Last news in Fakti

8 Септември, 2020 13:14 14 703 66

Пловдивски лекар със заплата от 377 511 лв. за година

  • лекар-
  • пловдив-
  • заплата

Класация на лекарските доходи

Пловдивски лекар със заплата от 377 511 лв. за година   - 1

Известният очен специалист д-р Димитър Тасков е получил най-голямо възнаграждение за миналата година сред болничните шефове в Пловдив. Собственикът на пловдивската болница „Луксор“, която се разшири и модернизира, е заработил 377 511 лева, пише „Марица“. Прави впечатление, че той получава тези средства като ръководител на веригата болница, които ръководи в цялата страна.

На второ място след него в пловдивската класация е шефът на МК „Свети Иван Рилски“ Николай Салутски с 267 320 лева, получени за година.

След тях се нареждат две дами – Елена Христева, управител на МБАЛ „Света Каридад“ – с 252 320 лева, и бившият кмет на район „Северен“ д-р Ина Филипова, която е заработила 235 419 лева като шеф на СБАЛ „Специал Медик“.

Управителят на УМБАЛ „Еврохоспитал“ д-р Димитър Димитров заема петото място с 235 419 лева, получени от заплати за година.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 233

    64 5 Отговор
    Аферим!
  • 2 Моля аплодисменти

    122 7 Отговор
    В колко часа ще аплодираме от терасите?

    Коментиран от #5, #47

  • 3 русенец

    107 3 Отговор
    Пловдив има повече болници, отколкото квартали. А здравеопазване има ли?
  • 4 Последния Софиянец

    111 7 Отговор
    Мафия в бели престилки.

    Коментиран от #15

  • 5 Драго

    50 7 Отговор

    До коментар #2 от "Моля аплодисменти":

    Прочете ли статията или дами заглавието? Сибственик на болница ! Масово колко взимат доктори по държавните билници?

    Коментиран от #8, #10, #17, #18, #62

  • 6 адаша

    54 2 Отговор
    Тоя на коя линия е бил?По-напред от първа няма...
  • 7 ДОК

    74 1 Отговор
    Субсидират ли се тези болници от държавният бюджет?
  • 8 русенец

    62 5 Отговор

    До коментар #5 от "Драго":

    В нашата болница има и милионери. Симеон Симеонов, Георги Георгиев от "Санси". В държавните болници се печели най-много и най-лесно, а и е най-просто oа имаш и държавната служба и няколко частни практики. След митничари , магистрати, фармацевти, сега докторите са на гребена на финансовата вълна.
  • 9 габровец от варна

    67 5 Отговор
    Е после да събираме капачки и бирени кутийки... Ми един доктор що не купи нещо на болницата? Като тоя в Пазарджик. С Мерцедеса дето е. Крадливия. Ами останалите що плачат? Къде отиват даренията? По къщите на докторите. Просто е... Що се натискат да стоят,пък плачат постоянно?
  • 10 Госあ

    41 18 Отговор

    До коментар #5 от "Драго":

    тази "статия" има точно това за цел. Да настрои хората срещу лекарите. Как така неврохирург ще взема повече от мазач или шифиор ??? Ама ха ! Иначе, и на мен ми е интересно с колко от бюджета се подпомагат тези частни болници...

    Коментиран от #25

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 8 Отговор
    Браво,заслужил си ги е господина

    Коментиран от #16

  • 12 Гоуст

    38 6 Отговор
    Ако наистина ги е спечелил честно, без кражби и далавери, окей. Ако някой трябва да получава най-много, то това са лекарите
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 запознат

    36 11 Отговор
    Мутафчийски сборно прибира повече от половин милион на година ама никой не пише за това!?! Нали е човек на Боко и Шиши!!!
  • 15 Еееее

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Този е ваш човек
  • 16 Ааааа

    25 5 Отговор

    До коментар #11 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    С кое? Ти маи не виждаш корупцията в болниците. Далаверите им.
  • 17 Борил

    22 6 Отговор

    До коментар #5 от "Драго":

    Не "собственик на болница", а "собственик на верига от болници в цялата страна"! Така, че едва ли това му е целия доход. Но ако си ги изкарва с честен труд, да е жив и здрав, да си ги харчи.
  • 18 goni

    24 0 Отговор

    До коментар #5 от "Драго":

    Взимат колкото им дадат!:) Също, като поповете!:) Пари не връщат, само вземат!:) Собствениците на каквото и да било не са на заплата! Те просто декларирират доходите си, а журналистите пишат глупости, на които някои прости хора вярват!:) Разбира се доходите им са много по-високи! Просто ги укриват! Но, така е в цял Свят! Да не ти пука!:)
  • 19 Тези, са другото лице

    34 1 Отговор
    На днешните " индустриалци".Чрез депутатското си лоби в НС( сега повечето лобисти,са бивши шефове в МЗ,шефове на болници,поликлиники) който в началото узаконено трупаха милиони,през доставки на мед.оборудване и лекарства.През парите на Държавата. Тоест- нашите пари.Затова направиха болничните заведения ТД.Някой да ми посочи един от старите " корифей" в медицината излязъл да работи на запад? Няма,няма и да има.Там ще гърби за 35-40 х евро годишно.И нито цент в джоба,от пациент или апаратура,лекарства.Всичко седи тук.Само младите бягат.И с пълно право.Не може те да се чанчат денонощно за 1,500 лв максимум,на практика те му изкарват милионите,а Той да си бърка в носа,и да трупа стотици хиляди на месец.Сбъркахме много със здравната система.Ние- хората,а не те.Трябваше да е всичко държавно! Искаш частна болница, заповядай.Плащай си терен,започвай градеж,оборудване,екипи с твой пари. След това,ако искаш и по хилядарки вземай само за преглед.Ако има кой да ти плати! Сега покрай Короната, вече си разделиха над 60 милиона от тестове.Всичко " изследвано" е в техни лаборатории.Жънат,та се късат.За няма 2 минути- плащай 125-140 лева.А МЗ ги отчита като заразени! И за тях кяр! Колкото повече,толкова повече милиони от Ес .за борба с Короната.И пак огромна част от горепосочените,ще прилапат от тях.Заради първа ,втора,трета линия.

    Коментиран от #27, #34

  • 20 Лекар

    20 15 Отговор
    А когато преди години лекарят вземаше по-малко от пияния тракторист,миньор или шофьор защо не протестирахте?

    Коментиран от #22, #28

  • 21 габровец от варна

    16 3 Отговор

    До коментар #13 от "Пурко":

    Правилно! Нека някой се поинтересува как харчи парите си една общинска болница примерно. Ама в малък град. Ще се втрещи тотално!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Палрламента и Законите

    17 3 Отговор
    Законитеее, Законитеее, в Народното Събрание е проблемът.
    Заплати по 40,50, СТО ХИЛЯДИ ЛЕВА НА МЕСЕЦ ОТ ДАНЪЦИТЕ НИ.
    На държавна работа повече от 2000 лв. не трябва да получаваш, без бонуси и привилегии.
    3000 за лекар и програмист, професор, учен с иновации и патенти, висши магистрати.

    Това са добавките на 30 мед. сестри по 500 лв над забплатите.
    Освиниха се.
  • 24 Варна

    28 6 Отговор
    Тези хора са за затвор! - Ако бяха чястни балници, които не работят с обществени средства съм съгласен! Но да прибираш такива пари като заплата от подчертавам, събрани обществени средства това трябва да подлежи на строги наказания!
    - Те работят в болници, построени с обществени средства, с апаратура закупена с обществени средства, с медикаменти и консумативи закупени отново с обществени средства и осигуровки платени отново, чрез обществени средства!
    Да си построят сгради, да си купят апаратурата и да работят извън здравната каса! - Така да! - Иначе...- Затвор!
  • 25 goni

    7 13 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    Частните болници си плащат данаците като всички останали! Така че е нормално да получават от бюджета, защото са внесли в него и то много повече от държавните, които вечно са на загуба! Е! Те са за богати хора, които си плащат!:) Останалите в държавните болници! Изцяло субсидирани от бюджета и понеже в тях персонала е ниско платен, няма как да минеш без рушвети!:)

    Коментиран от #29, #33

  • 26 добре дошли

    15 3 Отговор
    в страната на мафията. Където да се допреш, все мафия. Явно парите ни не отиват за лечение а за пълнене на бездънните джобове на бялата мафия, без с това да засягам редовите лекари и сестри, на които се крепи здравоопазването.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Не е лично

    20 2 Отговор

    До коментар #20 от "Лекар":

    Уважавам труда ви, но има граници на печалбата, понеже лично познавам повечето шефове в държавни болници, повечето не ги заслужават.

    В частната болница ако ще и милион на месец да прави.
    В държавна са недопустими подобни заплати, при наличие, че нямаме операционни сестри и др.
    Проблемът не е в лекарите, а в онези горе които гласуват Законите, защото част от болниците са си перални за пари - последния запис на Борисов - ТОЯ ИСКА ДА МУ СТРОЯ БОЛНИЦАТА ОТ 4 стана на 16 милиона, както и строителни фирми. Повечето са на депутати, бивши и настоящи.

    Не го приемайте лично, но не е почтено колегите ви в провинцията да не взимат по 2-3 хиляди лева заплати, с какво са по-различни от колегите им в София?.
  • 29 Госあ

    10 0 Отговор

    До коментар #25 от "goni":

    Тогава държавата трябва да субсидира всяка кебапчийница, защото си плаща данъците, нали ? Освен това, все още специалистите са в държавните болници, най малкото защото имат несравнимо повече и по добри машини. Да ти кажа, на повечето места където съм бил,хората предпочитат държавните болници. Точно заради това, което съм писал.

    Коментиран от #39

  • 30 Пропуснала е

    18 1 Отговор
    Така наречените" Хосписи" .Там какво чудо е! Дневно щавят хората,между 80-120 лв,само за престой! Лечение- пунта Мара.Затова в държавна,или общинска болница няма реална рехабилитация.Максимум 3 дни,та ако щеш да си със сърдечна операция.Изчезвай на петия ден,че леглото трябва за друга,поредна здравна пътека.И деликатно те насочвва към хоспис.В който обикновено,и сестри,и лекари ,а и самите шефове са на дубъл режим.И в държавната,и в хосписа.Затова е тази врътка с рехабилитаторите.А те са най важната част: Инсулт,инфаркт,всяка хирур.интервенция без техния професионализъм е безпредметна.А получават максимум -750-800 лева.През соца,рехабилитация можеше и продължаваше ,ако се налага с месеци.Абсолютно безплатно.Сега откъде скъсаняка ще извади 4- бона месечно? Заминава си в по добрия свят, в 99% от случая!
  • 31 До кога

    13 1 Отговор
    Така ще е докато здравето не е ценност а бизнес. А и ние го позволяваме с примиреността си.
  • 32 Динозавър Карабаджаков

    14 1 Отговор
    МИ ТО В ХАМЕРИКА НЯМА ТАКИВА ЗАПЛАТИ БЕ ЕДРИ РОГАТИ ДОБИТЪЦИ, ВЕЧЕ НЕ ВИ ПИТАМ ЗА АКЪЛ, ЗАЩОТО ГО НЯМАТЕ...
  • 33 Не съм съгласен

    14 1 Отговор

    До коментар #25 от "goni":

    Не е нормално да получават от бюджета СТО ХИЛЯДИ ЗАПЛАТИ, на мен някой дава ли ми пари от държавата - НЕ€.

    Ще си носят всички позитиви и негативи от частния бизнес, както и че могат да работят на 2 места - частно и държавно - недопустимо.

    След като няма ПРОГРЕСИВЕН ДАНЪК - да ме прощават, но подобни заплати на държавна работа с нисък стандарт на живот, най-малкото е аморална практика.

    Същото важи и за заплати и привилегии на магистрати, прокурори, служители в агенции и т.н.
    За мед. продукти и оборудване няма да говоря - от касата слухов апарат 400 лв. плаща, в Магазин по-качествен немски слухов 15 лв.

    Яко се краде в БГ.
  • 34 goni

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "Тези, са другото лице":

    Всеки млад и що-годе кадърен лекар , който поназнайва англиски, а още по-добре немски може да си намери много добре платена работа на Запад! Но, има един друг момент. Там плащанията под масата не вървят и са изключително рискови! Така че! Що да не си стоят тук!:) Изследването за Корона е само в сертефицирани лаборатории. Ако, тук ти се вижда скъпо върви в чужбина! Там ще ти излезе по-евтино!:) Между другото, ако си здравно осигурен, ти е безплатно! Като искаш да лапаш сертифицирай си лабораторията и почвай!:)

    Коментиран от #56

  • 35 Динозавър Карабаджаков

    5 1 Отговор
    ТОГАВА ЩЕ ПОПИТАМ-ОТКЪДЕ ИДВА ИЗРАЗЪТ"ЩЕ ДАВАШ КАТО ПОП"? ЧЕ АЗ ПОП НЕ СЪМ ВИЖДАЛ ДА ДАВА.
    ...!?!

    Коментиран от #43

  • 36 Да се чуди човек

    6 3 Отговор
    Как при тези доходи в медицинските институти тази година останаха свободни места...

    Коментиран от #65

  • 37 А защо не давате

    11 0 Отговор
    Най-високите заплати в банковия сектор например?
  • 38 Абре Ганьо Балкански

    14 1 Отговор
    Помниш ли,рефрена....Кой не скача,е червен! Наскачахте ли се,а? Кво ми точите сополи по форумите.Англосакс.модел! Това си избрахме.В най дивата му разновидност.Ще гинете като мухи- винарки! Постепенно всичко държавно и общинско ще изчезне.Ще останат тук- там.За кумова срама.Всички тези плеади от Светии- много набожни станаха,все на светци кръщават, преди бяха ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ. Ще бачкате,на две места,за да живете.И да събирате кинти.Докато стреса не ви дрънне по кухата лейка.И тогава- при частника.И всичко събрано за 20-30 годинки,ще замине в неговата сметка.Законно!,защото ....Кой не скача,е червен!Сега,е необратим процес! Ти ме чакай 30 години,да натрупам милиони,после вдигай врява колкото ти душа иска!

    Коментиран от #45

  • 39 goni

    2 5 Отговор

    До коментар #29 от "Госあ":

    Eдна кратка история: Мой близък сподели че жена му отказала да ражда в държавното АГ с думите:" Няма да раждам с циганките!" Той ми каза:" Нямаше да ме яд, ако и двамата не сме здравно осигурени, ама сме!" Платил си като поп и да са му живи и здрави детето и булката!:)

    Коментиран от #42

  • 40 Не е чудно

    4 1 Отговор
    При толкова много болен народ.
  • 41 ДДА

    9 3 Отговор
    Управителите на частни болници могата да имат заплати, колкото си поискат. Какво цели тази статия?
    По-добре коментирайте средните заплати на лекари и сестри в държавните болници.
  • 42 Госあ

    12 1 Отговор

    До коментар #39 от "goni":

    Много поучително 😉 На един мой приятел пък, бивш фоторепортер (бивш, щото реши да запази честта си) направиха сложна операция в Пирогов. Успешна. След проучване, се оказва, че най добрият специалист е там. В аскетски кабинет в Пирогов и стол с изпуснал амортисьор. Това, което му е платено допълнително е наистина от сърце и за заслуги.

    Коментиран от #48

  • 43 goni

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Динозавър Карабаджаков":

    Едно време попът само благославял и получавал!:) Но, се намирали ербап момчета, които го карали да си плати с лихвите!:) Оттам е израза :" Ще си платиш, като поп!":) Отговаря на:" Щеш не щеш...!:)
  • 44 Гражданин

    4 0 Отговор
    Интересувайте се колко взема обикновения лекар в държавна болница и колко директора и правете разлика,колко в частни болници ко,ито издоиха здр.каса и кой им позволяват да го правят.в др. ,страни щом то е частна да пла шат богати паиенти, а
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Госあ

    5 1 Отговор
    Простолюдието като отива в болница и гледа фаянса и менюто за ядене, а не оборудването и специалистите 😂 И ето кой пИчели 😂

    Коментиран от #58

  • 47 Деда ти

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Моля аплодисменти":

    Няма час,ден и нощ и дано Хипократ не разбере.
  • 48 goni

    5 0 Отговор

    До коментар #42 от "Госあ":

    Напълно съм съгласен, но подобни специалисти ще остават все по-малко в държавните болници. Не само заради парите, а и поради условията на труд, които ти си споменал.

    Коментиран от #57

  • 49 Гражданин

    5 1 Отговор
    До ком .41. ,тези заплати са са за " богоизбрани" интересувайте се колко е заплатата на лекар в общинска ,държавна болница,ще се учудите, че е по- малка от ватмана,сравнете с другите държ.чиновници които вземат хиляси. ,,и. ,,правете паралел.
  • 50 СсОО

    2 1 Отговор
    Лично познавам Митко Тасков,ама защо се мълчи какви докторчета от управата на държавни болници какви имоти в чужбина имат и какво става с паетичните фармацевтични фирми ???
  • 51 chi

    0 0 Отговор
    Разбойници...
  • 52 Гражданин.

    0 0 Отговор
    Прав е гсспод.41 управителите държ болнуци си определят сами колко да им заплатата а другите лекари не важи.,но частните болници да вземат от богати пациенти, а не от здр. ,каса, да се самоиздържат .
  • 53 Българин

    8 3 Отговор
    Браво на лекарите от първа линия ..На коя тераса да аплодираме дано и тази година пак до има коронавирус и пак до си заработят паричките..Да са ни живи и здрави всички лекари като тези казвам защото има и много съвестни и честни медици които носят но гърба тези гнили гадове с бели престилки . Само да вземем власта народна и всички джипове и коли над пет хиляди лева на лекарите ще ги взимам и ще ги продаваме за пари в здравното каса за безплатно лечение и образование а не сега за един зъб 200 лева едно добро утро потребителска такса без данъци и дворци и палати и коли за стотици хиляди лева през болниците и паркират на запазени места местата на народа ..Всички такива гадове лакоми и богати на сапун или да ги ядат свинете в Белене..Амин..Има Бог и това ще стане все някога ...
  • 54 Лекарите

    1 1 Отговор
    немат насит. Иначе здравеопазването е зле, но там е виновна сържавата. Има нещо верно в това...
  • 55 Хей, хора,

    0 0 Отговор
    Животът е толкова крехко нещо, че когато ни го напомни, изгубваме ума и дума. Лекарите най-добре го знаят това, но много от тях го забравят до... И честит празник Рождество Богородично!
  • 56 Това дами и господа

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "goni":

    е следствие от така и нереформираната здравна система. Една малка шепа хора правят пари повечето отколкото биха правили в Западна Европа, огромного болшинство гърбят за по 1000-2000 лева и си го озкарват на пациентите.
  • 57 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "goni":

    Ами не знам. Съдейки по себе си, за мен е много по важен набора от РАБОТЕЩИ инструменти, консумативи и колеги,които имам он кичозен кабинет. Предполагам за повечето професионалисти е така 😉
  • 58 Простолюдието?

    0 4 Отговор

    До коментар #46 от "Госあ":

    А ти къв си бе? В България няма аристокрация! Кой знае в кое село си се пръкнал!

    Коментиран от #59, #60

  • 59 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "Простолюдието?":

    Ама съм прав нали ? Това гледаш снобарче неграмотно 😆 Остави ме мене и от село да съм. то и Атанасов (с двуичния код и прототипа на компютъра) има корени от село, но не е от простолюдието. Нали знаеш ? Абе като обикаляте като мухи без глави на туризъм по света, гледайте малко по далече от чинията си бе ! туристчета, туристчета ама може да прихванете нещичко.
  • 60 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "Простолюдието?":

    А от теб се различавам най малкото по докторската си степен 😉
  • 61 Политолог

    4 0 Отговор
    БРАВО, за лекарите и сестрите може да няма добро заплащане, но за тези мазни шефове....
  • 62 Лекар от Александровска болница

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Драго":

    Основната заплата на лекар в държавна и общинска болница е около1100 /хиляда и сто лева!!!/ По -малко от чистачка в банка,министерство в държавните институции!! Само директорите на болници и шайката чиновници около тях ръфат от баницата,наречена НЗОК!! Срам и позор!!
  • 63 курти

    2 0 Отговор
    това е един от елементите на геноцида.и няма да ги разследват за фиктивни прегледи и манипулации
  • 64 Вероника

    2 0 Отговор
    Затова се налага да събираме пари за болни хора, защото парите от нашите осигуровки отиват за заплати на шефовете на болници, а сестрите са робите на шефовете, защото им вършат всичката работа за без пари.
  • 65 Вероника

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "Да се чуди човек":

    Защото тези високи заплати са за шефавете, а не за теци които бъхтят най-много/сестрите и много от лекарите разбира се/.
  • 66 безпартиен

    0 0 Отговор
    И ако обобщим от къде се парите?Отговорът е един-от здравната каса!Всичко е законно.Мафия!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове