Last news in Fakti

9 Септември, 2020 12:07 2 481 16

Драганов: Концесионерите са по-силни от министри и премиер

  • румен драганов-
  • ваучери-
  • почивка

Спасителната мярка за туризма под формата на ваучери не можа да сработи

Драганов: Концесионерите са по-силни от министри и премиер - 1

Спасителната мярка за туризма под формата на ваучери не можа да сработи. Очакваме за бюджета за следващата година да бъдат предвидени ваучери за балнео почивка за 720 лева на човек. Работници да получават ваучери за почивка, така както ваучери за храна и те да се дистрибутират през същата система.

Това каза пред БНТ Румен Драганов, директор на Института за анализи и прогнози в туризма.

Според него въпреки краткия летен сезон, българите са останали доволни от намалените цени на чадъри и шезлонги по морето. Въпреки това обаче продължаваме да се сравняваме с Гърция.

У нас безплатни чадъри и шезлонги за кафе и фрапе – не може да се случи, категоричен е Драганов. Той заяви, че концесионерите на плажове са по-силни от министри и от министър-председател.

Колкото пъти говорим с управляващите туризма, те до такава степен са предали интересите на българския туризъм, че в момента дори не могат да водят преговори с техните наематели – концесионерите на плажа. Те се явяват по-силни и от министър, и от министър-председател, каза Драганов.

Основен проблем е и застрояването на Черноморието. Кметове непрекъснато разрешават нови и нови строителства. Хора с куфари с пари се размотават нагоре-надолу из страната, коментира Румен Драганов и продължи: все още с очите си виждаме хотели, построени на пясъка, невидени от главния прокурор.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен геноцид

    16 1 Отговор
    Вижте кои са днешните концесионери, за да знаете кои са утрешните ви господари.
  • 2 Как да стане

    4 5 Отговор
    И как да задължиш частник, да се включи?И да намали цените ,като не иска? Да променим закона и да ги задължим? Или със заповед на министъра - от утре , по заповед да се намалят цените? Като гледам - още си мисли че сме по татово време - дето думата на партията е закон!

    Коментиран от #16

  • 3 Боби

    10 0 Отговор
    Частна държава сме си.
  • 4 Doni Brasko

    19 2 Отговор
    Браво на този човек. Един, който да каже истината

    Коментиран от #5

  • 5 лъготи ви

    2 10 Отговор

    До коментар #4 от "Doni Brasko":

    Този ли хлъзгав комуняга?
  • 6 ТРОПЧО

    6 1 Отговор
    АМА ДА НЕ БИ НЯКОИ ДА Е ВЯРВАЛ НА ГЕРБАДЖИИСКИ ЛЪЖИ ВАЛЧЕРИ ДЪРА ДЪРА САМО НА НАШИ И ВАШИ СРЕЩУ КОМИСИОН ВАЛЧЕР ЗА 700 ЛВ. 400 ЛВ.КОМИСИОН ЗА КАСАТА НА ГЕРБ ИНАЧЕ ДРЪЖКИ ТЕ ЗА ТОВА ИСКАТ СУБСИДИЯ ОТ 1 ЛВ.ОТ КАДЕ ЗЕМАТ ПАРИ ЗА ГЛАСОВЕ МИ ОТ ТАМ ОТ КОМИСИОННИ ОТ ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКИ ОТ КАДЕ ИНАЧЕ И ПОСЛЕ НЯМАЛО ПОДГОТВЕНИ ХОРА ЗА ТОВА НЕ ПОДАВАЛ ОСТАВКА ПОДГОТВЕНИЯ С 8 КЛАС МАЛЕ МАЛЕ НЕ ЗНАМ ДО КАДЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОСТРЕ ПРОСТОТИЯТА САМО ВИЖТЕ КВА ПОДИГРАВКА С НАРОДА
  • 7 ТРОПЧО

    2 1 Отговор
    АМА ДА НЕ БИ НЯКОИ ДА Е ВЯРВАЛ НА ГЕРБАДЖИИСКИ ЛЪЖИ ВАЛЧЕРИ ДЪРА ДЪРА САМО НА НАШИ И ВАШИ СРЕЩУ КОМИСИОН ВАЛЧЕР ЗА 700 ЛВ. 400 ЛВ.КОМИСИОН ЗА КАСАТА НА ГЕРБ ИНАЧЕ ДРЪЖКИ ТЕ ЗА ТОВА ИСКАТ СУБСИДИЯ ОТ 1 ЛВ.ОТ КАДЕ ЗЕМАТ ПАРИ ЗА ГЛАСОВЕ МИ ОТ ТАМ ОТ КОМИСИОННИ ОТ ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКИ ОТ КАДЕ ИНАЧЕ И ПОСЛЕ НЯМАЛО ПОДГОТВЕНИ ХОРА ЗА ТОВА НЕ ПОДАВАЛ ОСТАВКА ПОДГОТВЕНИЯ С 8 КЛАС МАЛЕ МАЛЕ НЕ ЗНАМ ДО КАДЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОСТРЕ ПРОСТОТИЯТА САМО ВИЖТЕ КВА ПОДИГРАВКА С НАРОДА А ТАКИВА КАТО МАРЕШКИ И ПАТРИОТИТЕ НЯМАТ МЯСТО В ПАРЛАМЕНТА ТЕ ЗНАЯТ МНОГО ДОБРЕ ЧЕ НА ДРУГИТЕ ИЗБОРИ НЯМА ДА СА ПОВЕЧЕ ВЪТРЕ И ЗА ТОВА СТИСКАТ ДО ПОСЛЕДНО
  • 8 Мафията от "" улицата"---Народа иска да

    7 2 Отговор
    Свали Мафията, която управлява държавата!!!! Уникален случай, няма подобен в Света!!!! Най учените били Мафията, която Управлява държавата??? Който е милиционер или пожарникар от школата в Симеоново е "най Учен" Смях, смях, Симеонов ската школа е нещо като, "Магнаурската школа" преди много столетия!!! Смях, нямало други учили в тази държава!???? Ники Кънчев навремето те пита, когато участваше с Божидар Димитров, питате"с какъв цвят на пламъка гори Магнезия"" "Не знаеш, това се учи в 4то отделение!!!! Божидар се Изпоти от срам!!! И той отговори. Това е все едно да питаш един ученик в 4клас,коя е първата буква от българската азбука!!!! Какво сте учили в този Пожарен факултет???? Въобще учили ли сте нещо, и научили?????
  • 9 Не подготвен,

    3 0 Отговор
    Се изказваш, другарю! Какво е концесия не знаеш и кой обира парСата!
  • 10 asen

    3 1 Отговор
    Като стане наводнението в България и морето дойде до Сливен и до Търново тогава тези богаташи ще загубят.
  • 11 Перо

    5 0 Отговор
    И това недоразумение вече 30 г.се занимава с обществени организации за лична изгода. На Симеоновско шосе,в Драгалевци,същия има ресторант и хотел от двете страни на пътя и когато от хотела искат Румсървис или сутрин се носи закуска от ресторанта,се спира цялото движение,защото е уредил от общината пътни знаци и пешеходна пътека,между двата обекта.Да не говорим за мръсния въздух,вятър и хигиена при уличното разнасяне на храните.
  • 12 Гост

    5 0 Отговор
    Какво ще включват тези ваучери за цели 720лв на човек? Това лято с жената и с детето одрънкахме 800лв за тримата, за 6 дни. Всеки ден на чадър с два шезлонга. Закуска на заведение. Обяд на кръчма. Вечеря на ресторант. И това са 800лв за трима души, като не сме се лишавали от нищо. Какво повече ще включват ваучери за 2160лв (за трима души), което да не сме си го позволили ние? Тази схема да не е за източване на пари от бюджета и от данъците ни?

    Коментиран от #13, #15

  • 13 Актуална Антена

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    За женати млади компания от жигулита, а за теб от млади жрици. Да разнообразите малко. Вожда така си почива и иска и народеца като него да си почива.

    Коментиран от #14

  • 14 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Актуална Антена":

    Нави ме.
  • 15 Димов

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Ще включва половината от това, което вие сте си купували, но на петорно завишени цени. Така, вместо разни съмнителни схеми като 60/40 или 80/20, правителството ще налива пари от данъците ни в бизнеса на мутрите, по напълно легален начин.
  • 16 Хохохо

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Как да стане":

    Много просто, като се издухат концесионерите и плажовете минат на стопанисване от общините срещу курортна такса заплащана от хотели и къщи за гости.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове