Last news in Fakti

14 Август, 2020 08:42 5 956 47

Манолова призова за връщане на бонуси от по 20 000 лева

  • мая манолова-
  • бонуси

Защо се обеща на 55 хиляди души мярката от 375 лв. за родители в неплатен отпуск, а се подпомогнаха едва малко над 3750 души, попита тя

Манолова призова за връщане на бонуси от по 20 000 лева - 1

Председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова призова премиера Бойко Борисов КРС незабавно да върне бонусите, които председателят на Комисията е дал на себе си и на служителите там.

Това Манолова направи живо включване във фейсбук по повод информацията, че председателят на КРС си е определил и платил 20 хиляди лева бонус за 2020 г., от които 6 хиляди лв. работна заплата.

Борисов следва да отговори на въпроса защо служителите на КРС начело с председателя, който си е дал бонус от 20 хиляди лева, са си раздали такива бонуси? На фона на кризата - 20 хиляди лева бонуси?!, коментира Манолова и добави, че шефът на КРС се назначава с Решение на Министерския съвет и отговорността е на премиера Борисов.

Защо членовете на ЦИК, за добре свършената работа и фалшификациите на местните избори, си раздадоха бонуси по 22 хиляди лева, а на пенсионерите се подхвърлиха по 50 лева, попита още Манолова.

Манолова отново се закани да има ревизия на управлението и направените от Борисов разходи и заяви, че само за времето на протестите - малко над един месец - правителството на Бойко Борисов е изхарчило над 2,4 млрд. лева, в това число и новия заем.

Нов заем от 1 млрд. лева първо нямаше да се тегли, а седмица по-късно се оказа, че ще се тегли, при положение, че от стария заем от 1 млрд. лева са изхарчени едва 200 млн. лв., заяви Манолова.

Защо само до 6 % до българските фирми стигна помощта по мярката 60/40, а в Европа този процент е вече 30-35 %? Защо от обещаните 210 млн. лв. за микрокредитиране на малките фирми, само 30 млн. лв. стигнаха до малките фирми - и тук процентът е под 5 %? Защо от така рекламираната помощ от нисколихвени кредити от ББР, само 9 млн. лв. бяха дадени на фирми и то без преференциални условия и ниски лихви и пак на фирми, близки до властта? Защо помощта стига до фирмите на Домусчиев, Ковачки, Вълка, Пеевски, "орлетата", "котараците" и приближения на Борисов кръг, а не стига до нормалния, реалния бизнес?

Защо се обеща на 55 хиляди души мярката от 375 лв. за родители в неплатен отпуск, а се подпомогнаха едва малко над 3750 души, попита още Манолова. Защо обещаните средства за хората на първа линия - по 1000 лв. на медицинските специалисти, стигнаха до едва малко над 7 хиляди от тях и се наложи по три медицински сестри да си делят тези 1000 лв.? Същото се случи с помощта за полицаите и социалните работници на първа линия - не всички работили я получиха. Защо? Същото се случи с помощта за детегледачки, която е толкова важна за активните и работещите хора - тя стигна до едва 3-4 хиляди души, а не до всички, на които бе обещана. На тези въпроси Борисов трябва да отговори, независимо дали е на море, планина, в някое от любимите си ловни стопанства или до шкафчето с чекмеджето, посочи още Мая Манолова в живото си включване пред парламента.

Борисов се скри зад полите на депутатките от ГЕРБ, за да не дойде в парламента днес, коментира още Манолова по повод проваления кворум в парламента и добави, че няма как премиерът да не отговори на гражданите, които го търсят и питат как харчи техните пари. Тя посочи, че в провалянето на кворума са участвали депутатите от ГЕРБ и патриотите, но и такива от БСП, ДПС и Воля и така на практика в опозиция са останали само гражданите, които не са в парламента.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ха-ха

    37 74 Отговор
    Галева и хората на протестите те изгониха
  • 3 Боко нощния бандит

    70 16 Отговор
    Кръв повръщам,пари не връщам.!
  • 4 Новини

    35 23 Отговор
    Ало господин президент. ИзползвачкА
  • 5 Komapak

    40 38 Отговор
    Завижда... Ако беше във властта друга песен щеше да пее. Всички са боклуци.
  • 6 Вълк

    31 52 Отговор
    Млъквай ма
  • 7 БойкУ БурисоФ

    53 14 Отговор
    Защото съм си поръчал нови шкафове от икея и не съм ги напълнил.Като ги напълня ще ви хвърля някой лев и на вас да се радвате...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гербер

    19 58 Отговор
    Не разбрахте ли, че няма смисъл. Каквото и да прави нашият лидер ББ, на следващите избори пак той ще спечели и пак ще бъде премиер. Затова си гласувам за него и това е. Винаги съм на печелившата страна. И по 1 милион бонуси да си раздадат, пак ГЕРБ са първи на избори. Просто така иска народът. Това е.

    Коментиран от #41

  • 11 Сложна работа

    34 10 Отговор
    Хайдуци пари да връщат ?
  • 12 Мим33

    36 6 Отговор
    От това става на много хора ясно,че действително има голяма корупция и много се краде.Не се знае как и кога ще излезнем от този батак.
  • 13 Гоуст

    41 2 Отговор
    Защо цените на всичко по време на криза скочиха така главоломно? Няма ли регулатори? В нормалните страни подписаха закони и замразиха цените, а тук празни обещания
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ядеитн

    7 18 Отговор
    Ни ги разбира раята господарските работи. Бместо да си гледа леба и цървулете, се наднича у чорбаджийската паница. Ама низнай чи мой да са задави!
  • 16 Гнчо

    6 9 Отговор
    Абе тва бугарите са странни хора.значи щом някои е говорил с някои престъпник значи и този които е говорил с него е такъв.търси се под вола теле,ама няма.борисов колко компромата му изкараха ама кво.... .важно е като си на власт да си чист и хората да живеят добре.ако ще и йоло денев да е примиер
  • 17 Камисии

    32 3 Отговор
    Във всички комисии се раздават по 20000 хиляди бонуси, не са само тези, които са ги хванали. Пари няма за пенсии и заплати , а държавата хазна се източва безобразно.
  • 18 бутафорко

    6 11 Отговор
    Наздраве кака майче....
  • 19 az #МУТРИ, ВЪН!

    26 6 Отговор
    Фактите са убийствени! Мутри, вън!!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Браво Мая

    24 9 Отговор
    Тези нагли мутри се самозабравиха!
    Предсрочни избори!
  • 22 Големите обещания на Борисов!!

    25 2 Отговор
    Като ти идват НАП на проверка, касата да ти стои отворена, склада отворен, джобовете извадени на вън, вдигат многократно Глобите ако не съдействаш на НАП!!!!! Като ти Дерат кожата да викаш:::Добре мие, продължавайте!! Това е за малките Фирми и дребните търговци, Олигарси те си плащат на Шкавчето и зареждат овшворните сметки на Мутри и Чиновници!! Това е голямата Новина, Данъци, ГЛОБИ, Дране на Народа!!!!
  • 23 9759

    25 4 Отговор
    За съжаление не само там се раздават такива пари в НАП също са раздавали но по критерии съпричастност към ГЕРБ! Боко стяга редиците и купува следващите избори с 4-5 цифрени бонуси!
  • 24 666

    24 10 Отговор
    Всъщност....който и да дойде на власт,който и да получи доверието ни да управлява България,нека даде възможност,шанса Мая Манолова да стане социален министър. Нищо повече като власт,нито по-малко. Да не се меси във вътрешната или външна политика-само и единствено социална отговорност.Ще започнете с минусите-ок,няма проблем. Като омбудсман тя се справи по-добре от Гиньо Ганев,по-добре от сегашната. Ходеше при хората-питаше,бореше се за правата им-кой ще го отрече? Ако ще и вечна опозиция да е-да върши точно тази работа. Дори и да не я харесвате като партийна принадлежност-важни са й действията. Не я хваля- показвам ви възможност.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Каза

    9 16 Отговор
    Мая-,,тенекиената уста ,,!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Разпределяне, ей това ги интересува САМО

    11 7 Отговор
    Комунистите..., затова им е власт..., забележете: трудът на другите да си разпределят, тия мързели
  • 29 Комунистите да върнат животите, съсипани

    9 11 Отговор
    В лагерите и имотите от национализацията, че законът беше приет за земя в идеални/не реални/ граници, за да могат те да си избират.Тая мутреса да се скрие вече някъде
  • 30 Kris51

    18 7 Отговор
    Може да я плюете тук и може да си имате вашите причини, но фактите са факти и не ги отричат икономистите. Всичките им мерки са първо закъснели, второ са лишени до голяма степен от икономическа логика, да не говорим, че липсва всякаква стратегия. Всичко се прави на парче и се бърза да се раздадат едни пари, защото може да е за последно. Каквото може да се оскубе още от малки бизнеси, се върши безкомпромисно. Дори данъците не отложиха за физическите лица, нали за Горанов били маргинали. А Каскета проверява павилион-детски център. Май ще са нужни много нови затвори за тази проядена от корупция администрация.

    Коментиран от #36

  • 31 чичо

    11 8 Отговор
    Манолова вие със Станишев какво правехте?

    Коментиран от #35

  • 32 месара

    9 10 Отговор
    безработната “ независима “ много обича да е пред камерите,..... като импексова !
  • 33 Пустиняк

    11 8 Отговор
    Едно си Мая знае, едно си Мая лае.
    Умрел кон не рита.
  • 34 Консултант

    15 4 Отговор
    Всички държавни и общински чиновници си получиха и ДМЕ-то.А уж не трябваше.Защо се прави това,защото това е машината,тя не може да бъде спряна,трябва да се изкорени.Колкото до Мая,тя има трески за дялане,но каквито факти е изнесла и каквото е казала ,все е било вярно.На позицията социален министър би се справила отлично.Притежава нужните знания за разлика от досегашното недуразумение
  • 35 Как какво, правеха така че

    7 4 Отговор

    До коментар #31 от "чичо":

    И тревичка да не никне след тях
  • 36 Е, то някои имат интерес нищо

    4 5 Отговор

    До коментар #30 от "Kris51":

    Да не се прави...като за начало да оставят намира божков, тоя прокурор какво си позволява...да им нарушава правата...аааа
  • 37 Парадокс

    8 3 Отговор
    Манолова,не е ли редно и дъщерята и зет ти да подадат оставки и да напуснат уредената работа в министерствата?Нека и те да дадат пример и да върнат бонусите,които са надвзели?Случайно не им ли уреди работата този на когото искаш оставката?Случайно те не са ли поредните калинки в министерствата!
  • 38 Гост

    1 1 Отговор
    Подарена къща назад не се връща.
  • 39 кръчмар

    3 2 Отговор
    снимката е показателна че верно се е пропила от любовна мъка !
  • 40 Димитър

    2 2 Отговор
    Ще ги върнат кога ти си върнеш самоувеличената заплатка като омбудсман от 2на 6 хиляди
  • 41 Доктор

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гербер":

    Вие господине сте ГЕРБАВИТЕ ТЪПУ ГЕР
    ПОГЛЕДНЕТЕ ПО ВСИЧКИ НОВИНАРСКИ САЙТОВЕ ПЛЮСОВЕТЕ И МИНУСИТЕ
    ВЕРОЯТНО НЕ ВИ СТИГА СИВОТО ВЕЩЕСТВО,ЗА ДА ПРЕСМЕТНЕТЕ НАГЛАСАТА НА НАРОДА
    СМЕШЕН СТЕ
  • 42 Кюстендилският

    1 1 Отговор
    На младини Майчето беше ЯКО цицкоп¥ткогъзеста
  • 43 ПЕНКО

    0 2 Отговор
    НАЙ ИНТЕРЕСНИ НА КУКЕРСКИТЕ ПРАЗНИЦИ СА ПЕТРИЧКИТЕ БАБУГЕРИ !!!!!!!!! НЯМАТЕ СИ ПРЕДСТАВА- КАК ТАКА - ДЕЦА КАТО БАБИИ ДЯДОВЦИ - ВЕЛИКИ СА - ПРИЛИЧАТ НА МАЯТА !!!!!!!
  • 44 йокин

    2 0 Отговор
    А Вие,а и другарката Нинова-КОГА,ЩЕ ВРЪЩАТЕ?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 гост

    0 0 Отговор
    Е, ами как няма нито един виновен за ежегодните скадали, било то заради строежи, апартаменти, фирми, банки, какво остава за обещания. У нас всичко е корупция, тези 20х.лв могат да помогнат за екипиране на една болница с прости консумативи като ръкавици, маски, дезинфектанти, табели за информация, просветяване на персонала. Един шеф-една болница, колко шефчета, колко политици, колко агенции има и колко стотици хиляди месечно се прибират от такива със заплати по 10 пъти над минималната?
  • 47 КОЧА

    0 0 Отговор
    МАЙЧЕ И ЗА СВИРАЧКА НЕ СТАВАШ ВЕЧЕ ..............................
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове