Last news in Fakti

31 Март, 2020 21:44 6 359 33

Очакват се масови фалити в транспортния бизнес

  • транспортен бизнес-
  • фалит

Мярката "60/40" не е приложима за превозваческия бизнес

Очакват се масови фалити в транспортния бизнес - 1
Снимка: БГНЕС

Масови фалити на фирми за автобусен превоз се очакват до две седмици, заради липсата на пътници в условията на извънредното положение. За това алармира Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. В писмо до транспортния министър Росен Желязков от бранша настояват държавата да приеме пакет от мерки за подпомагане на бизнеса.

Липсата на пътници, наложена заради забраната за придвижване между градовете, обрича транспортния бизнес на фалит, редица фирми вече са преустановили дейността си, обясни Милтенова, цитирана от БНР.

"Говорим за реални фалити, на практика, защото ако не се вземат спешни мерки в идните седмица-две максимум, наистина това очаква всички ни". Затова от бранша настояват държавата да предприеме бързи действия за спасяването на бизнеса, каза още Милтенова и уточни: "Да се намерят компенсаторни механизми, да се осигури спешно финансиране за оборотни средства под формата на кредитиране". Мярката "60/40" не е приложима за превозваческия бизнес, каза още Милтенова:

"Няма да сработи, реално шофьорите са на работа. Ние можем да поискаме мярката само, ако на тези хора е издадена заповед да преустановят своята дейност. Шофьорите, които обслужват градските и слабо населените места, също не могат да попаднат в обхвата на тази мярка".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    68 20 Отговор
    Пфууу а дано !!! Да се оттърве България от тея мръсни паразити заради които унищожиха БДЖ със скапаните си пушилници. И да дават железницата на Китай тея миндили, да се докосне и ганя до цивилизацията, да види.

    Коментиран от #9

  • 2 Васил Божков

    49 1 Отговор
    Абе мене забравихте ли ме ?

    Коментиран от #8, #26

  • 3 Последния софиянец

    26 6 Отговор
    И моите заведения преди 13 март бяха на загуба. Като ме затвориха направо си отдъхнах. Сега пак се грижа за работниците, но ми излизат по евтино. Изпаднахме в абсурд да плащаме на работниците да не работят.

    Коментиран от #18, #30

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гошо

    3 4 Отговор
    Първия + е от мен.
  • 6 Лъжа и измама

    21 4 Отговор
    тия да ги разправят на Боко тъпото.
  • 7 министър Говняноф

    40 2 Отговор
    Нищо бе сега с тия 10 милярда ще "подпомогнеме" правилните хора.
  • 8 Боко 1

    38 3 Отговор

    До коментар #2 от "Васил Божков":

    Платените журналя ,определено услужливо те забравиха.И барселонската афера и самосезиралия се каскет също.

    Коментиран от #24

  • 9 Глупости

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Защо държавата наблегна на автотранспорта? Защото има икономическа и финансова, фискална полза! Железните закони на железниците много отклоняват! Много си ми жалък като се напъваш и злорадстваш! Ако мечката играе в комшията, ще дойде и у вас! Още другият месец, със сигурност!

    Коментиран от #10

  • 10 Госあ

    30 4 Отговор

    До коментар #9 от "Глупости":

    ше се качиш и ти некой ден във влак, да видиш и ти ганьо, как се пътува. И да не пътуваш с 400км/ч ако китайчетата вземат железницата ще можеш и с 180-200 да пътуваш. Ще разбереш как пътуват цивилизованите хора. Пък даже си представи, че и коли имат,ама с влак е по удобно, бързо, сигурно и екологично. ганьо

    Коментиран от #14

  • 11 Тиро вампиро

    26 6 Отговор
    Много е забавно,като се появи някой бизнесмен тук да подсмърча и бие в гърдите,как бил плащал на работниците си и сега край...Ей мишки,ако бяхте плащачи никоя криза не може ви помести хората на ръце щяха да ви носят а политиците щяха да ви мразят.Бизнеса не е за всеки мързелив селяк

    Коментиран от #15

  • 12 тъп съм

    19 1 Отговор
    и какъв интерес например би могла да има една банка да изчака клиентите и по никакъв начин да не могат да и се издължат , самата тя ще фалира , въобще не ми е ясно какъв е проблема да се спре така наречената ,,икономика,, да се работи само за оцеляване като храни и битови нужди до приключването на тая сган вируса след което да се пусне от там от където е спряна. в противен случай хората фалират, фалират банките, фалира всичко и ,,икономиката,, се изпарява, след което останалите живи просто сядат и изчакват края, така ли ???? е за това извънземните не влизат в контакт с нас, страх ги е да не се заразят с простотията на човешките животни
  • 13 КралиМарко

    18 2 Отговор
    ....абе Кой ще оцелеее след тоя вирус!Тя цялата нация е отдавна на кредити и зорлем ги покриваше при уж разтяща икономика, па сега ли...
    Сланинката е важна..кой има ще отслабне, а кой е гърчав...ще изчезне!
    Иначе те Китайците..болница за една седмица от поляна правят..мани ги тея, нищо не разбират - Нито ПИскат, нито се жалят..а само работят!Мани ги - ти тея са извънземни по нашите стандарти, не се вписват в колективната безотговорност и далавера!
  • 14 то хубаво

    19 2 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    китайците ще направат трена да вдига 200, ама ИНДИАНЦИТЕ като украдат релсите, кво праим тогава?
  • 15 реаллист

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Тиро вампиро":

    не е за селяци,отреден е за алчните , и това е чумата на 21 век,не на вируса covid2019
  • 16 българина

    22 2 Отговор
    колкото по зле герб ще си идат по бързо.... Защо след 1 месец Горанов ще разреши банковия сектор да изнесе 1,3 млрд печалба, трире ерпта още 1 млрд, веригите около 1 млрд, тец 1 и 3 500 млн , до тък грубо 4 млрд срещу 10 процента! в Унгария когато я изнасяш става мноооого повеще! за това Унгария няма да теглят 10 млрд! а вие селтаци ръкопляскате на герб вече 10 г а до тук изтеглиха 30 млрд!
  • 17 заката

    14 2 Отговор
    КАК бизнесментчета ааа има ли далаверка ааа има ли петък и събота СПА хотелчета, ааа има ли барбекю има ли къщи за гости ааа,на Титаник сте няма на къде и аз съм на него
  • 18 По последния

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния софиянец":

    Ехей нали бяха на борсата работниците ти? Ей лъжльо! Е айде със здраве.

    Коментиран от #22, #29

  • 19 вили

    13 3 Отговор
    БДЖ ТОВАРНИЯ ТРАНСПОРТ ДА СЕ ВЪСТАНОВИ И СПРЕТЕ ТИЯ ТИРОВЕ ДА МИНАВАТ ПРЕ НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА ТИЯ ПУШАЛНИЦИ СЪСИПАХА ПЪТИЩАТА В НАСЕЛИТЕ МЕСТА СТИГА ТОЛКОВА КОЛКО КАТАСТРОФИ С ТИРОВЕ Н А ГРАНИЦАТА ОПАШКИ СПРЕТЕ ГИ И ПУСНЕТЕ ЕКОЛОГИЧНИЯ ТРАНСПОРТ бдж

    Коментиран от #23

  • 20 Rumen

    17 1 Отговор
    Дай боже да фалират тея две три фирми където са налапали всичкия бизнес и където осигуряват работниците на минималната ,затова не ги устржйва 60/40
  • 21 Кой68

    6 0 Отговор
    Естествен подбор така да се каже.......
  • 22 Последния софиянец

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "По последния":

    Докато вземат пари от борсата, те ще умрат от глад бе!
  • 23 Госあ

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "вили":

    Няма, сега протестираме за пакета мобилност, ако може и въглищата с камиони ше ги вкарват. Иначе за климат говорят....
  • 24 filo

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Боко 1":

    Помисли първо колко си грамотен. Второ, нали за Барселона кара афера се водеше разследване и в Испания от компетентните органи. Какво общо имат джурналята в случая. Просто беше партенка бре, не ти ли стана ясно.
  • 25 filo

    14 1 Отговор
    Какви са тия фирми, щом един месец извънредно положение не могат да изкарат. По- скоро лъжат и не само те, за да получат субсидия. Не са за жалене.
  • 26 Пако

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Васил Божков":

    И тебЕ,и Цв.Василев и........къщата в БарЦелона
  • 27 ДЖЕМИЛ

    1 0 Отговор
    АВТОБУСНИТЕ ПРЕВОЗВАЧИ да се учат от примера на община ТЪРГОВИЩЕ оявиха конкурс и сега се возим за ГРАДСКИ БИЛЕТ 10 СТОТИНКИ ДО СЕЛАТА 040 СТОТИНКИ разликата се поема от общината СУБСИДИЯ но се питам как и от къде и на всиччки ли се полага СУБСИДИЯ
  • 28 Георги

    5 0 Отговор
    Нали знаете големите автобусни превозвачи на кои хора, бивши министри и депутати са? Именно те, толкова години пречат на БДЖ да се развива и модернизира, всичко се прави умишлено.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Уыт

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Последния софиянец":

    Еййййй ти да видиш, всички заведения, кръчми и капанчета в България работят на загуба - по-докумети, нали? Собствениците-бизнесмени са благотворители и хранят и поят персонал и клиенти за своя сметка а? Само комунистите, като през 1945г. ще ви оправят вас, по бързата процедура.
  • 31 НЕМА ЛАБАВО

    2 0 Отговор
    Ще се оправим като дойде еврото !
  • 32 Неволята

    1 0 Отговор
    Чета, и адвокатите пишат на правителството! Реално сега са безработни и без доходи, а са бая-14000!
    Платен отпуск при тях няма, а разходите им остават. От борса няма какво да чакат. Не познавам самоосигуряващ се, който да се е осигурявал за безработица! М,да! М,да!
  • 33 оуио

    0 0 Отговор
    Това е временно прекъсване на дейността. Фалит е липса на рентабилност от дейността за постоянно. Стига сте стряскали хората . Ако нямате идеи за материали ще фалирате трайно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове