Last news in Fakti

20 Август, 2020 16:13 2 184 69

КПКОНПИ: Блокадата на сградата е нарушение на Закона за събранията, митингите и манифестациите

  • кпконпи-
  • блокада-
  • сграда

Комисията не може да приеме ултимативни искания за допускане на протестиращи в сградата като условие те да допуснат служителите до работните им места

КПКОНПИ: Блокадата на сградата е нарушение на Закона за събранията, митингите и манифестациите - 1
Снимка: БГНЕС

Днес сутринта група граждани, водени от Георги Георгиев, лидер на ГД „БОЕЦ“, блокираха за около час служебния вход на сградата на КПКОНПИ на пл. „Св. Неделя“ в столицата. Това съобщиха от пресцентъра на КПКОНПИ. 

По този повод, като и по повод отправените искания за влизане в тази сграда на протестиращите и за подаване на оставки, с твърдения, че десетки техни сигнали за корупция са останали „без отговор“, Комисията изразява следната позиция:

Блокадата на сградата е извършена в нарушение на Закона за събранията, митингите и манифестациите, по начина, по който такива действия бяха предприети досега по отношение на Министерство на правосъдието и на Централната избирателна комисия.

Ръководството на КПКОНПИ уважава правото на мирен протест на всеки български гражданин, включително и когато той е насочен срещу дейността на самата Комисия, но не може да приеме ултимативни искания за допускане на протестиращи в сградата като условие те да допуснат служителите до работните им места.

Протестните действия повлияха на нормалната работа и на друга институция с достъп през блокирания вход – Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, което също се помещава на пл. „Св. Неделя“ № 6.

Извършената незабавна проверка в дирекция „Противодействие на корупцията“ показва, че от началото на годината там са постъпили два сигнала за корупция за лица, заемащи висши публични длъжности, подадени от ГД „БОЕЦ“. По единия се осъществяват съответни оперативни действия, а по другия проверката е прекратена, тъй като от посочения подател /ГД „БОЕЦ“/ категорично са отрекли авторството на сигнала.

Прием на г-н Георги Георгиев от председателя на КПКОНПИ е отказан не само поради правилата за достъп до сградата и осъществената незаконна блокада на входа ѝ. Основната причина, поради която какъвто и диалог с този гражданин е недопустим, е видна от публикувани фотографии, които са публично достъпни в интернет пространството.

КПКОНПИ изразява благодарност на служителите на МВР, които не допуснаха нарушения на обществения ред пред сградата днес. Уважение заслужава и трудът на хигиенистите, работещи в Комисията, на чиито труд се дължи почистването на фасадата от хвърляните по време на протеста хранителни продукти.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Винету

    44 7 Отговор
    Браво мое мекеренце
  • 3 незнайко

    61 7 Отговор
    Не мога да повярвам !!! Този господин се появи най накрая и се хили на целия БЪЛГАРСКИ НАРОД !!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Цацаратурата

    49 4 Отговор
    Се изказа, ми га блокираха парламенто при Ореха не беше ли нарушение
  • 6 Мирослав Събев Пашов -Пашата

    5 21 Отговор

    До коментар #4 от "За Станислав От Учиндол":

    Аз също ще гласувам за Станислав Трифонов от Учиндол (Плевенско)! Много обичам чалгата му и особенно текстовете в песните му като седем -осем и ще си легнала ,седем -осем и ще си паднала"...Харесва ми че обича моите колеги мутрите и особенно Васил и Георги Илиеви и че е хитър и вложил парите си в офшорки в Кипър! Наш почетен член е на нашата мото организация която е с основна дейност като рекет ,наркотици и сводничество! Дори се виждаме тайно и обсъждаме как като вземе властта ще имаме дял от комисионните които ще взема от фирмите ! Наш близък приятел ни е и на шефа Йордан Тонов -Данчо Пръча. Ние всички сме съдени преди но Станислав обеща като вземе властта да ни реабилитира и изчисти свидетелствата за съдимост! Има като нас страхотни татуси и огромна охрана! Така че гласувайте за Станислав Тодоров Трифонов за да просперира България! Ако не България , то поне ние ще сме още по богати и наркотрафика и рекета ни ще се разрастне! Победа за нас а глада за вас!

    Коментиран от #10, #40

  • 7 Бацо

    25 2 Отговор

    До коментар #4 от "За Станислав От Учиндол":

    Пашата е моя авер на снимка сме с чичо венци
  • 8 А кражбата от партиите

    29 1 Отговор
    е законно целесъобразна! Добре че махнахте армията, иначе някой луд генерал щеше да ви оправи всички!
  • 9 хахахаха

    34 4 Отговор
    Цаци,я кажи колко корупционера хвана и колко имущество конфискува?А чекмедже -касичката как е,платен ли е данък на тия пари откъде са?
  • 10 Бацо

    23 2 Отговор

    До коментар #6 от "Мирослав Събев Пашов -Пашата":

    Пашата е наше момче

    Коментиран от #32

  • 11 пожелания

    21 0 Отговор
    Какво му е замислено на това свинче не ми се мисли, лошото, е че ще го разбере по време на операцията си по свински...
  • 12 ИСТИНАТА

    8 16 Отговор
    Според последното проучване на "Тренд" ГЕРБ има24% ,БСП 23%, а партията на мутро-чалгара Станислав Тодоров Трифонов от Учиндол 14,9%. А това са близо 450 хиляди гласа?!?! Искам да попитам кой ще гласува за един индивид десетки години опростачвал населението , индивид с офшорни сметки крадени пари според разследването "Панамските досиета", индивид с интелект на олигофрен, индивид личния певец на мутрите , индивид с областни координатори на партията му мутри и крадци? Та ако ще сменяме Борисов с подобен дегенерат по добре да си остане той. Този мутро-чалгар е апотеоз за интелекта и умствения потенциал на народа!

    Коментиран от #35, #44

  • 13 Олимпийска надежда

    15 2 Отговор
    "Ocнoвнaтa причинa, пoрaди кoятo кaкъвтo и диaлoг c тoзи грaждaнин e нeдoпуcтим, e виднa oт публикувaни фoтoгрaфии, кoитo ca публичнo дocтъпни в интeрнeт прocтрaнcтвoтo."
    Снимките са с Бойко Борисов!Ха ха ха!
  • 14 УжАсен

    13 2 Отговор
    Написах в Гугъл - Миро Пашата Емо черния Слави Трифонов и се ужасих. Мутрите татуирани , прегърнати с Дългия а чалгата изплезил език като лопата. Мутрите рекетьори, наркопласьори и лихвари му правели шпалир на посещенията му в страната и возели балерините му на чалга просташките му концерти. И този мутро-чалгар ще спасява страната?!?!?!??? Българио, Българиооооо....

    Коментиран от #15, #19

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Вили

    22 1 Отговор
    Само като ти видим лунововидната физиономия и наглия поглед и имиджа на оглавяваната от теб институция отива по двволите. Надявам се не само моето усещане е такова.
  • 17 Сатаната

    15 1 Отговор
    Наддават, добре е, идва Коледа.
  • 18 миш

    20 2 Отговор
    То,нали това е първия протест в София,да не би преди да са стачкували по терасите на блоковете?Ами,те хората протестират,защото нарушавате закона 10 години,значи и те могат да го нарушат за 2-3 месеца,или не може?
  • 19 Отговор

    5 6 Отговор

    До коментар #14 от "УжАсен":

    Колкото можа според закона ГЕРБ опита да вземе мерки срещу мутрите близки до Славуца. Още в началото на мандата си Цветанов като вътрешен министър обяви Миро Пашата и Емо черния( тези които Слави е прегърнал от двете си страни с изплезен език) за едни от 300-те най арогантни и безпощадни мутри в страната! След няколко години 2013 г.единия от тези мутри Мирослав Пашов -Пашата бе арестуван от тежко въоръжена полиция до заведение Макдоналдс в Търново в момент когато продава контрабандни цигари на друг бандит от Стара Загора с псевдоним Малкия Мук за 100 Бона. Бяха проснати по очи и парите и цигарите конфискувани. Но бълха ги ухапала защото Славуца има милиони ако не и милиарди. После започнаха да откриват и клонове за бързи кредити по градовете и вече и публично без да имат скрупули и крият да придружават Станислав Трифонов и по концертите му. Така че общо взето това са фактите.
  • 20 МАЗЕН И ГНУСЕН

    17 2 Отговор
    ЦАЦАРОВ.....
  • 21 Румен

    18 1 Отговор
    Колкото и да е хитра свинята идва Коледа
  • 22 Я... Я

    24 2 Отговор
    ВИЕ БОКЛУЦИ КРАДЕТЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД И НАРУШАВАТЕ ЗАКОНА СИСТЕМНО. А СЕГА ЗА НЯКАКВА БЛОКАДА РЕВНАХТЕ. ВСИЧКИ ВЪВ ЗАТВОРА.
  • 23 АМОН

    19 2 Отговор
    ТИ И ВДИГАНЕТО НА ВЪЗБРАНАТА НАЛОЖЕНА НА ВИВАКОМ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ИЗВЪРШЕНО ОТ КП КОМПИ , но на теб Цацка за това не ти пука.

    Какво ти пука че от твоите действия държавата е загули едни 1,3 млрд. евро !!! НА КОГО МУ ПУКА ЗА ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ?!!
    Нали не ти ЦАЦАРЕ , а ние данъкоплатците го отнесохме от това извършено от твоята институция ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!

    СКОРО ИДВА ДЕНЯТ НА ВЪЗМЕЗДИЕТО И НЯМА ДА СИ ТОЛКОВА УСМИХНАТ КАТО ПРАСЕ ПРЕД КОЛЕДНИ ПРАЗНИЦИ.

    СКОРО ЩЕ БЪДЕТЕ ИЗПЪРЖЕНИ И ТИ И ГЕШЕВ
    Делото КТБ не е приключило и прошка няма!
    НЯМА И ДА ИМА НИТО ЗА ТЕБ НИТО ЗА ДРУГИТЕ ДВЕ ПРАСЕТА - Борисов и Пеевски.


    .
  • 24 гост

    13 1 Отговор
    Тоя памперс на снимката е виновен също за измутряването на БГ. КПКОНПИ да го подхвара тоя без сигнал.
  • 25 Последния Софиянец

    11 1 Отговор
    Замириса на пържена Цаца.ха ха ха
  • 26 Сотир се

    9 2 Отговор
    Спека много! Помисли си, че през капките ще мине...
  • 27 Майна

    13 2 Отговор
    ПРЕСТЪПНИК МАСКИРАН КАТО БОРЕЦ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА..,
  • 28 ИВАН

    3 14 Отговор
    КОГАТО ПРИКЛЮЧАТ ПРОТЕСТИТЕ И СЕ ВЪРНЕМ КЪМ НОРМАЛНОТО, ПРОКУРАТУРАТА И СЪДА ТРЯБВА СИ ВЛЯЗАТ В РОЛЯТА.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 на снимката

    19 1 Отговор
    Тлъстото лице на Корупцията.
  • 31 баце

    13 1 Отговор
    Сега разбирам що ББ не ще да дава оставка. Мутрите Цацаров и Гешев ще го опраскат за да оставят тях на мира. Държавата на Шиши - това е положението. Трябва наред всичките, като се почне от Шиши и кръга който представлява.
  • 32 Иван

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Бацо":

    Бацо,става въпрос не за Румен Николов -Пашата бившата барета а за близкия до Славуца Мирослав Пашов -Пашата. Наркопласьора,рекетьора и лихваря. Този работещ за Славуца заедно с Йордан Тонов - Данчо пръча. Сега направи ли разлика между двете паши?

    Коментиран от #49, #51

  • 33 миш

    0 6 Отговор
    От всички депутати извън БСП и от всички на висши държавни постове,кой е видел лошо и е репресиран от комунистите,а кой не е милионер ,само един посочете.
  • 34 Дебелата Цаца

    16 1 Отговор
    Дебелата Цаца се уреди за век и веков като номенклатура на Бойко Борисов и шайката му! Долу Дебелоцацовата КПКОНПИ! Оставка на Борисов и Гешев!
  • 35 Обективен

    12 1 Отговор

    До коментар #12 от "ИСТИНАТА":

    Голям страх от Има такъв народ и Демократична България....що така?
  • 36 Съда решения

    11 0 Отговор
    Затвор и конфискация на имущество.
  • 37 Кочо Честименски

    8 0 Отговор
    А краденето на милиарди и споразуменията за милиони на наш гръб не престъпления! Виж ти.
  • 38 Asdfg

    12 1 Отговор
    Бах ти СВИНЯТА е този на снимката! НАГЛЕЦ!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 цаца ,ама риба

    8 1 Отговор
    Нагло човекоподобие,няма да те забравим!....Защитник на мутрата!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ДДТ

    3 2 Отговор
    Цацров не може да има нищо общо с хора, които имат обща снимка с лицето Бойко Методиев Борисов. Пази се да не бъде компроментиран.
  • 44 Нали тъй

    2 6 Отговор

    До коментар #12 от "ИСТИНАТА":

    Сегашният премиер казваше, че е прост. Следващият ще е направо простак! Напредваме!
  • 45 Kiko

    7 0 Отговор
    Прасунгер деееебел!!!Ние не МАНИФЕСТИРАМЕ а ПРОТЕСТИРАМЕ,както е записано в конституцията на РБ.Разрешениое за протест не се иска от никой.Някъде в конституцията да пише,че може да се протестира само с РАЗРЕШЕНИЕ.Може да облъчвате Гетата и електората на Герб,защото те нямат сиво вещество,но не и НАС!

    Коментиран от #50

  • 46 тинтириминтири

    2 0 Отговор
    Дани тъпото да вземе да напише един закон кога може да се окупира някоя сграда и това да стане законно.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Бацо

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "Иван":

    И сто пъти да пишеш ино и също, всички знаят за Пашата дето е приятел на бацо
  • 50 6367

    1 3 Отговор

    До коментар #45 от "Kiko":

    Ходи си протестирай в гората,там сред зверовете.
  • 51 Сещай се

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Иван":

    Хората като прочетът Пашата и се сещат за бацко и чичо Венци
  • 52 Време е за Възраждане

    4 0 Отговор
    Оставка, съд , ЗАТВОР
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Ха ха

    2 1 Отговор
    Перефразирайки поговорката, прасе на прасето око не вади. Протестите са незаконни, така както и сараите на Доган, но защо не коментираш сараите бе, прасе нещастно, не забравяй че Коледа наближава!
  • 56 Лост

    2 0 Отговор
    Цацаров да каже Трайков като осъди държавата кой ще плати?
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 ,😂🤣😂😂😂😂😂😂😂

    0 0 Отговор
    Всички знакови и икономически престъпления . Имат давност не бързам Европа,Русия, америка Южна и Северна са зад мен . Вас не ви разбирам 🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔
  • 60 Това е лицето на корупцията..

    2 0 Отговор
    Толкова тлъста и корумпирана главичка може да се отгледа само в България!С парите от щедрите спонсори Доган паша , Бей Пеевскиоглу,Домуз ??..юфлек,Къртун Бойкоглу Толуп и Гешеф Башибозуклу....Голямо падение на продажните !!..екерета...
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Габо

    0 1 Отговор
    КАКЪВ БОЕЦ СИ ТИ ВИДЯХМЕ ТЕ КАКЪВ БОКЛУК СИ
  • 63 Аспарух

    1 0 Отговор
    В Раковски гушат гъски! Начи те тая порода,ке биде толкова перспесктивна,немам думи-начи печалбата ке е двойна,оти породата е номер 1 !!! ПО Европейски проект! Малий! Догодина че карам ,,ферари"!
  • 64 Далавера

    1 0 Отговор
    Сотире, защо стана комунист още преди да влезеш в казармата - защото си искал гювеч или по убеждение? И ти ли си инструмент в Божиите ръце?
    А аз не влязох, въпреки двете покани!!! Въпрос на морал! Смени си фамилията, както направи Балевски, за да не се срамуват от теб!
  • 65 ДЯДО

    1 0 Отговор
    Няма нарушения БЪЛГАРИТЕ казват .Съслите вън цацка .В БЕЛЕНЕ .
  • 66 НА САПУН В БЕЛЕНЕ

    1 0 Отговор
    Мазните съсли цц бб цч ик ад цацара всички които унищожават БЪЛГАРИЯ 30 год.
  • 67 ТОЗИ

    1 0 Отговор
    ЩЕ ПУСНЕ МНОГО БЛАЖНИНКА МАС ЗА СВИНЕТЕ.
  • 68 РУМЪНЕЦА

    1 0 Отговор
    Както ЧЕУШЕСКО И ЕЛЕНА.Ще го пуцна.
  • 69 РУМЪНЕЦА

    1 0 Отговор
    Както ЧЕУШЕСКО И ЕЛЕНА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове