Last news in Fakti

1 Септември, 2020 16:16 4 208 27

Почина 37-годишен мъж с коронавирус

  • коронавирус-
  • мъж

Трима лекари са сред новозаразените

 Почина 37-годишен мъж с коронавирус  - 1
Снимка: Shutterstock

16 души с коронавирус са починали у нас през последните 24 часа. Така жертвите у нас вече са 629. Починали са жена на 74 г. със сърдечно заболяване, мъж на 86 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване, жена на 52 г. с онкологично и сърдечно заболяване, мъж на 76 г. със сърдечно и хронично бъбречно заболяване, жена на 69 г. със сърдечно и хронично неврологично заболяване, жена на 76 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания, мъж на 75 г. с хронично белодробно и сърдечно заболяване, мъж на 37 г. с диабет, мъж на 78 г. с хронично белодробно и сърдечно заболяване, мъж на 61 г. с хронично белодробно и сърдечно заболяване, мъж на 72 г. със сърдечно заболяване, мъж на 61 г. с хронично белодробно заболяване, мъж на 72 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания, мъж на 60 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване, мъж на 79 г. със сърдечно заболяване и жена на 85 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания.

Както съобщихме 76 са новодиагностицираните с COVID-19 лица за последното денонощие. За изминалите 24 часа са направени 4330 PCR теста. Това сочат данните в Националната информационна система. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 4; Бургас - 2; Варна - 9; Велико Търново - 1; Габрово - 1; Добрич - 7; Кърджали - 2; Пазарджик - 5; Пловдив - 6; Русе - 4; Силистра - 1; Сливен - 1; Смолян - 2; София област - 1; София град - 11; Стара Загора - 10; Хасково - 3; Шумен - 5; Ямбол - 1.

16266 са общо доказаните случаи на новия коронавирус у нас. 4154 от тях са активни. Излекуваните лица са вече 11483. От тях 170 са регистрирани през изминалото денонощие.

С доказана коронавирусна инфекция в лечебни заведения за болнична помощ са настанени 727 пациенти. 65 от тях се намират в интензивни отделения или клиники.

Според Националната информационна система у нас медицинските служители, при които е констатиран COVID-19, са общо 890. Новите случаи, регистрирани през последното денонощие, са десет. От тях 4 са установени при лекари, 3 - при медицински сестри, 2 - при санитари и 1 - при друг медицински персонал.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 10 Отговор
    Ужас, дано се оправи.

    Коментиран от #12

  • 2 др Бил Геноцидис

    5 2 Отговор
    Пилците се броят наесен.
  • 3 Менгеле

    17 2 Отговор
    Това PCR е много хитро изобретение.
  • 4 лютеница с кренжижи

    20 2 Отговор
    Стига убивахте хората! Такива новини са вредни за човечеството! Това, което правите се нарича - пропаганда на страха!
  • 5 Гого

    18 4 Отговор
    И сега понеже няма много нови заразени започваме с измислените трупове .

    Коментиран от #8

  • 6 Хайл

    15 2 Отговор
    Марче,имена и адреси да кажеш да проверим дали има такива хора

    Коментиран от #9, #11

  • 7 един

    17 2 Отговор
    Защо вече пишете "С коронавирус" а не "От коронавирус"? Нещо промяна в стратегията ли?
  • 8 Тоз па

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гого":

    и ти си една измислица, но за съжаление и болка на околните си жив, макар с липса на сиво - ПАРАДОКС !

    Коментиран от #18

  • 9 Гошо

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хайл":

    Е не четеш ли - няма ги вече, преместиха се в Орландовци, пак под наем.
  • 10 Гост

    6 0 Отговор
    МАРО, ти капацитет нямаш, за това копи-пейст е решението, нали така?
  • 11 Гостенин

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Хайл":

    Има, има, село Краище, общ. Белица, обл. Благоевград, търси за д-р Муса Вакльов и сина му д-р Емил Вакльов - кардиолог!!!

    Коментиран от #15

  • 12 Котака

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Тикво непоръбена, можеш ли да четеш?

    Коментиран от #13

  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Котака":

    Котак, много си свиреп. Искам те.

    Коментиран от #17

  • 14 Дълбоко Виждащ

    4 0 Отговор
    Живеете в бг,когато се пише- Публикувано във факти.бг: жена на 76 г., за която към моментаПубликувано във факти.бг: няма информация за придружаващи заболявания,някой от Вас вярва ли???в бг ако мъжът премине 68г и е още жив-Това е Въпреки Статистиката,а за Жени е 71г!Публикувано във факти.бг: жена на 85 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания.....Хубаво е ,че ни информираха!Ако успеете и да намерите някой роднина,който има сърце да каже предлагали ли са Безплатно погребение от болница-Х,ако пишат Корона вирус-тогава сте супер журналист!

    Коментиран от #16

  • 15 Хайл

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Гостенин":

    От самия вирус не умират а от съпътстващи заболявания и то са предимно възрастни хора.вируса води до усложненията

    Коментиран от #19

  • 16 Хайл

    3 5 Отговор

    До коментар #14 от "Дълбоко Виждащ":

    На едно комшийче,негов съученик майка му починала от нещо друго и му предложили 1800 лв да я пишат коронавирус,а и още случаи се чуха и все за 1800 лв

    Коментиран от #20, #21, #23

  • 17 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ще се хапите или драскате
  • 18 Гого

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Тоз па":

    Келеш,ходи скрии се в къщи и да не излизаш докато отмине,промит малоумник
  • 19 Гостенин

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Хайл":

    Д-р Муса Вакльов беше на 60 години и по твоите думи е"стар и с болести",синът му д-р Емил Вакльов-кардиолог на 38 също е"стар и с болести"???Алоооо...ти добре ли си?Явно тази на раменете рине само да пазиш равновесие?!
  • 20 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Хайл":

    Един пък в моя квартал почина със коронавирус и му търсиха 2 хил.лева за погребението.
  • 21 Дълбоко Виждащ

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Хайл":

    Мен ме съмнява че в затворен ковчег...чопват и органи...Поне сухожилия няма начин да не.....кожа и тн!Гадна работа за тези дето са се клели....Преди години знам със сигурност на възрастна жена след трагична смърт на дъщеря и,и се обаждат от болницата и и предлагат....Срещу органи безплатно...Не вярвам да имат сега друг-Морал!

    Коментиран от #24

  • 22 Рошко

    1 1 Отговор
    Довечера към 10, 11 преди лягане пак да пишете че някой е умрял на 25, то щото досега толкова млади не са умирали

    Коментиран от #25

  • 23 Сигурно и в Дания раздават

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Хайл":

    пари, нали? Че имат толкова умрели при 1 милион и нещо по-малко население. Пълна измишльотина е даването на пари на роднини на починали.Всеки починал с положителен PCR в болница се пише като починал с ковид-19.Такава е практиката по целия свят. И няма никаква нужда да се дават пари на когото и да е било нито у нас, нито където и да е. В Румъния днес има 60 починали. Нормално е у нас да има 16 при 3 пъти по-малко население и дефакто при никакви мерки.Както е и при румънците. Още повече, че те бяха почти единствените туристи в България това лято, а броят на заразените им е доста висок. А и не им изискваха PCR, за да не останем съвсем без чужди туристи по Черноморието, а и не само. Видях румънци и в Банско и във Велинград преди седмица.
  • 24 Не спря да ръсиш простотии.

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Дълбоко Виждащ":

    Няма нищо лошо да се дарят органи от човек в мозъчна смърт, за да се спаси нечий живот. Но обичайно за донори се използват хора,с несъвместими с живота травми, получени най-често при катастрофи, при падане от високо и т. н. При съгласие на близки или при изрично съгласие на починалия, което трябва да е декларирал писмено. Щяха да приемат закон ако нямаш волеизявление, че не желаеш след смъртта ти, органите ти да бъдат използвани за донорство, ще се счита, че си съгласен. В някои държави отдавна има подобна практика и се правят много повече трансплантации по тази причина. В края на краищата всички ставаме храна на червеите и се превръщаме в пръст. По-добре да подарим някому някоя и друга година живот. Има хиляди хора на хемодиализа. Никой не желае смъртта на здрави и прави млади хора, но за съжаление с твърде безразсъдното си поведение на пътя като шофьори, често загиват младежи. Много тежко е за родител да вземе такова решение, когато е покосен от трагедията да загуби дете, но е благородно и достойно за уважение.

    Коментиран от #26

  • 25 Ами не чети

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Рошко":

    и ще си живееш в блажено неведение за случващото се у нас и по света. Хора с деликатна и ранима психика да гледат комедии и концерти, а не новини. И да четат приятни книжки, а не криминалета и новини.
  • 26 Дълбоко Виждащ

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Не спря да ръсиш простотии.":

    Така е но не и в бг!!!В бг си чопват органи така както някой автомонтъори си чопват чаркове от кола оставена им за поправка!
  • 27 кочо

    0 0 Отговор
    АБЕ НЯМА ЛИ И ДРУГИ СМЪРТОНОСНИ БОЛЕСТИ В БЪЛГАРИЯ.ТЕЗИ ЛЕКАРИ ЗНАЯТ САМО КОВИД 19.ЩО ЗА ЧУДО.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове