Last news in Fakti

25 Март, 2020 14:45 4 789 25

Тираджия и жена му се самоизолираха, поискаха от кризисния щаб безплатни цигари и биричка

  • тираджия-
  • жена-
  • самоизолация-
  • кризисен щаб

Те звънели два пъти до щаба, първо поискали храни от първа необходимост. От щаба им доставили пакети ориз, леща, брашно и мляко

Тираджия и жена му се самоизолираха, поискаха от кризисния щаб безплатни цигари и биричка - 1
Снимка: Shutterstock

„Ало, кризисният щаб ли е, ние сме под карантина и не можем да излезем, донесете ни цигари и биричка!“ - това обаждане възмути Общинския кризисен щаб в Благоевград.

Не е било майтап или шега с горещия телефон, а съвсем истинска „заявка“. Подадена е от семейство с три деца, което е поставено под карантина, уточнява в. Труд.

Илияна и Минчо са под карантина от пет дни, тъй като мъжът е тираджия и се е завърнал от Франция. Семейството с трите им деца, сред които и бебе на една година, се оплаква, че няма пари в себе си, няма и близки в Благоевград, тъй като е от Бургаско.

Те звънели два пъти до щаба, първо поискали храни от първа необходимост. От щаба им доставили пакети ориз, леща, брашно и мляко.

Вторият път обаче прекалили, поискали цигари и биричка, при това без да платят. Казали: „Ние не сме се поставили под карантина доброволно, така че ще ни плащате и обслужвате“.

От Кризисния щаб коментираха претенциите на семейството така:

Оперативен кризисен щаб към община Благоевград е създаден в защита и полза на гражданите. Неговите функции са да обслужва и предоставя храни от първа необходимост и медикаменти на самотно живеещи, трудно подвижни и болни възрастни хора, както и на хора под карантина, които не могат да се обслужат сами.

От времето на създаването си до сега Оперативен кризисен щаб е обслужил 36 сигнала на граждани в нужда. Сред получените сигнали е заявка за пакет „Първа необходимост – храна“ на една дама, чийто съпруг е под карантина, скоро се е завърнал от чужбина и която е майка на три деца, едно от които на 1 година.

Дамата е съобщила, че са бедстващи, нямат пари и не могат да излизат от къщи. Оперативен кризисен щаб се е отзовал на сигнала и е предоставил необходимите продукти, с които семейството да бъде подсигурено.

Предоставените продукти до адреса на лицето са взети от техен близък, който споделил, че семейството има валута, но няма къде да я обмени, а и не искали и за това са се възползвали от услугите на община Благоевград.

Дамата, чието име ще запазя в тайна, днес възмутена е звъняла на горещия телефон на община Благоевград, на ОД на МВР- Благоевград, на местни и национални медии, разпространявайки подвеждаща информация. Тя е споделила, че е обслужена от кризисния щаб, но предоставената ѝ храна, която не е заплатила, не ѝ допаднала. Заявила, че иска доставка на цигари и бира за мъжа си, който бил изнервен от сегашното положение.

Моля гражданите на Благоевград да не злоупотребяват със ситуацията, пред която сме изправени и с която се борим! Днес е време, в което човек трябва да пренареди и осмисли приоритетите си! Оперативен кризисен щаб ще обслужи всеки един сигнал!


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами прави са хората

    37 13 Отговор
    Като държавата иска да висим дома да ни осигурява какво искаме

    Коментиран от #8, #11

  • 2 Не бе некои ше ми каже ли

    32 8 Отговор
    Кога ше свърши то абсурд наречен булгаристан как да живееш с леща ориз и брашно кво да права с тея неща бе😂😂😂😂😂😂😂

    Коментиран от #7

  • 3 Tate

    29 0 Отговор
    А за мен сгодна кака и храна за котараците ,каката да я позная може да носи дамаджана с ракия и печено пиле !!
  • 4 Кукуригу

    30 1 Отговор
    Аз днес кихнах два пъти и реших да се самоизолирам!На мен ако може отлежала ракийка и суджук!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Tate

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Не бе некои ше ми каже ли":

    Ще ги сееш и поливаш!!

    Коментиран от #14

  • 8 Бачо Киро

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ами прави са хората":

    Има само кредитче, Боко не може иначе.
  • 9 Huq mi qjte

    1 5 Отговор
    Huq mi qjte
  • 10 Баба Гицка

    9 0 Отговор
    Поне и мая да бяха дали, да си изпекат погача!
  • 11 Към: Ами прави са хората

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "Ами прави са хората":

    Е ти ако си болен къде искаш да стоиш?
    Екскурзия до малдивите?
    Ама ако ти кожат пращаме те при големи лекари в Италия ще откажеш нали?
    Групак!

    Коментиран от #15

  • 12 кълвач

    23 2 Отговор
    Всяко човешко същество има право на бира!!! Гадове , фашисти !
  • 13 Киро Гела

    19 1 Отговор
    Занесете на човека бира и цигари, толкова ли няма дарители в тоя град!
  • 14 Е нали не може да излазат хората

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Tate":

    Ка ше ги поливат😂😂😂😂
  • 15 Ама нека да има

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Към: Ами прави са хората":

    Неща които искат хората а и тези не са болни само стоят 14 дена и после ше си щъкат ама за тея 2 седмици човека иска биричка и цигари не ви ще лещата и брашното брашно и лещя как се ядът еи така😂😂😂
  • 16 Не може ли като нормалните държави

    11 0 Отговор
    Да е бегето като човек е в нужда не да му пращате абсурдни неща за ядене ами пратене им пица пратете им кола баница нещо сготвено ....в кои век живеем бе да ти пращат брашно да си го биеш у главата 😂😂😂😂😂😂
  • 17 Да беха му дали въдица да си фане

    7 1 Отговор
    Риба или прашка да свали некои врабче😂😂😂😂😂😂😂😂нема такава абсурдна държава немаааа😂😂😂😂😂
  • 18 никой

    12 0 Отговор
    С леща и ориз как ще изкарат 14 дена? Няма ли хранителни магазини, които доставят храна по заявка и да се плаща по банков път? Тиражията не може да няма карта за плащане. Шегата настрана, ама не мога да си представя тираджия да кара 14 дена на ориз и леща. Да не е социално слаб?!

    Коментиран от #19, #21

  • 19 Tate

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "никой":

    Трудно си е аз карам на варива и бира вече 2 седмици ,спрях парното жената застава със запалка зад мен и фърлям огън кат МИГ 21 ! Кофти е че котараците бягат но поне е икономия на парното !!
  • 20 мани мани

    2 1 Отговор
    Избийте ги!
  • 21 Софиянец

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "никой":

    Точно, и аз не си представям тираджия без цигари, бира, ама и проститутки
  • 22 никой

    7 1 Отговор
    Към пакетите не могат ли да добавят и някакво месо дори да не е лукс, ама да има нещо хранително, протеин. Напр. пилешките бутчета не са толкова скъпи. По едно бутче на човек или 300гр. кайма. Няма да се охарчи толкова социала или който там ги приготвя, пък и искащите храна не са милиони души. И по 1 олио. Дарители от хранителния сектор няма ли? Не са го закъсали чак толкова, напротив- тия дни имат много работа и печалба.
  • 23 арто

    2 1 Отговор
    Като не му носят, да излезе да си вземе,пък ако е позитивен,този които не му е занесъл да го съдят.
  • 24 Васил

    2 1 Отговор
    Днес получих ерекция и аз ще самоизолирам доведете ми 20 годишна девойка наблъскана със силикон
  • 25 Обикновен човек

    4 0 Отговор
    Капанът е безплатен обаче сиренцето в него е с пари!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове