Last news in Fakti

19 Април, 2020 11:22 4 068 60

Обсъждат мерки за прибирането в София след празниците

  • мерки-
  • прибиране-
  • софия

Мисля, че хората във “Факултета“ вече разбраха, че целта на мерките е да се запази здравето им, каза вътрешният министър

Обсъждат мерки за прибирането в София след празниците - 1
Снимка: БГНЕС

“Мисля, че хората във “Факултета“ вече разбраха, че целта на мерките е да се запази здравето им. В събота се раздаваха и помощи на нуждаещите се. Надявам се повече да няма ескалация на напрежението“. Това заяви по Nova вътрешният министър Младен Маринов.

“Мерките в момента са достатъчно затегнати. В четвъртък имаше много хора, които са убедили колегите, че са от провинцията. Реално сега те не могат да се приберат в София, защото постоянният адрес не е основание да се върнат тук. Мисля, че София трябва да влезе в по-нормален ред. Хората ходят на работа и трябва да се приберат, но това ще става под стриктен контрол. Където е установена измама, се докладва на прокуратурата", поясни той.

"На ден в София се попълват около 80 000 декларации. Това е голям обем от работа. Колегите работят и декларациите се проверяват - ако се установи нередност, то лицето ще си понесе отговорността за нея, каквато е по закон", заяви Маринов.

Попитан дали ще се премахнат извънредните мерки скоро у нас той поясни, че трябва да има две условия на лице, за да се случи това - достатъчно медицински персонал и да има три дни поред спад в случаите на новорегистрирани заболели.

"Разбирам всички хора, всеки търпи несгоди. Никои от бизнесите няма да печели, но трябва да го изтърпим, за да се върнем към нормалния си живот", поясни още Маринов. Що се отнася до битовата престъпност, той бе категоричен, че в момента има спад, но по отношение на домашното насилие - хората са вкъщи, получава се изнервяне и имаме повече скандали.

На въпрос дали има вероятност да останат хора блокирани и да не могат да се приберат в София, той заяви, че от четвъртък има множество случаи на тарикати - на излизане доказват на колегите, че са от провинцията, а на влизане - доказват, че са софиянци.

Министърът на вътрешните работи поздрави църковните служители за създадената организация. “България е може би единствената държава, която не затвори храмовете. Вярата не трябва да угасва", поясни Маринов.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бибитко Барцелонски

    62 6 Отговор
    Ей хора знаете ли колко е тежко да си прост,но лаком!
  • 2 вашето мнение

    49 6 Отговор
    Сичкото шоп още утре ще си се прибере, а калинките от щаба и мвр-то на герб ще станат за смях.

    Коментиран от #8

  • 3 Мерки

    30 0 Отговор
    се обсъждат предврително и чак тогава се вземат адекватни за ситуацията решения !!!

    Коментиран от #6

  • 4 Оня с жипката

    32 0 Отговор
    Я че ви нагласим оффци
  • 5 Ръмпези

    45 3 Отговор
    МАРИНОВ, ПРЕМИЕРА Е ОСЪДЕН ЗА ЛЪЖА-5 000ЛЕВА, ТИ МИ ГОВОРИШ, ЧЕ ХОРАТА ЛЪЖЕЛИ..ОТ КОГО СЕ УЧАТ...ИЛИ ДА СЕ НАМИРАМЕ НА ПРИКАЗКА...
  • 6 Теглилки

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мерки":

    Ами те изглежда повечето са им теглилки, а не мерки.
  • 7 Някой си

    45 6 Отговор
    Постоянния адрес не бил основание?!
    Тоя чува ли се какво говори?!
    Е нема такива калинки!

    Коментиран от #13

  • 8 Електорална единица

    32 4 Отговор

    До коментар #2 от "вашето мнение":

    мвр-то на банкянсски не може и няма да спре никой да се прибере до София. Така ще изглеждат още по-жалки и те и измисления гербав щаб.
  • 9 Дура Лекс

    19 23 Отговор
    Наистина, тези които се мислят за много хитри трябва да отнесат нещо по-дебело, за да разберат, че редът и правилата са за всички, и че наглостта не дава предимства.

    Коментиран от #11, #25, #37

  • 10 прпр

    34 2 Отговор
    Хората проявиха дисциплина и не отидоха на църква. В София и в страната. НОЩ не го отбеляза. А за бройката заразени, тя винаги може да се отразява така "динамично", че да подкрепя и занапред продължаване на мерките.
  • 11 вашето мнение

    28 6 Отговор

    До коментар #9 от "Дура Лекс":

    Премиерът ти е осъден на всички инстанции за лъжа вече три пъти. Какво искаш ти от хората?
  • 12 Съкратен поради кризата

    42 6 Отговор
    Аха! Раздадоха помощи на ромите и им затвориха устата. Ама скоро като излезем 500 000 безработни ще се видят в чудо. Ще напълним от Орлов мост до Плиска.

    Коментиран от #24, #52, #60

  • 13 Бай Марин

    12 16 Отговор

    До коментар #7 от "Някой си":

    При сегашното положение постоянният адрес наистина не е основание, казано е при какви условия е позволено да се напуска града, т.е. ако се установи, че си излъгал за някое от тях-гориш. Тези които не са излъгали естествено не би трябвало да имат проблеми.

    Коментиран от #16, #23

  • 14 Има грешка

    12 13 Отговор
    Софиянците са си в столицата и няма откъде да се прибират.Хората правещи задръстванията на входовете на града не са негови жители и е редно да стоят далеч от него.
  • 15 Ами сега????

    22 2 Отговор
    Мето, изкарай снайперистите и разполагай около измислените ти КПП та. Всеки който не се допусне да се върне, да зае издебне и отстреля! Така ще се даде урок на всеки който е объркал нещата. Колите им да се конфискуват, апартаментите също и да се раздават на най-активните герберуги. Справедливо нали??? По-малко нарушители и безработни, повече места в детските градини, все кяр за Шайкаджиите. А най-тлъстите имоти и скъпи коли ще вземе Батко!! Той най-се бори за нашето здраве и заслужава!!!
  • 16 Някой си

    25 3 Отговор

    До коментар #13 от "Бай Марин":

    Постоянния адрес е мястото на което се е установил и живее даден български гражданин за ПОСТОЯННО!
    Той служи за да докаже, че въпросния гражданин пребивава именно там, за връзка на институциите с него и ред други неща!
    Освен постоянен има и временен адрес, но това вече е друга бира!
    Айде не ми измисляй нови Конституция и закон а?
    Това ще повлече след себе си толкова дела, че свят ще им се завие да плащат на нашите калинки обезщетения присъдени в България и Страсбург!

    Коментиран от #22

  • 17 Jeep

    20 7 Отговор
    A тия дето нямaме cелa, нямaме ли нуждa от почивкa и рaзходкa?
  • 18 Стара мома, кореняк

    12 19 Отговор
    Г-н Борисов, ще бъда разочарована, ако всичката тая сволоч, се прибере утре в родния ми град.

    Коментиран от #19

  • 19 Някой си

    17 8 Отговор

    До коментар #18 от "Стара мома, кореняк":

    Без тая “сволоч” има да цъкаш пред магазини, ресторанти, кафенета, пицарии и каквото още се сетиш четейки залепени на вратите, неграмотно написани бележки, че е затворено поради липса на персонал.......
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 onq s konq

    16 1 Отговор
    Язе па с кой акъл додех у София за празника та са не мое да се върнем да си нараним кокошките начи !!!
  • 22 Бай Марин

    8 8 Отговор

    До коментар #16 от "Някой си":

    Принципно всичко това е точно, но като той живее именно там, при положение, че сме в епидемия и извънредно положение, защо не стои там, където "си живее" ?! За да напусне, той трябва да е посочил някое от легалните основания на извънредното положение. Ако е казал вярно, няма да има никакви проблеми, но ако е излъгал, или ако още повече се е промъкнал да заобиколи КПП-тата, значи напълно си заслужава да бъде санкциониран. И не виждам как се ходи на работа или при болен родител като си помъкнал колело например. Работата си е ясна за повечето.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Корона глад

    15 1 Отговор

    До коментар #12 от "Съкратен поради кризата":

    Няма как да стане колега,само *иганите дадоха малко отпор ние сме с промити глави от новия сериал НОЩ

    Коментиран от #40, #41

  • 25 Jeep

    16 0 Отговор

    До коментар #9 от "Дура Лекс":

    Дебелия е зa нac, дето cпaзвaме. Нищо нямa дa cе cлучи утре, зaщото не могaт дa ги хвaнaт. Aз дa кaжем излизaм през Трaкия c няквa хaртиенa деклaрaция, кой когa ще я обрaботи? Cлед 3денa cе връщaм нa cъщото кпп...дaли ще ми я нaмерят деклaрaциятa cред купищaтa други дa я cрaвнят? Aми aко cе върнa през Хемуc? МВР и някои други инcтитуции ca в кaменнaтa ерa. Щом еднa cпедиторcкa фирмa може ежеcекундно дa знaе меcтоположение и cтaтуc нa вcякa от милионите cи прaтки, знaчи и тук може. Товa c хaртиените деклaрaции е кaто дa cрaнявaш DHL c Бългaрcки пощи AД

    Коментиран от #27

  • 26 Корона глад

    6 3 Отговор

    До коментар #23 от "kkk":

    Точно но ще използват случая да разбунят хората на видетели затуи има повече заразени от.н.и т.н
  • 27 Дура Лекс

    5 8 Отговор

    До коментар #25 от "Jeep":

    Въпросът дори не е толкова дали ще успеят да ги санкционират тези, по-скоро е проблем как се надяваме да се измъкнем от ситуацията при такава явна и постоянна демонстрация на примитивно мислене и действие съответно, явно с отпуснати мерки няма как да се случи.

    Коментиран от #34

  • 28 вашето мнение

    18 3 Отговор

    До коментар #23 от "kkk":

    Евала, така трябва да се действа в държава с премиер осъден няколко пъти за лъжа. С шеф на милицията, дето лъже, че не е бил шофьор на Мето. С коремен доктор шеф на противоепидемичен щаб и дементирал счетоводител за министър на здравеопазването. Евала.
  • 29 Въпрос

    14 0 Отговор
    Защо не обсъдят най-накрая мерките за спиране на заразата, кацаща със самолетите от заразените страни?! Тука каквото и да направим се обезсмисля, защото заразените си кацат, пътуват, пазаруват и разнасят. Дреме им на сайдере за някаква хартиена декларацийка, това НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ?
  • 30 Жоро

    8 4 Отговор
    В Люлин ни е спокойно защото селяните ги няма.Още два дни и после адът започва.
  • 31 Шоферите на маргините

    9 1 Отговор
    Сега станаха министри и премиери😂😂😂😂
  • 32 даскал Генчо

    5 5 Отговор
    Това да си прост и нахален е много полезно за селяните приходящи в София. До 23 - не само вие имате къща в провинцията. Относно обесването - малко прекалихте и показва някоя черта на човек не роден в София. Ако ще се хвалим - къща в Банско, къща в Созопол, но стоях в София.
  • 33 Бай Марин

    3 4 Отговор

    До коментар #23 от "kkk":

    Въпросът е да се осъзнае каква е тежестта на положението и необходимостта от определена дисциплина за да се излезе от него, а не само да се мисли как да се заобиколят регламентите. Но това се оказа непосилно за много от нас...
  • 34 Jeep

    3 3 Отговор

    До коментар #27 от "Дура Лекс":

    Имa двa нaчинa1:caмодиcциплинa и грaждaнcко общеcтво.Тук нещaтa ca изтървaни отдaвнa, нaй-мaлкото, зaщото aндрешковщинaтa и желaнието дa нaигрaеш cиcтемaтa ca cе превърнaли в нaционaлен cпорт.2: Cилово нaлaгaне-дa aмa МВР отдaвнa е зaгубило и имидж и увaжение. Caмите те трябвa дa ca облечени cъc cилaтa нa зaконa, a реaлно ходят голи и боcи изпълнявaйки неяcни зaповеди. Зa дa cе получи едно нещо, то трябвa дa cе прaви cпоред необходимaтa технология, a не нa пaрче, кaкто е c блокaдите. Тaкa че нa нac ни оcтaвa caмо вaриaнт 3: Дaни пaзи Гоcпод, зaщото caми не можем и от cебе cи. Дaно вcичко отмине cкоро.
  • 35 Чух и видях

    2 2 Отговор
    как един с инициали Б. Б. зададе реторичния въпрос " Я да ги видя сега как ще се върнат... " Това показва манталитет на обидчива пренебрегнатост и непознаване на законите на страната, в която въпросното лице живее. Вижте и финала на Вазовия разказ " Негостолюбиво село", просто заменете името там с посочените инициали...
  • 36 От Народа

    3 5 Отговор
    Това е най-глупавата мярка, която могат да предориемат. Моито родите ли са възрасни и съм ги пратил на село. Но ако продължат тези безумства и олигрофения ше ме принудат да си ги при ера в София с нас да живеят. Защото са възрасни и имат нужда от лекарства а сега аз не мога да им ги закарам. Това е умишлено да ги при ера в София и да ги зараза.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Бай Георги

    3 0 Отговор
    Той и твоя зкон ще дойде Мето,даняма тогава,ама моля Ви.
  • 40 Jeep

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Корона глад":

    Ти cе моли тоя cериaл дa не cтaне кaто ония aмерикaнcкия Пътеводнa cветлинa, че по гледaемоcт вече го е доcтигнaл, a cериите тaм доcтa....aко ме рaзбирaш.
  • 41 Съкратен поради кризата

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Корона глад":

    Прав си за промитите мозъци. Умират от глад и болести и пак викат Хайл.
  • 42 Бай онзи

    5 4 Отговор
    Льольо, такова дело ще ви спретна, че още един апартамент и вила ще ми купите, като не ме допуснете до постоянния ми адрес. Жалко само че ще плащат данъкоплатците, а не тия прошялци дето се изреждат по телевизията
  • 43 КАН КРУМ

    2 0 Отговор
    ЗА ПЪЛНА КАРАНТИНА НА СОФИЯ ,В МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА НЯМА ИФЕКЦИОЗНО ИЛИ СА 5 ЛЕГЛА ,НЯМА ЛЕКАРИ ПОРАДИ НИСКИ ЗАПЛАТИ РАБОТЯТ В ,,ЕС,, ,НЯМА СПОРТНИ ЗАЛИ И МОТОКАРИ ЗА ТРУПОВЕ НА БОЛНИ
  • 44 ТРОПЧО

    2 1 Отговор
    ДАВАТЕ ИМ АМИ НАЛИ ВИ Е СТРАХ ОТ ЦИГАНИТЕ ПЪК И ТЕ СА ВИ ЕЛЕКТОРАТА НАЛИ С ТЯХНА ПОМОЩ ПЕЧЕЛИТЕ ИЗБОРИ ЩО НЕ ДАВАТЕ НА БЪЛГАРИ ЩОТО СИ ТРАЯТ И НЕ ВИ СЪЗДАВАТ ПРОБЛЕМИ АМА НЕ ЗНАМ ДО КОГА ЩЕ Е ТАКА
  • 45 Отворко

    6 3 Отговор
    Аз съм сигурен,че както напуснаха София ,тарикатите така и ще се приберат-с нахалство .Просто за пореден път властта го вади голям ама мек.
  • 46 Без коментар

    5 2 Отговор
    Вижте какво казва Макрон: Много държави използват кризата, за да ограничават правата на хората. А дали и ние не сме от тези държави?
  • 47 Васил

    7 3 Отговор
    Видя се че селяните от София мислят със стомасите си а не с мозъка излиза за тях е по важно да наплюскат от колкото здравето
  • 48 месара

    7 4 Отговор
    няма какво да се обсъждат мерките, никакво влизане в София! да си стоят където са яли и пили - пардон, да си изхвърлят зелето!

    Коментиран от #49

  • 49 Хлъц

    9 1 Отговор

    До коментар #48 от "месара":

    Както са излезнали- така и ще се приберат! Това са десетки хиляди коли,с минимум двама възрастни,а дори и повече.Остава горчивия привкус на голямата част от законопослушните столичани,че Законите- и по точно,тяхното стриктно спазване и съответното им прилагане при нарушения са " Врата у поле" както казва Нане Вуте.Ще съберат цели томове с декларации и до там.Най вероятно, ще има проверки на случаен принцип,и ще изгорят 10-20 тарикати ,изтеглили късата клечка.Точно тях ще използват ,за статистика на поредния правителствен митинг,и от фъндък мома.Познато до втръсване.Абе,оти ручахме жабетата останалите " добросъвестни и дисциплинирани".Ще се убедите,че нахалния,с острите лакти,гонещ собсвения си интерес,е винаги по добре и толериран негласно!
  • 50 Слави

    5 2 Отговор
    Плешивото Дупнишко кариеристче, на когото Дон Тиква му е обещал ако слушка да го прави президент.
  • 51 Христо

    5 1 Отговор
    Тия, с вилите по морето, са от Неговите. Мислите ли, че ще ги санкцоинира? Малко прах в очите на глупаците дето спазват правилата и готово.
  • 52 Kaligula

    0 4 Отговор

    До коментар #12 от "Съкратен поради кризата":

    Само си чешете езиците. Ще излезете ама друг път. От тук сте много силни ама като ви скръцнат със зъби две фурашки и пълните гащите. По добре не давайте коментари, че и без това сте мишки а тези коментарчета се превръщате в долнопробни плъхове. Затова съвет: остане ти си просто мишкчици 😉
  • 53 Save

    4 1 Отговор
    Фа дъкова и вчера дава и тервю без маска. Това е второто което аз виждам. Няма един жур алист да я попита, г-жо Фандъкова Вие господ ли сте или за Вас законите неважат. Бъзльовци и подлоги сте мили жур алисти. Но с времето нещата ще се влошават все повече, защото Вие си го правите това с МЕДИИНИЯ КОНФОРТ.
  • 54 възмутен

    4 1 Отговор
    Църковните храмове не бяха затворени, но и гражданите са съвестни, а не както Вие и другите около Вас плювате, че хората са несъзнателни. Оплаквате се, че са лъгали с декларациите, еми създайте адекватни условия и няма да Ви лъжат, а Вие измисляте неадекватни разпоредби за до ден до пладне, хората се приготвят по едната Ви хипотеза, а Вие след малко отменяте собствените си разпоредби и май умишлено прецаквате хората, за да се събират пари от глоби. Е, съвземете се и се разберете, за предпоследна и предстояща заповед. СТИГА СТЕ НИ ПРАВИЛИ НА МАЙМУНИ или нещо подобни. ХОРАТА НЕ СА ТОЛКОВА НЕАДЕКВАТНИ КОЛКОТО ВИЕ ГИ ИЗКАРВАТЕ!/ НЕ КАЗВАМ ЛИЧНО ВИЕ, а тези, които вземате групово решения и непрекъснато се променят/

    Коментиран от #57

  • 55 майтапчийски

    2 0 Отговор
    не разбрах какви мерки? по посрещането ли ще празнуват ли?...
  • 56 Пешо

    2 0 Отговор
    Не разбрах какво стана с къщата в Барселона?
  • 57 Пешо

    0 1 Отговор

    До коментар #54 от "възмутен":

    Съветните Хора не отидоха в църквите, защото повечето са софиянци.
    Ако тарикатите от село не се измушиха през блокадата....е пак щеше да има цирк.
  • 58 гост

    2 0 Отговор
    Защо забраниха излизане от областните градове на 17ти след като се знаеше,че всички ще се юрнат на 15 и 16ти ?Защо след като всички ще се приберат на20ти, на 21 ви ще решават какви мерки да вземат.Как ще разберат коя декларация е фалшива като не са сверявали данните от лична карта.Коя декларация е на Петкан и коя на Драган.Ако адресът ти е в Горно нанадолнище,а си на квартира в София да не те пускат.Стотици хиляди живеят София на квартири без регистрация.Сега не бива да ги пускат.Мерките не са адекватни.Или се прави от некомпетентност или умишлено.
  • 59 Geshev

    0 1 Отговор
    Pratete gi napravo kam sofiiskia zatvor.
  • 60 Митко

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Съкратен поради кризата":

    А дано, ама надали. И на мен ми се ще, но българина е свикнал да го мачкат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове