1 Май, 2020 12:40 2 199 25

Калоян Паргов: Време е държавата да се издължи на работещите с лихвите

  • калоян паргов-
  • 1 май-
  • бсп

Да покаже истинска грижа, хуманност и отговорност... Все леви ценности! Първи май през 2020 година наистина е по-различен

Калоян Паргов: Време е държавата да се издължи на работещите с лихвите - 1

Днешният Първи май показва крещящата необходимост от възраждането на лявото, защото само левите ценности имат силата да ни преведат през кризата, смята лидерът на БСП - София

Време е държавата да се издължи на работещите с лихвите. Това заяви лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов по повод Първи май - Ден на труда и на работническата солидарност.

"Днешният Първи май е един по-различен Ден на труда - празник в условия на извънредно положение, на социална изолация и на несигурност, отбеляза той. - Но е и ден с особена важност. На Първи май честваме извоюваните справедливи социални права на работниците през миналия век. И оценяваме високо достиженията на предците ни в борбата им за запазване на изконни човешки права".

Калоян Паргов отбеляза, че днес посрещаме Деня на труда с тъжна и притеснителна статистика - над 106 000 новорегистрирани безработни в бюрата по труда в България за малко повече от 2 месеца. "Днес е трудно време - време за леви идеали и ценности, за проява на солидарност в най-чистия ѝ вид, за надмогване на его, за желание за заедност, за презрение към егоизма..., каза той. - Непознатият вирус COVID-19 истински разтърси света. Последиците от него връхлитат с огромна сила трудещите се - най-важните частици от икономическата машина на държавата. Същите тези работници, на които от години политическата класа е длъжник. Сега е моментът същата тази държава да им се издължи с лихвите. Да покаже истинска грижа, хуманност и отговорност... Все леви ценности! Първи май през 2020 година наистина е по-различен. Днес той показва крещящата необходимост от възраждането на лявото. Защото левите ценности са силата, която може да ни преведе през кризата. След нея няма да сме същите. Ще бъдем по-човечни, по-солидарни, по-внимателни, по-загрижени, по-отговорни, по-ценящи малките неща, по-добри един към друг... Пожелавам го на всички! И се надявам. Честит Ден на труда и на работническата солидарност! Честит празник на левия печат и на левите движения по света!".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 човек

    19 4 Отговор
    БСП сте менте "ляво".
  • 2 Работещ

    21 6 Отговор
    Ми издължете се бе Паргов! Вие бесепарите сте новите капиталисти на България! Плащайте си заплатите на време!
  • 3 Майна

    10 2 Отговор
    Само, че тя вече ни направи неработещи! Време е да вземем нещата в свои ръце, щото от всички ВАС, И ПРЕЗИДЕНТСТВО И ПАРЛАМЕНТ. СЕ ЧУВАТ САМО ПРЕПОРЪКИ. А НИЕ ОЧАКВАТЕЛНО ЩЕ ПОЛУЧИМ САМО ХЕМОРОИДИ ОТ СЕДЕНЕ
  • 4 Аноним

    15 3 Отговор
    Тоя например тежи на бюджета и с него и без него той не е работещ

    Коментиран от #22

  • 5 БраТ ПиТ

    22 4 Отговор
    Абе и вие всички трябва да се "издължите" на българския народ за всички тези години "преход" и да върнете откраднатите милиарди.....да,ама не....нали....
  • 6 ПШНЛХПДРС

    7 5 Отговор
    съединител
  • 7 Нова

    7 3 Отговор
    Да чакаме от умрял писмо или директно да се пресели при него.?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 YUI

    12 1 Отговор
    А на безработните кога? Един месец чакам НОИ да изготви решението, един месец точно, при законов срок от 14 дни. (пиша пак, че ме цензурира софта)
  • 11 Хахаха

    5 1 Отговор
    Всички работещи в общински бордове и управителни съвети
  • 12 Българин

    12 2 Отговор
    Повръща ми се от безочието и подлостта на червените другари. Именно тяхната партия когато беше на власт с Тройната коалиция на три пъти отказа да се криминилизира не плащането на осигуровки от страна на работодателите с мотива, че "по този начин ще убием бизнеса"!
  • 13 Дон Чико

    11 1 Отговор
    Кальопарга, то и плоския данък е лява ценност, нали вие го въведохте в услуга на вашите милионери.
  • 14 Другия с коня

    9 1 Отговор
    Време е да се Определите катоПартия.Зарков предлага да сте Партия на Средния и малък Бизнес.Паргов и Нинова държат на лява партия защитаваща интересите на. РАботниците и теудещите се.А на практика БСП номенклатурата Приватизира и Ограби Предприятията.И се получава Модерна Лява Партия защутаваща Интересите на Гол емия Капитал,Средния и малък Бизнес и всички Работници.....Бравоооо О тличнооо другари,сега действайте. ...
  • 15 Корона глад

    5 1 Отговор
    Къде да ви пратя сметката си по която ще се изължите???
  • 16 Поемане на отговорност от правителството

    5 3 Отговор
    И ОСТАВКА Е ДЕМОКРАТИЧНИЯ ПЪТ. Наркомания, убийства, ПТП, кражби, корупция, изнасилвания всеки ден най-малко по 2-ва случая. Това правителство НЕ СЕ СПРАВЯ С ОСИГУРЯВАНЕ НА РЕД, СПРАВЕДЛИВОСТ и БЛАГОДЕНСТВИЕ на БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД. ОСТАВКА!!!

    Коментиран от #21

  • 17 Слушам Калоянчо

    8 1 Отговор
    Тоя откъде изпълзя пак, бе! А паричките от надвзетите субсидии върнахте ли бе, леви народолюбци?
  • 18 На дрогара

    6 2 Отговор
    държавата вече му се издължава с 4000 лв. месечно от бордове. Да видим как че се пребори за електората.
  • 19 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ПРЕДПОЧИТАМ ДА СЪМ ИВАЙЛО -ЦАР КАЛОЯН-СИ Е ЦАР - УБИТ ПО ПОРЪЧКА / НЕ Е КАТО ФИДЕЛ КАСТРО - ПРЕЧУКАЛ ЦРУ НА САЩ /!?!?
  • 20 Нестандартен

    3 1 Отговор
    Г-н Паргов не е разбрал, че държавата това е и Той?
  • 21 Дядото

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Поемане на отговорност от правителството":

    Ей комунистическо зомби партията на олигарсите и милионерите в България винаги е била Бсп. А другаря Калоян Паргов като общински съветник от Бсп и шеф на софийското бсп, заедно с другарката Мира Христова зам председател на Сос и също член на Бсп са гласували за един имот продаден за 2,1 милиона лева, а по късно столична община с тези хубавци от Бсп, Герб и Вмро съветника Контрера са гласували и одобрили далаверата за закупуването на същия този (продаден от тях преди това имот) в полза на София за сумата от 6,3 милиона лева. Или чистата далавера е над 4 милиона лева за сметка на бюджета на София. Съветниците от Демократична България са изготвили доклад за тази далавера и са го дали на гл прокурор.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Безработен

    3 0 Отговор
    Върви се скрий бе комунистически анимационен герой!
  • 24 Калоянеееее

    3 0 Отговор
    Първо ПАРТИЯТА да ВЪРНЕ за 40 години наема с лихвите за ползвана земя на цялото селско съсловие. За ЛИХВИТЕ изобщо не споменавам. Ти НЯМАШ ПРАВО да казваш какво да прави държавата!
  • 25 АРТИСТИ

    2 0 Отговор
    ПАРГОВ ЩЕ СТАНЕ МИНИСТЪР НА ТРУДА В ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БСП КОИТО СА СЪЩИТЕ КРАДЦИ КАТО ГЕРБ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове