Last news in Fakti

5 Юни, 2020 14:05 4 876 27

ДБ: Оставката на Ананиев е не само наложителна, но и закъсняла

  • кирил ананиев-
  • демократична българия

Към този момент МЗ е спряло всички плащания на обещаното възнаграждение

ДБ: Оставката на Ананиев е не само наложителна, но и закъсняла - 1
Снимка: НС

От Демократична България благодариха за усилията на всички български лекари и медицински персонал в борбата за опазване на здравето и живота на всеки български гражданин.

"Стоим и сме стояли винаги зад техните справедливи искания за достойно заплащане и защитена среда на работа, но сме свидетели на поредната лъжа към тези, които поеха най-големия житейски, професионален и човешки риск по време на епидемията – лекари, медицински сестри, лаборанти, шофьори на медицински транспорт и санитари!

Обещаните допълнително 1000 лв. не стигнаха до всички, които са работили с пациенти, заразени от коронавирус COVID-19, някои са получили значително по-малки суми, а други са получили суми, без да са били ангажирани непосредствено", заявяват от ДБ.

Ето какво още се казва в позицията им: 

Към този момент МЗ е спряло всички плащания на обещаното възнаграждение, като оправданието е липсата на средства. Истинската причина обаче е в управленската и интелектуална немощ на лекарския, икономическия и юридическия екип на министерството, воглаве с неговия министър Ананиев и особено на зам.-министър Начева.

1. От началото на извънредното положение досега няма огласена ясна методика, определяща начина на идентифициране на работещите на първата линия, начина на отчитане на дейността и начина на заплащане.

2. Ако такава има, то тя по неясни причини, е в дълбока тайна или е забравена в бюрото на някоя от многобройните министерски калинки.

3. Особено голям проблем се очертава в отчитането на направените дарения към държавните лечебни заведения, на които принципал е министърът.  

4. Няма отчет за събраните чрез sms средства от дарителската кампания на министерството. Как, за какво и кога са разходвани събраните пари?

5. Тези действия за създаване на целенасочена непрозрачност неминуемо водят до възможности за ограбване на събраните средства, но и нанасят тежък удар на естественото желание на обикновените хора да помогнат на нуждаещите се и на държавата си в кризисен момент, какъвто е епидемията. 

Поради проявеното управленско безсилие, водещо до хаос и възможни злоупотреби, смятаме, че оставката на министър Ананиев и неговия екип е не само крайно наложителна, но и закъсняла!


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 последен стадий

    22 4 Отговор
    Този е болен от вируса на Пената..
  • 2 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    20 3 Отговор
    Къде бяхте на протестите преди 20 дни ????? Май от Козяк не разрешиха на Прокопиевци да излязат на жълтите павета

    Коментиран от #21

  • 3 Ташун Касапа

    35 3 Отговор
    Само този старчок да беше проблем иди ми доди ми,ами то цялата управленска пасмина е за затвор.
  • 4 Жвак

    22 0 Отговор
    Абе,мани оставката на счетоводителят—здравен министер.Дори и Бочката не знае колко пари са наляти в затворените болници в БГ по време на пандемията.Цацата да вземе да си раздвижи слонското туловище и да души—души какви кинти са се изпарили.
  • 5 Гост

    29 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    "ДБ: Оставката на Ананиев е не само наложителна, но и закъсняла"
    Това е публична тайна още от деня на назначаването му!!!
  • 6 ПЕНКО

    15 3 Отговор
    МОЯТА МАЙКА БЕ УЧИТЕЛКА ПО Б. Е. И Л. И МИ УЧЕШЕ , ЧЕ ИЗРАЗА : " ДА БЕ " Е ПРОСТАШКИ !!!!!!!!!
  • 7 Данаил Кирилов Бацев Горанов Ананиев

    15 1 Отговор
    Някога да съм казал, че ще си давам оставката или че ставам президент или че си не плащам наема или не съм осъждан( единствения премиер в света) за лъжа. Аз ще правя реформи! Каква оставка?!
  • 8 Последния Софиянец

    22 4 Отговор
    Ананиев има спешна нужда от лечение.
  • 9 Ментафчийски

    25 2 Отговор
    Пари ще получат само симпатизанти на ГЕРБ верни партията и вожда.
  • 10 баба Даба много слаба

    19 0 Отговор
    Към този момент МЗ е спряло всички плащания на обещаното възнаграждение. ЛЪЖИ,ЛЪЖИ И ПАК ЛЪЖИ от страна на министъра. Да си ходи. И без това не е с медицинско образование.
  • 11 овчар

    18 2 Отговор
    АКО СИ ПОДАДЕ ОСТАВКА ,И АЗ МОГА ДА ГО СМЕНЯ !
  • 12 Добро начало

    12 1 Отговор
    Все отнякъде трябва да се почне ...
  • 13 Сульо и Пульо

    10 0 Отговор
    И ние можем!
  • 14 ха-ха

    8 5 Отговор
    И с какво е виновен Ананиев за некадьрносста на Борисчов??
  • 15 Миронов

    17 0 Отговор
    Някой знае ли къде можем да проверим на Ген Годжи имотното му състояние,преди пандемията и след това?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Опа

    9 0 Отговор
    Не знам какви са тези от ДБ но Ананиев???? Ананиев е друга бира, развалена прокисната гадна бира! Българи този е главният виновник за хаотичните действия на щаба неговите тъпи наредби ни направиха луди. Това е Сивия кардинал който така и си остана в сянка. Наредбата за спиране на движението на Тировете??? няма да коментирам.Отмениха я за има няма час час и половина много хора така й не разбраха за нея. Нооо, наредбата за задължителното носене на маски? Е няма, невярвам да Е толкова тъп Ананиев? Как задължава хората в 17,00????? на другия ден да са с маски и общинската полиция в 06,30 тръгнала да глобява????? Този Ананаси не знам,? Е те този и калинка не е направо си е колорадски бръмбар. Това е човека и съответно неговия началник
  • 18 БЛАГОЙ БЛАГОЕВ КРЪСТАНОВ

    1 5 Отговор
    Млагнете Престанете Вие Вашата Некадърност Вие Не сте Построили Прилично и некачествено АМ ХЕМУС и не ви Интересува И не вие Приоритет Строежа На АМ ХЕМУС
  • 19 БЛАГОЙ БЛАГОЕВ КРЪСТАНОВ

    1 5 Отговор
    А САМО ПАРТИЯ ГЕРБ ЩЕ Построи Отлично АМ ХЕМУС
  • 20 Гост

    0 0 Отговор
    Незнайко в Слънчевия град!!!
  • 21 Анти комунист

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ":

    Те с комунисти не протестират заедно,Възраждане се самообявиха за претенденти за власта, опитват се да имитират Атака,но Волен е не повторим актьор.
  • 22 Поли

    1 0 Отговор
    "Стоим и сме стояли винаги зад техните справедливи искания за достойно заплащане и защитена среда на работа" - тези наистина ли ще използват и лекарите за поредната си безсмислена позиция и за да покажат, че още съществуват. Този път удариха дъното.
  • 23 Гост

    1 0 Отговор
    А това с подкрепата на ДБ към медицинския персонал, не е ли един вид някаква ПР акция заради предстоящите избори?! Стига вече, гледали сме ги, хората също добре ви знаят.
  • 24 Борис

    2 0 Отговор
    Хората слабо ги вълнува какво искат Демократична България, даже изобщо!
  • 25 Силвия

    1 0 Отговор
    ДБ и техните оставки, част поредна. Ако зависи от тях, на никой пост няма да има човек, щото ще си е подал оставка.
  • 26 Токин

    2 0 Отговор
    Когато някой от провалените политици от "Демократична България" има доблестта да подаде оставка, тогава тази малка партийка може да иска оставка от останалите! Дотогава си остават само пионки на един подсъдим олигарх с червени бузи!
  • 27 пак ли

    1 0 Отговор
    ДБ са се специализирали в искането на оставки. А някаква алтернатива предлагат ли поне или просто да се намират на приказка?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове