3 Април, 2020 09:35 5 988 30

Пациентка: Заразени с COVID-19 обикалят по коридорите на Александровска

  • александровска болница-
  • covid-19

В болницата е назначена проверка

Столичанка е прекарала 9 часа в спешното отделение на Александровска болница за тест за COVID-19 и снимка на бял дроб. Еленица Милева твърди, че болни от коронавирус и другите пациенти на спешното са били в едно помещение, без никакво разделение помежду им. Тестът ѝ е отрицателен, но вече се притеснява дали не се е заразила докато чака там.

От Александровска болница знаеха за сигнала. Директорът на лечебното заведение професор Костадин Ангелов заяви пред bTV, че щом е научил, незабавно е разпоредил проверка и очаква резултатите от нея.

„Вдигнах температура до висока, не много висока - до 38, през нощта не спадаше, а имах ужасни болки в главата и тялото, гърлото. Нощта беше кошмарна и извиках Бърза помощ, изчаках ги, но ги разбирам, защото са натоварени. Дойде един много любезен лекар, каза, че не е COVID-19, но снимка трябва да ви се направи. Каза, че е много трудно в която и да е болница, но ме закараха в Aлександровска болница”, започва разказа за перипетиите си Еленица.

„В 4 ч. ме закараха, оставиха ме там. Предупредиха ме, че ще чакам много, но не очаквах, да е 1 ч. през нощта. Това, което видях, беше потресаващо, на спешното пишеше „карантина“ навсякъде“, спомня си Еленица.

„Седяхме доста хора отвън, имаше и много възрастни, оказа се, че сме трима, които чакаме за тестове за COVID-19, жената след мен припадна в гърч от температурата и молеше за парацетамол. Карат един мъж на 60 години и казват, че той е положителен, при което го оставят при нас. Ние излязохме, изкараха го някъде го водиха, върнаха го. Вкарват го вътре човека в залата за спешното, вътре се оказа, че има жена с COVID-19, нейната снаха беше при нас, след като ѝ съобщиха, че майка ѝ е с COVID-19 не спря да се разхожда в болницата необезпокоявана“, разказва пациентката.

„Освен аз, която бях с маска, шлем и ръкавици никой друг не беше с предпазни средства. Където беше жената с COVID-19, имаше човек с бъбречна недостатъчност. Никакво разделяне на поток. Аз съм отрицателна, но не знам дали не съм положителна вече“, казва Еленица.

„Линейките казаха, че не приемат пациенти независимо какви са, защото докторите питаха: „Само ние ли приемаме?“. Никъде не искали да правят тестове, а как да се диагностицират хората с COVID-19, а другите които са без. Лекуват ли се изобщо или ще умират и ще кажат, че е COVID-19?“, пита Еленица.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стъкмистика

    46 4 Отговор
    като влезеш в Александровска и автоматично си вече в списъка на Годжи.
  • 2 С мотика на море

    7 10 Отговор
    Обещавам да се притесня за 3 минути, но не сега!
  • 3 ти имам цайсата

    12 23 Отговор
    А столичнаката как е различавала болните от неболните? Или вече са им накачили жълти марки по ушите?
  • 4 Биоинжинера

    33 5 Отговор
    Защо да не обикалят като знаят истината? Вчера видях как Хекимян вадеше думите от устата на сила на учителя по ски от Банско. Зора беше да каже, че имал суха кашлица. Обиколил 3 болници с пневмония и в третата му казали че имал ковид 19 хахахаха
  • 5 само питам

    47 2 Отговор
    И тия тъпанари се борят с пандемия. А какво ли е положението в провинцията...

    Коментиран от #7, #26

  • 6 Усмивката

    31 1 Отговор
    Така ли ще посрещаме Ковид !9.В такива условия!
  • 7 👽👽👽👽

    22 4 Отговор

    До коментар #5 от "само питам":

    Пандемията е по телевизорите на цял свят!
  • 8 Усмивката

    28 3 Отговор
    Не се учудвам защо в София бума е такъв рязък.
  • 9 дсдс

    38 6 Отговор
    То това е опасното у нас, не вируса сам по себе си. Тук няма разследване на контактни, няма карантиниране, няма никакво следене. Ей го на, една гпс гривна е 50долара, всеки карантиниран с диагноза вирус получава такава гривна и се вкарва в тракер, лесно и евтино е, гривната се хваща с нит, няма махане, ако излезе от зоната се получава сигнал и пращат патрул, това е. Ама у нас предпочитат да затворят държавата отколкото да се вземат адкватни мерки. Да не говорим за 5х.лв глоба във време на стрес и безработица, на този фон депутатите не работят, ама запалтите им растат, някак си наглостта е безмерна.
  • 10 Герберастка черна каса

    34 2 Отговор
    Госпожата е част от"матриала"!Доброто обслужване и мерките са само за депутатите и Домуз ага!

    Коментиран от #25

  • 11 Забелязъл.

    11 16 Отговор
    Изобщо там в София всичките сте големи боклуци и мизерници то затова и там има най много болни.

    Коментиран от #19

  • 12 Усмивката

    41 1 Отговор
    Горкият Домусчиев. Какво ли е преживял . Как ли е чакал с часове първо да го извозят с линейка . После да чака с часове пред спешното . В навалица. И да е бил в стая с 10 човека таванско .
  • 13 Дон Чико

    26 2 Отговор
    Така е за обикновените електорални единици, не е Цеца прилепа да и пратят хеликоптер. Докато стадото търпи, така ще е.
  • 14 Усмивката

    19 1 Отговор
    Никой не очаква заразен да го водят с пранги на краката и белезници с конвой . Но все пак да има някакъв ред.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Минаващ

    33 0 Отговор
    Молете се да не ви се налага да търсите медицинска помощ за нещо друго в този момент!
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 10 Отговор
    Болните от ковит -19 обикалят за последно по коридорите просто искат да си повървят преди смърта какво лошо има в това тази госпожа явно незачита последните желания на смъртниците.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Vlad

    6 7 Отговор

    До коментар #11 от "Забелязъл.":

    вярно е Пич, защото се напълни със селяни от провинцията, без хигиенни навици, без елементарна култура на поведение сред хора, та ... прав си!

    Коментиран от #23

  • 20 вуйна

    10 1 Отговор
    Даниелчето Дариткова даже е чакала повече,пък не се оплаква.Проявете малко разбиране в такива случаи!!!
  • 21 Behemoth

    5 2 Отговор
    Е някой изненадва ли се .....пародия на здравеопазване ...тия от щаба си говорят празните приказки а надолу всичко е както обикновенно...а вие ходете да пляскане на лекарите от балконите...ситуацията в Българияе да не ти се налага да ходиш на лекар....може да те излекуват ама може и да те уморят ...фифти фифти...
  • 22 Анонимен

    2 2 Отговор
    Тази лелка параноята яко я тресе! Направо се е филмирала! Кихнала, запушил и се или, и протекъл носъ!!! И айде ковит- 19!!!! Хахахаха. Заболяла я главата- та то да я заболи главата е първото нещо което се случва с всяка жена веднага след брака !!!
  • 23 Госта

    4 5 Отговор

    До коментар #19 от "Vlad":

    Прав си пич,доста си тъп,от Софето си няма как,то си личи
  • 24 БатМишо

    3 2 Отговор
    В Александровска спешното е под всякаква критика ---бил съм там 2 пъти - единия път със счупен крак И ХИРУРГ НЕ ДОЙДЕ но за сметка на това присъствах на скандал между 1 ва и 2 ра хирургия коя е дежурна и от коя грябва да слезе някой и да бъде събуден ----Хората в Исул го опраиха за 2 пъти по малко време ог разправията ----втория път вечния дежурен - един слаб висок вечно пушещ пред вратата ме прати да хапна отсреща че имат друг случай и докато хапвах го гледах как седи навън и пуши и сваля сестрички сгажантки И ЧАК КАТО ОТИДОХ И СЕ ИЗРЕПЧИХ ЧЕ ЧАКАМ 2 часа си влезе мърморейки че мислел че съм си заминал
  • 25 яко ни лъжат управляващите и фалшивият щ

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Герберастка черна каса":

    ИСТИНАТА И САМО ИСТИНАТА ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ЛЪЖА И ГЕРБЕРСКИ ЦИРК. Публикувано във факти.бг: Госпожата е част от"ЛОШИЯ матриал"!Доброто обслужване и мерките са само за депутатите и Домуз ага, ОНЯ ОТ ДПС , ТАДАРЪТКОВА! ОТИ НЕ СПАДАШ КЪМ ТЯХНАТА КАТЕГОРИЯ ОТИ КЕ СЕ ЗАРАЗИШ.
  • 26 христо

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "само питам":

    В провинцията сигирно не ги изследват хората затова няма заразени
  • 27 Маркиз дьо Отзад

    3 3 Отговор
    Маде ин Бълхария!
  • 28 Спокооо

    3 0 Отговор
    България отдавна е номер едно по смьртост в света.Коронавируса ни мой на уплаши
  • 29 дав

    2 0 Отговор
    Обикалят и кашлят - искат да заразят и други хора!
    Това само в България го има, типична черта за българина!
    Като аз съм прецакан, ще прецакам и други!
  • 30 Да гласувам за Фандъка,ако остана жив

    1 0 Отговор
    Само в СИК -@джийскте държави може така да става !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове