19 Юни, 2020 08:06 4 386 31

Скандал в градския транспорт – контрольори се опитаха да свалят жена

  • билет-
  • скандал-
  • градски транспорт

Пътниците я защитиха

Скандал в градския транспорт – контрольори се опитаха да свалят жена - 1

Скандал в автобус на градския транспорт в София. Пътници са заснели как контрольори се опитват да свалят жена без билет. Някои от тях започват да я защитават. Изваденият телефон допълнително подразнил служителите на Центъра за градска мобилност.

Аргументът на пътниците да защитят жената без билет бил, че те все още не се продават от шофьорите, няма и къде да се купят по маршрута на автобуса. Заснемането на ситуацията от един от пътниците обаче вкарва допълнително напрежение.

По случая вече е направена проверка от Центъра за градска мобилност, съобщават от Bulgaria ON AIR.

От ЦГМ апелират гражданите да се качват в градския транспорт с предварително закупени превозни документи, а когато се стигне до глобяване, да се проявява разбиране от страна на пътуващите.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    74 3 Отговор
    Сериозно ли... Как така шофьорите не продават билети. Да си сложат автомати за билети. Държава от третия свят.
  • 2 Наблюдател

    48 4 Отговор
    " Заснемането на ситуацията от един от пътниците обаче вкарва допълнително напрежение"___" дпълнително напрежение "???

    Видеодоказателствата станаха неприятни за властта. 😀
  • 3 Контрольор

    25 3 Отговор
    Ние искахме да я свалим, ама тя имала приятел!!!!!Ма и ние сме хора.
    Когато се стигне до глобяване, да се проявява разбиране от страна на пътуващите и да ни платят сметката в ресторанта.
    Тъпа история.....
  • 4 ДДДД

    42 5 Отговор
    От къде да си купиш като няма? На ЦГМ им е много лесно да апелират и да не правят нищо по въпроса. Снимайте хора и качвайте в мрежата. Оказа се че това е единственият начин да има някаква реакция и да се прави нещо за подобряване на нещата.
  • 5 Пи пи

    6 29 Отговор
    ,ЗАЩО Е БЕЗ БИЛЕТ? ВИНАГИ НЯКОИ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ НА ОЩИПАН
  • 6 Веднъж

    56 6 Отговор
    един контрольор ми провери билета и каза,че е дупчен в друго превозно средство.Извадих друг билет и го продупчих пред него като му показах,че разположението на дупките е абсолютно еднакво а той каза,добре и отмина.Слязох на спирката с него и го помолих да ми даде нов билет или 1.60 за "експеримента" а той се спогледа с тлъстата си колежка и се направи на разсеян.Без да кажа нищо започнах да го налагам където сваря а дебеланата започна да звъни в полицията.След няколко минути си тръгнах но онзи бая шутове отнесе.
  • 7 Пламен

    4 25 Отговор
    Който иска намира. Другото е шикалкаване.

    Коментиран от #19, #27

  • 8 Охо Бохо

    30 2 Отговор
    Като не сме от привилегерованите така ни се пада! Ще ни дърпат и блъскат. Добре, че този път не са гледали пътниците през прозореца! Я да проверят автобус 83 като има от мангаурците, дори не се качват на автобуса.
  • 9 Секс маниак

    9 1 Отговор
    Те пък намерили къде да я свалят
  • 10 Факт

    32 0 Отговор
    Контрольорите постоянно нарушават законите и се правят на голяма работа, но когато стигнат до роми* бягат и не ги закачат?!
  • 11 Че в

    26 1 Отговор
    София - този европейски град, управляван от "избраната" с гласовете на мургавите европейци от Орландовци - няма ли автомати за билети в превозните средства и по спирките? Е, те избирателите на Фъндъкова са привилегировани и не плащат, но има и бели хора...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Цветелина

    30 2 Отговор
    Не се продават билети на 70% от спирките! В градския транспорт няма автомати за закупуване на билети! Шофьорите не продават билети! После пътуващите да проявявали разбиране.... По време на карантинната можеше поне от контролата да си купиш билетче за 1,60лв, а сега дават билетчета или Актове за 30лв.....поведението им винаги е било арогантно към пътниците...
  • 14 Лекар БГ

    19 2 Отговор
    Поредното софийско безобразие.КЪДЕ се продават билети?!ЗАЩО премахнаха автоматите,които бяха вътре в градския транспорт?!И да иска човек да е редовен пътник,твърде често няма как да му се получи.Редица хора пътуват инцидентно,сиреч картите не са им изгодни.Въпросът отново е,как да бъдат рекетирани хората,чрез глоби.
    /вчера съпругата ми плати 30лв.,поради същата причина-по маршрута на трамвая е нямало откъде да си закупи билет./

    Коментиран от #16

  • 15 някой

    5 3 Отговор
    То ,,защитника,, беше агресивния в случая. Щом си без билет,свалят те. Другите с билетите са абдали и да си плащат. Между другото тоя агресивния защитник дето учил право,като чу за полицията и изведнъж стана много тихичък и благ.Страх...
  • 16 Гого

    8 13 Отговор

    До коментар #14 от "Лекар БГ":

    Съпругата ти да беше си хванала такси,щом няма откъде да си купи билет. Другия път си купува десетина билетчета и в чантичката......като реши да ползва градски транспорт от нищото. Няма да обеднее с 16 лв.,но пък няма да я глобят с 30 лв. и да ясвалят.С хитрости не става..

    Коментиран от #29

  • 17 Мирослав

    11 2 Отговор
    "Oт ЦГМ aпeлирaт грaждaнитe дa ce кaчвaт в грaдcкия трaнcпoрт c прeдвaритeлнo зaкупeни прeвoзни дoкумeнти, a кoгaтo ce cтигнe дo глoбявaнe, дa ce прoявявa рaзбирaнe oт cтрaнa нa пътувaщитe." Кой ли мозък успява да ги измисли тия неща? СмЕх.
    Апропо- допреди няколко години мислех, че е редно да се плаща за всяко пътуване, колкото и кратко да е то. И чинно си купувах билет, когато ползвам градски транспорт. Сега съм абсолютно убеден, че не трябва да се плаща, защото от градския транспорт се краде безобразно. И вече не си купувам билети. Не, че има откъде да ги купя де.
  • 18 Билет

    5 2 Отговор
    не копувам!!!! ЦГМ да го дъвчат
  • 19 Мирослав

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Пламен":

    Глупости.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 778

    9 1 Отговор
    Ще си купуват гражданите билет, КОГАТО ИМА ОТ КЪДЕ! Като няма, гратис! Около моя дом трябва да взема превозно средство за минимум 2 спирки до най-близкото място, където продават билет!
  • 22 Диверсант

    5 1 Отговор
    Първо създаваш условия и правила, след това който не спазва наказваш. Адвокатите какво биха казали по въпроса??
  • 23 Цената

    10 2 Отговор
    Мога да ви кажа,за моя случка.Качвам се на спирка на автобус# 94 в посока център.С мен се качва и контролата .Купувам си билет от шофьора на спирката.В този момент коонтрольора иска проверка,аз му подавам билета които той видя,че купвам и мисля ще го скъса защото посягам да го перфорирам,а той го взе и ми вика слез от автобуса.Слязохме и той ще те те глобя дай лична карта.Аз му я дадох,което е моя грешка.Взимая и започна да ми обеснява глупости .За да ми я върне отвори една чанта и уж пише акт ,а вика сложи тук 20 лв. и гледай да не те видят.Аз му пуснах 10 и всичко се размина. Но той ми присвои билета и аз после купих друг на следващия автобус.Това е проверката им,да си пълнят гушките...
  • 24 Оня

    3 8 Отговор
    Аз когато пътувам с колата съм длъжен да си сипя гориво , нали така ! Не отивам на бензиностанцията да си сипя без пари... В рейса се качвам с билет , закупен предварително. Не обикалям рейса за продупчен билет и не се оглеждам като гърмян за контрола... Аман от андрешковци дето все контролата им пречи , щото не ги пуска гратис , а балъците нека си купуват карти и билети
  • 25 коагто бях ученик

    10 0 Отговор
    Сутрин отиваш на спирка ( с една табела за автобуси и нищо повече) та вали си те дъжд и няма как да закупиш билет, снощи си забравил (понеже единствената ти мисъл е как да пътуваш в градския...). Накрая едни "едри" жени започват да ти налитат на бой, защото знаят, че няма кой да ги спре, а това че не си имал от къде да купиш билет никой не го инетерсува. След развихрения скандал и няколко синини от дърпане "дамите" и продължават нататък и там ги очаква група роми. Там обаче нещата са други- минава се тихо и внимателно, че да не им прексънем гулая... през това време се търси нова жертва... хммм ей онзи безащитен ученик, с раница 10 пъти по-тежка. Да нападаме !!!
    НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!!
  • 26 Йордан

    9 1 Отговор
    Има наредба на СГС,която се залепва на стъклото,зад гърба на водача и там ясно пише,че шофьора е задължен да продава билети,а когато няма,пътника не носи отговорност. Трябвало е всички да се намесят за безчинството на контрольорите. На много малко места по градската мрежа се продават билети и карти,предимно до станциите на метрото.Това явление е само в мутренската държава.На другите места този процес/контролния/ е автоматизиран и хората си плащат на автомат в превозното средство,при качване,ако нямат карта.До кога ще издържаме тази система.
  • 27 Йордан

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Пламен":

    Който иска,да намери време и сили да ходи пеша 5 км. и да си купи билет за кефа на някакви цървули,неспазващи Наредбата на СГС.
  • 28 Гост

    6 1 Отговор
    За бога братя не купувайте билет
  • 29 Лекар БГ

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Гого":

    Заради теб подобни,ще караме през дупките,в калта,ще търсим връзки за децата по детските градини,ще дишаме прахта на улиците.
    Когато,една управа иска приходи и редовни пътници,е длъжна да осигури нормален достъп до закупуване на билети.Капиш,или да?!
    Дали жена ми ще обеднее,не си ти човекът,който го решава.Отивай да си копаш нивата,белкем реколтата от тикви,тази година да ти се получи.
  • 30 Kонтрольорите

    2 1 Отговор
    Яки, здрави лелки и чичковци - да се връщат на пипера и доматите...
  • 31 Вуйо

    1 2 Отговор
    Повечето контроли са простаци
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове