27 Април, 2020 14:23 3 408 20

18-годишен шофьор помля възрастен велосипедист

  • плевен-
  • велосипедист-
  • катастрофа-
  • войната на пътя

Тежък пътен инцидент в Плевен

18-годишен шофьор помля възрастен велосипедист - 1
Снимка: БГНЕС, изображението е илюстративно

71-годишен велосипедист е пострадал при пътно произшествие на 24 април в Плевен, съобщиха от дирекцията на МВР в областния град.

Инцидентът е станал около 18:55 часа в петък. На кръстовището между улица "Стоян Заимов" и улица "Вардар", лек автомобил Opel Corsa, управляван от 18-годишен, е блъснал велосипедиста.

След удара пострадалият възрастен мъж бил прегледан в Спешно приемно отделение, където установили, че има черепно-мозъчна травма.

Приет е за лечение в УМБАЛ-Плевен, без опасност за живота. Водачът на лекия автомобил е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, както и за употреба на наркотични вещества, като пробите са отрицателни.

Уведомен е дежурен прокурор от РП - Плевен. Образувано е досъдебно производство, по което работата продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 дсдс

    19 7 Отговор
    Не че се застъпвам за шофьора, но искам да наблегна на сигурността на велосипедистите. Масово не се носи каска, която точно в такива случаи ще спаси дядото и той няма да получи сътресение или главата му да се пукне като презрял пъпеш. Ако велосипедистите носят каска, жилетка и ръкавици, ще е съвсем различно, да, пак ще има наранявания, но по-леки.

    Коментиран от #18, #20

  • 3 Той

    5 2 Отговор
    Дайте новина от миналата година 24 до 27 живота си са изгубили стотици ... редакторите са малоумни
  • 4 пенсионер

    15 6 Отговор
    за съжаление "велосипедист" не е участник в движението и водач на ППС, а диагноза ! всеки нормален човек, знаещ и спазващ правилата на движение би го забелязал.
  • 5 fks

    11 9 Отговор
    Правилно всички колездачи нарушават мосово зздпп трябвало още да помете автомобила.

    Коментиран от #6, #19

  • 6 Ганя и Мизерията

    15 6 Отговор

    До коментар #5 от "fks":

    БЪЛГАРСКИЯТ ШОФЬОР Е НАЙ-НЕСЪОБРАЗИТЕЛНИЯТ - НЕ МОЖЕ ДА ПРЕДВИДИ НИКАКВА ОПАСНА СИТУАЦИЯ, НЕ СПАЗВА ДИСТАНЦИЯ, ЗАДМИНАВА ОТЛЯВО, КАКВО МИ ГОВОРИШ ЗА ВЕЛОСИПЕДИСТИ - НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ТЪПАК Е ТОЗИ КОЙТО НЕ СЛИЗА ОТ КОЛАТА - СПИ, ДОРИ НЕ МОЖЕ ДА НАППРАВИ И 50 КРАЧКИ, ХОДИЛАТА СА МУ РАВНИ КАТО ДЖАПАНКИ - ТОВА Е МОДЕРНИЯТ ГАНЬО - ЖИВЕЕ В КОЛАТА
  • 7 Както казвам нулевото поколение

    10 2 Отговор
    Дето не трябваше да се ражда не може да бъде превъзпитано щото тва му е в гена...просто трябва да се държи в изолация като нечовек иначе инцидентите с тея ше продължават а полит шаиката ше трупа милиони като вдига рекета видиш ли за наше добро а истината е че те знаят къде е проблема и показват безсилието си за решаване на проблема и само прибират милиони от глоби......
  • 8 За да се противодеиства на тази

    12 2 Отговор
    Тенденция дрогирани пишлигари представители на нулевото поколение дето не трябваше да се раждат заради смутните времена при зачеването им по пътищата трябва да спрете да карате колела и да се движите само с масивни автомобили джипове за да бъдете защитени от тези камикадзета иначе не знаеш къде ше ти е края зарад тея утрепки

    Коментиран от #17

  • 9 Тея пишлигари не се потдават на нищо

    9 1 Отговор
    Щото такъв им е гена ниго повече кормуване нито глоби нищо..само за донори на органи стават
  • 10 шоφьорчето

    7 0 Отговор
    е чатило в айφончето с Деситу миньончето
  • 11 Tate

    8 2 Отговор
    4 коментара и 3 от тях глупости на търкалета ,каската пази колкото да се каже ако те помете кола ти е все толкова с нея или не ! Ръкавиците са само декорация нищо не пазят ,жилетката и тя я те види я не !Велосипедист не е диагноза а състояние на духа и всеки читав си спазва правилата ! Слабоумните коментари подсказват че нищо не вдявате ,ако сте карали колело все нещо ще ви е ясно !! Истината е че да се накичиш със жилетки и стопове /светлини никой не те е....ва на пътя ! Нито си с превозните средства нито с пешаходците .Чакам статия за "Велосипедист преби шофьор " защото половината "шофьори " са пълна трагедия ,нищо и половина !! Като толкова са ви ясни нещата екипирайте се и покарайте колело по София за 2 часа друга песен ще запеете ,а не само да леете мозък!!

    Коментиран от #14, #15

  • 12 senco

    1 3 Отговор
    Ей, че карък! Хем някакъв невзрачен старец с колело, хем тестовете на хлапето отрицателни.. а можеше да стане такъв истеричен replay на сензацията с катастрофата на Милен Цветков! А триото законотворци - Барни Ръбъл, Деса миризливата и другия да блеснат с нов "законопроект" за разстрел на място при управление на МПС с наркотици.. много просто стадо бе!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 пенсионер

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "Tate":

    всяко момче мечтае за велосипед от малък и е щастлив да получи такъв подарък. след това излиза и се учи с родители и приятели . ако те имат акъл в главата го запознават с правилата за движение и с това, че на пътя е отговорен , но и беззащитен. след това преминава към мотор или автомобил. ако не е получил добро възпитание като велосипедист, той никога не става дисциплиниран водач на МПС. така , че не се чудете на такива статии. най-зле са тези, които цял живот остават на" ниво велосипед" .
  • 15 Велосипед

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Tate":

    Прав си. В Бургас имаше такъв случай. На улица "Гладстон" велосипедист вкара няколко в главата на шофьор на Мерцедес и си замина. Шофьора се качи на колата и си продължи и той по пътя.
  • 16 плашилото полиция

    6 1 Отговор
    МВР - регистратори ! Няма кой да спре лумпените велосипедисти по тротоари, площади, улици и пътища и да ги застави да спазват елементарни правила. На пешеходна пътека, велосипеда се бута , драги идиоти ! Същото и за мотористите с тяхното неотменимо предимство и оглушително шумни мотори. Не съм разбрал да има заснет мотоциклетист с превишена скорост и да е санкциониран, а за норми за шум да не говорим. Маринов, на кой свят си, да не си грипав ?
  • 17 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "За да се противодеиства на тази":

    Тези се махат като вкараш 10-20 дрогирани убийци доживот, пуснеш ги по всички медии, на следващите като ги направят ицидент директно им конфискуват колата и го оставят без книжка за 10г., ама дали колата е тяхна, дали не, щом са зад волана те носят отоговрност, после да си водят дела със застрахователите и да си понесат финансовите щети от употреба на наркотици и алкохол. Ето, в Германия като убият невинен човек при улични гонки спортистчетата отиват доживот в затвора, а у нас му пускат една условна, без значение, че е циганин без образование, без книжка, с 20х.лв актове. Докато държавата е безсилна и продължава да играе тази роля нищо няма да се промени, защото няма никакъв стимул. Работих в Германия, колегите ми бяха млади, на по 20г. единици имаха коли и то стари и малолитражки, защото там нов шофьор плаща много висока застраховка, сметни щом един малолитражен голф струва над 1000евро годишно, какво при 300кс ауди например, там вече е 3-5х.евро. Ама у нас всеки сополанко кара каквото си иска, както си иска, пишат му акт и си продължава, не го плаща, той деклариран доход няма, колата не е на негово име, чист е като сълза.
  • 18 Торо

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "дсдс":

    Така мислел ти.Тъпанара и без светло отразителна жилетка го е нтресъл.АМАН ОТ РАЗБИРАЧИ
  • 19 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "fks":

    Вярно е , и са толкова самоуверени и нагли че карат по двама че и трима един до друг заемайки платното. Интересно щом са на пътя то са и участници в движението , а щом са такива защо едни плащат винетки и застраховки , а други лазят по периферията . ГЕРБ , АПИ и НАП трябва да се заемат и оправят този пропуск .
  • 20 Arsenal

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "дсдс":

    Още малко и със сйафандар ще искате да карат
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове