ФАКТИ.БГ

В разгара на протестите Бойко Борисов вдигна с 30% заплатите на чиновниците

За един ден кабинетът на ГЕРБ и Патриотите раздаде 100 млн. лева

Публикувана: 4 Август, 2020 08:44
187 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 20871
В разгара на протестите Бойко Борисов вдигна с 30% заплатите на чиновниците
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 1.8 от 81 гласа.

За един ден премиерът Бойко Борисов раздаде 100 млн. лева и повиши с 30% заплатите на държавните чиновници в 28 министерства и държавни администрации. Основният мотив е, за да се спре текучеството и да бъдат задържани настоящите служители

Никъде не са посочени параметри за това какъв конкретен брой служители ще засегне, никакви конкретни суми за бюджета, никакви различни сценарии в рамките на споменатите "до 30%".

Близо 100 милиона лева получиха вчера туроператорите, животновъдите и затворническите надзиратели след директни или индиректни срещи с премиера Бойко Борисов или след заплахи за протести. Всичко това идва в 26-ия ден на национални протести с искане на оставка на правителството и на главния прокурор.

След среща с представители на обединението "Бъдеще за туризма" Борисов обяви, че може да отпусне 10 милиона лева от Министерството на икономиката към туристическия бранш. Преди седмица от обединението протестираха пред Министерския съвет и поискаха среща с Борисов за предотвратяването на масови фалити, а за днес е насрочен нов протест на представители на туристическата индустрия.

С 82.5 млн. лв. ще бъдат подкрепени животновъдите, стана известно след среща между представители на сектора с премиера. "Ще ви подкрепим с 56.5 милиона лева, имаме такъв инструмент, ще ги осигурим през Министерския съвет", каза Борисов. Тази помощ е за подобряване на ликвидността на земеделските стопанства, които са отсрочили кредитите си и са в невъзможност да ги погасят в условията на пандемията от COVID-19.

Борисов добави, че са осигурени също 26 милиона лева за помощта "де минимис" за животновъдите, които търпят загуби заради сушата. Той уточни, че се обмисля подкрепа още и за пчеларите, зеленчукопроизводителите и овощарите.

Служителите на затворите се отказаха засега от протеста, за който бяха готови още днес, след като получиха уверение от министъра на правосъдието Данаил Кирилов, че на 1 септември ще бъде изпълнено искането им, обещано от премиера през октомври миналата година. Преди това Синдикатът на служителите в затворите уведоми за нарастващо недоволство заради неспазеното обещание на Борисов да се разкрият нови 200 щатни бройки в дирекция "Изпълнение на наказанията" и дирекция "Охрана" и допълнителни 7 млн. лева за увеличаване на възнагражденията и подобряване на условията за труд. Надзирателите в затворите днес обявиха, че все пак остават в протестна готовност до 1 септември.

По същото време правителството обяви, че подготвя повишаване от септември с до 30% на заплатите на неизвестен брой служители в общо 28 министерства и държавни администрации.

Проект на постановление е публикуван за обществено обсъждане, което трябва да приключи следващия петък, а обяснението защо за него са дадени само 14 календарни дни е, че "Съкратеният срок е обусловен от необходимостта положителните въздействия от нормативната намеса да бъдат постигнати по най-бързия начин."

Но "положителните въздействия" са само твърдения на Дирекция "Модернизация на администрацията" в Министерски съвет. Защото в един от съпровождащите документи, наречен "Частична предварителна оценка на въздействието", в графата "Посочете дали са извършени последващи оценки на нормативния акт, или анализи за изпълнението на политиката и какви са резултатите от тях" е написано "Не са извършвани такива".

Никъде не са посочени параметри за това какъв конкретен брой служители ще засегне, никакви конкретни суми за бюджета, никакви различни сценарии в рамките на споменатите "до 30%".

На 28 юли новият министър на здравеопазването Костадин Ангелов посочи, че по тази мярка само за структурите от неговото ведомство са предвидени над 12 млн. лв.

Постановлението трябва да допълни Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация, защото има "липса на нормативна възможност за определяне на по-висок размер на основните месечни заплати на служители в държавната администрация".

Всичко произтича от Коалиционния съвет на 27 юли, което е посочено и в доклада към предложението за постановление. Тогава премиерът Бойко Борисов постави акцента върху грижата за служителите, които са на първа линия, здравни, социални работници, НОИ, МВР и други, особено тези, които били на минимална работна заплата.

Сега в документите за постановлението пише, че това е "за персонал на администрации, които са натоварени с дейности по овладяване на пандемията и последствията от Covid-19, включително за служители на първа линия" и "администрации, в които основните заплати на служителите са по-ниски в сравнение с други институции, в дисонанс с обема на отговорностите им и прекия риск за здравето".

За някои ведомства са посочени конкретни дирекции и звена, където има работа "на терен" и пряк контакт с обслужвани граждани и фирми. Но в мнозинството случаи пише просто служители на Изпълнителна агенция по околна среда, Държавна комисия по стоковите борси и тържищата, Дирекция за национален строителен контрол, Български институт по метрология или Басейнови дирекции...

Официалното обяснение е, че така ще се спре текучеството и "ще се позволи както да бъдат задържани настоящите служители, така и да бъдат привлечени нови кадри в съответствие с повишените потребности, произтичащи от епидемичната обстановка".

"Ще бъде въведен гъвкав механизъм, с който да бъде определен по по-справедлив начин размерът на заплатите на служителите в изброените администрации", пише още в предложението, но какъв е този механизъм и кой е оценил, че той ще има точно този ефект никъде не е посочено.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 1.8 от 81 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Behemoth
1 Отговор
Хубаво ,че ги подкупва ама защо с нашите пари ?Да извади от неговите....

Коментиран от #150


Оценка:
-26 +508

Асанчо
2 Отговор
Браво Бойко само Герб до край!

Коментиран от #51, #135


Оценка:
-434 +37

Винету
3 Отговор
След мене потоп

Оценка:
-17 +378

А за гербаджийските тролове
4 Отговор
жълти стотинки 😂

Оценка:
-11 +263

Себатин аби
5 Отговор
Ако небеше сега Герб и Бойко щяхме гладни да умрем

Коментиран от #10, #13


Оценка:
-356 +28

МатрЯлно неОтговорно лице
6 Отговор
Как ги само раздават тези (платени от нас) милиони, като за последно...

Коментиран от #157


Оценка:
-14 +364

7
Този коментар е премахнат от модератор
llll
8 Отговор
Това е статията под която гербавите тролове са длъжни да изразят благодарност за мазнинката.

Оценка:
-11 +297

Себатин аби
9 Отговор
Искам Герб обичам Герб 💪💪💪!

Коментиран от #22, #28, #53, #65, #71, #73, #75


Оценка:
-233 +20

хаха
10 Отговор

До коментар #5 от "Себатин аби":


друго си е всеки ден да му ядеш оная работа, нали?

Оценка:
-11 +189

Огромна
11 Отговор
армия чиновници , че и заплатите ще им вдигнат с цели 30% ! Лудост неземна в най - бедната и с най - нисък БВП в ЕС ! Кой ще ги изработи като завалят масовите фалити и безработицата ? Това е безумие !

Коментиран от #35, #44, #154


Оценка:
-13 +324

Авеее
12 Отговор
В разгара на протестите Бойко Борисов вдигна с 30% заплатите на чиновниците. ТАКА СИ ВДИГА И НЕГОВАТА. НА ТИЯ ДУШЕГУБЦИ ОКОЛО НЕГО СЪЩО. ДЕТО ПО ЦЯЛ ДЕН СИ БАРАТ ОНИЯ РАБОТИ.

Оценка:
-9 +256

ши-Пу рац-ку
13 Отговор

До коментар #5 от "Себатин аби":


Смени сричките в ника

Коментиран от #91


Оценка:
-5 +60

айде утичай
14 Отговор
Гърчи се змията и хапе предсмъртно.

Оценка:
-11 +194

Я... Я
15 Отговор
ТОЯ ще фалира държавата. Всичко е на самотек. След тях и потоп. СТРАХ .

Оценка:
-12 +239

баджо
16 Отговор
С чужда пита помен иска да прави...

Оценка:
-8 +208

КОТарАК
17 Отговор
стяга се за избори

Оценка:
-6 +162

Какво текучество?
18 Отговор
Работа в министерство не се намира в сайтовете. Министрите и зам. министрите ходят в министерството един път в седмицата, а останалите калинките седят до обяд и после си тръгват. Взимат заплати от няколко хиляди, дават им се пари за дрехи и бонуси в края на годината. Всичко е с връзки и нямат висше образование.

Коментиран от #140


Оценка:
-8 +217

098
19 Отговор
Този който викаше да не счупим държавата ще я счупи ако вече не е счупена.

Оценка:
-7 +190

БАЦЕ БАЦИЛА
20 Отговор
Явно отиваме на предсрочни избори и Плондерът си купува гласове с наши пари.....

Коментиран от #58


Оценка:
-7 +189

ГЕРБ обещание
21 Отговор
ГЕРБ имаха предизборно обещание през първия мандат да намалят администрацията, а за 11 години я увеличиха и им вдигат заплатите при нисък коефициент на полезно действие.

Оценка:
-8 +196

22
Този коментар е премахнат от модератор
Пламен С
23 Отговор
Текучество при държавната администрация няма. Това са глупости.

Коментиран от #80


Оценка:
-6 +162

Ха ха
24 Отговор
България е на първо място в негативните класации, на последно в позитивните, има най много държавни чиновници - паразити които с нищо не допринасят за БВП но заслужиха 30% увеличение точно в момента в който частния бизнес изнемогва. И при това положение се намират хора които ни убеждават че ако падне Борисов ЩЕ СТАНЕ ПО ЛОШО!

Оценка:
-7 +179

Буба Мара
25 Отговор
Една добра новина като за изпроводяк на Тулупио. Сега ще си бъркаме в носа с 30% процента по- богати. Ясна е депешата- гласувайте за нас, но този път е малко по- различно. Но да видим- обещаното не е като даденото.

Оценка:
-7 +114

Чочо
26 Отговор
Купува гласове, услужливите социологически агенции предричат минимална победа на ГЕРБ на предсрочни избори. Скоро очаквайте оставка на кабинета! 😇

Оценка:
-5 +132

Селски
27 Отговор
За какво вдига парите ?
За това дето нищо не вършат ?
Само седят на банкомата на края на месеца и това е .
Това важи с пълна сила в малките населени места и с пълна сила в ЦЯЛАТА община Борован !
Ама там ДПС коли и беси и НИКОЙ не ги закача нито прави проверки .
Откраднаха земи без собствениците да знаят за това , назначават хора на длъжности дето изобщо не работят а само седят на банкомата и то само техни хора , които са гласували за кметицата !
В тази Община е пълна АНАРХИЯ !

Коментиран от #178


Оценка:
-4 +146

28
Този коментар е премахнат от модератор
Джеймс Т Кърк
29 Отговор
Тук възникват няколко въпроса:
1. Защо при положение, че премиерът и правителството твърдят, че през есента и зимата ни чака сериозна икономическа криза, вдигат заплатите на държавната администрация (която реално не произвежда нищо) и това няма ли да доведе до задълбочаване на икономическата криза?
2. Обяснението с което се прави това увеличение е абсурдно. Надали хората от министерствата са хора на първа линия.
3. Защо тези пари не се раздават на хората които наистина са на първа линия (лекари, мед. сестри, санитари, соц. работници, полиция и др.)
4. Защо ако е имало възможност за такова повишение не е извършено по-рано, а в момент в който цялата страна е обхваната от протести и може би предстоят предсрочни избори.

Коментиран от #177


Оценка:
-6 +144

Умно село
30 Отговор
Свикнал е завалията с чужда пита помен да прави!
Той дава и раздава, но за чия сметка?
Дано хакери му се прицелят в личните сметки на тоя и не само на него.
И крайно време и да отварят границата със Сърбия?

Коментиран от #187


Оценка:
-7 +107

Раздава пари на глутницата
31 Отговор
Да гепи парите от европата и сам ше бега от поста

Оценка:
-6 +80

Активист на БКП
32 Отговор
Текучество???!!!Че къде другаде могат да работят тия некадърници, освен на нечия хранилка ???!!!

Оценка:
-3 +109

33
Този коментар е премахнат от модератор
Шопо
34 Отговор
Гледа да вкара следващото правителство в харчове!!! Па да им намалят заплатите следващите и ако са им малко парите да напущат !!!Доле ГЕРБ!!!

Оценка:
-5 +96

Ако!
35 Отговор

До коментар #11 от "Огромна":


Томиславчо беше въвел електронното управление, а не да изчезнат онези милиони, казват специалисти, че щели да отпаднат от държавата администрация 240 000 човека. По 1000лв. заплата 240 мил. на месец. По 2000лв. заплата на месец 480 000 000лв. на МЕСЕЦ. А по 3000лв. заплата, правете сметка. Ами аз година? И това от нашите данъци! Затова няма за пенсионерите.

Коментиран от #67


Оценка:
-4 +107

тия харчат като за последно
36 Отговор
Вдигнете пенсиите на хората че едва оцеляват бе .Стига с тия чиновници.
Или се страхувате че ще загубите половината от електората си ?

Оценка:
-2 +107

е х оооооооооо
37 Отговор
Тези пари , които раздава така ЩЕДРО , не са НЕГОВИ , те са НАШИ , на данъкоплатците и не не ни е питал как и защо да ги раздава .

Оценка:
-4 +116

пророк Исай
38 Отговор
С чужди пари , помен прави .

Оценка:
-4 +80

Герберасти
39 Отговор
Етническа фашистка партия 14.5%

Оценка:
-6 +78

хайдушка държава
40 Отговор
Тия пари дето си ги раздавате пак от нашия джоб са излезли. Вдигат се заплатите само на народното събрание и чиновниците. Останалите кучета ги яли. Те могат да бачкат и за 600 лева.

Оценка:
-5 +101

съд и затвор
41 Отговор
Може и без оставка

Коментиран от #174


Оценка:
-4 +58

ОООО
42 Отговор
Вече разбрахте ли че тези хартийки не са ги печатали за вас а за приближени хора за да си купуват власт и друго нещо. И още нещо, вие не сте към Народа с хартийките а сте ПАРИИ И ПРЕЗРЕНИ както се пееше в една песничка.

Оценка:
-3 +68

за свещи
43 Отговор
и лекарства да ги дават парите калинките от герп . Не се наядоха , не се напиха.

Оценка:
-2 +66

Байчо
44 Отговор

До коментар #11 от "Огромна":


Любопитно ми е като чуете държавен служител какво си представяте ? Дебела лелка с лупи на очите гримирана в цветовете на дъгата и гледаща като гладен питбул зад гише с размер на пощенска картичка? Вероятно има и такива но те са много малко...

Коментиран от #49


Оценка:
-7 +53

Баш Гост
45 Отговор
ГЕРБ не искат предсрочни избори, но въпреки това се стягат за тях. Държавните служители и циганите са им твърдият електорат. За тях пари винаги се намират. Заплатите на държавната администрация пак се увеличават, но са все още достатъчно ниски, за да не плащат здравни и пенсионни осигуровки. Крайно време е, тези държавни хрантутници, както всички останали в държавата да се осигуряват, а не да лежат на гърба на бедните работещи.

Оценка:
-3 +91

🧐👁️👁️👁️👁️👁️👁️🤫
46 Отговор
Прави каквото може !😂 Това е герб за съжаление разделяи и владеи 🤫😂 . Корупция до дупка 👍

Оценка:
-4 +68

Браце е болен и е за лечение веднага!
47 Отговор
Отдавна тази жалка креатура е психически зле, толкива е затъпял и се отделил от народа, че си отива но ще завлачи в нищото цялата държава! Само какво унижение, да се крие от Ловно стопанство в друго такива, по разни незнайни места, където да не го спипат протестиращите с основание българи. Толкова в смешен и жалък в целото си малокултурие и неграмотност, обожествяване и простотия, липса на разум и логика!

Оценка:
-5 +73

Идват избори
48 Отговор
Основният електорат на ГЕП са 700 000 държавни клати-крачоли.

Коментиран от #62


Оценка:
-6 +76

Коста
49 Отговор

До коментар #44 от "Байчо":


Много правилно си ги описал. Особено ако влезеш на гишетата на кат .

Коментиран от #84, #86


Оценка:
-1 +62

muzis
50 Отговор
Демек тяхните заплати ,пенсиите питам кога

Оценка:
-2 +51

Асанчоооо
51 Отговор

До коментар #2 от "Асанчо":


Са у..иа ти отзад до край бе пич, с 200, герб си отиват, даже са на път към затвора вече !!!

Оценка:
-5 +39

Боко е отмъстителен
52 Отговор
Ще ви отмъсти жестоко заради протестите.

Коментиран от #70


Оценка:
-38 +10

53
Този коментар е премахнат от модератор
Браво бе
54 Отговор
браво, на пенсионерите 50 лв., а останалата част получават по 500 лв. заплата.

Оценка:
-5 +45

Private Spaсe
55 Отговор
Подкупва хрантутниците от дър. администрация с нашите пари!

Оценка:
-5 +57

разумен българин
56 Отговор
Правилни действия на правителството. Дано най после се разбере че от 1989 г. насам това е единственото правителство което прави неща за народа си. Пътувайте из България и вижте че я няма разрухата, която цареше до преди десетина години.

Коментиран от #136


Оценка:
-63 +15

Lalique
57 Отговор
Тиквун си КУПУВА ИЗБОРИТЕ С НАШИТЕ ПАРИ ! ! !

Оценка:
-6 +62

Т444444
58 Отговор

До коментар #20 от "БАЦЕ БАЦИЛА":


Борисов да си ходи.

Оценка:
-6 +41

sam66
59 Отговор
Явно скоро, ще сдават властта.
Залагат бомби на следващите управляващи.

Оценка:
-6 +49

Котарак
60 Отговор
Ако им дойдат в повече мазнинките, да предвидят повече средства в перо "тоалетна хартия" за министерствата. Щото има опасност да се омажат с мармалад.

Оценка:
-4 +38

Byg
61 Отговор
Това лошо ли е , че се дават повече пари , аз мисля че не е , и лекари и учители и надзиратели и пенсионери и администрация и животновъди и туристическия бизнес всички, това искат и на това се надяват. Защо не искате българите да взимаме повече , защо искате да сме бедни , за това ли протестирате , нещастници платени. Нали за това реваха червените маймуни , пари за народа е , ето пари за народа от където и да го погледнеш това е добре за хората , защо пак сте недоволни.Явно не искате и хората да са доволни , не мислите за тях а за себе си паризити такива.

Коментиран от #141, #152


Оценка:
-51 +13

И още
62 Отговор

До коментар #48 от "Идват избори":


Толкова "мъртви души", това е електората на герб!

Оценка:
-6 +37

Оставка Съд Затвор
63 Отговор
Нагли, по-нагли, най-нагли-ОПГ ГЕРБ.
Купува поддръжка и раздава откраднатият един милиард от Вив..
Когато хората фалират Хунтата си увеличи депутатските заплати и административните.
Мафия, Оставка, Съд и Затвор харчи милиарди, за подярява милиони на частни банки, ЧСИ-та, администрация.

Със всеки останал ден власт нанасят непоправими щети на БГ.
И най-голяма вина имат Симеонов и Каракачанов.

Коментиран от #72


Оценка:
-8 +50

разума
64 Отговор
Предупреждаваха ни , че тоя ще съсипе държавата барабар с патриотите, ама българина не вярва.Както е казал дякон Левски Народее.........

Оценка:
-6 +46

65
Този коментар е премахнат от модератор
Кой гласува за Тиквун
66 Отговор
Сиганите, държавните дебело.сер.ковци и маститите олигарси.

Оценка:
-5 +47

Да бе
67 Отговор

До коментар #35 от "Ако!":


Като се замисли човек, онези милиарди, с които боко се хвали, няма да стигнат само за заплати на държавната администрация

Оценка:
-2 +39

68
Този коментар е премахнат от модератор
Барцилонски Чекмедже Толуп
69 Отговор
Споко, нищо не раздавам, само обещавам, досега пари не са излезли от чекмеджете. А пък в хазната - няма. За това всичко е за след 2-3 месеца - да поизлъжем хората, пък може и да забравят. Ае, да се мятам у жипката, че в Софето ме е страх да се мерна, ще ода у с. Уйово, на кметския наместник от ГРАБ му се освинила свинята, поканил ме е да реже лентата и обеща, че ще ме посрещат благодарните членове на ГРАБ - и тримата...

Оценка:
-3 +42

Котарак
70 Отговор

До коментар #52 от "Боко е отмъстителен":


Точно заради това трябва да бъде изгонен с 300.

Оценка:
-4 +37

Чичо
71 Отговор

До коментар #9 от "Себатин аби":


Искаш к, обичаш к

Оценка:
-0 +12

Те ония
72 Отговор

До коментар #63 от "Оставка Съд Затвор":


От Виваком, вече са в частни сметки. Сега се раздават пари от нашите данъци

Оценка:
-4 +35

Дедо
73 Отговор

До коментар #9 от "Себатин аби":


Искаш мура, обичаш мура

Оценка:
-1 +12

бойко и герб в затвора
74 Отговор
всички ще бъдат уволнени

Оценка:
-3 +30

Село
75 Отговор

До коментар #9 от "Себатин аби":


Обичаш бахур, ядеш бахур

Оценка:
-0 +15

Тишо
76 Отговор
Това безумие трябва да спре! На фона на очертаваща се икономическа рецесия с над 10% спад на БВП- да раздаваш щедро държавни пари е престъпление!!!!

Оценка:
-3 +47

Роси
77 Отговор
Нямам против да вдигнат заплатите дори и с 50%. Но да намалят щата 3 пъти и да оставят само доказали се специалисти. Калинките ВЪН!

Коментиран от #89


Оценка:
-3 +52

Армията от чиновници
78 Отговор
Политици от разните опозиции, новосъздадени Партии и движения. ! оОбяснявайте, повтаряй те, че обикновените чиновници, не Калинки, не Парашутисти никой няма да уволнява!!! Повтаряй те, плашат чиновниците с Тотално уволнение ако ГЕРБ падне от власт!!! Говорете, оОбяснявайте, повтаряй те Опозиционни политици, със страх от уволнение искат да накарат чиновниците да гласуват отново за ГЕРБ

Оценка:
-2 +36

мафия
79 Отговор
На пенсионерите 50лв. на държ. служители -30%. Тиквата мисли възрастните за прости че ги подкупва само 50 лв.

Оценка:
-1 +39

Таня Михайлова
80 Отговор

До коментар #23 от "Пламен С":


Но се очертава да има, считано от 15-ти септевхри. Така счита и пхроф. Гайнов Хрю хрю

Оценка:
-2 +8

666
81 Отговор
Това действие на Борисов показва,че надеждата му да спечели пак изборите,е да се разчита на работещата средна класа и хората в държавната администрация. Не на пенсионерите,учащите и студентите,не на емигрантите и гастарбайтерите зад граница. Интересно ми е кой му нашепва в ухото да прави това. Защо не раздаде парите преди година-две,защо не натискаше толкова много за автомагистрала "Хемус",защо тогава не подгони олигарсите и крадливите чиновници.....?! Да си отива-не ми е жал за него. Но-само да знаех кой ще го замести,кой ще вземе присърце проблемите на държавата пред своите лични такива....ето там се корени същността на проблема. Да направи всенароден референдум кой да поеме властта-нека българите сами решим. Това ще е последното му добро.

Оценка:
-2 +24

1234
82 Отговор
давай за последно, стимулирай хрантутниците остави само заеми за останалите и после ходи реви по платените си медии, че някой друг е счупил държавата. това само един Ганьо може да го направи

Оценка:
-2 +37

БАЙ ТОШО ЩЕ ВИ КЪЛНЕ ОТ ОТВЪДНОТО
83 Отговор
ЗАЩО САМО ТЯХ
МАЙ ПАК СИ КУПУВА ГЛАСОВЕ

Оценка:
-2 +22

Кънчев
84 Отговор

До коментар #49 от "Коста":


Да, хипопотами на гише и окичени като коледни елхи.

Оценка:
-1 +17

az#Оставка!
85 Отговор
Борисов подкупва електората. ГЕРБ реално разчита на гласовете на държавната администрация /в БГ тя е 430 000/ и на техните семейства. Общо около и малко над 1 млн. души и на купения ромски вот. Което се потвърди на последните местни избори.

Коментиран от #88


Оценка:
-2 +37

Кънчев
86 Отговор

До коментар #49 от "Коста":


Да, хипопотами на гише и окичени като коледни елхи.

Оценка:
-1 +18

ГоСГ
87 Отговор
Хранилка ГЕРБ отваря врати. Трябва да спасяват баце.

Оценка:
-2 +30

Кънчев
88 Отговор

До коментар #85 от "az#Оставка!":


И цепи протеста.

Коментиран от #93


Оценка:
-1 +9

Петков
89 Отговор

До коментар #77 от "Роси":


Доказъли се пред ТЯХ специалисти? Да ама нъц, метлата иде!!

Оценка:
-2 +22

ким чен тулуп
90 Отговор
Този тулуп наистина е на дрога, ами те и без това са си неграмотни, сега ще са и най-платени в държавата. Дали работещите ще са доволни на това....А, да и министерките ще са с 30% по-платени, интелигентните сачева,марянчето, деса трепачката на животни и теменужка енергетичката.

Оценка:
-2 +27

Себатин аби
91 Отговор

До коментар #13 от "ши-Пу рац-ку":


Защо ве?

Оценка:
-5 +0

Петков
92 Отговор
Пърдон, текучството..

Оценка:
-0 +2

az #Оставка!
93 Отговор

До коментар #88 от "Кънчев":


На протеста няма хора от държавната администрация. Тях ги е страх дори да минават около него, за да не бъдат видяни там и да последват репресии за тях от страна на работодателя. Роми също няма на протестите. Такива, обаче имаше на организирания от ГЕРБ контрапротест. С подобни действия Борисов не може да разцепи протеста. Съвсем отделен е въпросът дали обещаните пари ще достигнат до адресатите си, защото от опит знаем, че Борисов обещава едно, а върши съвсем друго.

Коментиран от #95


Оценка:
-3 +36

Хлъц
94 Отговор
УУУУУУУ ЖАЛЪК

Оценка:
-0 +15

Кънчев
95 Отговор

До коментар #93 от "az #Оставка!":


Не бе, аз имах предвид друго, че сме постнали по едно и също време и трябваше втори път да вкарвам код. А иначе си прав, с тази разлика, че страхът само половината психологията: мастията обича този който я храни, чиновниците са лоялни към Тиквата, и го гледат с влажно-умолителен поглед, докато разкопчава дюкяна да извади салама.

Коментиран от #100, #103


Оценка:
-1 +18

Гост 2
96 Отговор
ТОЯГА !!!

Оценка:
-1 +24

БРЦК
97 Отговор
Борисов с план за спасение. Иска да спаси кожата си . След него погром . Ще има пари нема действайте и ако нема пари дупе. Само не и ДУПЕТО НА БМБ.

Оценка:
-3 +20

Лили
98 Отговор
Това е правилното той е натрупал мазнинката не после някой с чужда пита помен да прави

Оценка:
-15 +6

Браво
99 Отговор
В условия на пандемията с коронавирус сега ако Бойко е предвидлив държавник и даде допълнително на всички български граждани без оглед на пол, възраст,професия и социално положение по едни 1200 лв помощи за справяне с кризата, веднага всякакви протести ще затихнат, А той ще остане завинаги в паметта на народа, като най добрия премиер...

Коментиран от #102


Оценка:
-19 +4

Националист
100 Отговор

До коментар #95 от "Кънчев":


Мастиите обикновенно са извън власта , и там ке останат завинаги

Оценка:
-6 +5

Ван дер Любе
101 Отговор
Борисов си мисли, че ще го забравят - няма и има над какво да помисли. Тези, които го съветват да не подава оставка, не му правят доброто.

Коментиран от #104


Оценка:
-3 +19

Лили
102 Отговор

До коментар #99 от "Браво":


Може дава

Оценка:
-14 +4

az #Оставка!
103 Отговор

До коментар #95 от "Кънчев":


Така е, прав си!

Оценка:
-5 +6

Националист
104 Отговор

До коментар #101 от "Ван дер Любе":


Спокойно не се напрягай иди си в палатката политиката остави на нас

Оценка:
-18 +2

1122
105 Отговор
Тоя некадърник знае че дните му са преброени,и харчи безогледно парите от нашите данъци ,като гледа да даде на администрацията и пенсионерите,като се надява,че те ще гласуват за него.....но не е познал.Сега ще опразни хазната до последно,и ако някой друг дойде на власт да се чуди какво да оправя най напред от забърканите каши които той в гнева си че не го искаме вече ще остави.ТОВА СЕ КАЗВА ОТМЪЩЕНИЕТО НА ПРОСТАКА. Ако наистина беше разумен човек и мислеше за държавата си,никога няма да постъпи така,НО той мисли по мафиотски и гледа да повлече всички които ще дойдат след него,само защото няма да е ТОЙ.

Оценка:
-2 +36

оня с коня
106 Отговор
Недоволните от Управлението на Борисов твърдят,че Той "ще фалира държавата" с увеличение на Заплатите на Държ. служители и Отпускането на Помощи за Животновъди,Земеделци,намаляване на ДДС и т.н. И да уточним:Преобладаваша част от тия Пари са ЕВРОПАРИ и не излизат от Хазната,а "недоволните" просто НЕ РАБОТЯТ и злобеят че няма как да се докоснат до тия "Благинки".Фалшиво е и твърдението им ,че въпросните Финанс. средства всъщност са Пари от техните Данъци,защото те или не работят,или работят в сивата икономика/дед за ден/ и НЕ ПЛАЩАТ ИЗОБЩО ДАНЪЦИ.Добре е и да не се забравя,че БГ е НА ПОЧЕТНОТО 3-ТО МЯСТО по "Нисък външен дълг" в ЕС,т.е. Борисов ВИНАГИ Е ВОДИЛ една БАЛАНСИРАНА ФИНАНС. ПОЛИТИКА.Затова и На всички тия Недоволни от Действията на ББ ще припомня една от най-важните Божи заповеди::)"Не лъжи"!

Коментиран от #110


Оценка:
-28 +5

Ще играе бухалката
107 Отговор
ЦЕРБЕР е зло куче с три глави което пази входа към ада.Бориската,каскетчика и готвача шиши.Трябва по най-бърз начин да изкормим главите на цербера,защотото ще направят голяма поразия.Не виждате ли,че искат да печелят време те знаят че са аут но стоят и правят нещо за което народа изобщо не подозира.Всеки един ден е много важен и кораба се пълни с вода.Със стачки,палатки и приказки няма да ги свалим,ТРЯБВА ДА ИГРАЕ ГОЛЯМАТА ПРЪЧКА ВЕЧЕ.Тъпите кукери да вземат да минат от страната на хората,няма как да уволнят 500 полицая.Но не те правят стачки за кубинки и дрехи смешници.Търпелив народ сме и страхлив това е ако беше друга раса щяха още на 5-ят ден да ги бесят.

Оценка:
-2 +24

Ооо
108 Отговор
Един протестира - друг се облажи :)
Нямам против увеличението на заплатите, но кога ще се намали Административната тежест и броя на администрацията???

Коментиран от #139


Оценка:
-0 +26

ДОКО
109 Отговор
БОКО ТИЯ ПАРИ НЕМА ДА ОПРАВЯТ ДЕРЕДЖЕТО..ДЕЦАТА НИ НЕМАТ БЪДЕЩЕ ТУК..ВЗЕМИ СИ ПАРАТА И СИ ИГРАЙ ТЕНИС В БАНКЯ..ПИЙТЕ СИ КАФЕТО С КАКА ЦЕЦКА ..

Оценка:
-1 +25

С.С
110 Отговор

До коментар #106 от "оня с коня":


Карай си бе ен ве-то и гледай коня да не отиде у ряхата. Може и да си близо до истината,но не това е начина да целуваш краката на властта. Ако си доволен от Борисов-гласувай за него. Ако си недоволен-протестирай. Нищо против теб.

Коментиран от #111


Оценка:
-1 +17

Ако си недоволен
111 Отговор

До коментар #110 от "С.С":


Ставай багажа и изчезвай няма да липсваш

Оценка:
-14 +4

Гост
112 Отговор
Безочието няма да свърши. Наглостта ще продължи. Това са пари от нашите данъци. Вместо да отидат за подобряване на болничните условия, те ги раздават на калинките си. А после от нас ще очакват дареняи за клиниките.

Коментиран от #115


Оценка:
-3 +28

Браво Бойко
113 Отговор
Винаги точни действия

Оценка:
-22 +4

Димов
114 Отговор
За какво и на кого плащам с моите данъци?

Оценка:
-3 +21

Не се обяснявай
115 Отговор

До коментар #112 от "Гост":


На него сме гласували доверие той ги е събрал, преди него БВП беше двойно по нисък

Коментиран от #118


Оценка:
-15 +4

Велик Борисов отново
116 Отговор
Постави имат на комунистите

Оценка:
-10 +2

Бойко
117 Отговор
С грижа за народа си

Оценка:
-8 +7

Винету
118 Отговор

До коментар #115 от "Не се обяснявай":


И от кой ги е събрал тия пари,че сега да си купува гласове с тях?

Коментиран от #122


Оценка:
-2 +15

държавен служител
119 Отговор
Чист популизъм.....мисли че си купува вярност. Сред тези държавни служители набутани в различни министерства и агенции има само калинки. И него ще предадат както предадоха предишните си господари!!!!
Няма спасение от оставката!!!!

Оценка:
-3 +24

Соло
120 Отговор
А кога на безработните и знае ли колко са а не те колко ги казват много пъти са повече поне по еднократна помошт на минимална а з пандемйа която я набиват постояно това е стрез в населението Но от неговите пачки????

Оценка:
-8 +7

121
Този коментар е премахнат от модератор
Не купува
122 Отговор

До коментар #118 от "Винету":


Грижи се за хората . Купува БСП като дава пари на ръка за посочен вон

Оценка:
-8 +0

Петър
123 Отговор
Е нали идва криза, бе г-н премиер. Това си е чисто купуване на гласове. А ние от частния сектор ще работим с 30% повече , за да има за работливите държавни служители.

Оценка:
-4 +26

тулуп
124 Отговор
купиха се гласовете

Оценка:
-2 +16

българче
125 Отговор
Спрямо всичките останали страни от ЕС ние сме с най-голям брой чиновници и държавни служители. Друг е въпроса за коефицента на полезно действие на същите. Всеки от нас се е редил на гишета и може да каже дали е бил очарован от обслужването. Друг е въпроса от къде ще ги даде тези пари - от нашите данъци без да ни питат и без да се дава отчет. Държавата вече е счупена и по този начин още повече ще се счупи. Да му мислят следващите управляващи. Позор за България -оставка!

Оценка:
-1 +27

?????????????
126 Отговор
Къде е оцеляването и обединението на нацията в тази "схема" . Самоизбиваме се ?????¿????🤬

Оценка:
-0 +17

kiko
127 Отговор
Крадливите комунисти от ГЕРБ , харчат парите на народа!

Коментиран от #129


Оценка:
-0 +20

Купува
128 Отговор
Борисов купува разни касти със собствените им пари. Натрупва инфлационен потенциал, така че като се отприщи инфлацията да изгорят парите на всички български граждани. Неговите пари са в евро и в злато, и извън България.

Оценка:
-1 +22

обратното
129 Отговор

До коментар #127 от "kiko":


Крадливи антикомунисти. Самият Борисов заявява, че е жертва на комунистите, които са го хранили с филии намазани с мас, а дядо му са го убили кои - лошите комунисти!
Герб е сборище на крадливи антикомунисти - хем крадливи, хем ревливи като Борисов и Спас Гърневски. Все изметнати дъски - от комунисти станали антикомунисти.

Оценка:
-1 +22

Много лошо послание
130 Отговор
Щом и след тази информация не се вдигаме да го разкараме и да отиде в затвора.... значи че си заслужаваме тиквата да се гаври с нас..... Какво от това, че протестираме мирно, когато тиквата ЯВНО и без притеснения краде милиарди от България?????? Дали мирното манифестираме не трябва да мине в друга фаза???????

Оценка:
-1 +20

ДядоСтою
131 Отговор
МИ БРАВАС ТЕ ТАКА СЕ КУПУВАТ ИЗБОРИ С НАШИ ПАРИ

Оценка:
-0 +21

132
Този коментар е премахнат от модератор
гнида
133 Отговор
Ето така герб печели избори , имайте предвид , че държавния апарат е раздут и за всичко плащаме ние ! Като се вземат и малцинствата предвид ..... Докато не излезете да гласувате срещу герб всички , ще бъде така ! По-важното е , че тиквата показа , че иска само властта на всяка цена и за вас не му пука !

Оценка:
-1 +22

Hdvd b
134 Отговор
Са видях те ли кво стана на служителите щом да изборите 400000 хил служители да кажат на тяхните роднини само мача е свирен а ти ходи гласувай тази папшач долна от тия 240 няма да падне и тия от БПС са същото уж не са ок с това оправшяние ми кой ви дава кинти за вашата партия

Оценка:
-0 +12

Ванго
135 Отговор

До коментар #2 от "Асанчо":


Ами той неуморно върви към своя край.

Оценка:
-0 +16

Байфинда н
136 Отговор

До коментар #56 от "разумен българин":


Гледам и не вярвам, всичко ли Бойк о е свършил, браво на нашето момче, или без него всички магистрали да са готови...

Оценка:
-1 +9

сноу
137 Отговор
Изучи се Гойчи на мурафети и то най-важните...изедниците трябва да се хрантутят ,иначе него ще изядат..

Оценка:
-0 +15

незнайко
138 Отговор
Ето така се спират протести ! Обещаваш увеличение ДО - 30 % , което не значи, че ще е за всички поравно и не означава 30 % !!! Това на практика е огромно увеличение !!! Ако приемем, че всички ще получат минимум 25% увеличение на заплатите в държавните предприятия ще прекрати стачките за оставка !!! Ще замаже краденото ДОСЕГА, но не трябва да се ВЯРВА СЛЯПО НА ТОВА ОБЕЩАНИЕ !!!

Оценка:
-0 +16

пророк Исай
139 Отговор

До коментар #108 от "Ооо":


Едни мислят за сватба , други мислят за брадва .......... но в сказанията пише - КАТО ПОСЕЕИ ВЕТРОВЕ , ЩЕ ЖЪНЕШ БУРИ

Оценка:
-0 +16

Гражданин
140 Отговор

До коментар #18 от "Какво текучество?":


Не забравяйте, че държавата, т. е. всички ние, им плаща и осигуровките.

Оценка:
-0 +20

даскала
141 Отговор

До коментар #61 от "Byg":


Колко много въпроси задаваш .............затова няма никой да ти отговори . Само аз ти пиша - ограмоти се политически и икономически ...тогава сам ще си отговориш .

Оценка:
-0 +4

волен сидеров
142 Отговор
ЗА ТОВА ТЕЗИ ПСЕВДОПАТРИОТИ НИКОГА ПОВЕЧЕ ВЪВ И НА ВЛАСТ-ПФУУУ

Оценка:
-1 +11

йокин
143 Отговор
Това значи,ПОБЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕДА,ГЕРБ.

Оценка:
-12 +0

Днес бях в една администрация.
144 Отговор
. в приемния ден на. госпожата. Оказа се, че необходимата преписка от по- вишестоящите администрация я нямаше - а в писмото от тази по- горна институция до мен пише, че изпратена преди точно 22 дни/ разстояние между двете - 14 км по километража на автомобила. Помолих да позвъни , за да изясним забавянето / беше около 10, 30 часът/. Отговорът - рано е, не знам колежката дали е започнала работа, а и ще забавим тези, които чакат вън. Елате след седмица в приемния ми ден". С малко нахалство успяхме да я накараме да позвъни. От другата страна - същият отговор! Излязохме , навън никой не чакаше. Извод - защо само с 30%?

Оценка:
-0 +16

За пенсионерите - 150 лева за 3 месеца
145 Отговор
за верните кученца - 30% / върху минимум 1500/ месечно. И всички са благодарни и щастливи!

Коментиран от #151


Оценка:
-0 +17

Тези
146 Отговор
чиновници да си гласуват за Бойко, но силно се съмнявам, че тези гласове ще му стигнат. Радев ще го отвее с 200. 50% от тези чиновници са ниски топки, на ниски заплати и 50 или 100 лв. еднократна помощ са нищо - прах в очите. Отчаян ход на губещ човек. Милиони подкрепят Радев и ще гласуват за него. Щом с две приказки изкара хората на протести какво ли ще бъде на едни избори. Баце да си стяга куфарите.

Оценка:
-0 +17

gost
147 Отговор
po koruptciq sme top darjava!

Оценка:
-0 +9

Хмхю
148 Отговор
Хора само аз ли разбирам, че това са динени кори....на този милиони, на други милиони....ще си хвърли оставката , но тия хора ще ги търсят тия пари...... Адски хитро, внимание!!!!

Оценка:
-0 +11

asoos
149 Отговор
А защо не направиха минимум 10 лв на час за цялата държава осигоровки на реална заплата и да видим дали ще има стачкуващи.
Не мога да разбера защо намалят ддс на туризма след като там всички са назначени на минимална заплата и после на борсата за 260лв

Коментиран от #156, #159


Оценка:
-3 +10

Гадове тур оператори хотелиери
150 Отговор

До коментар #1 от "Behemoth":


Ресторантьори сикаджии висаджии педерасти свършват дните ви гадове!!!

Оценка:
-0 +16

Иииии
151 Отговор

До коментар #145 от "За пенсионерите - 150 лева за 3 месеца":


Гласуват за Герб

Оценка:
-4 +6

Даааааа
152 Отговор

До коментар #61 от "Byg":


Лошо е, защото това са дснъкоядците. И няма толкова данъкоплатци за да ги издържат. Няма икономика и съответно няма данъкоплатци. Тия калинки са на хранилка.

Оценка:
-0 +13

Мазничкото вече свършва...
153 Отговор
Мазнинката ще свърши!Народа да вземе пример от електората на Гербавите,колко пари внасят в държавната каса и да последва тяхният пример?Ще видим дали ще има мазничко в теникийката на гробарчетата..А от Европата ще дават вече само сяно и плява на Къртун Банькански....
...

Оценка:
-0 +12

Ами прав си, огромна е.
154 Отговор

До коментар #11 от "Огромна":


Ама трябва да ядат и хранят семейства. Иначе безработицата трябва да е над 50%.Колко производствени предприятия има в България? Колко хора са нужни за зърнопроизводство, земеделие, животновъдство. Има ли нужда от толкова много магазини, предлагащи китайски и турски стоки, от молове по 5 във всеки по голям град? От хиляди хотели? Ами няма... Изкуствено се създава заетост, за да няма безработица... Полицаи, лекари, учители са необходими така или иначе, армията също не трябва да пада под определен минимум хора. Реално производствените предприятия, доколкото ги има и успяват да изнасят продукцията си навън и туризмът бяха единственият източник на валута в България. Като изключим гастърбайтерите, които вкарват огромни суми в икономиката и подкрепят браншове като строителство, производство на мебели и т. н. Покрай пандемията много гастърбайтери загубиха работата си навън(не само у нас туризмът е в колапс, а и в Испания, Италия, Франция, Гърция, Турция и по-далечни екзотични дестинации.За да се насърчава потреблението трябва да има по-високи доходи. Трябва да се изразходват по прозрачен начин средствата, но Бойко бърза. Притиснат е от все повече искащи, молещи, просещи, изнудващи, протестиращи, заплашващи. Дали си купува гласове-възможно е и така да се изтълкува...Ама всички искат пари и никой не ги отказва, нали?

Оценка:
-3 +3

пенсионер
155 Отговор
ами човека се подсигурява за изборите с народните пари,

Оценка:
-1 +11

Ами намалят ДДС временно
156 Отговор

До коментар #149 от "asoos":


защото няма туристи от чужбина и много хотели(огромни и малки частни такива), няма въобще да заработят, а кадрите, които са си изкарали прехраната в тях са аут. Много от хотелите са построени с кредити, които не могат да бъдат изплащани в сегашната ситуация и въобще е пълен ад... Нищо не е толкова просто, колкото изглежда отстрани. И най-добрият специалист по макроикономика и предприемачество няма готови решения за подобна ситуация. Предлагат се и съвсем лишени от логика неща като намаляване на ДДС на алкохола в заведенията. Ако имаше туристи от Англия и скандинавските държави, които идваха тук на алкохолен туризъм тази мярка можеше да е оправдана донякъде. Но англичани няма да има... Алкохолът не е нещо от първа необходимост и не виждам защо трябва да му се намалява цената... Едва ли това ще напълни всички ресторанти, кръчми и капанчета, а и кому е нужно да са претъпкани? Нали уж трябва социална дистанция да се спазва?

Оценка:
-1 +9

руснак
157 Отговор

До коментар #6 от "МатрЯлно неОтговорно лице":


Ми то ще е за последно наистина. Тиквата и ГЕРБ си отиват и повече никой няма и да чуе за тях.

Коментиран от #158


Оценка:
-1 +11

Не бъди толкова
158 Отговор

До коментар #157 от "руснак":


сигурен. В следващ кабинет ще са опозиция, но за по-нататък нищо не се знае. Или очакваш чудеса от следващите управляващи или от служебен кабинет на Радев? Точно сега в пандемията? Ами голям оптимист си в такъв случай...

Оценка:
-6 +0

Ами то тази
159 Отговор

До коментар #149 от "asoos":


година минималната заплата в туризма ще е и реална или още не си разбрал, че чуждестранните туристи ги няма до голяма степен. Липсват руснаците, англичаните, скандинавците. Разчита се на родните туристи, а това е само преразпределяне на парички. И на румънците, понеже и тях Гърция ги стопира с PCR тестове и ограничения...

Оценка:
-1 +5

Радикал
160 Отговор
Борисов подарява остатъците от държавата. Дупедавците от администрацията ще му осигурят фалшифицираните изборни резултати.. Народа вече няма избор. Народа трябва да арестува и съди крадеца-предател Борисов. Законовите методи не работят в "законовата ни република"

Оценка:
-1 +17

Оставка
161 Отговор
Народа ще ви осъди на доживотен затвор. По - тежко ще е от смъртно наказание.

Оценка:
-1 +13

Герб- гепи
162 Отговор
Вие сте организирана престъпна групировка, създадена да мачка Обществото. Вдигна им заплатите на чиновниците, КОИТО по цял ден си клатят краката и мислят само за sex. С тази арогантност, която вършите борисов и гепи отиват на бунището. След това в Централния затвор.

Оценка:
-1 +10

163
Този коментар е премахнат от модератор
дават
164 Отговор
лапаш!А избори ,тикви и мисирки друг път....

Оценка:
-0 +6

Баи адемчо
165 Отговор
Да живее герб

Оценка:
-8 +1

ОСТАВКА
166 Отговор
Още една причина да се махат час по-скоро. Чиновниците вече вземат от 2000 до 6000лв., а има пенсионери с 250 лв. пенсия. Увеличават ноижицата, правят точно обратното на това което трябва да се прави. Нека да сравнят на запад колко е разликата от една чиновническа заплата и една минимална, максимума е три пъти, а тук от 10 до 20 пъти наглост и безхаберие. ОСТАВКА

Оценка:
-1 +18

Слави Славов
167 Отговор
Не сте прави да искате оставката на БМБ!Та той има да върши толкова много работа още,нали чакаме едни пари от ЕС!Пък и без него ще се счупи държавата,какво ще правим тогава със счупена държава!Оставете човека да си гледа работата!Що за народ сте,няма угаждане!

Оценка:
-2 +8

ооооооо
168 Отговор
Да не си забрави и социално слабите - трайно безработни! Да ги издуе дано това увеличение!

Оценка:
-1 +3

цвцв
169 Отговор
голямо раздаване пада на общините които са наши на земеделската министърка на баща си и назълва си направо облагодетелстване

Оценка:
-1 +8

Питам само
170 Отговор
Защо от нашите пари раздава на държавните чиновници?
Нагъл!

Оценка:
-0 +12

criminal
171 Отговор
Безочливи нещастници.......трепането им е малко.............

Оценка:
-0 +8

Индиректно
172 Отговор
Купуват се съдии, прокурори и следователи, чиито заплати се образуват от средната в бюджетния сектор умножена по м н о г о.

Оценка:
-0 +7

анонимин
173 Отговор
Касиерчето на Сик разединява народа,и харчи народни пари!?

Оценка:
-0 +8

Лаура Кьовеши
174 Отговор

До коментар #41 от "съд и затвор":


Купуването на гласове е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!! Достоен и честен прокурор,незабавно да арестува Каскета и Боко Простака!!!

Оценка:
-0 +9

ТОЧКАТА
175 Отговор
пир по време на чума/да де коронавирус....

Оценка:
-0 +7

123123
176 Отговор
споко, идва неизбежната цифрова революция, всички ще бъдете пометени...

Оценка:
-0 +4

Храна за размисъл
177 Отговор

До коментар #29 от "Джеймс Т Кърк":


Много добри въпроси, адмирации!

Оценка:
-0 +0

Томито
178 Отговор

До коментар #27 от "Селски":


Вдигат им ги за да не пипат от партийните порции а само от народеца. През цялото време работят за себе си с рушвети ,рекет и подкупи срещу печатче върху документ , разрешение за нещо си ,заменки ,отчуждаване ,търгове под масата и ред други. Кога ще съберат данъците от махалите и незаконните постройки ? Кога ще спрат на алкохолици да плащат пенсия по болест ? Кога ще спрат да плащат и да подпомагат потомствено безработни с три етажни къщи и лимузини ? Кога общински съветници ще имат реално средно образование и ще говорят Български ? Малките населени места не са никакъв приоритет на никоя партия и това си е циганията пълзяща към градовете. Малките населени места са феодални владения на единици корумпирани партийци облажващи от парите на циганската фамилиярна мафия. Там няма данъчни ,НАП ,КАТ ,полиция два часа след като намерят убития и все такива неща. Джипа на жандармерия е все едно цирк дошъл в годината един път. Виж колко автомобила има в населеното място и справка в КАТ колко свидетелства са издали на живущи там . 1000 автомобила по дворове и в движение реално , срещу 27 свидетелства. ама това не е работа на кмета ко го питаш. Той не се е цанил да спазва закони , а само е кмет за заплатата и обществените поръчки. Абе ,за квото може да се краде и задължително приятел с най-големите крадци.

Коментиран от #180


Оценка:
-1 +5

Светла
179 Отговор
е такъв цинизъм просто няма-хариш народни пари, за да се гласува против народния интерес. Политиката с раздуване на администрацията и раздаването на големи заплати на хоро, които са не само некадърни, но и нищо не правят освен да гласуват за статуквото е типична за не един диктатор, последния на влака е Мадуро от венецуела, която макар да има огромни несметни богатства е една от най-бедните страни в света. Ще гушнете парите днес, ама на клоно ще се редят все повече и повече, а дажбите ще намаляват докато един ден просто няма да има, имайки предвид какво свиване на икономиката в световен мащаб ще предизвика ковид кризата тоя ден дойде много по-скоро отколкото мислите и може да се окажете от тия дето ровят по кофите, надявам се само да не загробите и целия български народ за едното кебапче.

Оценка:
-1 +5

Селски
180 Отговор

До коментар #178 от "Томито":


Така е !
За съжаление .

Оценка:
-0 +0

Чиста проба
181 Отговор
Тиквуня купува избиратели с нашите пари.

Оценка:
-1 +1

ЗЕЛЕН чук или зеленчук
182 Отговор
Така се купуват гласове за идващите избори. И със страха , че ще бъдеш уволнен , ако дойде нов управляващ ! Тиквата е хитрец , знае ги как стават нещата. Сега е времето хората да искат пари !

Оценка:
-1 +0

Джуркан Вирус
183 Отговор
Тиквена държава ! Бай Ганьо - началник ! Трагедия !

Оценка:
-1 +0

нощно шкафче с пищоФ
184 Отговор
ТиквЕто е бог в държава като България ! Само той коли и беси , та даже и патки/народ/ пасе !

Оценка:
-1 +0

Това е
185 Отговор
С ГЕРБ върви повишението на заплатите, с БСП респективно понижението им.

Оценка:
-0 +1

Нормален
186 Отговор
От коментарите виждам, че червените боклуци са против повишаването на жизнения стандарт на съгражданите им.За това никой не ви обича червени боклуци!

Оценка:
-0 +2

Нормален
187 Отговор

До коментар #30 от "Умно село":


С коя чужда пита бе червенотиквеник?Я кажи кога държавата е била по-добре финансово?

Оценка:
-0 +2

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Владислав Стоянов
Капитанът на Лудогорец Владислав Стоянов с прогноза за мача с Червена звезда
Цървена звезда не са нищо повече от нас"

Още бисери
ТОП 5