Last news in Fakti

6 Март, 2020 11:33 1 140 8

Борис Бонев предлага пл. "Св. Неделя" да е пешеходен

  • борис бонев-
  • пл. света неделя-
  • паркинг

Днес площадът е превърнат в денонощен паркинг, зает от безразборно паркирани автомобили, а близо 20 от местата са ненужни служебни абонаменти, заети предимно от ведомствени автомобили на различни институции

Борис Бонев предлага пл. "Св. Неделя" да е пешеходен - 1
Снимки: Спаси София

Независимият общински съветник Борис Бонев е внесъл доклад в Столичния общински съвет за затваряне на пл. "Света Неделя" за автомобили, считано от 1 май. В него той предлага паркингът пред хотел София Балкан да бъде премахнат, за да може пешеходците безопасно и безпрепятствено да минават между най-натоварената метростанция в града и основната пешеходна зона - бул. "Витоша".

“Днес площадът е превърнат в денонощен паркинг, зает от безразборно паркирани автомобили, а близо 20 от местата са ненужни служебни абонаменти, заети предимно от ведомствени автомобили на различни институции. Поради постоянното движение, настилките са изпочупени, пространството е преградено от грозни и изпочупени антипаркинг стълбове, а градската среда е задръстена и отблъскваща. Смятам, че е крайно време да спрем само да говорим за нормализация на града и да предприемем реални действия. Всъщност предложеното от мен вече отдавна е предвидено в множество общински планове и стратегии като доклада на арх. Ян Геел” - обяснява мотивите си Бонев.

“Обособеният паркинг в момента не е свободно достъпен за гражданите, а е с контролиран достъп и функционира като частен паркинг за обслужване на хотела. Хотелът е частна собственост, а площадното пространство – публична общинска и затова за Столичната община не произтича законово или друго задължение да осигури функционирането на паркинг точно пред сградата на хотела.” - се казва в доклада. “Въпреки това, са предвидени 3 места за престой – т.нар. “drop-off” зона, на бул. Кн. Мария Луиза, за да може гостите на хотела да бъдат обслужени без да пречат на останалите” - допълни Борис Бонев.

Общинският съветник съобщи че преди две седмици е изпратил писмо до г-жа Йорданка Фандъкова, защото тя има правомощията само с една заповед и в рамките на няколко часа да изчисти паркинга. “За съжаление реакция няма и затова внасям официален доклад в Общинския съвет. Предвид многобройните изявления на г-жа Фандъкова и арх. Здравко Здравков как основна цел им е обособяването на повече пешеходни зони, очаквам идеята да получи широка политическа подкрепа” - заяви Борис Бонев.

“Няма защо да чакаме с години ремонт за милиони, за да променим средата в града ни. Предлагам съвсем лесна административна мярка, която може да се случи още утре. Би било наистина лицемерно и разочароващо ако управляващите решат да отхвърлят това предложение. В крайна сметка ще видим дали афишираните намерения за превръщане на София в град за хората са само празни приказки. Припомням на г-жа Фандъкова, че основната ѝ теза по време на изборите беше, че е чула софиянци и желанието им за промяна. Дано да е била искрена и да го докаже с действия!” - завършва Бонев.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Onq s konq

    10 0 Отговор
    Аз предлагам цялата централна част на София да е пешеходна и с велоалеи. За да може депутатите и министрите да се движат по здравословно, с метрото, с велосипеди или пеш. Ко че ми цапат въздуха с тея лимузини на НСО. Ето една идеяя за борба с глобалното затопляне
  • 2 Иванчо

    4 11 Отговор
    Тоя пумпал се чуди как и накъде да се върти. Хем се прави на загрижен и независим, хем играе с мнозинството в СОС. Ама като имаше наивбици, които му се подведоха по акъла, така ще е...

    Коментиран от #4

  • 3 депутат

    4 1 Отговор
    Ахаха, главата си давам привилегиите не давам.
  • 4 гост

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "Иванчо":

    Иди си при Марийка и не се мешай между мъжете.
  • 5 стига глупости

    3 4 Отговор
    аз пък му предлагам на Борис Бонев, да си намери реална работа в частния сектор, и от там да му плащат заплатата, не от млад да лежи на парите от нашите данъци, от глупавите му изяви, снимки, инициативи, и доклади, дето ги развява по медиите, няма никакъв смисъл
  • 6 шоп

    1 0 Отговор
    Тоя е толкова луд, почти, като кака си Мая! Генерира толкова идеи за единица време, че е способен е да изхарчи и 1000 милиарда за една година, стига да има кой да му ги дава! Гледайте на колко години е още, а има бруталното самочувствие и на Борисов и на Радев на трета степен!
  • 7 русофил ислямист

    1 0 Отговор
    Ако тоя ви го назначат за началник, то незабавно го удушете в тоалетната или направо го застреляйте. И не забравяйте контролен изстрел в челото за по-сигурно, иначе е....на ви е м....а!
  • 8 Инкасатор

    2 0 Отговор
    Бонев е като във вица на Айнщайн. От института където работел великият физик поискали да му назначат сътрудник, като го попитали какъв да е? Айнщайн казал "Най-добре е да умен и работлив, но вие такъв не можете да намерите. Добре ще е, ако е умен и мързелив, а в краен случай назначете някой глупав и мързелив, но в никакъв случай не искам и ГЛУПАВ и РАБОТЛИВ! ТОЯ ЩЕ СЪСИПЕ ВСИЧКО! Та и с Бонев е така!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове