7 Май, 2020 18:14 2 135 27

Веселин Марешки: Шапки долу за армията ни, но не за министъра!

  • веселин марешки-
  • армия-
  • имоти

Имаме армия, която разпродава безценни парцели, превръщайки се в агенция за имоти

Веселин Марешки: Шапки долу за армията ни, но не за министъра! - 1
Снимка: БГНЕС

Поздравихме се за Деня на храбростта и Българската армия. Чухме дежурните лицемерни послания. Но след празника някой трябва да каже истината в прав текст: посрещнахме 6 май със слаба, немотивирана армия, зле обучена, зле облечена… Армия, която няма нищо общо със славното ни военно минало. И за това вина нямат редовите военни. Шапка им свалям на тях, защото въпреки сбърканата военна политика, са на поста си, търпят лишения, но изпълняват дълга си. Има хиляди незаети места и причините ги знаем. Имаме армия, която разпродава безценни парцели, превръщайки се в агенция за имоти. А българският войник има една цел – да отиде някъде на мисия, за да изкара нормални пари, защото тук мизерства.

Писаха ми от една специална бригада, че сами си купуват обувки, храна и облекло. Че се хранят със сандвичи от близките лафки. И сигурно и на други места е така. В същото време министърът дава съвети за развитие на земеделието и туризма. За да е пълен абсурдът. Кога ще проумее, че абсурд е начинът, по който управлява армията и странното му обсебване от мисълта да харчи точно сега милиарди от парите на българските данъкоплатци – но не за редовите военни, а за железа!

Два месеца извънредно положение и икономиката ни рухна. Категоричен съм, че само тогава, когато няма бедност, когато има стабилно работеща икономика, развито земеделие и туризъм, само тогава можем да си позволим да въоръжаваме армията с ново поколение техника. Милиардите за оръжия и самолети сега щяха да помогнат не само за подобряване на положението на военните, но и на браншовете, които фалират пред очите ни, а правителството се чуди откъде да вземе пари, за да ги спасява.

Военният министър е знаел прекрасно, че за самолетите няма никакви преговори, че българската делегация е отишла във Вашингтон просто да подпише сделката. Вярва ли някой, че е имало преговори?! Същото ще бъде и за новите сделки. Станахме за смях на целия свят –най-бедната държава в ЕС отчете най-висок ръст в разходите за въоръжаване. Сили като САЩ, Германия, Франция… ни дишат праха! Не ви ли прилича на сценка с бай Ганьо, който се бие в гърдите „Булгар,булгар”, а дисагите-празни?!

Убеден съм, че нито една държава със слаба икономика не може и не трябва да харчи такива суми за военни разходи в мирно време!

Какво искаме – съветски модел ли?! Бедни и гладни, но въоръжени срещу невидим враг?!

В армията, а и по принцип в политиката, на първо място трябва да са хората! Бъдете здрави, български войници, сержанти, офицери, ветерани! С цялото ми уважение към вас и стоицизма ви да пазите Родината ни, въпреки трудностите, с които се сблъсквате! Убеден съм, че ще дойдат много по-достойни времена и за вас, и за всички българи!


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 майор

    5 8 Отговор
    Панталони долу за кашичките.
  • 2 Процесор Кучков

    16 10 Отговор
    Веско Аптекарешки
  • 3 нали

    30 6 Отговор
    Мареши, ти обективно погледнато трябва да си ВЪН от политиката.

    Коментиран от #23

  • 4 закривай

    31 6 Отговор
    Каква ти армия, бре Веско. Това е обслужващ персонал за краварксите рейнджъри. Все едно на камериерките у хотела да викаш армия по чистотата.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Другаря

    15 5 Отговор
    къде е служил войник , или изпратен да учи в Съветския съюз , благодарение на това , че майка му е шила костюмите на правешкия , и там между капките !
  • 8 Последния софиянец

    22 2 Отговор
    Марешки е най голямото перде което познавам. Беше ми съсед на плажа в Кабакум. Всичките му работници избягаха при мене,щото ги лъжеше с парите.

    Коментиран от #10

  • 9 Браво

    5 8 Отговор
    Тоя,яко сваля цените на горивата...на големите картелни бензиностанции няма клиенти...пусти са :)
  • 10 Бивш

    18 5 Отговор

    До коментар #8 от "Последния софиянец":

    бедняк , видял пари и власт , никога не може да бъде благороден !

    Коментиран от #11

  • 11 Да дааа

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бивш":

    Те па тия настоящите са мноооого благородни.

    Коментиран от #17

  • 12 Обикновен човек

    19 1 Отговор
    Този сигурно не е можал да си чопне от комисионните от сделката с американските летящи кочини затова го е яд !!!Ами когато ГЕРБ разпределяше процентите ти къде дрема бе в тиквите и кратуните!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 big

    16 1 Отговор
    Веско пак се изложи! Да сваляш шапка на нищо или нещо, което и с микроскоп не може да видиш, за мен е подигравка. Армия, която орязана до около 30000 човека и недокомплет с 5-6000, каква армия е? Какви въпроси може да реши? Та тя не е способна един малък град да защити при нужда! ВМС с няколкото трошки, каква сила са? Не защитавам Каракачанов, но това състояние е далеч преди него след влизането ни в тая помийна яма НАТО!
  • 15 Обикновен овчар

    10 1 Отговор
    Билките и учените които ги разбират са бъдещето на медицината а не измамници фармацевти като този юрдек!
  • 16 Алфа Чакал

    4 6 Отговор
    Ти пък ако беше станал премиер кой щеше да сложиш за министър.Каракачанов е най-добре министър,може би заедно с Николай Цонев до сега.
  • 17 Е нали

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Да дааа":

    всичките са с бедняшки червени крадливи корени - безродници , без морал и християнски ценности ?!
  • 18 Ръмпези

    9 1 Отговор
    МАРЕШКИ, КАЖИ БАРЦЕЛОНСКИ НЕ СТАВА ЗА НИЩО...ЧАКАМ ДА ГО КАЖЕШ...НЕ, ДНЕСКА ТАКА, УТРЕ ТАКА..САМО И САМО И АЗ ДА СЪМ НА СОФРАТА...ЛИЦЕМЕРИ...
  • 19 Горан

    13 1 Отговор
    То държава няма, те за армия ми говорят.
  • 20 За министъра

    9 0 Отговор
    тоалетна хартия долу.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Муаха-ха-ха-ха...

    3 1 Отговор
    Дръън,дръън та пляс ! Аре,бегай у лево !
  • 23 Редник

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "нали":

    Браво на Марешки!! Казва абсолютната истина!!
  • 24 Редник

    2 2 Отговор
    Браво на Марешки!! Казва абсолютната истина!! Шкембе войводата,вън от МО!!
  • 25 Реалност

    2 1 Отговор
    Марешки, туй дето си го казал е хубаво, но я кажи защо в най бедната страна в Европа по време на пандемия в твоите аптеки маските са по 5 евро парчето докато в другите държави се раздават безплатно...иначе казано - крадеца вика дръжте крадеца
  • 26 Николай

    1 2 Отговор
    Човека от Воля в Комисията по Отбрана гласува против закупуването на F16, СКЪПИ СА, НЯМАМЕ ПАРИ А ПЛАЩАМЕ АВАНСОВО, ТАКА ЧЕ ВОЛЯ НЕ СА БЪРКАЛИ В КАЦАТА С КОМИСИОННИТЕ, АТЕ НЕ СА БИЛИ МАЛКО!
  • 27 Одобрявам

    0 0 Отговор
    Веско Марешки напоследък ми харесва най много от всички политици, мисли за обикновенния човек. Продава нафтата и бензина с 50ст/л. по евтино, лекарствата също, предлага разумни неща така трябва да се държи българския депутат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове