Last news in Fakti

10 Април, 2020 09:54 9 009 30

Бургаско семейство с 600 лв. глоба за разходка с куче

  • разходка-
  • куче-
  • глоба

Разходката на домашните им любимци обикновено трае 15 минути

Бургаско семейство с 600 лв. глоба за разходка с куче - 1
Снимка: Shutterstock

Семейство от Бургас се сдоби с два акта от по 300 лева заради това, че разхожда домашните си любимци в Морската градина.

Според семейството, от полицията им било обяснено, че разхождането на домашни любимци в парковете е забранено по време на извънредното положение, съобщи Нова телевизия.

Един от глобените коментира, че в сайта на Министерството на здравеопазването е написано, че хората имат право да разхождат кучетата си в парка. Той попита: "Кой е прав - министър Ананиев или полицията?"

Семейството увери, че спазват дистанция, както и всички останали мерки за сигурност, които са препоръчани от Министерство на здравеопазването.

Разходката на домашните им любимци обикновено трае 15 минути. Семейството смята да обжалва глобите.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кучкара

    65 8 Отговор
    Тъпите милицонери от де да знаят?

    Коментиран от #14

  • 2 5465465

    18 49 Отговор
    Като не слушат така ще е, даже е малко трябваше да оставят по 5000 :)))))))
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 onq s konq

    15 16 Отговор
    Некои дали подарява кутре че ми се оди до парко ?

    Коментиран от #8, #11

  • 5 хаберих

    17 10 Отговор
    Ако го бяха дали на Бриджит Бардо да го разхожда,глоба нямаше да има. България щеше да се прочуе.

    Коментиран от #9

  • 6 Баро Вкаров

    9 15 Отговор
    Мачкай,Годжи!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Професора

    31 3 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Можe и с офса те нашите милиционери едва ли правят разлика между пудел и офса!
  • 9 Баро Вкаров

    8 17 Отговор

    До коментар #5 от "хаберих":

    По-добре да го бяха изяли.А ся ше плащат глоба!
  • 10 пенсионер

    16 41 Отговор
    нагли кучкари! хак им е ! нещо не са допрочели .
  • 11 ГОНЗО

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Бултериер на 3 г. устройва ли те. Гледа лошо, ама мисля че ще се разберете.
  • 12 Колев

    36 24 Отговор
    Парковете са хора а не за кучета.На където и да се погледне се виждат кучешки лайна и наоколо играят малки деца

    Коментиран от #16

  • 13 Гацо

    15 10 Отговор
    У софето си праим к'во си сакам ! Ядем и пием с братоците пред блоко.Я се е появил ушев,я е изел пестниците.Никой не смее да ни бара.
  • 14 Следят ги рецидивисти са

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "Кучкара":

    кор за ушеф
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Кучкара

    30 15 Отговор

    До коментар #12 от "Колев":

    Аз пък вижда и памперси разпилени по храстите ама не го правим на въпрос! По начало парковете не са и зверилник на невъзпитани майки с невъзпитаните им деца!

    Коментиран от #17, #23

  • 17 Колев

    13 0 Отговор

    До коментар #16 от "Кучкара":

    Прав сте и това не е хубаво всички искаме да ни е приятно.
  • 18 Оня с мисирките

    20 3 Отговор
    Сега да осъдят тъпите милицаи за нанесени морални щети ! Глобата пак да платят милицаите !
  • 19 Орлин

    16 2 Отговор
    Имаме си приказка за ушевите и другите с IQ като на хлебарка, Дай на простия власт и му гледай саира. А нашите ушеви са съвсем на дъното по интелигентност и образованост. Причината е, че все по-неграмотни и глупави стават джандари.
  • 20 Варненче от другаде

    12 4 Отговор
    В Бургас продължават да чупят т ъпо мера :)
  • 21 както ме наричат-кучкарката

    18 7 Отговор
    То и да нямаше вирус пак щяха да ги глобят.Там кучета не се разхождат,а и не обират изпражненията на кучето си.Ако някой от тия двамата се беше изпукал още една глоба шега да отнесат.В някои парка се има забрана за разходка на дом.любимци,това не е селското пасище в тяхното село.Обичам кучета,винаги съм имала куче,но съм и за чисти паркове и отговорност на всеки с дом.любимец,за чипиране,защото като им омръзнат ги изхвърлят
  • 22 Бачо Киро

    18 3 Отговор
    Дейба и фуражките, само се чудят къде да смучат глоби. С онея свине, дето се бутат пред болницата какво става? Глобихме ли ги? А, че не седят под карантина, а са били в контакт с 3ма заразени ударихме ли им по 5 бона глоба? Пъдарят с пожарната веднага да прати каскета с кочана да ги нарисува!
  • 23 Бачо Киро

    20 11 Отговор

    До коментар #16 от "Кучкара":

    Абе парковете са баш за тея деца най-вече, не за да си разхождате кучетата... И какво сте ми полудели всички, голяма мода да имате куче, затворени в апартаменти и осиращи и опикаващи навред. Гледате на кучето като на играчка.... Животното си иска своето, вземи си един двор 2 декара, па си земи и 2 кучета. И аз имам, ма не съм го запрял в кутийка, нито осирам квартала или парковете с него... Що си не вземете и по един кон на терасата и по една овца в килера..
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Супер

    3 3 Отговор
    Винаги има тъпи хора с власт , не е възможно да ги сортират то да не е картов.
    НО ТРЯБВА ДА СЕ ВНИМАВА ЧЕ НАРОДА МОЖЕ ДА ИЗПУШИ И ТОГАВА ЩЕ ИЗХВЪЧАТ И КАЧЕСТВЕНИТЕ ЗАЕДНО С БОКЛУКА ЧЕ МАЙ БОКЛУКЪТ СТАВА ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ!!!!!!
  • 26 Capital

    7 2 Отговор
    По стечение на обстоятелствата съм закотвен в Бургас. Ходя си където поискам. Страня от хора, защото и в нормално време не си вра носа в хорските лица. Като ме спрат милиционерчетата им показвам паспорт от друга държава и ги чакам да ми обяснят как ще ме глобят. Обяснявам й на професионален език, че определени заболявания налагат разходки, дори и по време на епидемия. Гледат тъпо. Около 11 секунди. Продължавам си по пътя, чист въздух, здрав бял дроб, спокойствие на ума. На 47 кръвното ми е 125/82, щастлив съм и си гледам семейството. Не гледам телевизия от 25 години. Поздрави!

    Коментиран от #27

  • 27 Ти не си човек,

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Capital":

    ти си един от 86% на проф. Христов! Да те изпратят там, откъдето ти е паспорта! Лек полет!
  • 28 Бургазлия

    2 1 Отговор
    Елате да видите Добрич
    Карантина ли? До тук не е стигнала новината явно всички сме в парка, пазара е като в ухан, работи на пълни обороти, носим маски но май не знаем защо
    Кой прав кой крив, вие преценете
  • 29 гражданин

    0 0 Отговор
    До коментар -23,
    щото не сме селяни като теб
  • 30 Иванка

    2 0 Отговор
    Точно така трябва да се действа с хора, които нямат дисциплина. Браво за полицията!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове