Партията. Доколкото такива произволни действия внасят голям смут сред населението, което с неописуема радост и възторг посрещна Червената армия, моля да се направи всичко възможно за тяхното по-бързо прекратяване”.

    Коментиран от #44, #49

  • 40 ще им позволите ли деца

    17 12 Отговор
    Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат.Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза:

    "ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ”
    Фостър Дълес 1956

    Коментиран от #53

  • 41 Красота от комунизма-лозунги за дебили

    11 15 Отговор
    1. "Ползвай почивката по предназначение." - надпис в Ловешкия концлагер

    2. "На лица в носии не се оказва медицинска помощ!" - надпис в лечебницата в родопското село Горно Дряново по време на Възродителния процес

    3. "Говоренето на чужди езици - забранено!" - надпис в автобусите в Югозападните Родопи по време на Възродителния процес

    4. "Да живее 10-и септември, Ден на Народната милиция - единствена опора на народната власт!" - лозунг на гара Пазарджик

    5. "Всички луди - на борба за мир!" - агитационен надпис в лудница

    6. "Народната милиция - биещото сърце на Партията!"

    7. "Да приберем навреме хляба на народа!"

    8. "СССР - родина на всички безотечественици!" - надпис край жп линия

    9. "Правим обувки с кожа на клиента." - надпис в обущарска работилница

    10. "Дори и най-малкият пожар е срам за добрия колектив." - надпис в магазин за платове в Казанлък, 70-те години на XX век

    11. "Хигиенизацията е враг на бактериологическата диверсия."

    12. "Въшката е най-опасен враг на Родината. Унищожавайте я!"

    13. "Не слагай чужди тела в устата си!"

    14. "Замърсеното тяло поддържа духа неспокоен." - надпис в обществена баня

    15. "Събличай се бързо, и други чакат след теб!"

    16. "Планината е извор на прогресивни идеи."

    17. "Дръж маркуча си в изправност!"

    18. "Обещаваме да намалим стойността на един човеколеглохраноден с 0.02 стотинки." - надпис в почивна станция

    19. "Повече деца във всяко българско семейство - повече млади сили за
  • 42 Васил Левски

    12 12 Отговор

    До коментар #35 от "Това е":

    Не забравяй, че : Поп Кръстьо не беше турчин, убиеца на Христо Ботев същи не беше турчин, убийците на Любен Карвелов също не бяха турци, предатела,, Джендо"на Хаджи Димитър също не беше турчин, не турците изтезават 150 дни кап. Петко Войвода за да му вземат 60 000лв, Иванчо Хаджипенчович също не беше турчин и още....!!!

    Коментиран от #48, #52, #118

  • 43 Неразбиращ

    7 6 Отговор
    Тролове абе ви не спите ли
  • 44 Комуниста

    9 17 Отговор

    До коментар #39 от "Освободителите":

    Ееее храниха 5 г фашистите от Германия що да не хранят и 1 година армията освободила 2/3 от Европа - ,, Червената армия " селяните бг ?

    Коментиран от #54

  • 45 Илиев

    19 10 Отговор
    Абе, големи наглеци тия казачоци! Да им възстановяваме знаците на СССР?! Ами нали вие собственоръчно разтурихте тая държава? Какви знаци бълнувате? Егати кърлежите...
  • 46 Българин

    16 13 Отговор
    Много вероятно е това да е русофилска провокация, която да даде повод на Русия да размахва пръст и да се възмущава, припомняйки за пореден път, че единствено Русия е освободила света от "кафявата чума". И да затъмни скандала с руските шпиони и убийци от последният месец.
  • 47 Красота от комунизма-лозунги за дебили

    12 9 Отговор
    19. "Повече деца във всяко българско семейство - повече млади сили за Родината!" - плакат в детска градина

    20. "Да покрием навреме младите кобилки!"

    21. "Във всеки дом - добитък!" - плакат, издаден от "Наука и изкуство"

    22. "Дружбата между хората ражда криле на същите."

    23. "25 години народна власт - 25 години български цирк." - надпис за годишнина на цирка

    24. "Комунизмът е неизбежен!"

    25. "Граждани, гответе се за отпадъци!" - призив за събиране на вторични суровини

    26. "Всеки кооператор - свиня! Всеки комунист - две!" - лозунг в село в Плевенско, агитация по партийната повеля за усилено частно производство на свине

    Коментиран от #71

  • 48 Българин

    12 12 Отговор

    До коментар #42 от "Васил Левски":

    Руските еничари, също не сте нито турци нито руснаци!
  • 49 Какво излиза?

    16 9 Отговор

    До коментар #39 от "Освободителите":

    Ами то, Червената армия се е състояла предимно от айдуци и мародери.
  • 50 Някой си

    11 14 Отговор
    От васали на СССР към васали на САЩ.
    Каква е разликата?
    Чета горе коментари с призиви за независима и свободна България.
    Кое в момента и е независимото и свободното на България?
    Само едно, че нищо не зависи от нас, даже от Брюксел не зависи, а от “Козяк” 16!
    Пикая аз на подобна “независимост”!

    Коментиран от #55

  • 51 Един българин

    15 10 Отговор
    Съборете всички паметници на съветската армия, окупаторката на България.
  • 52 Лол

    16 10 Отговор

    До коментар #42 от "Васил Левски":

    Не забравяй,че Ленин е бил евреин,Сталин също,Путин също,Петър 1ви от династията на Асеневци,Олга Киевска българка,Екатерина Велика немкиня.Какъв руски народ?Какъв руски език?

    Коментиран от #64

  • 53 Гост 2

    11 7 Отговор

    До коментар #40 от "ще им позволите ли деца":

    Не се опитвай да ги ограмотяваш- кухите тикви никога няма да го разберат .
  • 54 Истината

    16 10 Отговор

    До коментар #44 от "Комуниста":

    Немската армия си е плащала за преминаването за Гърция бе путлераст! И тук е имало съвсем малко немци, предимно възстановява ще си от раняване войници. За разлика от 600 000 окупационна руска армия, която е изхранване от българския народ до края на 1947 година.

    Коментиран от #60

  • 55 Разликата е

    12 9 Отговор

    До коментар #50 от "Някой си":

    Че никой от САЩ ни ти пълни главата с лъжи за "осеобождаване"

    Коментиран от #59

  • 56 Пешо

    10 5 Отговор

    До коментар #9 от "Паисий ми е мил":

    Съмнявам се,че знаеш и кой е Паисий,
    щом не си помниш историята но,пък можеш
    да бъдеш спокоен,невежи глупаци като теб
    има вече много в България...

    Коментиран от #62

  • 57 Койчо

    7 13 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Ама те са умряли тук защитавайки ни от фашистите.
  • 58 Гост

    6 11 Отговор
    ЗАТВОР ЗА ВАРВАРИТЕ !!!
  • 59 Пако

    4 4 Отговор

    До коментар #55 от "Разликата е":

    Ама ти от България ли пишеш?????

    Коментиран от #66

  • 60 Комуниста

    7 13 Отговор

    До коментар #54 от "Истината":

    Нещо се бъркаш имаше фашисти нацисти възстановяващи се след убийствата на деца и са пмащали дръжки затова дълажат още при от периода 1939-1944г плащали на хартия! 600 хил руска армия в България до 1947г??!!! такива неграмотни алкохолици където бълнуват ли ви събират в НПОтата?

    Коментиран от #65

  • 61 Руските

    8 6 Отговор
    Сами си ги правят тия схеми,за да става лаф за тяхното "освобождаване".Като им е скучно ,провокират с подобни схеми.Кой българин ще ти се занимава с подобни истории,няма такива.
  • 62 Паисий ми е мил

    14 11 Отговор

    До коментар #56 от "Пешо":

    Много добре си помня историята да разлика от руските подлоги които помните единствено руските фалшификации на българската история.

    Коментиран от #76

  • 63 Буков

    15 9 Отговор
    Е, то бива бива ама... Водкаджиите да не би да си мислят, че сме все още тяхна Задунайска губерния. Тия "паметници" са на НАША територия и ще ги правим каквото си искаме. И с какъв началнически тон се обръщат? "Възстановете това"! "Идентифицирайте едикойси"! И като го идентифицираме какво? Да ви го предадем и да го запратите в Сибир? А бе колкото по-далеч от тая Империя на злото, толкова по-добре!
  • 64 Васил Левски

    5 7 Отговор

    До коментар #52 от "Лол":

    А не забравяй, че ти си турски ибрик на повикване 24/7!

    Коментиран от #68

  • 65 Истината

    14 10 Отговор

    До коментар #60 от "Комуниста":

    Комунисти като теб са най-големите българофоби и национални предатели. Ако свалиш руските очила може да прочетеш, че близо половината от БВП на България е отивал за изхранване на руските окупатори. Плащали сме им и бензина.

    Коментиран от #75, #164

  • 66 От село

    4 2 Отговор

    До коментар #59 от "Пако":

    Чипровци.Оти?Вече нема телени мрежи,моеме и да пътуваме.
  • 67 778

    16 7 Отговор
    Хич не ни интересува пискането на руснаците! Да си взимат паметниците в Русия и там да направят музей на изхвърлените в чужбина техни паметници.
  • 68 Лол

    8 8 Отговор

    До коментар #64 от "Васил Левски":

    Не забравяй,да си пиеш хапчетата.По-добре турски ибрик,отколкото руска партенка.
  • 69 ШЕРЛОК ХОЛМС И ДОКТОР ВАТСОН

    12 7 Отговор
    русофилството се лекува с куршум между очите

    Коментиран от #132

  • 70 Хисторик

    6 12 Отговор
    На,, ОКУПИРАНИТЕ " ОТ БЪЛГАРИЯ ОСТВИЛИ ОРЪЖИЕТО В РЕДОВБА БЪЛГАРСКА АРМИЯ! МАРЛАЛ ЖУКОВ Е ИЗДАЛ ЗАПОВЕД НА 3та,, УКРАИНСКА АРМИЯ" ДА НЕ РАЗОРЪЖАВАТ МЕСТНАТА АРМИЯ КАТО ВЛИЗАТ В БЪЛГАРИЯ. ТРЯБВАШЕ ДА ВИДИТЕ В ИЗТОЧНА ГЕРМАНИЯ КАКВО Е БИЛО ДА ТЕ ОКУПИРАТ, ПОСЛЕ ЩЯХТЕ ДА ПЕЕТЕ ДРУГА ПЕСЕН ДРИПЛЬОВЦИ! Вечните жертви неоправдани и не разбрани от Балканите!

    Коментиран от #72, #85

  • 71 Пако

    6 10 Отговор

    До коментар #47 от "Красота от комунизма-лозунги за дебили":

    Във всеки дом свети Валентин,Във всеки дом
    Барбекю,във всеки дом Уиккенд,във всеки дом
    Хелоуин,във всеки дом Мистъри,Хорър,Фентъзи,
    Лозунги от американската демокрация....
  • 72 Еее

    7 2 Отговор

    До коментар #70 от "Хисторик":

    Отегчаваш ни.И защо с големи букви бе? Караш ли ни се?

    Коментиран от #78

  • 73 Измет

    10 10 Отговор

    До коментар #35 от "Това е":

    Бъркаш Русия с СССР. Първите ни освободиха, вторите разтуруха Русия. Това са паметници на СССР, които са най-големият враг на освободителите от турско робство. Много хитро се опитвате да се изкарате техни наследници сега, за да прокарате болшевишките интереси.
  • 74 козяшка амеба

    4 4 Отговор
    На това се казва благодатна тема!
  • 75 Комуниста

    1 10 Отговор

    До коментар #65 от "Истината":

    Комунистите стригаха вълната на баба ти и майка ти и после плетоха половери за червената армия!

    Коментиран от #77

  • 76 Цун кал си го

    2 5 Отговор

    До коментар #62 от "Паисий ми е мил":

    Помниш , на баба си вълната

    Коментиран от #88

  • 77 Красота от комунизма-лозунги за дебили

    9 5 Отговор

    До коментар #75 от "Комуниста":

    Всеки кооператор - свиня! Всеки комунист - две!"
  • 78 Хисторик

    3 10 Отговор

    До коментар #72 от "Еее":

    Не бе за кьоравите и те да прочетат истината затова с големи букви!

    Коментиран от #79

  • 79 Еее

    10 4 Отговор

    До коментар #78 от "Хисторик":

    Комунист и истина е като дявол и тамян.
  • 80 Една дума за извършителите

    8 12 Отговор
    Измет!
  • 81 оцелял от турското робство

    8 11 Отговор
    Фашизмът в настъпление! В България тази болест се разпространава с усилено целодневно ядене на банани с подскачане. Затова има непрекъснат внос. Така заглаждат и последните гънки в мозъците им, ако въобще ги имат. Сега ще им липсва търкането на билетчета, но ще им предложат нещо още по-разрушително, като унищожаването на паметници например. Жалко, още едно провалено поколение.

    Коментиран от #84, #134

  • 82 Оказва се

    13 7 Отговор
    Че да си руснак е умствено състояние, а да си русофил,това вече е днк увреждане.
  • 83 Иван

    19 5 Отговор
    Може ли някой да ми даде повече инфо и просветни, така да се каже, в каква битка с немците са загинали погребаните в тази Братска могила съветски войници? Аз, доколкото знам, Царство България изгонва немците преди съветските войски да се появят на североизточната ни граница, а впоследствие боевете се водят от предимно от българските войски в Югославия, Унгария. Разбира се, не одобрявам вандалските прояви, но и ми се иска историческата истина да възтържествува - умрелите тук са починали от пиене, болести и хулигански действия... И някой трябва да го каже на Москва!
  • 84 А между бананите

    4 3 Отговор

    До коментар #81 от "оцелял от турското робство":

    Вкарваме комунисти от Куба и Венецуела.

    Коментиран от #94

  • 85 Хихи

    13 6 Отговор

    До коментар #70 от "Хисторик":

    Май не си много умен. За какво да разоръжават нашата армия, като им трябва? Нали ни пращат по Унгария, където загиват близо 30000 българи. Свали малко червените очила...

    Коментиран от #89

  • 86 ЕХОТО

    1 1 Отговор
    Там дето е орал арабски кон ме е гнус да бутам,ако ще и с 300 чифта обувки.
  • 87 Гост

    14 8 Отговор
    Заедно със руските шпиони и фалшивите им паметници обратно към Русия.
  • 88 Истината

    8 9 Отговор

    До коментар #76 от "Цун кал си го":

    Най-много мирише руският боклук оставен в България!
  • 89 Монгола

    3 3 Отговор

    До коментар #85 от "Хихи":

    Една кретенка преди няколко месеца ми разказваше, че българите били превзели Берлин защото руснаците били уморени ! Ти цифрите ги нямаш за нищо обаче някой профан може и да ти се върже така че, продължавай!

    Коментиран от #91

  • 90 ГосТ

    7 6 Отговор
    Козяшки служители. На граждански договори. Нали трябваше "тухла върху тухла да не остане " от индустрията, селското стопанство ,образованието и науката, културата и спорта. Изпълнено е. Останаха само паметниците.
  • 91 Само питам

    4 1 Отговор

    До коментар #89 от "Монгола":

    Със сигурност е била русофилка!
  • 92 Независим

    7 8 Отговор
    За значението на паметника не искам да говоря,има различни мнения,но за вандали на паметници и културни ценности ттябва да има Белене,па да видим след това ще рушат ли парите на държавата.Там трябва да си покажат бабаитлъка!!!

    Коментиран от #93

  • 93 Само питам

    6 3 Отговор

    До коментар #92 от "Независим":

    Дядо ти да не е бил надзирател в Белене, та искаш да вкарваш хората там?

    Коментиран от #104

  • 94 оцелял от турското робство

    0 0 Отговор

    До коментар #84 от "А между бананите":

    И ваши събратя от Афганистан и други мюсюлмански държави, за да ви задоволят отвсякъде.

    Коментиран от #111

  • 95 Един

    5 7 Отговор
    Рожбите на "демокрацията" са вече мнозинство и "демократичните" им актове са ежедневие!
  • 96 gggw

    8 3 Отговор
    същите чупят пейки, рейсове, хвърлят боклуци навсякъде и се движат на глутници щото са страхливци
  • 97 Истината

    8 8 Отговор
    Паметника на Рейгън и този на американските летци също са били обект на вандалски действия от страна на войнстващи русофили. Да сте чули обаче истерична реакция от страна на Държавния департамент? Единствено Русия се сърди, размахва пръст и заплашва, че били поругали освободителите.

    Коментиран от #98

  • 98 gggw

    6 4 Отговор

    До коментар #97 от "Истината":

    и кво е направил рейгун за бг?

    Коментиран от #105

  • 99 Бул. “ Бирюзов” в София

    10 4 Отговор
    Защо не пишете, че е командвал окупационния корпус, на СССР , в България, маршал Сергей Бирюзов?!
  • 100 5ко

    5 7 Отговор

    До коментар #14 от "НЕ НАРОД, А МЪРША!":

    Българите не сме мърша, така че говори за себе си. Мазохистичен нихилист.
  • 101 Крейзи

    4 10 Отговор
    Сигурно са част от онази утайка където искаше да марширува с факли из софийските улици!
  • 102 По скоро

    10 4 Отговор
    е построен в чест на едни ВАНДАЛИ , в последствие превъздигнати от едни национални предатели в култ !
  • 103 Бигдик🤓

    11 4 Отговор
    В България няма загинали съветски войници. Има умрели от фалшив алкохол.
  • 104 Независим

    2 2 Отговор

    До коментар #93 от "Само питам":

    Това според теб какви хора са?

    Коментиран от #107, #108

  • 105 Истината

    12 4 Отговор

    До коментар #98 от "gggw":

    Рейгън напрови много за света като победи Империята на злото!

    Коментиран от #119

  • 106 Алфа Вълкът

    6 2 Отговор
    Трябваше да го оставят като си беше "В КРАК С ВРЕМЕТО" и да го поддържат!
  • 107 Само питам

    7 3 Отговор

    До коментар #104 от "Независим":

    С руски нашийник си, не си независим. А те са много повече хора в сравнение с руските еничари.
  • 108 Само питам

    8 2 Отговор

    До коментар #104 от "Независим":

    С руски нашийник си, не си независим. А те са много повече хора в сравнение с руските еничари.

    Коментиран от #109

  • 109 Независим

    2 6 Отговор

    До коментар #108 от "Само питам":

    Аз не говоря за руснаците какви са не ме и интересува,а за тези,че само рушат каквото е направено,може и американски паметник да е,не трябва да се посяга на историята,тя е такава каквато е...

    Коментиран от #113

  • 110 Врачанецо с кравите и мандрите в Северозападо

    5 7 Отговор
    При положение че България беше под 45-годишно руско робство, разсипана и унищожена, и заради това 45-годишно иго вече 30 години след освобождението ни не може да се възстановим, какво искате господа, да обсипеме паметника ви с цветя ли??Китайците мрат от чумата наречена "2019-n cov", което е генно биологично оръжие на ЦРУ. Искаме да знаем, как ще се справят руснаците с ''2020-n cov'', което ще бъде пуснато сега в Москва...и е оръжие ''сестра близнак'' на ''2019-n cov'', разработено от ''новата немска баня'' спeциално за братушките…??? Искаме да знаем, че Русия този път няма да бъде обърната наопаки със земята от немските танкове до околовръстното на Москва, няма да даде 25-30 милиона жертви премазани от немските танкове, което е нехуманно масово убийство, но ще даде 30-33 милиона жертви по много интелигентен и хуманен начин, безболезнено и набързо...??? Залагания…???

    Коментиран от #116

  • 111 Рускините

    3 3 Отговор

    До коментар #94 от "оцелял от турското робство":

    Добре ни задоволяват по морето.Само дето не знаят,защо водата е солена...мн са напреднали,почти колкото са назаднали.
  • 112 На 09.09.1944 год.

    10 3 Отговор
    Не е имало Съветска армия! Факт! Но нашите кОманисти й правят паметници!
  • 113 Само питам

    9 4 Отговор

    До коментар #109 от "Независим":

    Чул би си да е бил осквернен американски паметник някъде из Европа освен в България? Не си и няма да чуеш защото американските паметници са във военните гробища а не подобно на руските в центъра на градовете, за да доминират и показват на поробените народи кой е господарят.

    Коментиран от #126

  • 114 Типично за,, вандалите,,

    1 4 Отговор
    Но лошото е, че не само рушат., тези,, спомени,, от историята....!
  • 115 Сесесере

    9 3 Отговор

    До коментар #37 от "Освободителите":

    Колкото и факти да изложиш за престъпленията от ватниците на русофила, той пак ще ти даде минус, това са промити мозъци безродници и антибългари!
  • 116 Суровоядството

    2 0 Отговор

    До коментар #110 от "Врачанецо с кравите и мандрите в Северозападо":

    Е биологично оръжие ли? Консумацията на сурови прилепи? Вервам ти! Консумацията, на сурово краве мляко също е опасна за здравето на човека! Това кой го е измислил?
  • 117 Истината

    12 4 Отговор
    Русия е най-мръсната и до погнуса отвратителна страна в цялата световна история. Там са селекционирани  чудовищни морални уроди при, които понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки. През цялата си история тази нация се е въргаляла в лайната, в които иска да потопи целия свят.

    Коментиран от #154

  • 118 Xan Asparux

    4 2 Отговор

    До коментар #42 от "Васил Левски":

    Na maikati v prodajnata putka.Deto mnogo znaesh istoriqta.ni.pederas
  • 119 gggw

    1 5 Отговор

    До коментар #105 от "Истината":

    кат са я победили "империята на злото" ся кво ревете? ай скрии се някъде.

    Коментиран от #121

  • 120 Само питам

    13 3 Отговор
    Руските наглеци говорят за :"масовия гроб на съветските войници в София“. Утре като нищо ще напишат, че за освобождението на България от фашизма са дали живота си 200 000 руски войници и ще приложат съответните карти с местата, където са се водели боевете. А местната пета колона ще им приглася и разпространява откритието на руските историци.

    Коментиран от #125

  • 121 Истината

    4 2 Отговор

    До коментар #119 от "gggw":

    Трябваше да я доубият. Сега нямаше да агонизира и да кара разни дебили да работят против държавите си.

    Коментиран от #128

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Единственото

    6 1 Отговор
    "Освобождаване" от руска страна е и се извършва и днес от руските девушки по Бг черноморието .Усилено "освобождавад" наред морните бугаре,а и по некой ром намазва между нас,ама те ,руските,не знаят
  • 124 Естествено

    0 0 Отговор
    С "Т" освобождаваТТТТ
  • 125 Естествено

    1 0 Отговор

    До коментар #120 от "Само питам":

    И разсекретени документи...
  • 126 Независим

    2 4 Отговор

    До коментар #113 от "Само питам":

    Добре убеди ме но и ти се убеди,че като нашите вандали няма.Те са #1,а какво да ги милваме ли?
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 gggw

    1 3 Отговор

    До коментар #121 от "Истината":

    кат агонизира ко ревеш ся?
  • 129 баджо

    5 3 Отговор
    Тъй тъй айде в ръша
  • 130 1:1

    2 2 Отговор

    До коментар #127 от "Истината е":

    Комунизъм=Фашизъм=Комунизъм=Фашизъм.Панимаиш?Компренде?Капиш?Ундерстенд?Анадъм?Ферщейн?Компроа?
  • 131 бадемов

    14 3 Отговор
    На 5 септември 1944 г. съветският съюз скъсва дипломатическите отношения с България и обявява война,след което напада.За какво "освобождение "говорят шумкарите??
  • 132 ШЕРЛОК ХОЛМС И ДОКТОР ВАТСОН

    1 0 Отговор

    До коментар #69 от "ШЕРЛОК ХОЛМС И ДОКТОР ВАТСОН":

    Грешка, исках да напиша русофобството.
  • 133 Истината

    15 2 Отговор

    До коментар #127 от "Истината е":

    Истината е, че руската безродна и българофобска измет така и не разбра, че русофоби няма.

    Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските примати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.

    Коментиран от #136

  • 134 Какво

    0 1 Отговор

    До коментар #81 от "оцелял от турското робство":

    Е “ фашизъм”?! Не знаеш! А набеждаваш! Факт!

    Коментиран от #156

  • 135 322

    8 1 Отговор
    Там трябва да има паметник на ген. Колев. Може и на ген. Киселов, или полк. Драгнев!

    Коментиран от #138

  • 136 Другия с коня

    10 1 Отговор

    До коментар #133 от "Истината":

    Агресията им е от Тотално интелектуално и духовно Безсилие.Нищо създадено освен оръжия за убиване нямат руснаците с което да се похвалят.Никакви иновации,патенти,производство,електроника....НИЩО.....Експлоатират природните си ресурси и грабят.. .Изведнъж си показаха кой е Задкулисните - впрегната държавната си машина да спасява Българските Олигарси,ограбили Родината.Да ги спасяват от възмездието на Българските закони....Пита се,Кой е имал План за съсипване на българската икономика....Кой е действал и подкрепял българските Червени цървули,които го реализираха....

    Коментиран от #137

  • 137 Истината

    9 1 Отговор

    До коментар #136 от "Другия с коня":

    Е, че наистина петата колона на Москва да прави подобни провокации само за да се даде повод отново руските мизерници да напомнят на българите, "че са ги освободили от фашизма" и, че са дали най-много жертви във ВСВ!
  • 138 322

    3 1 Отговор

    До коментар #135 от "322":

    Напълно съм съгласен ( полк. Борис Дрангов)
  • 139 STEFCO

    3 1 Отговор
    TEZİ SHİBANİ PAMETNİTSİ NAVSYAKIDE Gİ MAHAT EVALA DRUGİYAT PIT S BAGERA ZA PO SİGURNO DA Sİ MAHAT BOKLUTSİTE OT BG NİKOGO NE SA OSVOBOJDAVALİ VSİCHKO E LIJA
  • 140 СВД

    1 7 Отговор
    Посрещнати са като освободители! Неоспорим факт, видно от кинохрониките, спомените на старото поколение, построило тези паметници! Как да има загинали съветски войници тук, след като навлизат в страна населена с приятелски братски народ!!!? Масови посрещания оргонизирани на високо ниво и спонтанни. Дори Софийската филхармония излязла да ги посреща със специален концерт! Та, уважавайте ако не руснаците, поне дедите си!

    Коментиран от #143, #146

  • 141 STEFCO

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Волен Сидеров":

    VOLENCHO İ Tİ Sİ PUSKİ POMİYAR
  • 142 браво умници

    2 2 Отговор
    този с кравите, кога доиш ти, кога се грижиш за тези животни, през десет мнения, пишеш по една страница, кажи на кой продаваш млякото, да не купуваме нищо от него, поне с нещо бъди полезен на останалите коментатори
  • 143 Рубладжийче

    13 0 Отговор

    До коментар #140 от "СВД":

    Кинохрониките не са истината бе путиноид. Има кино хроники как германците са посрещани по същия начин. Ако бяха дошли американци и тях щяхме да ги посрещнем добре в кино хрониките. И това не е защото българите сме такива. Има кино хроники как руснаци посрещат с хляб и сол германците а православен руски поп ги благославя. Така, че кино хрониката изобщо не е показател за достоверност.

    Коментиран от #148

  • 144 convid

    12 2 Отговор
    На русоробите им се обърнаха червата.
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 какви кадри има

    3 1 Отговор

    До коментар #140 от "СВД":

    От това време има точно 2 серии от киноафиша "Седмичен".То да беше поне истинско, а не скалъпено.В София ги посрещат 0коло 3000 партизанина.То туй е посрещането....а другото скалъпено от филма Росица е направен монтаж....
  • 147 Руски

    2 0 Отговор
    Това е всичко от бедността.
    Просяците винаги търсят виновните.
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Ах вие питеци вандали

    2 2 Отговор
    Сталин да ви накаже !
  • 150 коко

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "Радой Ралин":

    Сега е същото, само че не е Ванка, а е Джони.

    Коментиран от #152, #153

  • 151 ДрОгарят Сталин

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Радой Ралин":

    Радиой не ставаш за поет седни си.
  • 152 Истината

    7 0 Отговор

    До коментар #150 от "коко":

    Единствено пржсмуканите от руската пропаганда мозъци мислят така.
  • 153 Смях

    5 0 Отговор

    До коментар #150 от "коко":

    Къде го видя тоя Джони бе, толуп? Въобще, виждал ли си в България жив американец?
  • 154 оцелял от турското робство

    0 1 Отговор

    До коментар #117 от "Истината":

    У, бря бря, ти май от раждането си си потопен в лайната.
  • 155 Още един Българин

    6 0 Отговор
    Ами като са им толкоз мили измислените памтници на Съветската армия да си ги вземат и обгрижват Това е армията окупирала България без да сме им обявили война
  • 156 оцелял от турското робство

    1 3 Отговор

    До коментар #134 от "Какво":

    Ами фашисти са тези, които само рушат, а не съграждат. Факт!
  • 157 Страничен

    2 0 Отговор
    Само едно единствено нещо не разбирам и това е ,,богохулно,, кво точно значи ??? не разбирам защо това е някакъв аргумент за каквото и да е. един атеист не може да приеме, че това е нещо истинско и реално, и съответно не би трябвало да служи като инструмент за обвинение. вандализма няма да обсъждам, безразлично ми е вече, прекалено е банален. паметната плоча на баща ми беше унищожена па не дигам врява у пресата
  • 158 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 0 Отговор
    Самото наименование “Паметник на Съветската армия” е фалшиво, тъй като Съветска армия, като название на въоръжените сили на Съветския съюз, е от 1946 г. , след Втората световна война. До 1946 г. носи названието Работническо-селска червена армия (на руски: Рабоче-Крестьянская Красная Армия, съкр. РККА), след това преименувана в Съветска армия.
  • 159 Слависта

    3 0 Отговор
    Не мога да разбера, защо Русия се има наследник на Съветския съюз. Всъщност трябва Украйна да реагира, защото там са загинали главно украинци.
  • 160 serjant

    0 0 Отговор
    vsicki sorosoidi i predateli na pravoslavieto sa na ambrazurata , da zashtitavat amerikanskite si gospodari s cenata na vsicko ...
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 сноу

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Сух":

    ..и на влака та марш в любимата им кравария а по пътя могат да спрат в ингилизия да оближат маса пакистанско арабелски задници...
  • 164 сноу

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "Истината":

    Та-а,,, кое точно си плащал ти бе въшльо...Тоя БВП дето чоплиш от носа си е отивал да покрива милионните дългове на смахнатия пърдушник Фердю, който добре че наритаха от трона ,че иначе нямаше и камък върху камък да остане в тая държава..То не че синът му, че и внук му нещо са спретнали освен да лапат ,дворци да вдигат ,гори да бродят и за умници да се дуят...
  • 165 Голем смях

    1 1 Отговор
    Няма вече СССР .Тия какви се явяват на СССР ,че реват.А и тези каскети са окупирали и владели България 45 години.Убивали са българи и ни върнаха десетки години назад с азиатския си изроден комунизъм.Мястото на умрелите е в гробищата,а не по разни мавзолеи
    и могили.Така поне е в православието.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове