4 Август, 2020 07:34 2 901 34

Туризмът излиза на протест

  • туризъм-
  • протест-
  • мерки

Представители на бранша ще настояват за адекватни мерки от страна на държавата пред Народното събрание

Туризмът излиза на протест - 1
Снимка: БГНЕС

Днес от 11 часа на митинг пред Народното събрание излизат туроператори, туристически агенти и екскурзоводи от обединение „Бъдеще за туризма“, предаде Българското национално радио.

Те подчертават, че изявата им не е протест, а начин да заявят готовност да отстояват исканията си.

С това действие туроператорите искат да заявят своята стачна готовност, ако поетите ангажименти от премиера Бойко Борисов и министъра на туризма Марияна Николова не бъдат спазени. Министър-председателят обеща 10 млн. лева директна ликвидна помощ за фирмите от туристическия бранш, а министърът на туризма увери, че помощта ще стигне до фирмите веднага, след като бъде одобрена от Европейската комисия.

„Считаме, че тази подкрепа в момента е твърде малка, настояваме тази помощ да бъде адекватна и такава, каквато е в другите европейски страни, които са по същия начин ощетени като пътувания. Така че ще напомним, че тази подкрепа я очакваме, така че да не ни забравят“, каза Байко Байков -  управител на един от големите туроператори у нас.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпросче

    51 4 Отговор
    Олеле,Туризмът излиза на протест! Екскурзиите ще излязат ли на протест? А ските в Пампорово?

    Коментиран от #23

  • 2 Последния Софиянец

    27 25 Отговор
    Ние ресторантьорите протестираме от пролетта ,a тия сега се сетиха като вече им се обърна каруцата.С тоя измислен коронавирус искат всичките да ни унищожат.Ще им дойде акъла на хората ,ама късно.Българина трябва да го удариш в джоба за да се сепне.

    Коментиран от #12, #20, #26

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бою

    27 4 Отговор
    Нимой аз ходя с жипката севдатв ми е организирала хора дет ми са радват
  • 5 123

    38 2 Отговор
    Да пият една студена вода и си лягат, като не са си плащали данъците и осигурявали няма как да получават пари за безработни.Фалит и на полето да гледат кравите. Ще дойдат други които могат да правят туризъм със собственните си изработени пари.
  • 6 НАЙ БЕДНИЯ НАРОД

    28 7 Отговор
    БОКО СЪСИПА ВСИЧКО
    ПРОДАЖБАТА И КРАЖБАТА НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ
    ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА РОСЕНЕЦ
  • 7 Сезонът

    33 2 Отговор
    свършва , зимен няма да има , така че да не чакат нито гости , нито пари , а фалити , каквито винаги е имало и ще има и да се преориентират ! Една стара наша мъдрост простичко го казва "Научил се поп на пържен боб - свършил се боба , отучил се попа !".
  • 8 Сега не е време за протести

    9 13 Отговор
    Вчeрa в резултат на протестите срещу властта бяха установени 204 нoви cлучaя нa зaрaзeни c Соvid-19, а Гърция и други страни вече удължиха срока на карантината и на изискванията за отрицателен PCR тест за всички пристигащи от България ...!!!

    Коментиран от #16

  • 9 КАКВИ

    19 2 Отговор
    ПРОТЕСТИ. БЕ.? ТОЛКОВА ПАРИ ВИ ДАДЕ ДЪРЖАВАТА? НО СЕГА Е МОМЕНТА И ВИЕ ДА СЕ НАРЕДИТЕ ДА. ОПЪНЕТЕ ДЪРЖАВАТА! КАК СЕ НЕНАСИТИХТЕ

    Коментиран от #18

  • 10 1234

    16 4 Отговор
    Чакаме да одобрят от Брюксел 10 млн лв, сиреч 5 млн евро, пари 2 км магистрала ?!?!? Не знам да сме искали одобрение от Москва преди 1989 за харчове за каквото и да е !!! Зкакъв е тоя скапан ЕС?

    Коментиран от #13

  • 11 министъра на туризма

    16 3 Отговор
    Марияна Николова, която разбира Английски колкото Киберсигурността и срича уверено така умело все едно има сертификат ,ITcard ще вземе най адекватните мерки тъй като е изключителен кадър на Валери Симеонов и от специална селекция калинки на Борисов
  • 12 Първият Селянин

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    ще те пляскам. Ти хем искаш да сваляш властта хем да цицаш от нея знам че кръчмарето сте алчни ама твойто наглост бе???
  • 13 4567

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "1234":

    Напълно си прав. Тогава просто изпълнявахте ЗАПОВЕДИ безропотно.
  • 14 ТЕЗИ

    21 0 Отговор
    Са. най алчната зган В заведенията надценките са 200%и пак не им е. достатъчно
  • 15 Хихи

    15 0 Отговор
    Туризъм да бе да те да надут цените по морето и искат туризъм ден година не храни

    Коментиран от #21

  • 16 Мислещ

    8 5 Отговор

    До коментар #8 от "Сега не е време за протести":

    Скрий се, долно партийно тролче. Заразените са все така между 4 и нещо, и 7 и нещо процента. Няма никакво увеличение.

    Коментиран от #28

  • 17 Next

    14 3 Отговор
    Туроператорите на мутренските хотели не разбраха ли , че когато българския народ е зле почивки няма. Какво е това отделно стачкуване? Вчера тиквата пак ги излъга, абе хора пожарната ви хвърли прах в очите, а вие вярвате.
  • 18 Галопнемандалото

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "КАКВИ":

    Да бе до кога ще им се помага на такива. Такъв е бизнеса като не можеш да се оправиш фалираш.На безработните и тези които си търсят работа трябва да се помага. Тия са ясни.
  • 19 курейски дик татор

    8 0 Отговор
    вчера си лафих със млад пенсионер дето бачкал на две места...бил доволен ,ама се чудел младите защо не правят деца
  • 20 Опа

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Само ми е чудно кой иска да ви (унищожи)? Хайде да те видим с глупостите който ще напишеш! Света не се върти около вас. Това не го ли разбрахте?
  • 21 Опа

    14 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хихи":

    Нали нямаше да се плаща за чадър и шезлонг? Излъга ха народа най нагло и си мислят че той е прост. Е не е прост.
  • 22 протест ли

    6 0 Отговор
    А пострадалите и ощетените от БГтуризма кога?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Йозеф

    6 0 Отговор
    Туризма и кръчмите са в сивия сектор. Не плащат данъци, а сега искат подкрепа. Цирк.
  • 25 Емо

    4 0 Отговор
    Тия омръзнаха на всички със своите искания за пари и компенсации.Какво искат още?Държавата да им заплати всички легла в хотелите,баровете и ресторантите?????!!Какво подобриха те в отношение към българите,като качество,обслужване??!АБСОЛЮТНО НИЩО!!,!Защо само в техният бранш такива привилегии?Колко от дерибеите от ГРОБ имат хотели по морето??Никакви отстъпки повече за тях!Да си запретнат ръкавите и да работят здраво.
  • 26 А дали е измислен

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    коронавирусът? Ако е измислен добре са го измислили, за да за трият бизнеса в целия свят. Толкова много туристически агенции има, че няма как да не са излишни в сегашната ситуация. А даже и преди коронавируса фалираха доста големи туроператори.Не може да се хранят хиляди хора с препродажбата на туристически пакети, още повече че повечето хора могат и сами да си организират пътуване, полети и т. н. Ако има такива, разбира се. Круизните кораби се нароиха много, а сега стоят закотвени или на дрейф и трупат загуби. Хиляди пилоти са без работа, заради ограничените полети и тази ситуация не се знае още колко ще продължи. В туристическия бранш бяха свикнали на високи печалби, но сега ситуацията е коренно различна. Хотелиери, ресторантьори са на загуба и всяка държава ги подпомага според възможностите си, но това не може да продължава вечно. Много са засегнатите браншове, реколтата също е зле и всички искат пари, а реално няма откъде да дойдат достатъчно средства. Любопитно ми е какво ще сторят Слави, Христо Иванов, Корнелия Нинова или Мая Манолова, за да съживят умрелия бизнес и да раздвижват икономиката. Нали най-вероятно те ще ни управляват напролет според социологическите проучвания. Или пък служебния кабинет на Радев как ще напълни зимните ни курорти ако продължава рязко да расте заболяемостта в България, заради неспазване на мерките. То да не е като да размахваш юмруци и да говориш против правителството. Това всеки го може.
  • 27 Хаджиментов

    4 0 Отговор
    Да ги национализират и сложат на заплати.
  • 28 Заразените не са

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Мислещ":

    проблем като %, а като бройка тежко болни, които могат да на товарят болниците, а липсват кадри. А училищата като започнат занятия и да стоят в затворени помещения по 6-7 часа ще стане още по-зле. Много учители са в предпенсионна възраст и ще почнат да окапват... Болни или недай си Боже... За болниците да не говорим... Вместо да се лекуваме там ще почнем масово да се заразяваме.Виждате, че от 28 болни в интензивните отделения стигнахме 46 онзи ден, а сега са 43,понеже има 16 починали, обявени за последните 24 часа. Явно хората дори не стигат до интензивните отделения, понеже се лекуват в къщи до последно. А вече пламва заразата и по старческите домове. Няма как да се тества ежедневно целият персонал в тях. Безумно скъпо е, а и възрастните хора там няма как да носят маски по 24 часа в денонощието. Абсурдно е, понеже повечето от тях са със здравословни проблеми. Проблемите не са само в туризма.Трудно ще е за всички браншове в близките месеци, че и години. Само немислещи и неразсъждаващи могат да твърдят, че щом процентът на заразяване остава сравнително постоянен нямало проблем. Ами няма как да се тества цялото население едновременно, а и картината е твърде динамична. Освен клъстъри вече се разпространява и дифузно заразата и нещата могат да излязат тотално от контрол. С протести това не може да се промени. Нито със смяна на правителства... Всички искат да им се дават пари и помощи и да си запазят досегашния стандарт и начин на живот. И дори да го повишат. Н
  • 29 Бг Туриста

    3 0 Отговор
    Ресторантьори, хотелиери и туроператори са най-големите наглеци...набиват 200---300 че и 500% надценки и си мислят, че клиента е балама. Само за последните 2-3 дни има повече от 5 статии за безобразията на тая сбирщина от мошенници ...а сега и пари искат от бюджета, т.е- от данъците на същите тези клиенти. Наглост и дебелоочие ..ако зависеше от мене, така , както са накуп и в панделата...безобразници, мошенници и измамници...Стълпотворението на гръцката граница е изцяло по тяхна вина...
  • 30 питащ

    3 0 Отговор
    Господа, бизнеса си е бизнес. Всеки регистрирал търговско дружество , се оправя сам финансово. От къде на къде държавата трябва да ги финансира? То бива наглеци, но това вашто на нищо не прилича. Риска за негативни финансови резултати го поемате още с регистриането на фирмата си. Защо само за Вас и още някои ще има помощ от държавата, а не за всички които имат търговска дейност? Или сте бъдещи избиратели на ББ?
  • 31 Хаджиментов

    3 0 Отговор
    Пазарната икономика се базира на търсене и предлагане. След като няма търсене предлагането трябва да се ограничи. По-силните ще оцелеят, а по-слабите ще дадат фира.
    Субсидирането и изкуственото дишане на кретащи бизнеси е прийом от соца и не трябва да се прилага при пазарната икономика. Вместо на тях парите да се дадат на пенсионерите и младите семейства.
  • 32 Реалист

    2 0 Отговор
    Нагли абсурдистански мародери.
    Изберете българското: спекула с цени и надценки отвъд всяко въображение, брутално гадно обслужване, ол инклузиве на принципа,,за да не го хвърлим ви го сервираме" , мизерия и гнусотия във вода и плажове която те чака и в хотелската ти стая за да не ти домъчнее за същата случайно. Но бъдете патриоти,изберете качеството на абсурдистан.
  • 33 123

    2 0 Отговор
    Туризма да си гледат работата, като ни обираха парите за калпаво обслужване, като спахме в мръсни стаи и плащахме по 20-50 лв за шезлонги на плажа им беше гот, като им тъпкахме джобчетата и ни пробутваха минерална вода за 5 лв на литър си траеха и им беше гот, като натрупаха кинти и застроиха всичко по черноморието също не се жалваха, сега обаче като им удариха кепенците и всички предпочитат други дестинации се жалват и ще стачкуват. Я да си оправят цените иначе не до 2022 а до 2030 няма да видят турист по черноморието.
  • 34 ДгД

    1 0 Отговор
    Туроператорите са такава сган че просто думи нямам, 1000 пъти предпочитам сам да си организирам почивка в България отколкото някой да ми надува цените, да ми сваля звезди от небето да бе убеждава колко хубаво ще бъде и накрая след като ми вземе парите да не отговаря за нищо, а щом се оплачем да трябва да се съдим че не сме разбрали какво точно ни предлагат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове