1 Юли, 2020 14:06 1 603 33

Борисов: Запазваме над 300 000 работни места

  • работни места-
  • мярка-
  • 60/40

Новата мярка ще действа до 30 септември и ще струва милиард на бюджета

Борисов: Запазваме над 300 000 работни места - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Днес ще искам да подкрепите нов дизайн за мярката 60/40 – досега по нея сме платили около 130 милиона лева безвъзмездно и сме запазили 160 000 работни места в близо 9 000 предприятия. Има подадени около 17 000 заявления по мярката за около 300 000 работници. Помогнали сме на микро, малки, средни и големи фирми – има и една с 2800 души работници. Това съоъбщи премиерът Бойко Борисов преди редовното заседание на Министерския съвет, предаде БГНЕС.

В понеделник всички одобриха мярката в Тристрания съвет, допълни премиерът.

Новата мярка ще действа до 30 септември и ще запази 300 000 работни места, ще ни струва милиард на бюджета. Това са безвъзмездни мерки, не са заеми.

Вчера СЗО пак ни уплаши много, и изобщо съжалявам, че в тези месеци толкова пъти се менят позициите – със, без маски – а ние следваме протоколите на СЗО. Вмера казаха, че най-лошото теръпва предстои в условия, в които държавите търсят разхлабване на мерките и връщане към нормалния живот.

"Колко дисциплинирани са българите, когато отиват в чужбина! А ние когато поискахме информативна декларация по КПП-тата, какъв шум беше! А сега Гърция като въведе електронните декларации, нищо никой не каза, чинно си ги попълват. Ние искаме да държим хората, които ще пътуват, - информирани", допълни премиерът Борисов.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    21 3 Отговор
    Абе, направо си кажи, че няма безработица заради вируса, цяла България работи...
  • 2 да де

    25 3 Отговор
    Къде ги запазват на книга ли???
  • 3 Йосарян

    24 3 Отговор
    ЗАТВОР МУТРО! ИЛИ ДРУГО!
  • 4 Всички ходят "само" в Гърция

    17 2 Отговор
    С "многото" пари където бил дал.
  • 5 Лост

    17 2 Отговор
    Ами от теб вземат пример. Побърка Ананиев по три пъти на ден да си сменя мнението. Още предния милиард не е раздаден, сега за нов говорите. Няма ли да залеем света с новото лекарство? Вече го напълнихме с маски и защитни облекла.
  • 6 Бай Иван

    16 1 Отговор
    Винаги съм съ чудел, от де ги вадят тия данни?!

    Коментиран от #7

  • 7 Из мястото

    13 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Иван":

    Където слънце не го огрява.
  • 8 Буба

    14 0 Отговор
    Така ли не се намери някой да му обясни на този човек как се поставя маска?! Не е приятно да се носи , да, но ние всички ги носим тия парцали в горещините и едва дишаме.

    Коментиран от #10

  • 9 Чъки

    13 1 Отговор
    Отново лъже!
  • 10 Лост

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "Буба":

    Ама прилича на погребален агент.
  • 11 ГОГО

    15 0 Отговор
    НАУЧИ ЦИГАНИТЕ ДА РАБОТЯТ А НЕ ГИ ПОДЪРЖАЙ С ПОМОЩИ.
  • 12 отново глупости

    3 6 Отговор
    ще карат една гладна българска зима гърците в 2020-2021, така ми се струва на мен, това че имаш декларация с КюАр код, не значи че отидеш ли там няма да бъдеш заразен от първата местна сервитьорка, с първото фрапе
  • 13 ГОГО

    12 0 Отговор
    НАУЧИ ЦИГАНИТЕ ДА РАБОТЯТ А НЕ ГИ ПОДЪРЖАЙ С ПОМОЩИ.
  • 14 Места

    9 0 Отговор
    на чиновници ! Кой ще ги храни , бе ? Кой ще им изработва зоплатите ?
  • 15 ТРОПЧО

    11 0 Отговор
    НИЩО ПОДОБНО ГНУСНИ ИНСИНУАЦИИ НИКОИ НЕ ВИ ПОЛЗВА МЕРКИТЕ ЩОТО ТЕ ГИ ИМА САМО НА ДУМИ НА ПРАКТИКА НИЩОООООООО КО СТАНА С БЕЗВЪЗМЕЗДНИТЕ ПОМОЩИ ЗА ФИРМИТЕ КВО СТАНА С ОНЕЗИ ПРОСЛОВУТИ 4500 ЛВ.ЗА СРОК ОТ 10Г. НИЩОООООО САМА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ БОИКО БОИКО КОИ ТИ ВЯРВА БОИКО НИКОИ САМО ЦЕКАТА И ДОМУЗА ДОКАТО И ТЯХ ГИ СЛОЖИШ НА ПАНГАЛА НАЛИ ХХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА
  • 16 Asdfg

    12 0 Отговор
    Бочко, мисли малко! Гърците искат попълнена декларация, но не ме спират ако не съм по работа там, ясно ли ти е? Това тук с КПП си беше пълна тъпня!
  • 17 шевкемет

    10 0 Отговор
    Ей лъжеца си е лъжец и няма спиране. Бай Той ти кога слънчице ненагледно ще си е......такова . Без шутове няма да минеш, видно е обичаш ги тия работи. И да не забравиш чекемедженцето?
  • 18 шевкемет

    12 0 Отговор
    Ей лъжеца си е лъжец и няма спиране. Бай Той ти кога слънчице ненагледно ще си е......такова . Без шутове няма да минеш, видно е обичаш ги тия работи. И да не забравиш чекемедженцето?
  • 19 Гост

    11 0 Отговор
    Тези "предприятия" да не би да са хотели и ресторанти без работа по морето?
  • 20 органическа непоносимост

    11 0 Отговор
    Тоя па се изфърля на едри приказки , голем рибар е . На един познат на борсата , от съкращение , му дали 180 лева крупна помощ , те това ти е реалността Тиква.
  • 21 Я... Я

    10 0 Отговор
    ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ РАБОТИ: КОЙ ОТ
    ТАТКО, МАМА, ДЯДО БАБА КОЙ ОТ ПРИЯТЕЛИ. ДО ЕСЕНТА. ПОСЛЕ У БАРСЕЛОНА????. НЕ ПРИ БАЙ СТАВРИ ЩЕ ТИ ПО БАЯТ.
  • 22 Наблюдател

    10 1 Отговор
    Тия тотално ще ни уморят..... Няма ковид, няма заразени,,, болни има много, но от тяхни болести.... А на
    Кошлуков да му кажа дето казва че за 30 години не можели да оправят България дето комунистите я съсипа ли за 45 год.... Алоууу запартък такъв, по соца курортите гъмжаха от туристи и това което те построиха за 30 год идиотите го унищожи ха..... В края на юни сме а туристи няма.... По курортите е призрачно.... Бойко и герб унищожи ха всичко.... С този грип измисленият понеже вземат пари и няма как трябва да се подчиняват на разни чужди сатанински организация.... Тотално унищожение на бизнеса от всякъде..... Народе осъзнай се най после.... Хвърляйте маските. В това топлото зорна ще се разболеем... .. С тия маски пълним на Бойко чекмеджето, а вие лапайте мухите.... На него му дават в кеш за да носим маските...
  • 23 Фактъ

    9 0 Отговор
    Боко не лъже , той само никога не казва истината .
  • 24 Селянина

    7 0 Отговор
    Борисов , на козичките ли говориш ?
  • 25 Този

    4 0 Отговор
    го интересуват само мангизите в шкафчетата и хич и не му пука за хората. За трите му мандата нещо да се е променило? Абсолютно нищо! Само се снима по строежите и по пътищата. Социалната му политика е нулева. Гледа си благополучието и изобщо не му дреме за лошият материал, гадовете и маргиналите. Да е жив и здрав всеки ще си получи своето.
  • 26 Болен си е чичака

    4 0 Отговор
    Две мнения няма. Вижда бело но казва черно, щото му е изгодно. Така от малък си лъже и за 60 години се е изпекъл. Даже се кълне и във внуците си?? А след това си плюе в пазвата и казва три пъти, да не се случи. Вече яко е изолиран от света и ЕС. Американската посланичка вече получи забрана за срещи с него. Никой не иска с такъв ментарджия да си има работа. Ще фърли кърпата и ще бега. Но къде ще се скрие? Кълбото е малко а и го чакат хиляди смазани бизнесмени на които е заграбил бизнеса и парите им. Ще чакаме Благата вест, че случайно е паднал от 5 етаж, простирайки дрешки на внучетата.
  • 27 О. Ч. З

    1 0 Отговор
    Някой да ми каже че нещо не схващам попадат ми едни цифри и все са различни. Колко фирми има във България и по колко работника има вътре и колко от населението е трудоспособно колко лежат на помощи. А до декларациите попълвам една за Гърция и ще мина за по на пряко през Берлин Мадрид Рим и се озовава във Атина на почивка. То във Гърция имаше анкета колко пари съм похарчил за ядене спане и пътни такси. Та и тука може да се появят такива но за колко сме похарчили извън страната
  • 28 МАНАФ

    4 0 Отговор
    АКО ИГРАЕШ В ЦИРКА НЕПОВТОРИМ ЩЕ СИ НЯМА ДА ИМА ВТОРИ КАТО ТЕБЕ В ЦЕЛИЯ СВЯТ ИЗЧЕЗВАЙ НАРОДА МИЗЕРСТВА НИКОИ НЕ ТЕ ИСКА
  • 29 Гост

    1 0 Отговор
    Маските спират икономиката . Хората не влизат вече заради маските и оборотите на магазините са отчайващи заради постоянната репресия с тях . По никакъв начин не помагат здравно маските . В топлото време плюс астмата ми и инсулт кислорода е задължителен . Чрез маските и въглеродния двуокис на практика ме доубиват . Това е здравна репресия . Да погледнат в другите европейски държави , където умират повече и заразвни , но не са задъжени с маски . Журналистите постоянно манипулират обществото . Когато заразените са малко не пропускат да информират , че са направени само хиляда теста . Но защо не информират , че рекордните заразени са срещу четири киляди теста . Когато журналистите на обществени места , като телевизиите да ползват маски за да разберат как ние сме репресирани . Маските пожелателно , а не задължително е справедливо . Причината за заразяване порадина маските не е вярна .
  • 30 За това са приятелите

    0 0 Отговор
    Няма приятелите да си продават Майбасите, еми !
  • 31 ЛЪЖЕЦ

    1 0 Отговор
    НИЕ БЯГАМЕ ТОЙ НАМАЛЯВА БЕЗРАБОТИЦАТА С ЧЕКМЕДЖЕТО
  • 32 ПРИЕМА

    1 0 Отговор
    лaдиcлaв Гoрaнoв
    Финaнcoвият миниcтър нe прeгoвaря c... учeни
    Нe приeмaм cрeщу мeн дa ce изпрaви някoй, кoйтo дa кaжe: "Aз cъм прoфecoр или cтaрши нaучeн cътрудник и трябвa дa пoлучaвaм eди-кoлкo-cи".....................

    ПРИЕМАМ САМО ПАРИ - ПО 500 ...............
  • 33 ДАВАЙТЕ

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Египет отваря пирамидите за посещения -- А БОКО ОТВАРЯ ЧЕКМЕДЖЕТО !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове