Last news in Fakti

2 Март, 2020 11:42 119 780 179

Огромна промяна: Лепим нов стикер на стъклата на всички коли

  • стикер-
  • автомобили-
  • екология

В коя екологична група ще попадне автомобилът ще зависи от EURO от 1 до 6 категорията или датата на първа регистрация

Огромна промяна: Лепим нов стикер на стъклата на всички коли - 1
Снимка: БГНЕС

Всички автомобили у нас ще бъдат разделени в пет екокатегории. Това предвиждат промени в Наредба №Н-32 за периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на пътните превозни средства, качена за обществено обсъждане, пише в. "Труд".

В коя екологична група ще попадне автомобилът ще зависи от EURO от 1 до 6 категорията или датата на първа регистрация и количеството вредни газове, които отделят. За целта на всяка кола ще бъде сложен екостикер.

Засега тази категоризация няма да влияе върху данъка на автомобила. Газовата уредба ще се взима предвид при определяне на екологичната група. При категоризиране на автомобил с газова уредба проверката на отделяните вредни газове, ще се определя при работа на двигателя на газ, е записано в наредбата.

Електромобилите и тези на водород ще бъдат в пета екогрупа.

В най-ниската категория – първа, ще влизат колите на бензин, с двутактови двигатели, които не подлежат на измервания, регистрирани до 1 юли 1992 г. В нея попадат и автомобили с EURO 1 и 2, с първа регистрация до 1 януари 1996 г.

За дизеловите автомобили в първа категория са тези с EURO от 1 до 4, регистрирани преди 1 януари 2002 година.

В зависимост от това дали автомобилът е дизелов или бензинов ще се мери съответно димност или съдържание на въглероден оксид в отработените газове, като от показанията също ще зависи в коя група ще попадне колата.

Целта на промените е най-замърсяващите автомобили да бъдат спирани в определени зони на града или дни, когато са регистрирани пикови стойности на вредни емисии във въздуха. Това ще се решава от общината.

Проверките за определяне на екологичната група на МПС ще се извършват в контролно-техническите пунктове, когато дойде време за годишния им технически преглед.

Новите правила по издаването на стикери и удостоверения за техническа изправност относно екологичните категории влизат в сила 9 месеца след обнародването на наредбата в “Държавен вестник”. Причината е изработването и доставянето на тези документи в контролно техническите пунктове.

Изискванията за връзка между информационната система на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” и контролно измервателните уреди влизат в сила 12 месеца след обнародване на промените. Така фирмите, произвеждащи това оборудване, ще могат да приведат софтуерите на уредите в съответствие с изискванията на наредбата.

Ще се чете от разстояние

Лепят го горе в средата на панорамното стъкло

Новият екостикер ще се поставя в средата от вътрешната страна на горната част на предното стъкло на автомобила, предвижда наредбата. Ако на определеното място има залепен знак, той се премахва преди залепване на издадения знак. За ремаркета, полуремаркета и мотоциклети стикерът ще се залепя на гърба на удостоверението за техническа изправност.

Стикерът ще има вграден идентификатор с антена, позволяващ да се чете от голямо разстояние. Целта е камери да могат да приемат сигнала в коя е екогрупа е автомобилът и при ограничения, колата да не бъде допускана в дадено населено място или в квартали и райони със замърсявания на въздуха.

В Сливен глобяват за сменени крушки на фаровете

Шофьорите на шест автомобила с подменени светлини на фаровете са били санкционирани при последната операция за пътен контрол, проведена в Сливен, съобщиха от ОД на МВР. Наложените глоби възлизат на 150 лева.

В операцията са участвали служители на охранителна полиция и три полицейски участъка в областния град. Сред акцентите на контрола е било и състоянието на фаровете заради новата мода да се подменят стандартните лампи с ксенон и ЛЕД, които не подлежат на регулиране.

Излъчваната от тях светлина не е насочваща, а се разпръсква, заслепява останалите шофьори и е реална предпоставка за катастрофи, коментираха служители на реда. При установяване на неизряден автомобил, се извършва техническа проверка в сервиз на КАТ. Когато съмненията за подмяната се потвърдят, се съставя акт.

Началникът на Районното управление на МВР – Сливен е изпратил писмо до “Автомобилна администрация” относно нуждата от завишаване на контрола в пунктовете, които извършват годишните технически прегледи.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 87 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Водач

    471 36 Отговор
    Само се чудят каква глупост да измислят та да се харчат пари, вместо да напишат закон който наистина да работи!

    Коментиран от #77, #121, #157

  • 3 От Народа

    226 20 Отговор
    Това с еконормитена от първа регистрация е пълна глупост. Трябва да е за всяка година според експлоатационното състояние на автомобила. Така ще се отчита и за газовите автомобили нормата. РЕАЛНО СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМОБИЛ И ВИД ГОРИВО. Ако си бензин с газова инстлация да се отчита замърсяването от Газовия инжекцион. РЕАЛНО ЗАМЪРСЯВАНЕ

    Коментиран от #54

  • 4 глупост

    274 10 Отговор
    "За дизеловите автомобили в първа категория са тези с EURO от 1 до 4, регистрирани преди 1 януари 2002 година."

    Значи според тези умници дизел ЕВРО 1 и ЕВРО 4 е едно и също - и попада в първа, най-ниска категория.

    Коментиран от #55, #99

  • 5 Onq s konq

    124 16 Отговор
    Я с БЕНВЕто че съм с Евро6 стикер щот го карам с олио
  • 6 Тъп тъпчо откачил

    286 17 Отговор
    Напълно откачихте бе, пишман управници! До някой ден – я еврейска звездя, я пионерска връзка, а може и дамга за корона вирус или СПИН. Луди за връзване!

    Коментиран от #92

  • 7 Калоян

    422 8 Отговор
    Държавата на стикерите калинките и политическите проститутки.
  • 8 Мемфис

    344 15 Отговор
    Така е в кочината БГ
    каквато и глупост да генерират безмозъчните милиционери и хрантутниците на народа - чиновници, веднага се въвежда!
    Важно е да се тормозят хората, са се унизяват, да се глобяват,да треперят....и да не мислят за престъпленията, които върши властта!
    В държавите с прост народ е ТАКА!!!!!

    Коментиран от #171

  • 9 От Русе

    266 12 Отговор
    Поредната малоумщина,целяща усвояване на едни пари от чужди джобове
  • 10 1984

    362 23 Отговор
    За еконормите не знам, ма тези с подменените крушки на фаровете нощем са истински СВЕТЛИННИ ТЕРОРИСТИ! Другите КАТ в страната да вземат пример от КАТ СЛИВЕН!!!

    Коментиран от #17, #38

  • 11 Супер

    143 66 Отговор
    Идиотите които си махат DPF и катализаторите сега ще си хапят г.за.
  • 12 премиер

    77 4 Отговор

    До коментар #1 от "Йосарян":

    смърт не, мъртвият не плаща
  • 13 София

    149 12 Отговор
    МАФИЯ!
  • 14 Брах ви лайката гербаджийска

    201 23 Отговор
    Смърт за боко и шайката
  • 15 Onq s konq

    125 7 Отговор
    С БЕНВЕту проблем нема да имам. Обаче с КОНЯ ще имам. Моя КОН не дава да му бъркат под опашката!
  • 16 Боже, откъде се взеха тези идЕоти!!!

    276 8 Отговор
    Всичко е за пари и пари!!! Нищо за дубър стандарт, заплати и пенсии, бедността не е порок, а шугавелниците от ГРОБ го правят. Най-лесното, забрани след забрани. Горивата ни трагични по качество, далече по-ниско от това в ЕС. Лизинга скъп и оскъпен. Регулацията на движението трагична, както и пътищата, които не се поддържат и строят качествено! Чудя се, до кога ще търпим тази администрация и управление, което освен да ни държи най-бедни и унижени в Европа, да краде и изнася в офшорни сметки парите от ЕС. Забрани и забрани, ограничения и високи такси и данъци. Питам едно, в центъра на София има над 500 000 коли, как ще забранят на живеещите там да не ползват колите си? Оказва се, ме Глобалното затопляне е добре развита стратегия за да се взимат пари от правителствата за "борбата" с това затопляне. Климата е цикличен, има периоди на затопляне и охлаждане. По последни данни, Зенята влиза в период на захлаждане. Тумберг е една добре ръководен кукла за да се изнудват правителствата за пари.

    Коментиран от #72

  • 17 gvdff

    175 8 Отговор

    До коментар #10 от "1984":

    Съмнявам се, че мерят колко свети един фар, по-скоро става въпрос за тези с цветни крушки на светлините, които не са регламентирани законово.
    Лепенето на тези стикери ще доведе до нов начин една група хора да поддиска друга група хора. Това е видно разделение на обществото, на богати и бедни, на "еко" и на "мръсни". А реално проблеми няма да решава този стикер, по-скоро ще създава междусъседско напрежение.
  • 18 ДОКО

    245 6 Отговор
    СЛЕД ОЩЕ 2 ГОДИНИ ЩЕ ИМА И ОЩЕ ЕДИН СТИКЕР КОЙТО СЕ ЛЕПИ НА ЗАДНОТО СТЪКЛО..КОЛКО СМ ВИ Е ПИШКАТА И ДАЛИ ПОПАДА В ЕВРОПЕЙСКИЯТ СТАНДАРТ..МУУ
  • 19 Прросттаци

    229 5 Отговор
    Който кара колело, и пърди какво евро щее, простаци, само се чудите как да морите народа,господ да накаже всички ви, ви си играете с народа,

    Коментиран от #146

  • 20 асад123

    39 124 Отговор
    Какво се оплаквате? Нали искате като в европейските страни, ми ето, в германия, италия, франция, са със стикер за еко норма.

    Коментиран от #33, #46, #68, #147, #170

  • 21 Аве Адолф Хайлллл

    100 21 Отговор
    Точно така , пукайте им задниците на тия селски беемвистчета с гнусните ксенончета .
  • 22 Прекалявате

    206 7 Отговор
    Правителството и общината отдавна са загубили чувство за самосъхранение и упорито работят срещу себе си, като не е далеч времето когато народът ще ги свали ако Борисов не ги озапти на време. Само бълват забрана след забрана и тормозят хората. Колите далеч не са основен замърсител и мерките са абсолютно лобистки в полза на вносителите на нови автомобили които срещу някой и друг подарък има голямо лоби в Народното събрание и правителството. Хората изнемогват и с данъците им плащат тлъстите заплати а те се чудят как да ни вгорчат живота. Така било на Запад. Ама на запад не е проблем да си купиш кола на изплащане а у нас това е невъзможно за 95% от хората. Първо вноските и съпътстващите ги такси са непосилни и второ - никой не знае до кога ще е на работа и рискува да му вземат колата. Наистина прекалявате и хората ще ви издухат дори преди изборите.
  • 23 Африканец

    192 12 Отговор
    Браво за крушките. Най-накрая тия малоумнници с ксеноните от 40 лв да получат некоя глобичка. Турили ги тия ксенони китайски на обикновени фарове без лупа- заслепяват яко.Тя селенията край няма. Колата му се разпада и струва 500 лв ,ама сложил ксенон да заслепява другите.
  • 24 наредба 69

    136 7 Отговор
    ПРОДАВАМ КОЛАТА. ЦЕНА - БЕЗ ПАРИ. ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ СПОКОЙНО, БЕЗ НЕРВИ ОТ ТУК НАТАТЪК.
  • 25 Глупостта няма граници

    125 6 Отговор
    В сравнение с останалите европейски столици София има най-малко проблеми с автомобилния трафик. Защо непрекъснато затваряте улици и затруднявате движението? Това е малоумие зорлем да настройвате хората срещу себе си. Вместо да правите малоумни ремонти на Графа и Света Неделя да бяхте дали тези пари за обезопасяване на всички пешеходни пътеки с надлези, светеща настилка и др. Не е нормално на магистрални пътища в града да има изобщо пешеходни пътеки на платното. Пръскате пари за глупости, а това което трябва не го правите.
  • 26 За крушките.

    64 11 Отговор
    Нямам такива, някога съм карал с такива. През нощта е много по-лесно с такива, особено когато има пътна сигнализация. Тогава се отразява светлината много добре и е сигурно. Проблема е реглажи на фаровете. Ако са регулирани нормално, заслепяване няма! Проблема е когато не са, което лесно се прави в сервиз.
  • 27 Onq s konq

    88 6 Отговор
    Гледай ко нещо е демагогиятас. Значи в Западна Европа по магазините продават едни печки за отоление, които работят с нафта. Тая нафта е без мирис (специално производство) само са и сменили името на газьол. Еее, не е вредно значи да се отопляваш с такава печка (печката е стайна)? Ама да караш дизелов автомбил на открито е вредно за останалите граждани.
  • 28 Бай Стою касапина

    123 6 Отговор
    И как ще ми лепнат този стикер в горната част на предното стъкло като там имам заводски поставени сензори за светлина и дъжд?
  • 29 123

    159 4 Отговор
    Не е лошо да се лепят и фактурите за ток парно вода телефон и други
  • 30 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    105 9 Отговор
    гарантирано от ГРОБ
  • 31 Нео

    92 5 Отговор
    В Сливен глобявали за крушки! Трябва да глобяват по цялата държава приматите, които монтират силни, но неподходящи крушки. Тези същите примати вероятно псуват себеподобните си, затова, че ги саслепяват, но малките им мозъчета не проумяват, че и те заслепяват останалите.
  • 32 Random

    111 4 Отговор
    Евро категорията е пълна глупост. Тя не зависи от нищо друго освен датата на производство. Реално кола 2001 може да отделя емисии които покриват Евро 5, а да те таксуват като за 3. Нямам данни, но нищо чудно и коли Евро 0/1/2 да покриват по-високи категории

    Коментиран от #35

  • 33 Onq s konq

    121 2 Отговор

    До коментар #20 от "асад123":

    Само в Германия са с стикери. Те германците я измислиха тая схема, че да си продават новите автомобили. Щот старите немат чупене, и новите залежават на склад! Немците ко знаш как псуват и те, срещу тези стикер.
  • 34 Герберастията убива

    104 3 Отговор
    Първо направете закон за ретро автомобилите, герберастки идиоти !
  • 35 Onq s konq

    59 4 Отговор

    До коментар #32 от "Random":

    Точно+. Аз тъкмо направих основен ремонт на TDSa. И сега си е все едно нов, ко значение има че съм го регистрирал 1989година
  • 36 бай Шиле

    79 11 Отговор
    Този сливенски олигофрен,като се е сетил за светлините,да ми обясни защо лятото на АМ "Тракия" трябва да карам на къси?
  • 37 Оня

    72 3 Отговор
    А на каруците къде ще лепят тоя стикер и в коя група ще бъдат?

    Коментиран от #151

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 240 ай дука живот си живеят тука

    131 6 Отговор
    Пет милиона българи очакват с нетърпение изборния ден,когато ще заместят въпросния стикер с некролог на СДС-аро-СИК-аджийската Шайка
  • 40 Кореаца

    107 2 Отговор
    Пак се почна.Едни пари ще се взимат отново по веригата...ееех Българио що ти трябва 240 гълфона и Корумпиран КАТ...време е да се изринат или прокълнат за вечни времена
  • 41 Психо Доктор

    103 3 Отговор
    Всичко става електронно, само на нас ни набутват хартийки, картончета и шарени лепенки. Имаш регистрационен номер и към него да се вързава всичко, прегледи, винетки, глоби и т.н.т. При нас е така защото чиновника не мисли че това излиза от джоба му, а се старае да го направи така че да му влезе нещо и в неговото джобче.
  • 42 Чичо

    125 1 Отговор
    По тази логика предлагам всички от МС и НС да си залепят на челата стикер с надпис "И Д И О Т". Да се вижда отдалеч!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 поредната глупост

    150 1 Отговор
    искат да премахнат тези три милиона и половина автомобила, дето са над 5 години, и да накарат населението да ходи пеш, или да си купи нова Тесла за 70 000 евро, която ще го ползва само 7-8 години, няма ден да не чета нещо за нови глоби и нови ограничения за автомобилите, напъват да вкарват новото и скъпото, в най-бедната страна в Европа, затворете и ТЕЦ-овете, изгасете тока, и всеки да си хваща пътя, това тук не е държава, а зона за експерименти
  • 45 Матей

    101 1 Отговор
    Бравос,ще обзавеждат колите с високотехнологични стикери,ммммашалла!Взеха да ни вкарват в матрицата,за ефективен майн-контрол и одрусване за щяло и нещяло.Всеки божи ден започнаха да измислят нови щуротии и абсурдни изисквания.Какво еко,какви стари коли,нали колата се хаби от километрите и зависи и от поддръжката,тогава една кола на 5 г. може да е по-износена от някоя на 30г.,е,де е Киро на кирия!?Какво се правят на побъркани и са отворили усти като порти?
  • 46 аиьждховщ

    126 0 Отговор

    До коментар #20 от "асад123":

    Ти получаваш ли колкото в Германия и Италия !? Аман от идиоти, които все дават за пример чужбина , ама само за неща, за които им изнася. В същата тази Германия няма винетки, няма тол такси - всичко е калкулирано в цената на горивото - така плащаш само на база реално потребено. Според теб защо в толкова напреднала държава не се хвърлят на всяка изгъзица - защото са наясно , че и ластика се къса накрая и като изплющи, бая боли.

    Коментиран от #69, #132

  • 47 някой

    38 4 Отговор
    Боли ме фара(малкия джочко) за стикерите им и за кирливия център на града.В кварталите на големия град си има всичко.Л и К .аптеки,заведения,пазари,..който има мерак да ходи ,,на центъра,, да ,,маа гащи,, Като гледам в синята зона само с евро 6 са наредени....е,с новата промяна зоната ще е ,,пустиня,, а тия , ,баровци,, в центъра ще си гледат колите от прозореца,щото в ден с мръсен въздух не можеш да влизаш,нито да излизаш от центъра.
  • 48 еш па тоа

    93 0 Отговор
    На бас,че Пеевски ще произвежда стикерите!

    Коментиран от #131

  • 49 gocho

    87 4 Отговор
    А защо не проведем първо един референдум по тоя въпрос, да видим какви ще са резултатите.
  • 50 Дърт германец

    67 2 Отговор

    До коментар #43 от "Някой си":

    Ааа,усетихте се че ,,много им стана,, интернет - лъвчета такива. Избирайте си такива като Боко дето се прегръщат с Меркелицата,после се чудете що ви навират в г@за немски порядки.

    Коментиран от #53

  • 51 мнение

    48 6 Отговор
    Тук е мястото да кажа на онези, които си слагат LED крушки и си мислят, че карат на ксенон. Вашите фарове заслепяват насрещните, защото пръскат разсеяна светлина. В същото време тази разсеяна светлина не ви осветява пътя добре. Тези, които ме заслепяват им отвръщам със същото с дългите. Значи вие можете да заслепявате, а вас не могат, така ли?

    Коментиран от #79

  • 52 айхуй

    76 0 Отговор
    Какъвто и евростандарт да измислят за най-новите автомобили, с тези горива, които се правят и продават от Лукойл, все ще има замърсяване.
    Не може една кола купена от Германия/дизел/, да качи с един литър разхода си след като се зареди с гориво на Лукойл!
  • 53 Някой си

    27 1 Отговор

    До коментар #50 от "Дърт германец":

    Да ти приличам на фен на Бибитко с жипката от фейса?

    Коментиран от #58

  • 54 Това го пише

    30 0 Отговор

    До коментар #3 от "От Народа":

    В статията е споменато, че автомобили с агу се измерват когато работят на газ
  • 55 Heh

    22 8 Отговор

    До коментар #4 от "глупост":

    Тука донякъде са прави. Преди Евро 5 нямаше DPFи, а реално без DPF-а няма никакво значение коя е Еврокатегорията саждите винаги са налице, дори при по-старите конвенционални дизели с механично ГНП в някои режими саждите са по-малко например при ускорение, отколкото при Common Rail системите.Друг е въпроса, че се съмнявам точно това да е била водещата причина за такава категоризация :)

    Коментиран от #103

  • 56 Управляваните бедни

    66 1 Отговор
    Отново положението е дайте едни пари пък ще видим... А то не остана никакъв чист въздух от горенето на инталянски боклук. '' незаконен'' който не се знае как влиза в БГ и кой го гори.
  • 57 Ми който няма пари за нов джип

    51 0 Отговор
    А за старо опелче или vw какво да прави бе не уважаеми
  • 58 Дърт германец

    31 1 Отговор

    До коментар #53 от "Някой си":

    Не беше конкретно към теб, а по принцип.Понеже само ти си писал че им стана много на тия. Българина е умен,но не прави нищо за доброто си и винаги избира неправилните хора
  • 59 КралиМарко

    62 2 Отговор
    Когато най-голямите престъпници ми заговорят за Еко норми..разбирам, че тези може само в БГ да виреят при този проЗ народ, че ги търпи и минута.Тези, коитоот години внасят всякакви отпадъци от цял свят и ги горят навсякъде, с техните олигархични другарчета.. и ни тровят тотално, всекидневно и денонощно, като ни причиняват не само ракови заболявания , а какви ли не други, с които съкращават драстично живота ни..да ми въвеждат еко норми за колите - наглоз безмерна!!!Тези, същите ни тровят и с храните, отровиха ни и водите, а другите ги откраднаха и източиха..та тези да ги търпи може само тъпигѝоза Ганьо Бълхарски!В друга държава ..отдавна да са по дърветата и стълбовете..

    Коментиран от #67

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Ехаа

    32 3 Отговор
    Според вас, майсторите, за колко време ще им намерят цаката на лепенките? Хммм...
  • 62 гост

    67 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: За ремаркета, полуремаркета и мотоциклети стикерът ще се залепя на гърба на удостоверението за техническа изправност."-ей туй не го разбрах ,какъв стикер за екологичност ще имат ремаркетат?Какви изгорили газове излизат от тях?

    Коментиран от #83

  • 63 Q4 00

    23 15 Отговор
    Всички с нестандартни крушки глоба и сваляне на регистрацията
  • 64 гост

    24 0 Отговор
    Euro 4 е от 1 януари 2005 "За дизеловите автомобили в първа категория са тези с EURO от 1 до 4, регистрирани преди 1 януари 2002 година."нещо не се връзва.
  • 65 бай Шиле

    36 0 Отговор
    Клиентът на пункта за ТП трябва да има право да наблюдава измервателния уред.Иначе ще започнат рекетьорски тъпотии и рушветчийство.
  • 66 Този

    51 2 Отговор
    С удоволствие младите ще напуснем тази западнала държавица.. Пълна олигофрения.

    Коментиран от #73

  • 67 Сокол скитник

    7 8 Отговор

    До коментар #59 от "КралиМарко":

    Ограмоти се! Мутро селска!!
  • 68 Kim Bu

    62 6 Отговор

    До коментар #20 от "асад123":

    И какво Ни интересува какво е в Германия и другите европейски страни , тука е България и никой не ни е питал дали искаме да сме в този прословут ЕС!?
    Излизане от ЕС му е майката и всички управлявали държавата след 1989 г. да бъдат разстреляни без никаква милост . . .
  • 69 сноу

    46 0 Отговор

    До коментар #46 от "аиьждховщ":

    Прав си...но те за всичко се правят на умрели лисици, защото това е доктрината на Гойчи, изпята към министрите на МС още преди 2 год."Не ме врънкайте за пари, ами грабвайте сатърите и..на самоиздръжка, а който се престарае -премии".Скоро борсучките от надзора се упражняваха как да усучат бонус, та малус ,та накрая остана един ФАЛОС за шофьорите.И то защо...? Щото чули недочули, как е по света направо изсраха една миризлива простотия ,на номера ,та на колата ,та накрая на дядя си на кавала.Знаеш че навсякъде в Европа застраховката е за шофьора и започва като млад със 200% и с начална отстъпка 25% т.е.175% а всяка година, щом не правиш бели пада с 15% т.е. след 10 год вече си на 35-50%.А всичките тия кифли и дропли ,дето Гойчи е нашарил по агенции и министерства само кривят джуки ,дращят кълки и творят безумия...
  • 70 Гостилничаря

    34 2 Отговор

    До коментар #38 от "Shadow Fiend":

    Точно, подкрепям напълно! Фабричният ксенонов фар има леща, която концентрира светлината в сноп. Ксенонова крушка, поставена на фар с рефлектор заслепява много, виждал съм ги такива, става много опасно на пътя в такава обстановка. Солени глоби за такива!
  • 71 алоу

    43 1 Отговор
    Как в средата горе бе??? Там имам камера, радар и кой знае колко още датчици за системите за следене на лентата, спирачен асистент и предполагам още куп системи за сигурност по колата. А тази глупост не можаха ли просто да я вържат с регистрационния номер на колата. Направо да теглят данните по талон и да си ги категоризират. Какви стикери, какви вградени антени и прочие цигании измислят????? 100% ще има и плащане на масрафа от нас шофьорите, поне едно 50-100 кинта за тази идиотия няма как да ни се разминат.....
  • 72 Zdrasti

    13 5 Отговор

    До коментар #16 от "Боже, откъде се взеха тези идЕоти!!!":

    ма Маро.Ти откри демокрацията и капитала ма.Ела ти удара една патка и у нас ма,проста Маро.В капитализма плащаш за всичко ма Маро.Ти си дойна крава бе виме смотано.Ареееее
  • 73 Напускай

    5 8 Отговор

    До коментар #66 от "Този":

    бе келеш.Веднага.
  • 74 Българин

    36 5 Отговор
    Имам Вратбург 353 и ще си го карам с кеф независимо в коя група ще ми сложат- 1 ва или ента. Колата е на 36г. и сия карам с голямо удоволствие защото е истински автомобил , издържал на времето и надживял многооооо много по млади автомобили.Така , че тези еко -меко норми въобще не ги отразявам.
  • 75 Kim Bu

    38 1 Отговор
    Хайде, започна се с следенето, кой от къде е минал, къде е ходил, при кого, защо и т.н. Няма да се учудя, ако от другата седмица тия от КАТ започнат да ни '' онождат '' на всяко спиране ! Какви хора сме '' НИЕ '' бе хора, май не сме правени по обичайния начин а сме правени в г.з щом търпим всичко . . .
  • 76 Андрешко

    41 2 Отговор
    Пак ни качиха на въртележката за нови такси дивотии и безумия . Горят боклуците на света нашите чорбаджии и ни разболяват и после колите ни виновни . Зони сини и зелени пак направени за такси и пари които потъват в джобовете на алчните чиновници . Глоби и дране това знаят само тези клатиуяци да им е*а фут**та м**чина
  • 77 гост

    9 17 Отговор

    До коментар #2 от "Водач":

    Ти пък. Точно така е в Европа от 20г., още с влизането в ЕС трябваше да се въведе това, сега е късно, но по-добре от това няма. Точно така трябва да е, не знам защо трябва да има приемник в стикера, след като колата си има номер и по него си излиза коя година е, каква й е нормата, това, за което говорят е чиста двойна работа. Според мен трябва всичко да е на едно, винетната такса да отпадне и да има само по границите за транзитно преминаване, всички други да се компенсират чрез данъка, така ще се избегне забавяне на плащанията и с едно плащане колата ще е изрядно отчетена. Инак я ще забравиш винетка, я преглед, я данък, я застраховка. Технологиите трябва да помагат за опростяването на процесите, а не за сложнотии. Стикерът е общоприет в цял ЕС, няма лошо, въпросът е да не направят прегледа 100лв заради това.
  • 78 a bee

    10 5 Отговор
    С ново фиатче (60к.с),да се сравня с 6,0 ск дизел (с разход литър на сто масло) а ?
  • 79 бай Шиле

    13 20 Отговор

    До коментар #51 от "мнение":

    Ако си карал с ЛЕД крушки ще знаеш,че не е до типа на крушката,а да реглажа на рефлектора.Разбирач си,колкото тъпия катаджия от Сливен.

    Коментиран от #88

  • 80 злобар

    36 1 Отговор
    Докога идиоти и мошенници ще ни командват ! Отговор: Докато тая Мърша не се превърне в народ .
  • 81 Лепенки и антени ше имало😂😂😂😂

    19 0 Отговор
    Тва е бегето 21 век😂😂😂😂😂
  • 82 идиоти

    32 1 Отговор
    ще има и стикер кой е от герб и ще може да кара където си иска

    Коментиран от #85

  • 83 ????

    9 0 Отговор

    До коментар #62 от "гост":

    Браво за въпроса. Спести ми питанката. Пишат без да мислят.
  • 84 Някой

    43 0 Отговор
    Представя ли си какво ще стане, ако такава идиотщина да се случи в Гърция. Гърция - шенген, евро зона, 22 ро място в света по стандарт на живот където продължават да си карат със номерата от покупката на автомобила през 1963 година.
  • 85 КУРЕСТИЯ

    3 2 Отговор

    До коментар #82 от "идиоти":

    ЧЕ МИ КАРАШ НА КУРО , ДАЩЕ ЧЕ ТЕ МИНЕМ ОТ ДЕКА СИ САКАМ .
  • 86 БРАВОО

    36 1 Отговор
    От Сливен съм и нощно време не е за каране, всеки е сложил незнам какви крушки на фаровете си, но направо ти избиват очите и като му присветнеш къси дълги, щото си мислиш че срещу тебе карат на дълги и той веднага нагляра пуска дълги та грам да не виждаш пътя. Но съм реши един силен прожектор (боен фар) и който ми изкочи насреща с такива фарове пускам му прожектора да окюравеят болкуците му долни.
  • 87 А..... ?

    31 0 Отговор
    Четете внимателно,! Засега няма да се отрази на данъка, но докога? Налепят ли един път стикерите, влезе ли автомобила в регистъра отърване няма. Следващата стъпка ще е вдигането на данъка, нали трябва да сме като в Европата. А това ще е следващата наредба, бъдете сигурни! Умиране има, отърване няма...

    Коментиран от #134

  • 88 мнение

    28 0 Отговор

    До коментар #79 от "бай Шиле":

    Уважаеми, бай Шиле! Кой какъв разбирач е ти сам си го написал - личи си от името ти. Нямам претенции да съм разбирач, но сме виждали крушка с нажежаема жичка. При нея светлината идва от една точка и рефлекторът е съобразен с нея така, че параболата му да насочва светлинния сноп в точно определен сектор. ЛЕД крушката излъчва светлина не от точка, а от много по-голяма повърхност. Мислиш ли, че онези с жълтите пръсти са съобразили това с рефлектора. Ако все още не го проумяваш - спри срещу една стена и пусни късите! Ако си с нормални крушки ще има рязка граница между тъмно и светло. Ако си с "ксенони" такава граница няма, светлината е разсеяна. Ето точно тази разсеяна светлина заслепява насрещните водачи и те ти пускат дългите. Кое не разбра?????

    Коментиран от #175

  • 89 Майор Майор

    19 0 Отговор
    Лейдисижентълменс, на Йедни хора им дадаха да си санират къщята, па на нас дайти пари за нови коли.
  • 90 Kim Bu

    26 1 Отговор
    Дето викат някои хора -'' събуди се народе '' ще им отговоря така:
    То умрял буди ли се !?
  • 91 vasik atanasova

    27 0 Отговор
    е те не се спряха тези гадове
    пак едни пари от бедния народ
    днес имаше 50 човека в кат варна
    чакаха да си оправят докумените за газовото
    пълна лудница
    не се спряха всеки ден нови глоби нови такси
  • 92 васик атанасова

    25 0 Отговор

    До коментар #6 от "Тъп тъпчо откачил":

    лудите сме ние дето ги търпим и им плащаме щуротиите
  • 93 факт

    29 1 Отговор
    ГОСПОД ДА ГИ УБИЕ ИЗЕДНИЦИ ДУШМАНИ!!!

    Коментиран от #95, #111

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 дай пари

    22 0 Отговор
    Тези измислят всякакви трикове за да си пълнят партийната касичка. Душевадци, безобразници, еничари, да пукнете дано. Да се затъкнете с парите които искате да събирате.
  • 97 zak

    26 0 Отговор
    ьбе тъпанари-какви групи ви хапят-хората в европа имат коли по на 100 години и при добре поддържан двигател си ги карат нормално а вие ни сортирате като домати-срам пред целия цевилизован свят изпитвам от такива специалисти като вас-има преглед -измерване и тогава отиваш в група-на следващия преглед може да ти сменят групата и т.н.-годината на колата не трябва да има значение-че има таксита по на 3-4 години и 700-800 х. км.-ами глупостта с газовите уредби -кой е виновен че на вуйчо ваньо му сложил газовото преди 10 години някой не оторизиран сервиз-и сега веднага глоба-дайте възможност на хората без много формалностти да си регистрират газовите уредби и се вслушвайте във хората какво споделят че идват избори и ще ядете хурката накрая.
  • 98 dido

    4 6 Отговор
    A za6o stikera trqbva da pokazva koq e grypata na avtomobila,za da se sazdade administrativen kadar koito da sabira i kontrolira ,administrativni kadri koito pod ekopredlog,6e vzimat zaplati bez da proizvegdat vatre6en prodykt prodykt. v edna eko grypa 6e popadnat avtomobili koito sa 1000kcm i drygi s 6000kcm,ednite 6e razhodvat gorivo 4,5/100 a drygite 15-20/100,no 6e sa v edna eko grypa.Pripomnete si psihozata s zimnite gymi,a tazi godina i snqg ne sam vidql

    Коментиран от #112

  • 99 Гнида

    13 0 Отговор

    До коментар #4 от "глупост":

    Е сикер ще ти лепнат , кинти ще ти вземат .....
  • 100 Най забатачената държава

    25 1 Отговор
    Добре искат да караме хубави коли да не замърсяват въздуха но със 600 лева заплата тез хора как ще купят нови по екологични коли а за фаровете съм съгласен някои фарове много заслепяват
  • 101 Ай сиктир бе нагли айдуци с власт

    24 2 Отговор
    Спрете вноса на боклуци от майната си, от алчни "бизнесмени" и "политици", който са стотици хиляди тонове и ги горят, а не ми говорете за автомобили и печката на баба Гина от Горно Нандолнище, гиди мисирки и продажни мекерета.
  • 102 The Gentleman

    8 4 Отговор
    И аз съм си харесал стилер "Спосибо деду за победу!" И червена петолъчка с датата 9 Мая. Само че не знам как да я преправя на 9 Септември.
  • 103 Сск

    7 1 Отговор

    До коментар #55 от "Heh":

    Има и Евро 4 с ДПФ

    Коментиран от #125

  • 104 dido

    3 5 Отговор
    S tezi pari za stikeri i anteni kypete dve abvto laboratoriki i tragnete ot benzinostanciq na benzinostanciq i pravete probi v prisastvieto na voda4ite i 6e vidite ynikalni gorivni smesi,benzo-kerosini ,dizel-gaz za miene i transformatorni leki masla ,za sqrata v gorivoto nqma da govorim.S germanska nafta kolite minavat 1000000km ,a v Balgariq -ot 150 do 200xil/ kilometra i to mnogo trydno
  • 105 Мюмюн

    18 4 Отговор
    А може ли да ви го ТУРЯ отзад???
  • 106 ддд

    8 2 Отговор
    Хаха това е само за София, там е ужас.
  • 107 Батко

    11 0 Отговор
    Ейййййй данък дишане разделен на възрастови групи няма ли да гласувате.
    Абе тези законодателни какво искат от нас с тези наредбички и декларации.
    Абе ние сме роби вече на белите якички ела работи изкара пари да видим как се харчат...
  • 108 Порно

    14 1 Отговор
    Що не кажете кой ще продава тия стикери на тлъсти цени.
  • 109 Давид

    20 1 Отговор
    През 30те години, едни хора са лепили жълти стикери с формата на звезда на реверите на едни други хора. И в тази история има замесени разни газове. И всички знаем как приключва това за едните и другите.

    Коментиран от #120

  • 110 Васил

    24 0 Отговор
    Оправиха пътищата и тръгнаха стикери да лепят. Даже и всички коли да бяха евро 5 пак за пари щяха да врънкат хората
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Браво

    17 3 Отговор
    Гласувайте за Гроб тиквенски ще ви оправи всичките даже и на задна че е по голям кеф
  • 114 Сетиха се

    11 2 Отговор
    .........дa ce пoдмeнят cтaндaртнитe лaмпи c кceнoн и ЛEД, кoитo нe пoдлeжaт нa рeгулирaнe.
    Излъчвaнaтa oт тях cвeтлинa нe e нacoчвaщa, a ce рaзпръcквa, зacлeпявa ocтaнaлитe шoфьoри и e рeaлнa прeдпocтaвкa зa кaтacтрoфи, кoмeнтирaхa cлужитeли нa рeдa. При уcтaнoвявaнe нa нeизрядeн aвтoмoбил, ce извършвa тeхничecкa прoвeркa в ceрвиз нa КAТ. Кoгaтo cъмнeниятa зa пoдмянaтa ce пoтвърдят, ce cъcтaвя aкт.

    БРАВО най-сетне нещо умно да направят.
  • 115 Сетиха се

    11 1 Отговор
    Гaзoвaтa урeдбa щe ce взимa прeдвид при oпрeдeлянe нa eкoлoгичнaтa групa. При кaтeгoризирaнe нa aвтoмoбил c гaзoвa урeдбa прoвeркaтa нa oтдeлянитe врeдни гaзoвe, щe ce oпрeдeля при рaбoтa нa двигaтeля нa гaз, e зaпиcaнo в нaрeдбaтa.

    Бравоооооооо сетихте се.
  • 116 Ммм даааа

    10 0 Отговор
    Българите сме царе да вдигаме революции както си седим на масата с ракийката...
  • 117 Шаран БГ

    18 1 Отговор
    И колко ще струва един стикер ? И всяка година ли ще го сменяме или всяка седмица ? Знаех си,че много "тънко" минаваме.... Застраховка,Пътен данък, Технически преглед, Винетка / а ла Павлова/,Гориво със акциз и ДДС и сега Винетка по Н-ба 32. А от кога ще започнем да плащаме и за автомагистралите ? Питам се, ако вървя пеша по горска пътека ..... какъв ли данък ще ми жулнат ? А за смяната на крушките трябва да има непримиримост и контрол в цялата страна !!!
    Без значение е, кой е на власт ! Непроизводителният сектор / най-добре платеният/ е раздут до неузнаваемост и трябва да си получава пая !! Такси,акцизи, данъци и на данъците данъци..... Позна бай Тошо ! Завалията рече - - "Нема лабаво ! "......
  • 118 МРЪСНИ ПЕДЕРСТАЗИ ГЕРБЕРСКИ

    16 1 Отговор
    Ние пътища нямаме, като хората нито доходите на мнозинството от населението позволяват нови автомобили а тия нашите ТИКВИ в пЪрдалмента се чудят как и от къде да доят хората. Крайно време е да се пролее кръв. Стига сме ги търпели.
  • 119 Део

    14 0 Отговор
    Автомобилите , които имат газова (или метанова)уредба трябва да плащат най-ниски такси , защото замърсяват най-малко , ама нали сте алчни замеле , всичко правите само и само да страдаме ...
    Народа ни, Ви мрази !!!
  • 120 Скитник

    5 1 Отговор

    До коментар #109 от "Давид":

    Ами Давид прав си..,като цяло-За тези ,които могат да четат м/у редовете!
    А иначе в тия новите вадинки -дето, щяло да има антена (активна-пасивна все тая)..Не ми се мисли .
    Тия дето търкат билетчитата от лотарията, а Я стръгнъ'т с монета връз нея леко -КРАЙ! Камерите от арките на Тол системата, ще се пещисат (те изпращат импулсивни сигнали). за да получат информация обратно и да разчитат инфото за всяко МПС.
    И тая Хава' ..,като се разнесе из маалата и стане Мода- Отиде та са невидя!
    ..И ша Измислят някоя друга нова Глупост, като се вика -НЕРУКОТВОРНАЯ
  • 121 Ъхъ

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "Водач":

    Закона ще ти спре таратайката...
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Еййй

    12 2 Отговор
    Не се спряха тези алчняри ! Моята скъпа майка така кълне -- Дълго да живеете ама гладни и бедни да сте, като църковни мишки! Амин...
  • 124 Корона

    17 0 Отговор
    Хора, това със светлините закъсня с 10 години! Масово карат с някакви ксенон/ЛЕД светлини, които изобщо не са за тези фарове! Окапват ми очите нощно време. Не 150, ами 550лв са им малко!
  • 125 Някой

    3 0 Отговор

    До коментар #103 от "Сск":

    Точно така е, Евро 4 влиза в сила от 1.01.2005, а от началото на 2006 почти всички производители започват да предлагат и ДПФ(филтър за твърди частици) на колите с дизелови двигатели, паралелно с тези без. При някои автомарки дизелите без ДПФ даже се спират още тогава.
  • 126 Шушико

    5 1 Отговор
    А Румбата Гечев бързичко ще ви направи милионери в левчета, ако някога дойде на власт. А дано, ама надали!
  • 127 бенио киха

    3 4 Отговор
    Направо спирайте всички коли,изхвърлят отровни газове,спиране завинаги

    Коментиран от #128

  • 128 Софиянски

    12 0 Отговор

    До коментар #127 от "бенио киха":

    До кога ще ви търпиме простотиите
  • 129 Е оти бре

    16 0 Отговор
    Е оти бре като се извършва в ГТП прегледа не добавят информация на стикера за преглед, а трвбе да лепим 15 стикера по стъклото, все едно сме 17 век. Значи може да сканирате номера с тъпата ви тол система за винетка ама за еко ке си лепим джамовете... Мама ви да е... А проста и копелиетата
  • 130 Кольо

    18 2 Отговор
    И колко ПАре ще искате още за лепенки и хартийки ? Вашта ... ненаядена. И до кога ще ни облъчвате с лазери ,камери и антени. Чипосани алчни задници. Мошеници.
  • 131 цецо апартамента

    13 2 Отговор

    До коментар #48 от "еш па тоа":

    Ама как ПееФски бре те нали са врагове с царя слънце?
    Уж не могат да се гледат пък горанов първи приятел с него.
    Още малко му остана от царуването да дебелия тарикат от банкя -след това народен съд и като кадафи.
  • 132 Аутобсниъе на Германия

    4 1 Отговор

    До коментар #46 от "аиьждховщ":

    Са безплатни 2 пъти съм я прекосявал цялата и само гориво зареждам нищо друго не плащам
  • 133 Тошо

    6 0 Отговор
    С газова на дизела какъв стикер ще лЕпите?
  • 134 Има, има!!!

    16 4 Отговор

    До коментар #87 от "А..... ?":

    Тепание му е майката! Излизаме всички на жълтите павета пред парламента и кой излезе бой по каската! Няма друго спасение! Тия само от тупаник разбират! 😠
  • 135 гощо

    5 0 Отговор
    A милиционерите извадиха ли пак логика?!?!? Не свети фара,глоба! Свети,ама силно светел,глобаааа......хахаххахахах.....
  • 136 Време е народе!!!!!

    14 0 Отговор
    Четах само глупости и чесане на езици тук.
    НЕ ВИ ЛИ ПИСНА ДА НИ ЕБАВАТ??????
    ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ??????

    ДАВАЙТЕ ДА ИЗЛИЗАМЕ ВСИЧКИТЕ И ДА СИ ВЪРНЕМ СВОБОДАТА И ДЪРЖАВАТА!!!!!
  • 137 Бате Пешо

    5 0 Отговор
    Поредната дивотия. Ама аз свикнах вече. Много съжалявам , че Слави не можа да регистрира "Няма такава държава". Ми то в Русия е по добре.
  • 138 Еколог

    10 0 Отговор
    Още колко глупости ще измислят управляващите за да вземат парите на хората? Смяна на регистрационни табели, на книжки, сега за газовите уредби, за Евро стандарти. Ще вземат да искат и за това с какви гуми караме, 2 пъти в годината - за летни и зимни гуми. Колко още простотии ще измислят. Пълен хаос в държавата. Така е и във здравеопазването, образованието. Излишни наредби и администрации, които имат за цел да усложнят живота и да се вземат едни пари, не да го улеснят. И къде остана обслужването на едно гише, електронно обслужване?
  • 139 Бай хой

    7 0 Отговор
    Некролог на тия педали на предното стъкло да залепим олио да ги по пари тяхната мамица
  • 140 Някой си

    12 0 Отговор
    КОГАТО СВИНЯТА И ШАЙКАТА МУ ОСИГОРЯТ НА ВСЕКИ ПРИЛИЧЕН ДОХОД И НОРМАЛЕН ЖИВОТ, ТОВА ПО-ГОРЕ ИЗМИСЛЕНО ОТ НЯКОЙ КОЙТО МУ ВОЗЯТ ДЕБЕЛИЯ ЛАЙНЯН ПОЛИТИЧЕСКИ ЗАДНИК МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ КУРВИ ДЕПУТАТСКИ ЖАЛКИ ЩЕ ИЗМРЕТЕ ВСИЧКИ В КОФИТЕ НЕ КОРОНА ОТ БАГЛОСТ И ЗАПОЧНЕТЕ ДА МИЕТЕ УЛИЦИТЕ ЗАЩОТО ОТ ГРОЗНИТЕ ВИ САМОСВАЛЧЕТА С КОЙТО ИЗПИРАТЕ МИЛЯРДИ НЯМА НИТО ПЪТИЩА БИТО АСФАЛТ.....
    НАЙ-ЛОШОТО Е ЧЕ НЯМА ЕДИН НОРМАЛЕН УЧАСТЪК В ГНУСНАТА ВИ СТОЛИЦА ОБАЧЕ ИСКАТЕ И ИСКАТЕ КУРВИ ВМИРИСАНИ И ЛОЙНИ
    НЯМА АСФАЛТ САМО КРЪПКИ,НЯМА ОСВЕТЛЕНИЕ,НЯМА МАРКИРОВКА И ДЕПУТАТИТЕ ЩЕ БЪДАТ ЛЕПЕНИ СЪС СТИКЕРИ НА ДЕБЕЛИТЕ И АЛЧНИ ГЪЗОВЕ МАЙКА ВИ ДА УМРЕ СЕМЕЙСТВАТА ВИ ДА РОВЯТ В КОФИТЕ НАГЛА ПАСМИНА
  • 141 XYESTIA

    5 0 Отговор
    MADEIN OT BYLGARIA
  • 142 Аз аз аз

    17 0 Отговор
    ТАЗИ ГОДИНА РЕМОНТИ НЯМА ДА ПРАВЯ НА МОЯТ АВТОМОБИЛ,ЩЕ СЕ КАРА ДОКАТО СЕ РАЗПАДНЕ И КАТО ВЛЕЗЕ СЪС ЗАКОН ПОРЕДНИЯ РЕКЕТ ОТ ТРАВЕСТИТИТЕ ДЕПУТАТИ,С ЕДНА ЩАНГА ЩЕ ИПОТРОША ЦЯЛАТА КОЛА ПРЕД ВХОДА
    МАЙКА ВИ ДЕЙБА НАГЛА НЕ КОРОНА А ЧУМА ЗА ВАС "ДЕПУТАТИ" И ВАШИТЕ НАСРАНИ СЕМЕЙСТВА- ДЕЦА, МАЙКИ ,БАЩИ ,ВНУЦИ.…...ЧУМА ЧУМА ДА СЕ НЕ ОТЪРВЕТЕ
  • 143 Голфчето.

    15 0 Отговор
    Аз с моята заплата мога да си позволя голф 3-ка,вече 15 год. го карам от едното село до другото,в града няма да ходя. Те изгориха целият боклук на Европа, там защо не измериха колко вредни газове излизат, ами до моя дизелак стигнаха?
  • 144 Някой

    13 1 Отговор
    БОКО СВИНЯТА И ПРИЯТЕЛИ......
    ДО КОГА?МЪРШИ ВМИРИСАНИ НАРОДА ВИ МРАЗИ ВАС И ВАШИЯ " БИЗНЕС ЕЛИТ "
    НА ВЪЖЕТО,БОКЛУЦИ
  • 145 хвърчо

    12 0 Отговор
    ЗАЛЕПЕТЕ И ПО ЕДНА УПОТРЕБЕНА ДАМСКА ПРЕВРЪЗКА С КРИЛЦА,НА ЗАДНОТО СТЪКЛО! Лепете и пощенски марки!
  • 146 Да бе

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Прросттаци":

    Ами тйо има ли нарпд бре?
    Лош матриал бе казал някой.
  • 147 Пламен

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "асад123":

    Къде в Италия видя стикер за еконорма?
  • 148 Пламен

    8 0 Отговор
    А кой ще произвежда стикерите?Пак" наша "фирма нали.И някой от 240-те некадърници ще се нгуши яко.
  • 149 СТЕФАНОВ

    1 1 Отговор
    ОГРОМНИ ЗАГЛАВИЯ..... за дреболии
  • 150 Омбре

    6 0 Отговор
    От утре който има още един комплект със гуми и джанти предлагам да се впише във голям и малък талон и теглич също,ваша верига и управляващи
  • 151 Яшката

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "Оня":

    На челото на конА, ве брат!
  • 152 предложение

    4 0 Отговор
    Предлагам да се впишат в големия и в малкия талон електрическите вериги на колата.
  • 153 Иванов

    4 0 Отговор
    Пука им на управниците! Те се возят в нови коли, платени от нас, депутати ще са доживот, ще ни доят и морят, докато умрем! А истинските замърсители са сигурни гласоподаватели и спонсори!
    Духаме за здраве.
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Ксенон

    2 2 Отговор
    Долу менте ксенони и LED , дразнещи отсрещнодвижещите , 150лв глоба е малко ,1500 трябва да е глобата , и да не бъдат допускани за технически преглед
  • 156 Пончо

    5 0 Отговор
    А и освен фалшивите ксенони причиняващи катастрофи , трябва да се обърне внимание най вече на маркировките освен в средата на платното , така и маркировките в дясно на платното, също и светлоотразители те са избледнели , а и по магистралата мантинелата , която разделя двете платна също не предотвратява насрещните светлини , и трябва да се заменят с нюджърси
  • 157 Айхан Юсеинов

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Водач":

    Това за лед светлините абсолютно съм съгласен ...
  • 158 Автомобилчо

    4 0 Отговор
    Какви еконорми ще търсите при ремаркета и полуремаркета? Драги
    журналя, образовайте се поне малко преди да напишете поредната простотия.
  • 159 Пич

    1 1 Отговор
    На малоумниците с лед крушки във фаровете трябва да им блокират колите за година. Голяма селяния е да си сложиш такива крушки и да пречиш на другите.
  • 160 Защо всички трябва да лепим

    1 2 Отговор
    - нека само тези които са под Евро 4 ... така ще се виждат и ще имат стимул да се отлепят ..по-нагоре :)
  • 161 Защо да лепиме

    2 0 Отговор
    нали ни четат номерата - какъв е проблема да проверят Еврото по регистрацията в талона таман махнахме стикерите от застрахователите
  • 162 Марин

    1 0 Отговор
    Глупаци всички фарове се регулират
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Nik

    1 0 Отговор
    Този, който го е придлжжил е духач на европа.
  • 167 ляв волан

    4 0 Отговор
    Всички коментират ксенон и лед светлините, но никой не казва, че автомобилите с десен волан са с опасни фарове. И това е така, защото осветяват във височина наляво с цел да се виждат пешаходците и това е нормално за страните с обратно движение. Но тук би трябвало да ги спират, ако не са сменили фаровете с такива за за коли с ляв волан.
  • 168 Rusty nail

    0 0 Отговор
    Само не ми е ясно едно....тея лед и ксенонови лампи за ифтомобили нали са одобрени по БДС???Е като си купя такава крушка на абажура ли да я сложа😄😄😄Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА😞😞😞
  • 169 Sas

    1 0 Отговор
    Стикери те за ремаркета и поли-ремаркета ще се залепя на удостоверението за тех. преглед!!!
    ИДИОТИ
  • 170 Гас

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "асад123":

    Да вярно имат стикери, но не и такива изисквания както се описва в сайта.
    Няма категоризация на годините а само измерване н газовете на преглед на две години.
    Стикера не е електронен а един обикновен стикер, които ти се издава при регистрация на автомобила и струва 10 Евро и си има определени зони с определен номер стикер да шофираш ако си в грешна зона и си забелязан от органите на реда получава глоба и отнемане на точка. Ситама е измислена и направена така че да работи за народа. Електроните стикери и въвеждането им в експлоатаци ще доведе до голям харч на данакоплатеца в место да се вложат в нещо по добре за народа пример пенсии да се вдигнат и заплатите че да се върнем в България.
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Евро 123456789.

    1 0 Отговор
    Браво Българийо стигнахме я вече европа дори я подминахме.Мачкаи ни и ще стигнем МАРС там поне евро категория няма.
  • 173 Целта е бочко тъпото да си ходи

    1 0 Отговор
    Да си ходи в барцелона при маникенките да забере и митю пищова ,аман от ПСЕВДОЕВРОПАТРИОТИ
  • 174 Клъвтунь

    0 0 Отговор
    Весето е крайно необходимо вече да вади хит за полицията!!! Какво работят не се вижда ала за кокошка няма прошка
  • 175 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #88 от "мнение":

    Айде бре, "разбирачо"! Аз пък съм с фабричен ксенон и ще ти кажа следното:
    1. Колите с фабричен ксенон излизат от завода ЗАДЪЛЖИТЕЛНО със система за автоматично регулиране на височинатана светлинното петно - обикновено има по 1 датчик на предна и на задна ос, които следят натоварването и, съответно, регулират височината на снопа.
    2. Колите с фабричен ксенон излизат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с т.н. "лупи" във фаровете, а по-точното им наименование е "прожектори".
    3. Повърхността, от която LED-крушката излъчва е по-малка от тази на ксеноновата крушка.
    3. Като пусна светлините срещу стена, виждам ПЕРФЕКТНА граница между тъмно и светло петно.
    Та, кажи ми сега, "разбирачо", при наличието на изброените по-горе факти, аз да сменя на моята кола ксеноновите с LED крушки? Ще ти отговоря - абсолютно нищо. И на кола с халогенни крушки може са сменят, но трябва задължително допълнително да се монтират "прожектори" във фаровете. И, още по-задължително е да се направи правилен "реглаж" на височината на фаровете.
  • 176 Някой

    1 0 Отговор
    Моят голф3ка е на 28 години тоест произведен е 93 година ауспохът му е раждясъл няма грам сажди замесените газове да почти като на нов автомобил бензина е така коя група ще го сложат може би Евро 8 за сравнение комшоята си купи бмв бензина на 3 години ауспуха му е черен саждите можеш да ги стуржеш с лажица и какво правим той трябва да е Евро 2 или най много 3 абе каквото ида кажем просто са намерили лапаницс на наш гръб
  • 177 Ха ха ха

    1 0 Отговор
    Таксита та ще станат много скъпи автобусите няма да стигат, ще настане поредният хаус благодарение на гроб, е гласувайте, много хора няма да могат да отидат на работа, ще объркат нещата, ей в тоз парламент трябват много умни хора че тоз гроб срина народа, как ще се оправи държавата незнам ужас,
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 oniq s konq

    0 0 Отговор
    продавам бмв-ето...еФтино ще го дам !За кошер или за създаване на изкуствен риф
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове