Last news in Fakti

28 Юни, 2020 19:10 10 519 35

Глобяват къмпингуващи на плажа "Карадере"

  • карадере-
  • къмпингуване-
  • къмпинг-
  • черноморие

Почиващите обаче не се притесняват от санкции, тъй като са убедени, че държавата не може да налага глоби, щом не е създала условия за диво къмпингуване по Черноморието

Глобяват къмпингуващи на плажа "Карадере" - 1

Започнаха проверки за незаконно къмпингуване по Северното Черноморие. След подадени сигнали, полицията и общинската администрация на град Бяла са инспектирали "Карадере". Съставени са актове на част от летовниците на стойност между 500 и 1000 лева. Забраната за палатки и каравани извън определените за това места влезе в сила след промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие през юли 2019 година.

Плажът "Карадере" е едно от малкото места по българското Черноморие, останали незастроени. Мястото е труднодостъпно и е предпочитано от любителите на дивото къмпингуване. Мария Лалева е от София, но всяко лято почива тук на палатка.

"Хората искат да къмпингуват по този начин! Виждате и зад мен! Въпросът е да бъде направено, както трябва с регламент!", заяви Лалева пред БНТ.

Почиващите тук не се притесняват от санкции. Убедени са, че държавата не може да налага глоби, щом не е създала условия за диво къмпингуване по Черноморието. А на "Карадере" няма сметоизвозване, ток и вода. Това лято почиващи са донесли химическа тоалетна.

"За да може да бъде наистина санитарно, хигиенно и правилно както трябва! Има много хора, които просто го правят и дори в гората, знаем го! Проблем е! Ние обаче правим почистване всяка година и всяка година "Карадере" на следващия сезон е абсолютно чисто!", казва още летовничката.

От Община Бяла твърдят, че плажът не може да се ползва за къмпингуване, защото терените зад него са частна собственост.

Съвместните акции на полицията и общинската администрацията на Бяла срещу къмпингарите в района ще продължат през цялото лято.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    118 6 Отговор
    Доган пристанище построи без документи, тръгнали дейност да отчитат, смешници!!!
  • 2 Рошко

    77 7 Отговор
    Ами бетонирайте го и него бе
  • 3 селянин 1

    61 4 Отговор
    Боко не дава..диво къмпингуване,оти от там не падат пари-всичко у таа държава става със финикийски знаци,колкото повече-толкова по добре,важното е да са повечко за ония нагоре по етажите.
  • 4 ЧУМАТА ДА ВИ ТРЪШНЕ

    83 5 Отговор
    ГЛОБЯВАТ ГИ МУТРИ ОТ ГЕРБ ЩОТО НЕ СА В ХОТЕЛИТЕ НА МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ
  • 5 Забелязъл

    71 5 Отговор
    Тоя баир на снимката май трябва да се укрепи с един два хотела? Накой е решил вече и тия досадни къмпингуващи силно пречат на строежа...
  • 6 Ха ха ха ха ха ха

    67 2 Отговор
    Аре ве патриоти !
    Вижте си държавата как рекетира данъкоплатци докато доказания престъпник доган си застрои цял град.
    Сега що не отидете пред парламента да им искате сметка.
  • 7 Христо

    74 2 Отговор
    Крайно време е да изметем тая паплач! Без глоби заляха с бетон сумати плажове, а да ви опънеш палатката е наказуемо... Изроди!
  • 8 27.06.История от Левкада

    45 5 Отговор
    Цената да летуваш в абсурдистан дори и сред дивото.
    А ето как случват нещата в Гърция:
    След плажа момчето е гладно! На отиване към плажа , както си пътуваме по пътя с колата и изведнъж изкача пред колата една жена в супер настроение с табла в ръце . Спира ни, маха ни- да ни почерпи! С локумадес- не иска пари, дава ни само брошура на заведението и не ни досажда повече. Йоан пробва и му хареса и цял ден говори, че иска още локумадес. Като тръгнахме обратно решихме да спрем сами. Бяхме единствените посетители в таверната с невероятна гледка към залеза и морето. Хемингуей може да им завиди! Посрещна ни лично собственика и една готвачка( същата, която сутринта се хвърли с таблата пред колата). С приповдигнатото си настроение освен локумадес успя да ни убеди да поръчаме и риба и калмари. Всичко беше приготвено за нас на момента. Собственика на заведението през цялото време се въртеше около нас и ни показваше различни билки, цветя, донесе ни карта на острова, закачаше се с детето...по едно време му донесе и нарязан пъпеш и му връчи в ръцете един огромен лимон. Когато поискахме сметката се опита да ни убеди да останем и да се насладим на прекрасния залез и на морето. Решихме да му оставим бакшиш и той... НЕ пожела да вземе парите и ни ги върна...но ние накарахме детето да му ги занесе и да му благодари за лимона и пъпеша. Накрая той ни донесе и една покривка с карта на Лефкада - за спомен! Какво да кажа...исках само да ви споделя заради едни локумадес какви дълг
  • 9 Кит

    39 1 Отговор
    Нали уж е демокрация ?
    Значи ТРЯБВА да има места където хората искат да почиват а не в разни подпорни стени и хотели на мутрите .
    Начи аз ако искам да си пека задника на този плаж .. Ще си го пека там !
    Изедници ! Време е да си ходят всичките .
  • 10 Активист на БКП

    29 1 Отговор
    Те не къмпингуват,а строят подпорна стена!!!
  • 11 Шаран БГ

    11 9 Отговор
    Дано да греша - мисля, че снимката е от северната страна на Черни нос към носа. А това къмпингуване го има поне от 50 години от север на Черни нас, в районса на Караач. И горски правеха шанцове напреки на пътя, и милиционери ги гонеха и винаги лятно време там има палатки. Най-гаднито е, че нищо не почистват, както се е изсилила по-горе някаква летовничка. В Карадере може и да го правят, но който има желание нека дойде на Караач в средата на ноември, да види на кое се казва "почистване" !?!?
  • 12 Аре,аре

    12 23 Отговор
    Тия навлеци превърнаха това иначе хубаво местенце в смърдялник .Обаче иначе са от умно красивите ,което е спорно разбира се ,щом човек ги види от по отблизо .Трябва да се тестват и за наркотици,включително и въпросната госпожа Лалева . И тя се е загрижила за чуждите имоти ,пък не вземе да си почисти двора в близкото село Горица
  • 13 пожелание

    38 1 Отговор
    Оставете къмпингуващите на мира ,защото те не акат бетон ,а торят почвата !!
  • 14 Уаууу

    27 0 Отговор
    По време на комунизма имаше повече свобода,права и зеленина,а иначе мразя го тоя режим. Ами раздвоих се нещо в последно време,като биполярно разтройство ми е.))))
  • 15 петкан

    13 2 Отговор
    Ще се строи.дойде момента на другаря Станишев да си направи хасиенда като Доган и затова гонят хората че да си знаят кой е шерифа
  • 16 Рамбо

    11 0 Отговор
    Ами като не са се сетили да вземат по 2 кофи бетон...
  • 17 Евро реалист

    21 1 Отговор
    На Карадере нещата не са диво къмпингуване ,а дивашки феодализъм. От проретта се парцелират и се слагат каравани и големи палатки. Всичко е плътно , кучета , пъдари с оръжие. Не можеш да припариш до морето ако не си от бандата. А преди беше приятен див плаж ,имаше място.за всички. Но наглеците си правят имения. Но Карадере трябва да се опази диво ,без бетон , но и без наглеците , които се правят на феодали.
  • 18 Джоко

    17 2 Отговор
    Дълги години къмпингувах на Арапя, преди да стане вилно селище. Преди- елементарни условия, предостатъчни, не си на санаториум, 24 часов купон, почти всички се познавахме и просто си почивахме. Но рая се бетонира, първо се появи в лозовия масив във нищото хотел . После на около 3 метра и полавина от плажната ивица се появи втори хотел. В царевичака разцъфтя заведение, а ливадата се терасира и парцелира в мини къмпинги с вода по маркуч и ток по кабел и разклонители. Всичко заприлича на катун или краен квартал с преживяващи малцинствени групи. По централната улица- Прахен щрасе паркираш в 10 и в 20 часа има 2 см. прах по мпс- то като междувременно има вероятност да бъдеш нагрубен, че и бит защото си паркирал неправилно по нечии не писани закони. И всичко това за последните 5 години. Куриоза е, че природа няма, ред няма няма данъци в хазната, но ддс- 9% и переспективата е гибелна. Е, питам, Кой ни изгони от българското черноморие?
  • 19 Госあ

    21 5 Отговор
    Навсякъде в цивилизацията глобите са за изхвърляне на боклуци и палене на огън, а не за опъване на палатка ! Забранено е опъване на палатка само в резерватите. Просто е.
  • 20 1997

    19 1 Отговор
    Добре де,терените-частни,ама плажа и той ли е частен?Господа "инвеститори",набийте си го в алчните кратуни,че има много хора,които не се блазнят от хотелите ,ресторантите,атракциите и всичко,което се прави само и само да се доберете до парите на балъците.Има хора,които идват на истинска почивка и искат само море и пясък.В момента всячески се опитват да им отнемат и това.И най-лошото е,че всичко става с одобрението на държавата-даже съвсем открито.А всъщност истината е много проста-всичко опира до парите-щом е неизгодно за държавата и управляващите трябва да бъде премахнато по един или друг начин.Колкото до боклуците-всичко друго е цвете в сравнение с бетона.
  • 21 Мухаха

    15 1 Отговор
    #лайноморие #мутри
  • 22 Кутиите

    18 1 Отговор
    Ей големи изроди са шайката ГЕРБ.
    Бетонират плажове , никой не ги глобява , опъваш палатка 1000 лева глоба.
    Нещо трябва да се направи.
  • 23 Дааам

    6 12 Отговор
    Карадере от китно местенце стана столица на клошар и сра туризма

    Коментиран от #24

  • 24 Госあ

    8 5 Отговор

    До коментар #23 от "Дааам":

    сра туризъм е цялото лайноморие заради неграмотните и прости въшки.
  • 25 Точно така

    8 1 Отговор
    всички в хотелите да фанат коронавирус.
  • 26 Храна за размисъл

    12 1 Отговор
    Бягаш от града,шума и напрежението и отиваш на някой курорт където е такава лудница от заведенията и музиката в тях,хотели и строежи още се строят,че да се чуди човек къде и как да си разпусне в тази лудница.
    Аз на море където има навалица и много хора не ходя.
    В името на парите и далаверата всичко в този живот се опорочи.
  • 27 Димов

    10 1 Отговор
    Карадере от много години е таргет на бетоностроителите. Затова глобяват къмпингуващите там.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Абсурдистан😂😂😂😂

    6 1 Отговор
    Побъркана псевдо държава парите са издигнати в култ
  • 30 Манолчо

    4 5 Отговор
    Я иди у Гърция и кампингувай на място където не е разрешено. Ще ти разкажат играта. Яки глоби. Тук направо си е анархия
  • 31 1234567899

    6 6 Отговор
    Така требе...яки глоби, та да се научи българина на ред
  • 32 що що що

    8 5 Отговор
    По принцип нямам нищо против дивото къмпингуване даже го подкрепям,ОБАЧЕ най накрая трябва да се сложи ред с това осиране от "къмпингарите".Не всички разбира се,но голяма част от тях нямата елементарна къмпинг култура.Бутилки,хартии,огньове в иглолисна гора,кучета ходят където си искат,разходки с атв и джипове по дьоните говотя за незаконно къмпингуващи в раьона на Шкорпиловци.И който ми спори мога да му пратя богат снимков матерял за да види за какво иде реч.Време е държавата да се събуди разбира се не само за незаконно къмпингуващите!!
  • 33 Ами...

    5 0 Отговор
    ...то и плаж не би трябвало да може да се бетонира, защото НЕ Е частна собственост, ама нА...
  • 34 Специалист

    2 4 Отговор
    Това са преместваеми обекти и мога да си ги опна и в центъра на София,ако искам,а плажната ивица е на всички и няма на какво основание да глобяват,освен,че си откраднал на Пешо чехлите.И къмпинг ,,Градина,, го съсипаха с тия космически цени.Едно бунгало 200 лева нощувка.Преди изкарвах по един месец там.То на море така се ходи.
  • 35 калпазан

    4 1 Отговор
    Гадове мръсни ,едно местенце остана дето се дигам от 300 километра всяка година за 3 дена да си почина,ще ме глобявате на ангелкова оня катър ги занесете тия глоби да си купи свещи
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове