Last news in Fakti

14 Юни, 2020 19:10 1 290 16

Паргов: Време е за идейно и организационно укрепване на БСП

  • калоян паргов-
  • бсп-
  • димитър благоев

Трябва ни актуална и адекватна програма в идеологическо отношение, но и за целите на националната и общинската ни политика, каза лидерът на столичните социалисти

Димитър Благоев е фигура с международно значение за развитието на социализма като теория и практика. Той има принос за работническото движение в царска Русия в годините на режима на императора Александър ІІІ. Благоев е признат и уважаван социалистически деец и в Западна Европа. Това каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов на честването на 164-тата годишнина от рождението на основателя на социалистическото движение в България.

В събитието пред къщата-музей на Дядото в Банкя взеха участие председателят на НС на БСП Корнелия Нинова, заместник-председателите на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски и Христо Проданов, бившият и настоящият председател на БСП – Банкя Стефан Василев и Виолина Васова, евродепутатът от БСП Петър Витанов и десетки социалисти.

„Благоев винаги е отстоявал националните интереси на България“, изтъкна Паргов.

Той посочи, че в днешно време БСП и левицата у нас са изправени пред нови предизвикателства, които налагат преосмисляне на идеологическата линия на партията, както и вижданията за организационното функциониране на партията. Паргов цитира Благоев, според когото силата на партията е в нейната собствена организация и дисциплина, в наличието на жизнеспособни органи и структурни звена.

„Димитър Благоев е категоричен привърженик да не се допускат в партията принципни разногласия, които не само, че „не я правят силна, а напротив, я правят вътрешно немощна, слаба, нежизнеспособна за действителна работа, без действително значение в живота. Парализират нейната деятелност, нея самата и рано или късно такава партия окончателно ще се изроди“, цитира Дядото с словото си Калоян Паргов.

„2020 година е особена както за България, така и за Европа и света като цяло. Кризата, обхванала нашата страна в резултат на процесите, настъпили по време на епидемията от коронавируса трябва да ни убедят, че сегашната обществено-икономическа система в страната е вредна за обществото“, каза председателят на БСП – София и допълни, че според Благоев големите изменения в развитието на страната са възможни главно под влияние на външните процеси.

„А световните тенденции показват, че недоволството от социалното неравенство в много държави е наистина силно“, заяви Калоян Паргов.

Той е убеден, че БСП трябва да търси идейни, организационни форми за преодоляване на неолиберализма, за постигане в по-далечна перспектива на целите на социалистическия идеал.

„Да имаме актуална и адекватна за съвременните условия програма в идеологическо отношение, но и за целите на националната и общинската ни политика“, каза още Паргов.

„Българските граждани няма да ни чакат да преодолеем вътрешнопартийните си различия. Те искат от нас още утре да покажем, че можем да им предложим перспектива за достоен живот“, категоричен бе лидерът на столичните социалисти.

„Време е за идейно и организационно укрепване на БСП, за сплотяване на цялата левица за едно социално справедливо общество, счита Калоян Паргов -  Необходимо е да работим на основата на колективните принципи, които са традиционни за социалистическото движение и в частност за социалистическата партия повече от сто години“. Той допълни, че личните интереси трябва да останат на заден план.

„Трябва да работим заедно за достойно бъдеще на България“, завърши председателят на БСП - София.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 0 Отговор
    БОРБА ЗА КОКАЛА

    Коментиран от #16

  • 2 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    9 8 Отговор
    Каква е тази ялова опозиция дето не иска да свали жалкото престъпно управление ?????? Смешници
  • 3 Русенец

    10 0 Отговор
    Време е да си ходят всички чужди лакеи и подложки: руски, турски и англосаксонски. Докато не стане това, България винаги ще е под нечия сопа..
  • 4 БСП

    7 6 Отговор
    Ние сме против ГЕРБ, но не искаме да протестираме !!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    6 6 Отговор

    До коментар #4 от "БСП":

    ТЕ МНОГО ИСКАТ ДА ПРОТЕСТИРАТ , НО ..,..... нямат желание
  • 6 no name no face no number

    9 3 Отговор
    БСП няма никакви бъдещи шансове за реализация това е една провалена партия тип СДС или НДСВ политически трупове

    Коментиран от #15

  • 7 толкоз

    6 4 Отговор
    Паргов ,Паргов - какво идейно и организационно укрепване може да се получи в БСП докато провокаторката Нинова е начело на партията ни ?! Какво още трябва да се случи ,та да бъде изгонена от нашата партия тази изключително вредна и опасна за левите идеали жена ,какво ?! След вчерашното конгресно фиаско - чашата не преля ли ?! Като потомствен социалист ,отговорно заявявам - има ли я Нинова начело на БСП - не разчитайте на моя (и на членовете на моето семейство) гласове на никакви избори. Толкоз !
  • 8 Обикновен човек

    7 1 Отговор
    Благоев ,та Благоев !!! Нищо общо няма нито една партия в България с неговите идеи днес и вчера..категорично!!!И ГЕРБ и БСП и всички други партии в България днес са Незаконно родени деца на БКП . Татко (бог да го прости беше КОМУНИСТ и когато на едно събрание го попитали:другарю ,защо сядате на последният ред в залата вие сте КОМУНИСТ , на вас е запазено място на първият ред ,тати(бог да го прости ) отвърнал :местата за партийците са на първият ред ,аз съм един обикновен КОМУНИСТ и моето място е на последният ред, там няма да чуя лъжите които проповядвате вие партийците за комунизма защото колкото и да сте прави лъжите ги изричате шепнешком ,!!!И ТОГАВА И СЕГА ЛЪЖИТЕ СА ШЕПНЕШКОМ ,КОЙ СЕ ВЪРЖЕ ВЪРЖЕ ...КОЙ НЕ КЪДЕ ЩЕ ХОДИ ....ЩЕ ПОВЯРВА ЩЕ НЕ ЩЕ???!!
  • 9 big

    7 2 Отговор
    Докато в редиците си имат лица като Станишев, Гергов, Янков и още няколко, няма да има никакво укрепване на партията им. Демокрацията е хубаво нещо, но в партия и държава трябва да има дисциплина. Всички разногласия трябва да се решават вътре в партията, не по медиите и още повече същите на ГЕРБ и техните партньори. Определено тези лица разбиват единството на партията и техните съмишленици!

    Коментиран от #12

  • 10 JEFF

    3 4 Отговор
    Луда работа. Как се укрепва нещо, което е с прогнили основи? Времето им отдавна е свършило в този вид и форма. В България е необходима силна синя партия , каквато до този момент няма. Когато има силен и мощен капитал, тогава може да се иска социална политика . Девизът На всеки според потребностите , от всеки според възможностите не работи и никога не е работил.
  • 11 Червени боклуци.

    7 4 Отговор
    Организираната престъпна група БСП е партията на милиардерите-капиталисти, 'заграбили алчно на човека труда'. Затова половин България емигрира.
  • 12 ВуК

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "big":

    А Нинова защо не я споменаваш???
  • 13 Проблемите,

    0 0 Отговор
    На суверена, на мнозинството идват от НС, чрез партиите. Трябва да изчезнат Партиите! Клишето, че парламентарната република, е най-добрата форма на управление, за България не важи!
  • 14 Големия проблем

    0 0 Отговор
    Кво ще прави партията с такива като него? Има ли бъдеще с такива?
  • 15 Обединение на чудо за 3 дена

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "no name no face no number":

    Очаквам голямо обединение: БСП, Славчо,Мая,Да Б.,АБВ , сини,зелени и олигарси. И накрая вечната тройка с Волен и ДПС.
  • 16 Политанализатор

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ало, Паргов!! Вие сте една тотално фалирала " партийка"!! Колко броя избори ще трябва да минат,за да го разберете?? Власт ще видите на кукуво лято!! Ха ха ха ха! Не,че ГЕРБ са и те читава стока!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове