Last news in Fakti

11 Март, 2020 15:01 1 807 25

Започва производството на защитни облекла

  • облекла-
  • маски-
  • коронавирус-
  • кирил ананиев-
  • зараза

Поръчани са 70 000 предпазни облекла и още толкова предпазни маски за медицинския персонал, който ще се грижи за болните от новия COVID-19

Започва производството на защитни облекла - 1
Снимка: БГНЕС

Започва производството на защитни облекла. Поръчани са 70 000 предпазни облекла и още толкова предпазни маски за медицинския персонал, който ще се грижи за болните от новия COVID-19. Всичко е договорено и осигурено и облеклата в най-скоро време ще бъдат предоставени. Информацията сподели министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на пресконференция в института по отбрана, цитиран от БНТ.

Платовете отговарят на всички изисквания и цяла нощ са договаряни подробностите за изготвянето им с двата производителя. Те дори надвишават изискванията за безопасност. Освен платовете, сертифицираната лаборатория е изпробвала и всички ципове, като и те вече са доказано качествени и надеждни.

Бяха показани и новите маски за многократна употреба, които ще бъдат поръчани. Те ще се използват и от гранична полиция и служителите на РЗИ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жнфд

    17 3 Отговор
    А в аптечната мрежа кога ще им такива маски? За хората помислихте ли изобщо? Или народът да измира...

    Коментиран от #2, #4, #19

  • 2 жнфд

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "жнфд":

    да се чете- "...кога ще ИМА такива маски?"
  • 3 Дон

    16 1 Отговор
    След с*кс, презерватив!
  • 4 Вашето мнение

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "жнфд":

    За електората когато има, има. Продължавайте да гласувате за тъпия банкянски селянин и ревете по форумите. В нормалните държави предпазните маски и облекла ги имаше още преди да е констатиран случай на коронавирус. В България, като ви гледам бая ще ви поразреди.

    Коментиран от #15, #16

  • 5 Два месеца спахте

    15 1 Отговор
    Ето че могло, но закъсняхте отвсякъде. Дори и у нас да нямаше "корона", можеше да се изнасят облекла и маски, където вече има, та хем добре за бизнеса, хем за хората.

    Коментиран от #7

  • 6 asd

    15 1 Отговор
    Сетила се Мара... да се побара...
  • 7 Дельо хайдутин

    14 2 Отговор

    До коментар #5 от "Два месеца спахте":

    Нашата развита икономика не може един парцал за лице да произведе. Чакат на китайците.

    Коментиран от #11

  • 8 SAAB

    12 2 Отговор
    Първо ще бъдат облечени 240 прасета.......после един главанак и пажовете му и с останалото 60 000 милиционера .......докторите и сестррите да го духат ! А матрЯла ... ще намалее осезателно !
  • 9 Гост

    5 2 Отговор
    След като разбрал ББ че новият вирус удря предимно възрастните хора, потривайки доволно ръце тръпне да види дали ще реши проблема на НОИ.
  • 10 тоя с магарето

    4 9 Отговор
    Стига хейт бе. За нашата държава и икономика и това не е малко. Като е толкова лесно произвеждайте и печелете. Понякога почвам да се чувствам адски омърсен от това което чета в коментарите в този сайт, и не само в него. Навсякъде хейт за всичко, по всичко. Няма те ли малко срам от бог. Всичко се връща на този свят, помнете го.

    Коментиран от #18

  • 11 Лично мнение

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дельо хайдутин":

    Не съм съгласен. Ето сега като дойде яйцето до дуп.то, виж че стана. Друг е въпросът, че повечето ни шивашки фирми работят на ишлеме и шефовете гърбят работниците до скъсване( вкл. събота, неделя), но можеше да се използва точно капацитета на тези квалифицирани кадри. И стерилните марли в аптеката първо се правят, после се стерилизират, така че – варианти мног, желанието и организацията са съвсем друго нещо..
  • 12 Като всички

    8 0 Отговор
    Гепита и тоя е нагъл, тъп и алчен. Германия вече работи усилено по въпросите свързани с болничното лечение на заразените. Това правят и др развити държави. Бодряшките тъпизми на недоучили счетита не носят спокойствие, а притеснение. Част от лечението е обдишване с кислород при по леките случаи и непрекъснато подаване при тежките. Та тоя галфон може ли да отговори колко болнични легла в инфекциозните държавни болници имат тази възможност подаване на кислород със цялата небходима за това апаратура.
  • 13 оня с коня

    3 0 Отговор
    Да - Започнало е Пр-во на Защитни облекла и Маски,но ЗАЩО ЧАК СЕГА?А БГ можеше ДА ДРЪПНЕ УСТРЕМНО Икономически и да организира Производството на въпросните Артикули ОЩЕ ПРИ ПЪРВИЯТ СЛУЧАЙ на Заболяване във Света...и сега ЩЯХМЕ ДА ПРОДАВАМЕ на Поразия НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ,а Банките ни щяха да се пръскат по Шевовете от Спестявания!Нейсе - за следващия Вирус ще знаем,ама лошото е че и Другите ще знаят:)А ето го и практическият ми Съвет:НЕ СИ ВЪОБРАЗЯВАЙТЕ,че някакъв Парцал сложен на Лицето ви ще спре Вируса- Ползвайте ПРОТИВОГАЗ!
  • 14 Жалко крадлив престъпници

    11 0 Отговор
    От повече от 2 месеца гърми цял свят, а тия евтини далавераджии чак сега се сетили да произвеждат. Аман от калинки, на които плащаме и заради които всичко ни излиза 10 пъти по-скъпо. Такива индивиди в едно нормално предприятие биха ги изгонил на първата седмица. А ние ги търпим едните 14 години, а онези преди тях още 16 години. Айде да се наддигнем и да им напукаме кофите прости и да започнем отначало с читави хора, читави закони и читава съдебна система.

    Коментиран от #24

  • 15 Никой

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Вашето мнение":

    Ти като не си в България си трай, не се обаждай!
  • 16 ЕДИ КОЙ СИ

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Вашето мнение":

    Да наистина ще се поразреди от дърти комунисти.

    Коментиран от #25

  • 17 Ганьо

    4 1 Отговор
    Този вирус излезе като снега през зимата, знае се, че ще го има, но пак ни изненада. Къде е света, къде сме ние...
  • 18 някой

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "тоя с магарето":

    Айде не се ,,омърсявай,, чак толкова,а ..истината боли винаги когато ти влиза отзад.Китайците построиха болници за да изолират заразените. Тук ти препоръчват ако си болничък със симптоми ,да си ,,отговорен към себе си и околните и да си стоиш в къщи...докато ..сети се сам. А и колко ще са съглясни да бъдат ,,отговарни,, докато .....сети се нали?
  • 19 Русенец

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "жнфд":

    Казаха, че и шалът помага срещу вируса. Жена ти да ти съшие един парцал с един ластик. Стига рева! Не бъдете буболечки по гръб. Направете си маски сами.
  • 20 Ние

    6 0 Отговор
    Никога на сме първи в нещо ако не е отрицателна класация
  • 21 Не ми пука

    0 2 Отговор
    Който оцелее ще разказва
  • 22 Някой

    1 0 Отговор
    Какво започва или не не е толкова важно.Интересуваме защо в Държавния Резерв няма такива предпазни средства.Едно време имаше хим.облекла противогази санит.материали....
    Защо никой журналист не е запитал властта досега Защо няма такива предпазни средства в ДР
  • 23 Въпрос

    2 0 Отговор
    Защо чак сега са поръчани,"добри"хора управляващи.....?
  • 24 СБИ

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Жалко крадлив престъпници":

    Гледам на втогарата във Виена едни рахити с маски дето се използват от състезателите в смесените бойни изкуства СБИ(ММА)....Същите дето с тренира с тях за възух .И ми стана смешно,жени и мъже млади и стари тренират за въздух в СБИ ....:):):):):):):)
  • 25 Охооо

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "ЕДИ КОЙ СИ":

    Ооооо безбожнико никъде не пише кой,кога и как,че го навести оная с косата,така че внимавай с дъртите,да не доде пръво при теб.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове