Last news in Fakti

5 Април, 2020 13:09 2 627 68

Нинова: Кризата се управлява хаотично

  • корнелия нинова-
  • криза-
  • коронавирус

Тя даде за пример мярката „60/40“, която по думите ѝ не работи и ще бъде коригирана

Нинова: Кризата се управлява хаотично - 1
Кадър бТВ

В условията на кризата, породена от коронавируса, управляващите действат хаотично – на принципа „проба – грешка“. Това обяви в интервю за предаването „Тази неделя“ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя даде за пример мярката „60/40“, която по думите ѝ не работи и ще бъде коригирана; заповедта за задължително носене на маски, която след часове беше отменена; идеята да се наказват медици, от която се отказаха.

Нинова обяви, че БСП няма да подкрепи и на второ четене предложената от кабинета актуализация на Бюджет 2020. Тя не решава проблемите, а ги задълбочава, уточни тя.

Левицата е подготвила алтернативен вариант на мерки за справяне с кризата. Той предвижда да се изплаща по една минимална заплата с осигуровките на хората, останали без доходи – в неплатен отпуск и самоосигуряващите се, за периода на карантинните марки. Също безвъзмездна помощ за земеделските производители, както и на тези, които доставят на пазара месо и мляко. За хората със затворени заведения се предлага освобождаване от тротоарно право и от ДДС за продуктите, които не са успели да реализират.

Общо за предложените мерки ще са нужни около 1,5 млрд. лв., които могат да дойдат от замразяване на военните проекти, уточни лидерът на БСП.

Нейната партия настоява извънредното положение да бъде продължено до 30 април, а не до 13 май. След представяне на конкретни данни и анализ, може да се удължи после още, коментира Нинова.

Позициите на президента Румен Радев тя определи като последователни и с грижа за обикновените хора.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    18 13 Отговор
    Много секси очила.Каква марка са?

    Коментиран от #26, #53

  • 2 Политолог

    56 39 Отговор
    Другарко Нинова, кризата се УПРАВЛЯВА УМНО, СПОКОЙНО И ПРОФЕСИОНАЛНО. Много повече трябва да се безпокоите за сина ви. Ако имате безпокойство за ваши живот и на семейството ви, заминете за Москва. Там се управлява кризата по ваши желания

    Коментиран от #48

  • 3 Абориген БГ

    26 7 Отговор
    Интересно, къде мога да прочета този план?
  • 4 Нино

    13 15 Отговор
    Аз пък предлага м гарантина без срок
  • 5 КОРОНела - тиквата от селО КрУшовица

    34 22 Отговор
    'Красная Москва'
  • 6 АТИЛА

    16 14 Отговор
    От Коронавирус УБИВА Само Hародната Mилиция по УСТАВ и Здравните Служби за ПАРИ !КOРOНAВИРУCA c Пoдкрeпaтa нa МВР и ДAНC (ДC) Oтрeди: Eлeктрoни ДOCИEТA зa Вcички Зaдунaйcки OВЦE !КAЗAX ли ви чe Кoрoнaвируca e Пocтaнoвкa нa Cлужбитe c Цeл Пocтaвянe нa ХOМOT ? Кaк ce Изгрaди Eничaрcкия КOРПУC нa МВР oт Бeзрoдни, Бeзпризoрни и Бeзoбрaзoвaни КOПEЛEТA !
    Пocтaнoвлeниe нa МC oт 10.09.1944 Узaкoнявa Фoрмирaнaтa Прeдния Дeн oт ПAРТИЗAНИ и КOМУНИCТИ Нaрoднa МИЛИЦИЯ !
    Дo Cрeдaтa нa Ceптeмври ca Увoлнeни 30 000 oт Cтaритe Cлужитeли нa Пoлициятa, Мнoгo ca Aрecтувaни, Чacт oт тях ca УБИТИ !
    Нe ПРOCТ(o) МИЛИЦИOНEР a ПAЗAРДЖИШКИ МИЛИЦИOНEР !
    Пo-Тъпo ЖИВOТНO oт МИЛИЦИOНEРA Тoвa e Caмo ПAЗAРДЖИШКИЯ МИЛИЦИOНEР !Aкo ce Чудиш Кoe ГOВEДO дa Убиeш, ТРEПИ Пaзaрджишки МИЛИЦИOНEР и Нямa дa Cгрeшиш !
    МЪРШA, ИЗРOД, ИЗМEТ, УТAЙКA, БOКЛУК, ГAД, CУРOГAТ, ДEГEНEРAТ, ПOДЧOВEК, C EДНA ДУМA МИЛИЦИOНEР, C ДВE ДУМИ ПAЗAРДЖИШКИ МИЛИЦИOНEР ! КAЗAХ ! www.bulgаryа.gа/pоliсе.html
  • 7 Леля Курни

    20 15 Отговор
    боярищник

    Коментиран от #8

  • 8 Леля Курни

    9 11 Отговор

    До коментар #7 от "Леля Курни":

    Това е отговор на коментар 1 за марката на очилата.
  • 9 Абориген до Политолог

    22 31 Отговор
    До: Политолог,

    Момчето спечели стипендия в САЩ, и е кадърен, в момента, ако не греша е в Британия.

    Умно и кадърно дете.

    Знаеш ли колко е трудно в чужд университет да изкараш отличен, трудно е.

    Коментиран от #24, #55, #64

  • 10 Русороб

    46 23 Отговор
    Нагло и елементарно отношение както винаги от БСП
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Аз съм

    42 20 Отговор
    Добър ден . Един ден се появява г-н ПРЕЗИДЕНТА , след 1-2 дни водача на партията , издигнала г-н ПРЕЗИДЕНТА. Четете внимателно изказванията им . Двамата "ВОДАЧИ" са на принципа " РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ " . До този момент , в тази тежка за България ситуация нищо смислено не е коментирано и предложено от БСП (БКП) . Трябва да е на обратното на предложеното , дори и да е за добро. Типично за КОМУНИЗМА и комунистите.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бай Кольо

    43 19 Отговор
    Айде дръжте си мнението за вас др.Нинова, народа си е избрал кой да го ръководи, видяхме го хаира от вашето управление.

    Коментиран от #23, #28, #61

  • 15 7396

    34 15 Отговор
    Защо не писахте какви ги говори и как се оплете в лъжите си миналата седмица в едно друго предаване по НТВ.Как била и против разпускането на Парламента но не гласувала-впрочем каза,че гласувала ама и напомниха,че при гласуването не е била в залата.За предложението им,което приеха за спекулата и как бързо нейния Прецидент го отмени с ВЕТО,защото са го писали 5за 4 и не са вярвали,че натиска им ще подейства и ще бъде прието.И уж го оттеглиха за да направят промени и да го върнат ама май даже и забравиха,че бяха загрижени за спекулата и бедния мизерстваш народ.Зсщо след като е наясно с държавния резерв не се извини,че е обвинявала в продажба и кражба,че ми писна да чета на тъпия им електорат коментарите и набитите в кухите им глави опорни точки.
  • 16 НО,..ИМПЕКСИТЕ ГИ ГУШНА...

    27 12 Отговор
    ПРАГМАТИЧНО!!😉
    ВРЪЩАЙ МИЛИОНИТЕ, ТРАВЕСТИТ
  • 17 УУУУУ

    28 12 Отговор
    Как не миряса бее? Вместо всички заедно да си помагат в този критичен момент те се джафкат като селски псета. Корнела, така съм кръстил една кучка върти се покрай блока. Просто защото е кучка. Иначе е много гальовна и добра!
  • 18 елийо

    32 11 Отговор
    oбщи приказки и заяждане, нищо смислено и градивно не каза, даже водещата я възпираше да не изпадне в словесна помия ......
  • 19 Критичен

    21 9 Отговор
    голямо единство настъпва когато се гласуват партийните субсидии, актуализация на заплатите, ремонтите, колите и екстрите .......
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Другия с коня

    31 11 Отговор
    Те не могат да се справят с бюджета в собствената си Партия....Харчат без да мислят...А тръгнали да Управляват Държавата....Смешници некадърни....Две финансови национални Катастрофи причиниха на Народа ни....Червени недоразумения на Природата...
  • 22 7288

    28 10 Отговор
    Ма Нинова ти си много тъпа или се правиш на такава а уж Бойко бил.Обясниха го кратко и ясно-Тоеа,че се гласува извънредното положение до 13 май не значи,че ако пика е около Великден и след това няма ръст извънредното положение може да се прекрати по-рано.Срока 13 май е с цел в Парламента да се приемат други по-наложащи мерки,а не постоянно срока на изолацията.Или на вас ви е по-изгодно да ви гледаме сеирите и обидите отколкото да работите?И да се надяваме предложенията да не са ви като последното и да изкарвате Прецидента да ви налага ВЕТО на предложението,защото не сте го доизмислили.
  • 23 избор

    17 16 Отговор

    До коментар #14 от "Бай Кольо":

    Да му имам избора на народа ти! Не, народът не е избрал сегашните псевдо-ръководители. Справка - драскани, мазани протоколи от всички избори за последните 10 години; грешки в броя на гласоподавателите, кебапчета и кюфтета в определни квартали. Голямата част от българите не са този "овчи народ", който ти визираш.

    Коментиран от #40

  • 24 Червени боклуци.

    18 7 Отговор

    До коментар #9 от "Абориген до Политолог":

    Защо не е в Московският дуржавен университет?!?
  • 25 Тончо

    31 9 Отговор
    ТАЯ КРУШОВСКА СЕЛСКА ПРЪЧКА ВЕРНО Е МНОГО,АМА МНООООГО ЗЛЕ
  • 26 колю

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Импексмилф
  • 27 КУРнинов

    29 9 Отговор
    Крушовската биволица умира от яд ! Колко пара се харчи а тя не може да пипне и стотинка! Хазната на БСП я опразни и сега глад мори добитъка ! Суша отвсякъде пари нема !Нема и да има скоро!
  • 28 колю

    20 6 Отговор

    До коментар #14 от "Бай Кольо":

    Браво адаш,аман от комуниси,комсомолци небългари.
  • 29 путин

    5 13 Отговор
    Много си хубава Корнелия
  • 30 бай Киро

    11 6 Отговор
    Нещата може и да се оправят,но това ще стане единственно ако и управляващите и опозицията и всички кърлежи на прехода бъдат прекарани през чистилището на народния съд и от там пред рововете изкопани в най близките градски бунища.
  • 31 Петко

    17 7 Отговор
    Оф кравата от Мизия, колко пъти ще се възползваш от кризите на хората,за да си правиш политически пиар, колко шансове ви се дадоха през годините, всички сте един дол дренки и тиквеника дето сега е на власт и турчорете всички ,дано има Господ та да си платите с лихвите ,кърлежи.
  • 32 Селски нерез

    13 6 Отговор
    Бих я отпорил, че да се кротне ама дали все още и се иска?

    Коментиран от #34, #44, #49

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Да знаеш

    8 1 Отговор

    До коментар #32 от "Селски нерез":

    Който си има сърбел е до гроб. Жена ми е на 70г и още врещи като настъпано коте и свършва по 2-3 пъти.
    😉😉😉

    Коментиран от #66

  • 35 месара

    12 5 Отговор
    ами не е като да се приватизира организирано, нали дрогарко?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ггггг

    3 13 Отговор

    До коментар #36 от "В ушите":

    Кръвчицата ще ви испия гербери_комунисти
  • 38 Nnn

    18 4 Отговор
    Ех тези червени кхмери, за един месец да млъкнат и на герб ще им стане трудно оцеляването. Ама като се вижда колко по-зле може да стане от бликащия ретро соц. съветски интелект на огладялите отново червени барони герб ще останат поне още 20-30 години докато се забравят от народа умници като Гумен Речев който постигна световен рекорд през 90-те фалирайки 95% от банките и достигайки инфлация 6000лв за долар дори идиот като Мадуро още не може да го подобри.
  • 39 Ветеринарен психолог

    23 4 Отговор
    Комунист от където мине,трева не никне. Цял свят се отрече от комунистите, Дори и Куба и Мамаша Раша, Само в България изкукуригалите пенсионери ,продължават да гласуват за комунизма. За този комнизъм благодарение на когото сме последни в европа. Нали командваха. Видяхме ги. Лъжи,кражби,безработица 90 лева пенсии и 180 заплата. Айде Нинова скрий се
  • 40 Бай Кольо

    17 5 Отговор

    До коментар #23 от "избор":

    Абе Аланкоулуу, и Президента ли го избраха с мазни бюлетини, кебапчета и прочие, айде натискайте си миризливите задници, че БСП на власт НИКОГА повече, народа нее прост
  • 41 чичо

    18 3 Отговор
    По-добре е,при вас беше само грешка.Долар за 3000лв.,фалит на държавата-само грешки,но потърпевш беше народа,вие бяхте с пълни куфарчета.
  • 42 Абориген БГ

    3 1 Отговор
    За МГУ САЩ ги лапат кадрите като стой та гледай.
    13 000 учени от МГУ емигрираха в САЩ.

    Най-трудно ми е било образованието в бивша Русия, най-лесно в Британия и САЩ.

    Там си гений след СУ, МГУ, Сорбоната и Германия, Япония и Сеул, Пекин също водят.

    В последните години най-желани са финландците.

    Та в първия ми университет, рускоезичен - преподавателите владееха поне 2 езика.

    Най-добрата арабоезични науки, китайски, японски МГУ.

    Велики хора и учени са създали МГУ и Петербург, половината работи в САЩ, другата е от Германия.

    Имахме отлична гимназия в Ловеч, немска, създадена от руснаци.
    Какво да ти разправям момче, сега ги обучават на кратък курс в южните щати.

    Коментиран от #43, #63

  • 43 Аха

    1 4 Отговор

    До коментар #42 от "Абориген БГ":

    И до сега в МГУ учат само най_умните и най_богатите.
  • 44 Съжалявам

    8 2 Отговор

    До коментар #32 от "Селски нерез":

    Предупредени сме да не отправяме обидни коментари! Някой сеща ли се за обидни коментари ? Благодаря, отправям ги към импексова!!!
  • 45 Anton

    10 4 Отговор
    А пък ти така управлява Техноимпекс, че вече го няма. Само чакате някаква далаверка да падне. Много сте зле и без никакъв потенциал. Добре, че е Президента да ви измие очите.
  • 46 Р.радев

    15 3 Отговор
    Вие луди ли сте бре,как ще си намаля заплата бе мишки..Аз само от време на време ще изпълзявам от землянката,ще се изтропвам качествено по власта по линия на БСП и т.н. и после ще изчезвам бързо като бит пидераст след като обърна гръб на всички българи..Точка.
  • 47 Българин

    13 4 Отговор
    Червените кхмери са готови да подпалят България и да загробят половината българи само и само да вземат властта. Отдавна тези национални предатели трябваше да бъдат забранени със закон!

    Коментиран от #51, #59

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 a bee

    5 2 Отговор
    Импексова , заложи децата(те си) у САЩ .
    Ние "овцете " ,ко да очакваме а ?
  • 51 a bee

    3 0 Отговор

    До коментар #47 от "Българин":

    Чаушеску ,беше ... ! Как беее как да елиминираш
    евулюраль комунисть а ?
  • 52 газов инжекцион

    4 0 Отговор
    "Нинова: Кризата се управлява хаотично." Ма,да,управлява се от предната седалка на джипа.Много секси очила.Каква марка са? АЗ ПО СЕКСИ ОЧИЛА НЕ СИ ПАДАМ,А ПО СЕКСИ МАЦКИ.
  • 53 о боже

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Нинова и Радев проповядват геноцит : Просто мат. 70% (мин. за т.н.стаден имунитет) на 6 мл. са 4.200 млн. които трябва да се заразят, от тях между 5 и 10% летални (процента се увеличава с динамиката на заразяване и наличните ресурси) което прави от 210 хил. до 420 хил. Да му мислят безхаберните това си е чиста руска рулетка. .... каква икономика(на 2 хотела и 5 ресторанта) какви 5лв.
  • 54 Поеблю

    11 2 Отговор
    кури не разбра ли,че и за чеп за зеле не ставаш?
    не те искаме заедно крадливите ти другари
  • 55 хаха

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Абориген до Политолог":

    те и царските пишлемета бяха се отличници по крадене повече от боко
  • 56 Поеблю

    5 0 Отговор
    нешо за неплатен отпуск намаляване на заплати съкращаване на калинки субсидии или за тебе и фатмака това не е важно
  • 57 хаха

    9 1 Отговор
    а къде потънаха парите на столетницата

    Коментиран от #58

  • 58 ммДа

    4 1 Отговор

    До коментар #57 от "хаха":

    опраска ги сега се готви да гепи и огризките от боко
  • 59 Един българин

    9 1 Отговор

    До коментар #47 от "Българин":

    Тази крадлива партия БСП трябва да се унищожи.
  • 60 Мария

    6 1 Отговор
    ЕЙ ,НЕ МИРИСА ТАЯ ЖЕНА.ПОД ВОЛА ТЕЛЕ ТЪРСИ!НЕ РАЗБРАЛИ,ЧЕ СЕ СВЪРШИ ТАЯ.ПАРТИЯ Т И НЕ МОЖЕ И НЯМА КАК ДА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВА СКЪСАЛА С БОЛШЕВИШКИЯ МОДЕЛ.ВЪПРОС НА ЕДНО ДВЕ ПОКОЛЕНИЯ И ЧЛЕНСКАТА И МАСА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ.СТРАНАТА НИ СЕ НУЖДАЕ ОТ ПОЗИТИВНА СОЦИАДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ,КОЯТО ДА ИЗМЕТЕ ПРИЗРАЦИТЕ ОТ МИНАЛОТО В СТРАНИЦИТЕ НА ИСТОРИЯТА!
  • 61 БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Бай Кольо":

    Бай Кольо, народа изба Борисов, а КОМУНИСТИТЕ НИНВА.
  • 62 3322

    5 1 Отговор
    Защо не спре да мрънка за това, че не е на власт?
  • 63 бай Шиле

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Абориген БГ":

    Коя година си учил/а в Ловеч,пушейки цигари на Стратеша?А в МГУ? Изненадан съм,че тук пишат и интелигентни хора.
  • 64 КуроонавириРус

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Абориген до Политолог":

    Е като си платиш къде трябва и от Оксфорд ще имаш диплома без да си прочел една книга.Не ни взимайте за глупаци.Междодругото бил съм в гр.Оксфорд и това ме прави Вишист.Мухахаха
  • 65 Джон Ленин

    1 0 Отговор
    Хаотичен ти е мозъка , дето бълва брътвежи без смисъл ...
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 заката

    0 0 Отговор
    прeди кoрoнo вируca бeшe тaкa:
    Зaрaди липca нa пaри. Oглeдaйтe ce. Вижтe кacичкитe в мaгaзинитe и инcтитуциитe – „Пoмoгнeтe нa Ивaн”, „Cпaceтe Aни”, „Дa cъбeрeм пaри зa oпeрaция нa Aceн”, „Дa пoмoгнeм нa eдин бaщa”....Нe ви ли cвивa нeщo кaтo ги глeдaтe? В прocпeрирaщaтa ни държaвa нямa пaри дa ce лeкувaт дeцaтa. Нямa пaри зa oнкoбoлнитe, нямa пaри....дoкaтo нaчaлницитe нa НЗOК cи купувaт нoви климaтици, джипoвe и oбзaвeждaнe, бoлнитe бългaри умирaт, зaщoтo нямaт пaри....ДOБЪР ДEН БЪЛГAРИЯ!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове