Last news in Fakti

31 Май, 2020 13:40 4 567 27

Красимир Янков: Нинова дължи извинение за състоянието на БСП

  • красимир янков-
  • корнелия нинова

Народният представител от левицата заяви, че до този момент няма представен отчет от ръководството, след като изтече мандатът му

Красимир Янков: Нинова дължи извинение за състоянието на БСП - 1
Снимка: ФАКТИ

Очаквам да се проведе заседание на Националния съвет на БСП, след като отпадна забраната за масови мероприятия. Изненадан съм от предложението на Корнелия Нинова и Изпълнителното бюро с подписка да отложи провеждането на избор на ръководството на партията за септември – октомври.“
Това каза по Канал 3, народният представител от ПГ на „БСП за България“ Красимир Янков. Той уточни, че това би означавало от януари до края на годината партията да се занимава с избор на ново ръководство. „Много хора в партията са на мнение, че с отдалечаването на вота ще се задълбочат проблемите.

След като половината отчетно-изборни конференции са проведени, трябва да се състоят и останалите, а през август да се проведе изборът. Така в началото на следващия политически сезон новото ръководство ще може да мобилизира партията за предстоящите избори, които ако са редовни ще са през март 2021 г., но може и да са предсрочни“, уточни Янков. По повод коментар на Румен Овчаров, че вътрешната опозиция е в колаборация с ГЕРБ и искала да свали Корнелия Нинова, Янков коментира, че не членовете и така наречената опозиция в БСП са с интерес да се отлага цяла година изборът за председател. „Кой има интерес от това БСП да се раздира от вътрешно напрежение“, попита депутатът.
Според Красимир Янков, използваната от най-близкото обкръжение на Нинова теза за коалиция между БСП и ГЕРБ е с цел да се търси враг вътре в партията.

„Аз не искам да се търсят врагове вътре в БСП. Партията може да е силна, когато е консолидирана и сплотена“, категоричен беше той. Народният представител от левицата заяви, че до този момент няма представен отчет от ръководството, след като изтече мандатът му.

„Явно на предстоящо заседание на НС на БСП трябва да излъчим вътрешни комисии, които да установят какво е организационното, финансовото и идейното състояние на партията, както и защо членовете на партията са намалели с 40 000 за 4 години“.

Красимир Янков коментира, че не е забелязал тревога в ръководството от драстичният спад на доверие в партията. На въпрос, дали трябва Корнелия Нинова да се кандидатира за председател на партията, Красимир Янков отговори с категорично – не. „Ако тя мисли доброто за партията и хилядите членове, трябва да се извини за състоянието на БСП и да не се кандидатира за председател“, заключи той.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 газов инжекцион

    30 30 Отговор
    Откакто кака Корни се качи на седлото, БСП-Бесни,Страшни Пенсии избори не могат да спечелят. Банкянският си прави гаргара с тях.

    Коментиран от #20

  • 2 Ххх

    46 17 Отговор
    Красимир Янков с интервю пред канал 3. При Илияна Беновска или Любо Огнянов, може би ? И случайно ли точно там му дават думата, точно там му обръщат внимание. В партийната телевизия на ГЕРБ. Не и е лесно на Нинова. Парите са в управляващите. И могат да си напазаруват колкото си искат троянски коне в БСП. Които, под някакви благовидни и морални поводи непрекъснато да клатят лодката на Нинова. Защото не е удобна за управляващите. Както тя самата се изразяваше, защото не е склонна да слушка и да папка. И ако може, да стане поредната патерица на ГЕРБ. Защото на следващите парламентарни избори не се знае - сегашните гербаджийски патерици вече няма как да събират протестен вот. И може и да не прескочат заветните 4 процента. А Нинова, иска не иска, ще трябва да търпи такива като Янков, Гергов, Станишев, Миков. Изглежда, не е в състояние да се справи с тях, както Борисов натири Цветанов.

    Коментиран от #25

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 КРАСИ

    32 10 Отговор
    МНОГО АИСЕ ОБЪРКАЛ ПРИЯТЕЛ

    Коментиран от #18

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гражданин

    38 22 Отговор
    Троянските коне са много-Гергов,,Добрев,Пирински,Мерджанов,Миков,Янков,Станишев да всява раздор от чужбина всеки да води бащина дружина. ,и акъл да дава бол.Не могат да , се примирят че , е жена.когато Миков беше мрънкаше а _,сега акъл в излишък.
  • 7 Бай Тошо

    27 19 Отговор
    Не БАРАЙТЕ Курнелия, она ше оправи завинаги.. партията
  • 8 благодарим Ви другари

    30 26 Отговор
    Сакън ,сакън ,сакън !!! Долу ръцете от кака Корни !!! Да не сте посмели да я махате от председателският пост !!! Тя толкова успешно се справя с унищожаването на БСП ,че на следващи избори (за Парламент) не е много сигурно ,дали БСП ще прескочи 4-ри процентната бариера. Хубавото е ,че червените са толкова заблудени и ... ще си я преизберат пак ! Да им благодарим !
  • 9 бвн

    32 11 Отговор
    Ако съм на мястото на Нинова, се махам и ги оставям да се претопят в ГЕРБ. И край с БСП. Ще се превърнат в подобие на жалкото СДС, което преди избори се самопредлага на тая или оная управляваща партия и никой не ги брои за 2 стотинки.
  • 10 big

    35 15 Отговор
    Не съм член на БСП, дори не съм и фен, но следя новините и преценявам според моите критерии са истина. Според тях, засега тя е най-доброто за тях. Под нейно ръководство БСП се измъкна от дъното, където беше запратена от Станишев и сега отново той, Гергов и този Янков искат да я запратят отново там. Те са от групата, която иска близки отношения с ГЕРБ.

    Коментиран от #23

  • 11 big

    28 13 Отговор
    В същото време този Янков не блести с нищо особено, освен, че ходи по медиите близки до ГЕРБ и ДПС и говори срещу Нинова. При досегашните номинации за председател на БСП, той е твърде назад и е разбираем неговия ентусиазъм срещу нея.
  • 12 Centurion

    25 17 Отговор
    Вие трябва да и миете краката и да пиете водата,че ви удвои резултатите.Без нея щяхте да имате по малко депутати от ДПС.Те е борбена,умна,и интелигентна жена,с мисъл и дар слово.И понеже е опасен противник и високо дърво за това я брулят ветровете.Какво ли не опитаха да я детронират.Помийни медийни атаки,създаване и подхранване на вътрешна опозиция.Тя е достойна и и прави чест ,че не седна на масата,на която я канеха.Не стана мълчалив сътрапезник и участник в доунищожаването на всичко което е останало,и сед противопоставя.Развсля комфорта и съня на шайката крадци,обуславяна от двете присъдружни корпорации ГЕРБ и ДПС.Сегс трябва да успее да намери сили,да затвърди лидерството,и след това да се разправи с троянският кон,с малката група хсрдлсйнери,готови на всичко за кокала.Хора чиято единствена ценност са властта и парите.
  • 13 Ю Кортес

    20 12 Отговор
    Трудно е да се прецени кое е по разрушително,курни приватизацията ли или Кире контрабандата
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 РЕАЛИСТ

    21 11 Отговор
    Абе Красимире, с тази прическа вече си готов кандидат за ГЕРБ. Те обичат да събират ренегати и от ляво и отдясно.
  • 16 Майна

    8 11 Отговор
    Нинова,веднага да се извиниш!

    Коментиран от #21

  • 17 айде де

    23 2 Отговор
    А Станишев извини ли се на БСП за - целувките с Местан, за издигане на Пеевски за шеф на ДАНС, за едно стратегическо сътрудничество което раздаваше порциите в държавата......? и което катурна БСП.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Альоша

    18 10 Отговор
    Тоя посредствен,нагъл тип не може да преживее факта,че никога няма да бъде председател на БСП.
  • 20 Дедовия

    13 9 Отговор

    До коментар #1 от "газов инжекцион":

    Ами преди Нинова, от11 години колко избори спечели БСП?? На геврека дупката!! Нинова поне спечели ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ избори!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Корнелия Нинова не

    8 12 Отговор
    е нивото, на коета БСП може да разчита оттук нататък - това е безспорна истина. Затъна в дребнотемие, лични отношения, /с някои от решенията й съм напълно съгласен, но не и с формата - трябваше да игнорира главния виновник за негативната тенденция на БСП - Станишев, а с неумението си го издигна!/ поддаде се на герберските провокации . Сега е моментът БСП да намери истински лидер, който да я консолидира и до изясни физиономията й не само на опозиция, а и на сила, която може да гради.
  • 23 .Д.Кънев

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "big":

    Този другар янков Явно е минал на ранилка при комунягите.
  • 24 .Д.Кънев

    4 5 Отговор
    Този другар янков Явно е минал на ранилка при комунягите.Какъв е комунягата кръстеният на БКП Бойко Борисов.
  • 25 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ххх":

    Социални дейности може да провежда само богатата държава, а богата държава се прави от богати граждани, а не от тези разчитащи на социалните мероприятия.
    Нормалният път е гражданите на богатата държава чрез данъците си да обезпечават социалната дейност на държавата и по този начин да създават условия за просперитет на цялото общество. При тоталитарните държави подходът е по-друг. Независимо дали тази държава се титулува социалистическа..., народно-демократична..., народна република... гражданите се обират от властта, като им се дават средства колкото да преживеят и контролирано възпроизвеждат. С окрадените пари тоталитарната държава финансира своята социална политика. За да реализира тази си дейност се разчита на огромен идеологически апарат за овладяване съзнанието на масите, а за по-коравите глави и на огромен репресивен апарат в началните етапи. След пречупването на населението, репресивният апарат се реорганизира. Премахва се системата на трудови лагери, като този акт се завоалира под някаква форма на борба с култа на личността или грижи на партията за ....... Възприемат се по-меки методи за контрол, като се набляга на скритите форми. Ограбваното население се демотивира да работи за благото на обществото, а започва да търси други алтернативи като част-пром , незаконна емиграция , черна борса, корупция и т.н., което води до тотално икономическо изоставане и крах на системата.
    След краха, в новите условия, този огромен репресивен апарат се сраства
  • 26 Анонимен

    2 2 Отговор
    До 25.

    Коя майка те е родила, от мен едно огромно ' Браво и поднрепа'.

    Коментиран от #27

  • 27 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Анонимен":

    Aкo бoгaтитe грaждaни нe ce гoрдeят c държaвaтa cи, тe щe ce cтрeмят дa НЕ ДАВАТ cвoятa лeптa...Бългaритe нямaмe пoвoд зa гoрдocт c ТOТAЛНO OПOРOЧEНAТA НИ ИCТOРИЯ зa хaнoвe, тaнгризъм, рoбcки нaрoд, братушките „двойни ocвoбoдитeли” и „прeкрacния” coциaлизъм....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове