Last news in Fakti

21 Февруари, 2020 12:48 1 710 20

Патриотите обвиняват ГЕРБ за тайни договорки с ДПС

  • юлиян ангелов-
  • вмро-
  • герб-
  • крс

Парламентът избра заместник-председател и двама членове на КРС

Патриотите обвиняват ГЕРБ за тайни договорки с ДПС - 1
Снимка: БГНЕС

Мнозинството в Народното събрание подкрепи кандидата на ГЕРБ Кристина Хитрова за заместник-председател на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), съобщи БНР.

За двама нови членове бяха избрани общият кандидат на ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и "Воля" Анна Хаджиева и кандидатът на ДПС Ердинч Хайрула, подкрепен от народните представители на ГЕРБ и ДПС и 6-ма независими депутати, включително и от „Атака“. Попълването на състава на Комисията се наложи заради изтекъл мандат на вече бившите ѝ членове.

Малкият коалиционен партньор в управлението "Обединени патриоти" оповестиха своя информация за предварителни договорки между ГЕРБ и ДПС за подкрепа на кандидата на ДПС Ердинч Хайрула.

Изборът на заместник-председател и двама членове на КРС беше съпътстван с напрежение в пленарната зала и отправени от патриотите обвинения към ГЕРБ в задкулисие и предварителни договорки с ДПС за подкрепа на техния кандидат Ердинч Хайрула.

Секретарят на парламентарната група на патриотите Юлиан Ангелов обвини ГЕРБ, че са пренебрегнали кандидата на "Обединени патриоти" за сметка на ДПС:

"И ние се питаме от "Обединени патриоти": Кое е управляващото мнозинство - ДПС и ГЕРБ ли са или "Обединени патриоти" и ГЕРБ. Не сме съгласни да носим негативите на управление, което включва ДПС във властта на всякакви позиции".

Георги Свиленски от БСП реагира на думите на Ангелов и призова патриотите:

"Напуснете управлението и ще ви падне голяма тежест от раменете. И това правителство ще падне и този избор, за който говорите, няма да се случи".

Заместник-председателят на парламентарната група на "Воля" Кръстина Таскова провокира патриотите с коментара, че неведнъж са взимали решения под влияние на ДПС:

"И всъщност излиза така, че ДПС управлява с вас. Действително с кого тогава управляват ГЕРБ. Дали вие не сте откритото лице на ДПС в този парламент".

Процедурата по избор на допълващ състав на КРС доведе и до остра размяна на реплики между "Обединени патриоти" и "Атака", като се наложи квесторите в пленарната зала да се намесят, за да предотвратят напрежение между депутати.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    10 8 Отговор
    Да живее българо турската дружба

    Коментиран от #2

  • 2 Тази Дружба е невазможна

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "боцмана":

    Годините и вековете са го доказали.

    Коментиран от #4

  • 3 дкк

    19 0 Отговор
    Всичко е интереси и са назързани с морски възел.Нито патриотите са патриоти, а ГЕРБ и ДПС са си чиста задкулисна коалиция - бостан.
  • 4 Бачо Киро

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "Тази Дружба е невазможна":

    Грешиш. Напротив, сега сме в много добри отношения с Турция. Не, че някога сме били в лоши отношение. Насажданата омраза от комунистите отдавна вече не действа. Само единиците с мозъчна кора като ледена пързалка мислят обратно. Те са плюели навремето и към Запада, а в същото време децата им учиха там. Турция е наш много близък приятел и наш добър съсед

    Коментиран от #8, #14

  • 5 Фактъ

    14 0 Отговор
    Патриотите ,чак сега ли прогледнаха? Каракачанов , обаче се е врекъл еднолично на Боко . Герб и ДПС винаги са играли заедно.
  • 6 оцелял от турското робство

    10 0 Отговор
    Пак ли комунистите и Путин са ви виновни? Колко си годишен , та си толкова вещ по тези въпроси? Като си се кръстил "Бачо Киро", знаеш ли турците какво са направили с него?
  • 7 Onq s konq

    3 0 Отговор
    Лелей. Тея дан направят некой сакътлък! Сакън!
  • 8 Стамо

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    Така е, милионите български момчета взимани и правени на еничари, след което са женени за местни девойки са оставили милиони поколения. И сега когато видиш рус, бял, синеок турчин знай че е наш.. Защото и той знае че коляното му е тракийско..

    Коментиран от #10

  • 9 ssaev

    6 0 Отговор
    Каквато и да е политическата ситуация в страната, ДПС са все от печелившата страна. Дали управляващи или в опозиция, това е "подробност от пейзажа". Патриотите да не би да си мислят, че Борисов, Доган и Пеевски не си говорят? Няма такива наивници!
  • 10 Бачо Киро

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Стамо":

    Напротив ние сме били мургавите, след 200 години Византия сме се променили и после 500 години османците са ни сменяли гена. Това с еничарите е все едно сега да сравняваш ромите в България да сменят гена на българина. Ползваме ги ромите само за мръсната работа, и така еничарите са били ползвани за мръсната работа. Ромът колкото и да се кръсти Иван, Драган..., винаги е нежелан. Навремето и еничарите и да се казват Ахмед, Мехмед..., винаги са били низшите
  • 11 Недообесен Язовец

    4 0 Отговор
    Тя договорката е от 10 години чрез Пеевски и Доган. Затова им се отплатиха с ТЕЦ Варна с едни 300 милиона. Войводите да не се правът на ударени. Сега ли разбраха?
  • 12 Факт

    4 0 Отговор
    Тия от вмро и с турците бяха ортаци!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ххх

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    По мое мнение не си с обективен поглед по темата. Сега сме били в много добри отношения и с Турция и винаги сме били в такива ? Определено не съм съгласен. Първо - в миналото е имало немалко периоди, когато са прехвърчали искри между двете държави. Включително и преди 09.09.1944 г. И в много от нас като българи има исторически негативно отношение към тях по разбираеми причини. А относно сегашните ни отношения ? Държиме се като васали ! Най - вече защото ни е страх от Турция. Да не инспирира етнически вълнения сред турци и цигани и това да и послужи като повод да заграби български територии. И ако такъв тип отношения за тебе са добри, за мене няма как да са, няма как и да са искрени. А това което говориш за комунистите ? Насаждали омраза ? А нещата дали нямаха своята предистория ? Със създавани от Турция нелегални сепаратисти движения, имащи за цел формиране на автономни райони и последващото им преминаване към Турция. Иначе самият аз съм слушал, че първоначално комунистическата власт се е държава доста толерантно с българските турци. Създала им е театри, извършван е преференциален прием във висши учебни заведения на лица с турски произход, по времето на социализма немалко от тях имаха прилични стандарт, включително и като тютюнопроизводители, и продукцията им се изкупуваше по доста по - коректен начин, отколкото през годините на така наречената демокрация.

    Коментиран от #15

  • 15 Бачо Киро

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Ххх":

    Имало е турски театри, имало е турско радио, и тогава и сега сме живели добре с турците в България. Но политиката на комунистите се променя срещу турците в България, според мен диктувано от руснаците. И според мен тогава се задейства цялата дс пропаганда. Навремето птиченцето като чуруликаше по клоните, дс знаеха какво си чурулика птиченцето. Нямаше нищо покрито от дс. Затова тези атентати, подготовката на самите атентати няма как да останат незабележими от дс. Просто машината дс беше в действие да бъдат обвинявани турците в България. А знаем за атентата света София какво са направили

    Коментиран от #16

  • 16 Ххх

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Бачо Киро":

    Видях твои коментари и под други статии. Определено смятам, че пишеш с ника на Бачо Киро, но в действителност май си Хасан, Мехмед и др. от компанията.
  • 17 Внимание

    2 0 Отговор
    С турците никакво приятелство. Те са двулични и ни искат територията и робството. За това ли имат клиника за добиване на органи които изнасят в Турция. Е та това ако е приятелство нямам думи.
  • 18 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    ДОБРЕ БЕ ПЕЙТРИЪТИ - ДПС НЕ СА ЛИ ПЕЙТРИЪТИ НА ТЯХНАТА СИ НАРОДНОСТ И НА БИВШАТА ДС !?!?!? АМА В НАШИЯ СИ СОЦ НЯМАХМЕ ПРОТИВОРИЧИЯ С ТЮРКИТЕ- ДО ПАНКТЮРКИЗМА ПРЕЗ 1980-81 ГОДИНИ , КОГАТО 400 000 ТУРЧОЛИ СЕ ВДИГНХА ДА "ПРОТЕСТИРАТ" В КОНСУЛСТВОТО НА ТУРЦИЯ В БУРГАС СРУЩУ ---?????
  • 19 СПОМЕНн

    2 0 Отговор
    Тази госпожа Ана Хаджиева изскочи от пловдивското котило на Ветко и на обслужващата го данъчна,а сега - депутатка Менда, няма ли някой да се поразрови в тази история от безкрайния преход?
  • 20 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    всички са пълен шет..и го доказали през годините..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове