Last news in Fakti

17 Март, 2020 17:26 3 495 22

Мистерия с 30-годишната израелка с COVID-19, щъкала из Банско

  • израелка-
  • covid-19-
  • банско

Израелката, диагностицирана с COVID-19, е била гост на Банско от 4-ти до 9-ти март

Мистерия с 30-годишната израелка с COVID-19, щъкала из Банско - 1
Снимка: shutterstock

На страницата на Министерството на здравеопазването на Израел е публикувана цялата информация около случая с болната жена, която е напуснала България и Банско, през летище Пловдив, след 5-дневен рейд из хотелите и заведенията в курортния град, пише struma.com.

Израелката, диагностицирана с COVID-19, е била гост на Банско от 4-ти до 9-ти март.

Жената е на 30 години и е летяла през летище Пловдив. Пътувала е до Банско с автобус на туристическа агенция „Аркия“.

Спала е в хотел „Лион“ на датите от 04. 03. до 09. 03. Напуснала е хотела на 09 март и отново е пътувала с организиран от туристическата агенция автобус до Пловдив, където се е качила на самолет, полета бил от 12:30 часа.

През времето, когато е била в Банско, тя е посетила следните места:

04. 03 - хотелски ресторант "Лион"
05. 03 - ресторант - "The bears"
06. 03 - Aпрески 360

07. 03 - Ресторант - "У дома"
08. 03 - Ресторант "Виктория" Това е цялата информация, получена до момента.

Ако някой е бил през това време на тези места, трябва да се изолира под карантина и ако усети симптоми на коронавирус да уведоми най-близкият до него медицински център. Доколкото е известно, жената се чувствала добре и има само леки ефекти от заболяването, което не позволява тя да бъде настанена в болница, за това е у дома.

От израелското правителство са предоставили информация за жената, болна от опасното заболяване, тя е записана като пациент 192 и е с потвърдена положителна проба за COVID- 19.

До момента пациентката можеше да бъде проверена под този номер, но след проверка става ясно, че пациент с номер 192 липсва и вече е свален от правителството на Израел.

Мистерия с 30-годишната израелка с COVID-19, щъкала из Банско



Защо е направено - остава без отговор, но все пак доказателства, за пациентката с номер 192 има преди тя да бъде изтрита от регистъра на заболели.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оня

    19 1 Отговор
    Нали беше на Пампорово, сега пък Банско
  • 2 zeus

    32 0 Отговор
    МОСАД са я проследили по телефона, сигурно могат да напишат и с кого се е плющяла :)
  • 3 цербер

    8 0 Отговор
    Израелката, диагностицирана с COVID-19, е била гостЕНКА на Банско от 4-ти до 9-ти март.... където се е качила на самолет, полетЪТ Й Е бил от 12:30 часа.... за това СИ е у дома. Пациент,пациентка...м. си е...
  • 4 DDJ

    6 1 Отговор
    За евреите без коментар , но едва ли го е знаела...........
  • 5 Процесор Вучков

    7 4 Отговор
    Да дойде да щъка на моя маркуч космясалият с разширените вени....
  • 6 Някой си

    11 0 Отговор
    Сигурно Портних от Варна им е звъннал, зер знаят го там него :)
  • 7 Пресаташето на коронавируса

    2 20 Отговор
    Парад за 9 май на червения площад в Москва ще има на мукавей в понеделник през 2048 година....Дотогава комунистите, атеистите и атакистите ще го гледат на запис от 2019 г😂😂😂 От другия месец руската армия излиза в карантина с тригодишни неплатени болнични! Очаквам все пак българските атеисти, комунисти и атакисти да се покръстят още тия дни 😂😂😂 Приемете православието, то е за вас, а след това поемете и причастието.... Веднага се покръстете или скоро ще умрете, важен избор бързо направете, православието изберете и кръстник под наем светкавично намерете...!!!😂😂😂 Комунизма зарежете, а живота и парите обикнете...!!!😂😂
  • 8 Значи

    5 2 Отговор
    на почивка при такава обстановка и не е знаела нищо за което случва по света
  • 9 Антю

    8 0 Отговор
    Задачата изпълнена!
  • 10 Роки

    7 0 Отговор
    Поне десет хиляди контактни е имала младата дама,но едва ли и един процент от тях ще прочетат тази информация и ще вземат да се трогнат и да си признаят нещо...
  • 11 Коментар

    6 0 Отговор
    Научаваме малко късно, къде се губи една седмица време?
  • 12 ПЕНКО

    7 0 Отговор
    ДЕЦАТА СА УБЕДЕНИ ,ЧЕ ЗА ТАКИВА Е ИЗМИСЛЕНА -"ГИЛОТИНАТА"!!
  • 13 Какво да се чудим

    6 0 Отговор
    Страхът от пандемията нахлу в Европа точно след 8 март. Преди март месец кадрите от Китай ни се струваха далечни от нас. Даже гледахме с ентусиазъм като някакъв спектакъл риалити шоу бързото построяване на болниците, строгата карантина на " горките" китайци. Сега е наш ред.
  • 14 Криеш името си страхливец

    6 1 Отговор
    Заболял от вируса с лека форма и липсваща температура, но заразо носител може да бъде "командирован" до братска приятелска държава. На летището няма да бъде спрян и върнат, след като си изпълни мисията КАКВО? Ски курортите трябваше да се закрият, заедно с хотели, ресторанти, барове и казина! ЗАЩО не се направи? Българските емигранти си ги върнахме от заразените държави, за които са работили с ПОЖЕЛАНИЕТО да спазват карантинен период! БЪЛГАРИНО кога ще започнеш да спазваш законите?

    Коментиран от #18

  • 15 стоян

    5 0 Отговор
    Най вероятно се е заразила тук -от английски туристи-затова все още симптомите са били слабо изразени
  • 16 математика

    3 2 Отговор
    4ифутката,я нема у списъка познайте защо?Може да е на друга планета.
    А сега тия от Банско ли да ги мислиме?
    ВЗЕМЕТЕ ПРИМЕР ОТ ПРЕМИЕРА И НОСЕТЕ МАСКИ ДА НЕ ЗАРАЗИТЕ НЕКОЙ.Тая е била в 5 ресторанта и е заразила най малко 500 други а те още да не казвам колко,щото Георги Константинов не може да ги сметне
  • 17 Криеш името си страхливец

    2 0 Отговор
    Министърът на туризма на територия България издава заповед за спиране на туризма на 17.03.2020г, при първи открит заразен на 08.03.2020г. Десет дена са много време при сътезанията във Формула 1 и във войната с пандемичните вирусни зарази! Подходът на EU е различен от китайският, 70 - 80% ТРЯБВА да преболедуват, и който оцелее! В EU властва либералния демократичен капитализъм, а в Китай комунизъм с пазарна (капиталистическа) икономика. Има разлика, така че който оцелее! Забелязах циганин с маска и бодряшки предвиждащи се българи?
  • 18 бат Курти

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Криеш името си страхливец":

    И кой е тоя емигрант, дето би се върнал в тоя кенеф...върнали са се туристи, и сега жална им майка...а турската граница все така си е отворена. Емигранти не се връщаха когато трябваше, та сега ли...
  • 19 На Сакото Яката

    3 0 Отговор
    Без коментар то си го пише - но след проверка става ясно, че пациент с номер 192 липсва и вече е свален от правителството на Израел.. Дали и в Ухан е имало еврейска туристка. Мдааа.
    А нашите са ги спасили през ВСВ. Благодарско.
  • 20 Gonzo

    1 0 Отговор
    Pitaite Pasi.....
  • 21 Шамара

    0 0 Отговор
    Ами да свален ще е ,#192 защото е гушнала букета. Наред е#193
  • 22 Плешивия

    0 0 Отговор
    Чукала се е наляво и надясно, Банските гларуси са заразени
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове