Last news in Fakti

12 Март, 2020 06:11 2 839 33

Сачева предлага по лев на час нощен труд

  • сачева-
  • нощен труд-
  • заплащане

В момента нощният труд е 25 стотинки на час и това среща недоволството на синдикатите

Сачева предлага по лев на час нощен труд - 1
Снимка: БГНЕС

Възнаграждението за час нощен труд да се повиши и да не бъде по-малко от един лев от 1 януари догодина - това ще се обсъжда в Националния съвет за тристранно сътрудничество, обяви министърът на труда Деница Сачева на заседание на ресорната парламентарна комисия, предаде Българското национално радио.

„Предложението на правителството е следното - 0,15% от минималната работна заплата, но не по-малко от 1 лев и влизане в сила на подобен текст от 1 януари 2021 година.

Има и други виждания. Дискусиите в това отношение все още продължават и няма окончателно решение. Има съгласие в всички партньори, включително работодателите, за това, че трябва да се повиши възнаграждението и трябва да бъде не по-малко от 1 лев", заяви министърът.

В момента нощният труд е 25 стотинки на час и среща недоволството на синдикатите. Министър Сачева ще предложи основната заплата и на медицинските специалисти, заети в социалните услуги, да се повиши на 900 лева, както се предвижда за работещите в детското и училищно здравеопазване.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не от 1 януари 2021 а веднага!

    43 3 Отговор
    Колко легла с възможности за подаване на кислород има в нашите болници? В Германия подготвят 25 000 и смятат, че няма да стигнат. И колко сестри и лекари ще се намерят, за да се справят болниците? С 25 стотинки на час за извънреден труд? Ще се подиграе ли сега някой с претенциите на медсестрите?
  • 2 въпросче

    45 1 Отговор
    И защо от 1 януари догодина? Защо не го въведете от първи април тази година,г-жо Сачева? Защо цяла година още работещите да не получават абсолютно нищо за нощния си труд???
  • 3 Някой си

    38 0 Отговор
    Да ходи тя нощна смяна за левче на час!
  • 4 въпросче

    20 4 Отговор
    И защо ходите със сако? Рокли за вас няма ли,госпожо? Вижда се,че имате повече мъжки хормони в кръвта си,но не сте мъж. Облечете женски дрехи,а не фанелка и сако!

    Коментиран от #7, #11, #15

  • 5 У европа труда е 25 евро на час

    42 0 Отговор
    У бегето 0.50 цента и всичко е много по скъпо 😂😂😂😂 обаче младдите и образовани щели да се върнат😂😂😂😂що у бегето било по убаво

    Коментиран от #22

  • 6 Пари за стадиони има - за сестрите НЯМА

    31 2 Отговор
    Пак обещания в бъдеще време. Типично по ГЕРБерски. Коронавируса е тук и сега а медсестрите са изложени на най-голям риск тук и сега, в момента, а някои от тях дори могат и да не доживеят до 1 януари 2021.

    Коментиран от #16

  • 7 Аре са

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "въпросче":

    Бе тя да увеличи заплащането на хората пък ако ще да ходи и с работен гащеризон.
    Всеки се облича,така както се чувства удобно.
  • 8 Samo noshten

    3 1 Отговор
    Скъпа, слагай червените гащи довечера, усояхне в животааа!!
  • 9 Не бе хора всичко е ясно

    21 0 Отговор
    Не разбирате ли?политиците не желаят да има бг народ и бг държава за тях ние сме некви дето ги дерат и колят кога искат и за полит шаиката нема значение дали ше дерат от българи (за да влагат пари за опазването им) или от талибани и секви други диваци за тех ние сме просто една фабрика за пари
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Някой си

    14 0 Отговор

    До коментар #4 от "въпросче":

    Ми то на мъж мяза това, не виждаш ли?
  • 12 Политиците земат комисионна от

    12 0 Отговор
    Западните фирми опериращи в бегето за да ви предлагат като безплатни робове и да ви държат роби с мизерното заплащане тва е истината..поговорката по добре де работя за 600 или 900 лв що без тех е много вредна за народа но благодарение на нея се крепи схемата за полит шаиката и западните фирми възползваики се от мизерното заплащане в бегето....бегето винаги ше остане нека мизерна територия щото тва е една от схемите за правене на милиарди от страна на политиците без значение от коя боя са
  • 13 Коронавирус да ги затрие

    16 0 Отговор
    Нали беше максимално бързо да влиза тая мярка?!!!

    Сега пък от 01.01.2021, когато я има икономика, я не след като вируса направи рецесия!!!

    Докога ще ги търпим тия недоразумения отгоре?!
  • 14 държава на мафията

    19 0 Отговор
    Мръсни диви капиталисти! 25 ст. на час за нощен труд! И все за "бизнеса" мислим и за далаверите му! А тези 900 лв. договорени досатойно заплащане ли са? При заплати над 10 000лв. месечно за партийните калинки , сложени на държавната софра?
  • 15 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "въпросче":

    Тя е джендър.......
  • 16 Еблю

    17 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пари за стадиони има - за сестрите НЯМА":

    Където може да се краде там има пари, затова ще има за стадиони а за сестрите няма. Това е политиката на Бойко българоубиеца
  • 17 Реалист

    4 0 Отговор
    А на мен даже и стотинки те не ми плащат..
  • 18 баба Стойна

    6 2 Отговор
    това за родната ни милилиция е супер , по 1 левче за спане,, още повече ще се натягат гъзомийниците
  • 19 повече за кражби да има

    8 0 Отговор
    Предлага и прилага изпитаната гербереска практика.
  • 20 гербаджийска поговорка

    11 0 Отговор
    Който работи не трябва да яде , който е некадърен политик да става и да краде.
  • 21 Критичен

    16 0 Отговор
    koгато се вдигат цените, се вдигат веднага, заплатите на властта се актуализират веднага, за обикновените хора се дават трохи колкото да не умрът от глад със най малко година закъснение!!! изродииии!!!
  • 22 Не е верно

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "У европа труда е 25 евро на час":

    Не е верно ,че имам къща .... Верно е ,че МНООООГО българи се връщат в България.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Тодоров

    6 0 Отговор
    Aбе Сачева, повишението на заплатите и нощният труд на медицинските сестри трябва да стане веднага. Гербаджийската БЮРОКРАЦИЯ да се зазейства, да си вдигне задниците от чиновническите столове, особено ФИНАНСОВИЯ МИНИСТЪР, а ако трябва Народното събрание в оперативен порядък да гласува корекции в ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ. Престанете да ближете БРЮКСЕЛСКИ ЗАДНИЦИ и да се хвалите колко финансово дисциплинарана била България. Без медицинските сестри и другите работещи в социалното и училищното здравеопазване, ОСОБЕНО В МОМЕНТА НА ВИЛНЕЕЩИЯ КОРОНАВИРУС, СТЕ ЗАГУБЕНИ. 50% от висшия медицински персонал например не може да постави една свястна инжекция. Какво значи 25 ст. на час за нощна работа - половин кафе или ПЪЛНА ПОДИГРАВКА. Бойко Борисов да задейства ГОРАНОВ и всички "мисирки" от гербаджийския курник, от които зависи БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД да нямат смачкано самочуствие и достойнство. Вместо ГЕРБ да изпреварва събитията независимо от какъв аспект, ТЕ обикновено вървят СЛЕД ТЯХ.
  • 25 Йозеф

    0 0 Отговор
    Моя труд се заплаща на 100лв/час в рамките на 8-17ч. За нощен труд - х3, цените са без ДДС.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Nostradamus

    3 0 Отговор
    Тази сачева е Рептилий. Вижте зениците на очите й! Хора Бъдете!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 20 Евро на час е цената на нощния Труд

    2 0 Отговор
    За най-ниско платените работници + добавки. Какъв лев на час МАААААА... ТРЪТКО... ТИ РАБОТИ ЗА ЦАЗИ ЦЕНА. ИЗРОДКА ГЕРБЕРСКА!!!!
  • 30 dif ot cc

    2 0 Отговор
    е такива червенобузи охранени селянки като тази би трябвало да поработят за 25 стотинки на час, тъпо противно същество...
  • 31 анонимин

    1 0 Отговор
    И защо от догодина,полицаите ги взимат от февруари!?
  • 32 без майтап

    2 0 Отговор
    Нека Сачева да каже ,къде в Европа се плаща по 50 евроцента за нощен труд.НИКАДЕ,В НИКОЯ ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА ГО НЯМА ТОЗИ ГЕНОЦИД КЪМ НАРОДА И !
  • 33 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Един кирлив лев за час нощен труд ! И това от 01.01.2021 г !? Че защо не от 2031 година ? Още по-изгодно за Н.В. Демократичната Държава България !? И отново ЩЕ.... Огромна грижа за трудещите се, както от трудовото министерство, така и от синдикатите.....Браво !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове