Last news in Fakti

20 Август, 2020 11:01 2 418 29

Всичките починали от COVID-19, за последните 24 часа, са с придружаващи заболявания

  • covid-19-
  • заразени-
  • починали

14820 са общо случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в България

Всичките починали от COVID-19, за последните 24 часа, са с придружаващи заболявания - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

151 са новодиагностицираните с COVID-19 лица през последното денонощие. PCR тестовете, направени през изминалите 24 часа, са 8649.

Това сочат данните в Националната информационна система. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 24; Бургас - 3; Варна - 12; Враца - 3; Добрич - 11; Кърджали - 6; Кюстендил - 1; Ловеч - 1; Пазарджик - 7; Плевен - 3; Пловдив - 19; Разград - 1; Русе - 8; Силистра - 5; Смолян - 5; София област - 1; София град - 19; Стара Загора - 7; Хасково - 2; Шумен - 5; Ямбол - 8.

14820 са общо случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в България. От тях активни са 4362. Излекуваните лица са 9931, като 232 от тях са регистрирани през последното денонощие.

752-ма пациенти, при които е бил констатиран новият коронавирус, са настанени в лечебни заведения за болнична помощ. 60 от тях се намират в интензивни отделения или клиники.

Според Националната информационна система у нас медицинските служители с доказан COVID-19 са 815. Нови осем случая са регистрирани през изминалото денонощие. 2 от тях са установени при лекари, 3 - при медицински сестри, 1 - при санитар, 1 - при фелдшер и 1 - при друг медицински персонал.

Починалите лица, при които е била потвърдена коронавирусна инфекция, са 527. Осем са новите случаи от последните 24 часа. Починали са жена на 67 г. с пневмония, мъж на 67 г. със сърдечно заболяване, мъж на 70 г. с диабет, сърдечно и хронично неврологично заболяване, мъж на 64 г. с пневмония, мъж на 72 г. с диабет, сърдечно и хронично неврологично заболяване, жена на 91 г. с хронично неврологично заболяване, мъж на 77 г. със сърдечно и хронично неврологично заболяване, мъж на 67 г. с пневмония.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Питане

    13 4 Отговор
    Трябва да се зададе въпросът за времето на действие на мерките срещу короната колко са починалите граждани от:
    грип (инфлуeнцa),
    зaбoлявaния нa дoлнитe дихaтeлни пътищa,
    зaбoлявaния cвързaни c кръвнoтo нaлягaнe,
    мaлaрия,
    рaк нa бeлия дрoб,
    рaк нa дeбeлoтo чeрнo,
    бoлecти нa cърдeчнo cъдoвaтa cиcтeмa,
    инфaркт,
    зaгинaли при aвтoмoбилни кaтacтрoфи?
  • 2 КОВИД 19 ХАХАХА

    15 4 Отговор
    Всичките починали от COVID-19, за последните 24 часа, са с придружаващи заболявания. СЕРИОЗНО ЛИ БЕ?
  • 3 Корона чао

    8 1 Отговор
    Аз си пея корона чао и съм имунизран
  • 4 БГ681

    18 3 Отговор
    Ехее 8 700 теста това е супер много пара. И само 151 носители . Дано ние като общество съзреем и не позволим мниполации отново.
  • 5 00000014

    14 1 Отговор
    Че някога други имало ли е? Балонът се пука, ГЕРБ е спукан, демокрацията е холограма.
  • 6 Директно:

    14 3 Отговор
    Корекция относно заглавието: Всичките починали от COVID-19, за последните 6 МЕСЕЦА, са с придружаващи заболявания!
  • 7 Ами доколкото, зная

    5 4 Отговор
    пневмонията е един от симптомите на тежките форми на ковид-19,а не съпътстващо заболяване. Обикновено е следствие от ковид-19 или грип. Или от много, много тежка простуда.
  • 8 бай Онзи

    10 4 Отговор
    Леки придружаващи заболявания като инфаркт, инсулт рак, диабет. Как няма един умрял само от ковид ама доказано с аутопсия? Ковида стана търговия. Махайте мерките изманицииии.

    Коментиран от #14

  • 9 Johansson

    9 0 Отговор
    Тия 8 от Ямбол са от махалата на ромите. Плащат и за да се водят заразени. В това съм убеден
  • 10 COVID 20

    8 3 Отговор
    Починали с ковид 19, а не от него!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 TINA

    3 0 Отговор
    как парите носат коронавируса не маски са спасението
  • 14 Стига с тези аутопсии

    1 7 Отговор

    До коментар #8 от "бай Онзи":

    Не се правят, защото са много опасни за екипа, който извършва. Патоанатомите и без друго не достигат, но ако има поне един във форума нека най-накрая да ви обясни, че аутопсия би показала евентуално 10 различни усложнения, но никой няма да знае кои са причинени от ковида или ги е имало и преди заразата с него. Човек може да изглежда съвършено здрав и от нищо да не се оплаква, но да има наполовина запушени артерии и вени. Един ковид му трябва и заради повишена съсирваемост на кръвта и си заминава от инфаркт или инсулт абсолютно ненадейно за всички. И никой дори няма да разбере, че ковид-19 е ускорил смъртта му ако няма направен PCR тест преди това. Така, че сред починалите от други болести без съмнение има и такива, които са били с ковид, но никога няма да се разбере. Както и обратното. Ако си с 10 болести и пипнеш ковид-19 докато те лекуват за друго и дадеш положителен PCR тест междувременно, в случай че починеш най-вероятно ще влезеш в статистиката като умрял от ковид с придружаващи заболявания. Аутопсиите нищо не доказват и не показват и затова в повечето случаи са излишни. Но ако почине някой съвсем млад човек без никаква информация за придружаващи заболявания е редно да се правят като се вземат всички мерки за защита от Патоанатомите, които ги извършват.

    Коментиран от #18

  • 15 Антимилиционер

    4 4 Отговор
    Че те са си били пътници. По случайност са имали и летен грип.
  • 16 Госあ

    1 4 Отговор
    Така е бе мисирки, смъртните случаи са най вече от съпътстващата пневмония. Ганя може да е спокоен и да ръси зараза както той си знае. Нема вирОс. От пневмония се умира.

    Коментиран от #19

  • 17 Брей

    1 2 Отговор
    Пътници - никой не иска да мре, нито на 20 нито на 120
    Затова много да не знаете - спазвайте дистанция и мерките
  • 18 Дълбоко Виждащ

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Стига с тези аутопсии":

    Джипито нито може нито знае....Хирурга нищо не знае,но всичко може.....Патоанатомът знае всичко,може всичко,но вече е Късно!Когато човек,или ЛЕкар не разбира от нещо е редно да се допита до човек Разбиращ ,Патоанатом!Мноого ТиТли имате в бг пост 14 и мноого мижави познания!

    Коментиран от #23

  • 19 Дълбоко Виждащ

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Госあ":

    Пневмонията се Лекува със създаване на Пеницилина!Това на, което казвате Вирооос е биологично оръжие създадено за Англосаксонският генотип!Това го знаят и самите англосаксонци и затова се мъчат да ограничат разпространението му!Каквито и пасквили да пишете както и да ограничавате нещото може да бъде спряно само от лекарство а не от вашите мантри!Понеже забелязах ,че обичате неистово англосаксонските крадци,стигам до умозаключението,че тази ваша любов може да е на Генотипна основа!преди да забележите петното на чуждата покривка,си погледнете масата-пост16Бъдете здрав и упорит....
  • 20 Матей

    1 1 Отговор
    Такааа,признаха си най-после,макар и с половин уста.Проляха и някоя крокодилска сълза.14 ХИЛ .ОБЩО ЗАРАЗЕНИ и установени,няколкостотин починали от други тежки заболявания,но ги пишат корона-болни,ега ти епидемията,и супер-пандемията!Търчи-лъжи на ента степен.
  • 21 До 14

    0 0 Отговор
    Запушени вени или артерии бе стават за ден два или точно от този вирус. Това може да се установи от патоанатом. Но всичко да се приписва на вируса. Инфаркт, инсулт, диабет, бъбречна недостатъчност са тежки заболявания. Просто се облекчават симптомите и се удължава живота

    Коментиран от #22

  • 22 Дълбоко Виждащ

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "До 14":

    Стават стават за жалост стават пост 21,стават от 2киселини....Едно време бе приоритет само на КГБ и ЦРУ сега много лекар....и не лекари знаят!Затова един добър съвет-Всеки ден аспирин протект е добра профилактика срещу изроди и в джоба винаги Изокет спрей–спасява живот!
  • 23 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Дълбоко Виждащ":

    Много грешни неща говорите. Да оставим пристрастията ми настрана,но да говорите че ще лекувате само пневмонията, докато вируса се реплицира безпрепятствено и прогресивно в белия дроб е абсурдно. Затова жертвите в сащ ще надминат тези от ВСВ, а по света ще бъдат стотици хиляди. А може и милиони. Или в сащ не могат да лекуват пневмония ?

    Коментиран от #24

  • 24 Дълбоко Виждащ

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Госあ":

    Вирусните инфекции,предизвикват Бактериални такива!Старите лекари дават Антибиотик подходящ за да не се получи Бактериална инфекция!Сама по себе си врусната инфекция не е опасна и може да се сравни с хвърлен домат по власт-имащ,докато Бактериалната инфекция бих сравнил с хвърлен голям камък по главата на ....Да кажем власт-имащ!Оказва се ,че англосаксонците не са това за което ги смятате!И пак ви казвам това нещо е направено да атакува само определен генотип и този Генотип не е Българския!За да се получи атака в дървото на белият дроб това нещо трябва да премине мноого бариери!Човекът е такъв,защото има най-мощната имунна система от живораждащите организми!Ако бе вирус щеше поголовно да заразява,а не изборно!накрая преди много години повторих думите на Елин Пелин-Ако в бг се роди гений ще е на Злобата и зависта и едно ченге на висок пост ,като Вас ми каза-какви неща говорите!Истината е невидима за очите,но мисленето то ни отличава от другите!

    Коментиран от #25

  • 25 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Дълбоко Виждащ":

    Аха, значи англосаксонците са направили този вирус специално срещу своите. Ясно. И докато вируса се реплицира безпрепятствено и експоненциално в клетката, бронхопневмонията трудно ще се излекува без да повтори.

    Коментиран от #26

  • 26 Дълбоко Виждащ

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Госあ":

    Що за ....четете нещото е направено за Англосаксонците ,а не от...да не би ...да сте на дезинфектант?Слаби познания ниско ниво–диспут на такова ниво би ме обрекъл на Опростачване !Мислете,поне се опитвайте да мислите!

    Коментиран от #27, #28

  • 27 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Дълбоко Виждащ":

    Хахаха дообре,видех. Разбрах че бил направен само за англосаксонците, ама те не са разбрали. Да не мислиш че съм длъжен да ти чета дълбоко простотията ?
  • 28 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Дълбоко Виждащ":

    Иначе може да уцелиш нещо около, покрай тия конспирации,че може да има някакъв полиморфизъм в рецепторите за клетъчна инфекция при някои популации. Но това е все още в сферата на предположенията. Освен това, италианците от Бергамо (има такъв подтип) не са близо до англосаксонците,а до нас. Така че по тая логика, затягане на мерките му е майката ! Да не стане като в Бергамо.
  • 29 манипулация

    0 0 Отговор
    WorldPopulationReview: България е с най-висока смъртност в света през 2020 година. - Това е американски сайт за демографски анализи. След нас е дори Украйна! " По данни, взети от Световната здравна организация, към момента България записва най-високия „смъртен индекс“ в света с 15.433 починали на 1000."
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове