Last news in Fakti

18 Февруари, 2020 14:29 2 503 22

Директор на пловдивско училище удари дете в час

  • директор-
  • удар-
  • ученик

Родителите са подали сигнали до РУО Пловдив и МОН

Директор на пловдивско училище удари дете в час - 1
Снимка: shutterstock

Дете е било ударено от директора на пловдивското СУ "Паисий Хилендарски" Илия Къртев. Инцидентът е от четвъртък (13 февруари). За това сигнализира семейство Михайлови, роднини на потърпевшото момче.

Случката е станала в час по математика, в който г-н Къртев е преподавател. Той поискал осмокласникът да излезе на дъската. Момчето отказва с аргумента, че е пропуснал последните часове по предмета, защото е бил болен. Директорът взел дневника и се насочил към чина на ученика и му показал, че той все пак е присъствал в часовете през декември, след което го удря с ръка по главата и го гони от час, става ясно от думите на роднините, цитирани от Glas.bg.

След инцидента момчето се е почувствало засрамено и отказва да посещава часовете на г-н Къртев. На следващия ден то се е срещнало с педагогическия съветник.

Родителите са подали сигнали до съответни институции - РУО Пловдив и МОН.

"Няма да оставим това така. Директорът трябва да понесе отговорност за действията. Недопустимо е преподавател да удря ученик, още повече пък директор", заявиха от семейството пред медията ни.

Потърсихме и директор Къртев за коментар, но никой не отговори на предоставения в сайта телефон. Оставаме на разположение да публикуваме и неговата позиция по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ismail

    6 41 Отговор
    uvolnqvane na direktora + zatvor 6 godini

    Коментиран от #5, #6, #21

  • 2 kvy

    51 5 Отговор
    Ах горкото дете. А дали за първи път лъже така и на директора му е писнало?
  • 3 Последния софиянец

    63 2 Отговор
    Като се оплачех на баща ми че ме е бил учител и той ме ошамарваше. А сега ходят да бият учителя.

    Коментиран от #9

  • 4 Гад

    40 5 Отговор
    Пак леко се е отървало наглото пишлеме.
  • 5 Хасан Адемов

    8 10 Отговор

    До коментар #1 от "ismail":

    Бой и ебане за малките педалчета ще ги изкъртя мършите ако не с ножа малки педалчета
  • 6 Хасан Адемов

    5 11 Отговор

    До коментар #1 от "ismail":

    Бой и ебане за малките педалчета ще ги изкъртя мършите ако не с ножа малки педалчета
  • 7 даскала

    40 1 Отговор
    голем реф! щото спряхте шамарите затова е такова дереджето ни!
    сега трябва и баща му да му тегли един бой, та другия път да знае какво го чака

    Коментиран от #10

  • 8 asd

    28 0 Отговор
    Тоя па...тръгнал с някакъв слабоумен дришльо да се занимава... Двойка,гони го от час и му пише неизвинено отсъствие.
  • 9 Малкият педал

    3 9 Отговор

    До коментар #3 от "Последния софиянец":

    Ще го еба в училището
  • 10 Даскала

    3 6 Отговор

    До коментар #7 от "даскала":

    Бой и ебане
  • 11 Гост

    41 1 Отговор
    Недопустимо е детето да ходи на училище САМО ДА ПЛЮЩИ ЗАКУСКИ И ДА НЕ СЛУША В ЧАС, НЕДОПУСТИМО Е ДЕТЕТО ДА ДРАЗНИ УЧИТЕЛИТЕ, но РОДУТЕЛИТЕ ЯВНО НЕ ЗНАЯТ ЗА ТЯХНАТА РОЖБА, ЩО ЗА "УЧЕНИК" е!!!!
  • 12 Горо

    45 1 Отговор
    Най-фаталното във възпитанието на децата днес е да им се внушава, че те имат само права, а не и задължения. Това ги прави неконтролируеми и арогантни. В час си правят каквото поискат, шумят, викат, играят си на телефоните, а учителят трябва да им стои диван чапраз и да им се усмихва, иначе е застрашен от скандал или уволнение. Освен това всеки момент може да нахлуе някой разярен родител и да го набие пред всички. Не случайно кандидатите да бъдат учители вече са много малко и причина за това не е само в ниското заплащане.
  • 13 Род

    32 1 Отговор
    И кой ще учи децата! Даливярно, или това е поредното гаменче в чшято защита скачат всички! Къде пише че след като не е бил в часовете не може да бъде изпитван! Кога ще се започне от родителите, къде са техните отговорности! Знаете ли че един двама като тоя ученик провалят часове, че по този начин ощетяват другите ученици! Какво да му се молят ли!! Как така ще откаже да излезе на дъската! Излиза и тогава се обяснява!!! Няма скоро да има свестни учители, защото са подложени на постоянен тормоз - ученик не ще да излезе на дъската, друг говори трети се бие, плюе и кога ще преподава учителя, кога ще изпитва, .... ЗА БОГА РОДИТЕЛИ НЕ НАСОЧВАЙТЕ ДЕЦАТА СИ КЪМ УЧИТЕЛСКАТА ПРОФЕСИЯ ОБРИЧАТЕ ГИ НА ПОСТОЯННО ОБРУГАТЕЛСТВО ОТ ДЪРЖАВА РОДИТЕЛИЫ МЕДИИ И Т.Н. И Т.Н. ОЩЕ ВЕДНЪЖ НЕ СИ ЗАЧЕРНЯЙТЕ ДЕЦАТА!!!
  • 14 Чико

    25 0 Отговор
    Най вероятно го е почукал с пръст по главата сочейки му дневника ,а дришлото като всеки джендър е помислил че го удрят.
  • 15 ЗлоРадостен

    3 10 Отговор
    Мене в 3ти клас даскалката- стара комунистическа номенклатура ми пълнеше редовно устата с кръв от обратни шамари, заради пръстени ми, а после вкъщи баща ми довършваше с колана, защото сьм срамил семейната чест... Затова се кефя да гледам сега как всичко се нахвърля на преподавателите )))))
  • 16 бай Шиле

    11 1 Отговор
    Учителският труд е най пренебрегвания.
  • 17 Дорина

    7 0 Отговор
    Какво се случва вече в училище? Преди не беше така....
  • 18 копеленцето

    2 4 Отговор
    горкото
  • 19 Peci kupona

    6 0 Отговор
    Първо някой да ми обясни, как така "отказва"! Все едно да кажа: Аз отказвам да спазвам правилата за движение по пътищата с аргумент, че не съм шофирал от две седмици, бях болен! След това да гледаме останалото!
  • 20 Родител

    6 0 Отговор
    Абе хора, представете си колко нагло се е държало това келешче и колко учебо време губи ежедневно на съучениците си. Този човек, за да е директор има поне 5 години стаж и до сега не му се е налагало да удря друг келеш. Това само по себе си говори, колко е бил нагъл и невъзпитан този осмокласник. ПРЕДЛАГАМ вече да се бият родителите за това, че са подходили безотговорно към децата си и не са ги или не могат да си ги възпитават. Ако сега не е бил директора, утре в дискотеката някои ще им разбие зъбите и за всичко ще сте виновни Вие драги родители. Тъй, че сега не ми се правете на загрижени, да ми пускате някви жалби, а в същност търсите финансова облага.
  • 21 1020illhuddy

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ismail":

    Не смятам,че е така сигурен съм,че човекът го е ударил леко,даже не го е,не сте прави!
  • 22 chitalishteto

    3 0 Отговор
    Изказваме пълната си и безрезервна подкрепа за господин Къртев и призоваваме всички учители и директори на учебни заведения да защитят колегата си от абсурдните обвинения. Педагозите най-добре знаят за какво иде реч от поведението на болшинството ученици и каква е "подкрепата" на родителите им. Вместо благодарност - клевети и агресия. Тези родители горко ще съжаляват за поведението си и възпитанието на тинейджера, защото той ще им го върне с лихвите."Да не им е "просто" заради простотията!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове