Last news in Fakti

10 Септември, 2020 14:03 3 941 37

28-годишен без придружаващи заболявания почина от COVID

  • 28-годишен-
  • починал-
  • коронавирус

122 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалото денонощие

28-годишен без придружаващи заболявания почина от COVID - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

982 за вече случаите на заразени медицински служители в България. Девет от тях са регистрирани през последното денонощие. От тях 1 е установен при лекар, 4 - при медицински сестри, 2 - при санитари и 2 - при друг медицински персонал.

122 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалото денонощие. Направените през последните 24 часа PCR тестове са 5145. Това сочат данните в Националната информационна система. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 21; Бургас - 15; Варна - 12; Враца - 1; Габрово - 1; Добрич - 4; Кърджали - 1; Монтана - 5; Пазарджик - 2; Перник - 2; Плевен - 1; Пловдив - 7; Разград - 1; Русе - 4; Сливен - 2; Смолян - 5; София област - 4; София град - 21; Стара Загора - 7; Хасково - 3; Шумен - 3.

Доказаните случаи на новия коронавирус в България са общо 17435. От тях 4259 са активни. 12474 са излекуваните лица, 177 от които са регистрирани за изминалите 24 часа.

Общо 753-ма пациенти с потвърден COVID-19 са настанени в лечебни заведения за болнична помощ. 60 от тях се намират в интензивни структури.

702 са починалите лица, при които е бил констатиран новият коронавирус. Десет са новите случаи от изминалото денонощие. Починали са мъж на 28 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания, жена на 84 г. със сърдечно заболяване, мъж на 81 г. с хронично белодробно и сърдечно заболяване, мъж на 64 г. с хронично белодробно и сърдечно заболяване, мъж на 60 г. с диабет, сърдечно, хронично бъбречно и хронично неврологично заболяване, жена на 81 г. с неуточнено към момента заболяване, жена на 83 г. с диабет и хронично белодробно заболяване, мъж на 94 г. със сърдечно заболяване, мъж на 86 г. със сърдечно заболяване и мъж на 68 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мутафчийски

    32 14 Отговор
    Яко ще се мре!От утре всички вкъщи с намордници и никакви протести!

    Коментиран от #27

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 КОВИД 19 ХАХАХА

    39 12 Отговор
    НЕ ВИ ЛИ ПИСНА ДА ПИШЕТЕ САМО ГЛУПОСТИ ЗА ТОЯ, ИЗМИСЛЕН ВИРУС

    Коментиран от #21

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бат Бойко нощния бандит

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мариян Станков":

    Трай бе че верно ще дойдат много.!

    Коментиран от #7

  • 6 ИЗМАМА

    25 5 Отговор
    КОВИД19, ИЗМАМАТА НА ВЕКА!

    Коментиран от #37

  • 7 Ицо

    3 10 Отговор

    До коментар #5 от "Бат Бойко нощния бандит":

    Така е, обещаните от черепа 35 000 пътуват пеша от цяла България, че автобуса им се счупил.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    12 1 Отговор
    Как пък само в България вече 2- 3 без никакви придружаващи заболявания. Над 95% по света умрелите са даже с по няколко придружаващи заболявания и средна възраст 80г. Ам такива възрастни и болни хора и грип ги събаря бе
  • 10 1-20

    14 2 Отговор
    Пак ли са попаднали в ръцете на майсторите от Пирогов?
  • 11 33разред масон

    10 3 Отговор
    Вашия Коври Вирос е лъжа на крадците от задкулисието, за да ни скубят и насилват от единно правителство от ООН, световна диктатура на пролетарията- на Мамона и масона! Стига лъжи! Срамота!
  • 12 Геню

    2 13 Отговор
    Великото народно септемврийско въстание ще приключи начаса и всички ще се приберат у дома мирно и кротко, да гледат телевизия щом се появи стъки
  • 13 Ботев

    11 2 Отговор
    Ако починалият е мой близък, ще предизвикам международна здравна експертиза за да докажат, че не е починал от вируса, а от тъпото претоварване с идиотски медикаменти, в стремежа си да го спасят. ТАКА УБИВАТ, да знаете! И после преписват всичко на вируса... Открих при изследванията на мой близък остатъчни контузии от лечението им...Не знаете докъде е стигнала индустрията им в сектор здравеопазване...

    Коментиран от #16, #17, #23

  • 14 Любопитко

    15 1 Отговор
    Прави впечатление, че заслужили хайдуци като Домус Ага, Кр.Кралев и др. много бързо и успешно бяха излекувани, а нещастниците от "матряла" почти никога не успяват да ср преборят за живота си! Това май говори много за "медицинските услуги" у нас - както винаги всички са равни, но някои - повечко! Както е казал Моканина - колко мъка има по тази земя.
    / България/ боже!
  • 15 chi

    6 2 Отговор
    Дали е доказано, че е KOVID или е фантазията на болни мозъци?
  • 16 Грую

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ботев":

    За съжаление нашето здравеопазване е такова: 'Евтино и некачествено". Имаш ли идея колко пари трябва да потрошиш за патология за да го докажеш това нещо? Ако си бил в болница са ти писали епикризи. Чел ли си ги? Днес дойде еди кой си в еди какво си състояние, Направихме му еди какви си изследвания, които показаха еди какво си. Приложихме му еди какви си медикаменти, по еди каква си схема, за еди колко си време и след лечението пациентът го изписваме с подобрение (и поради изтичане на срокът на пътеката, но това не го пишат), като предписваме да продължава лечението с еди какви си медикаменти по еди каква си схема за еди колко си време. И толкоз. Дали е направено това, което е написаното и дали наистина това е правилното, което е следвало да се направи? Няма как да знаеш. Оставяш се на съвестта, кадърността и лоялността към клетвата на Хипократ на медиците , на които си попаднал и толкоз "Какво тук значи някаква си личност?"

    Коментиран от #22

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Све

    6 0 Отговор
    Направена ли е АУТОПСИЯ ????? Информацията им прилича на фейк ! Каква е тази непозната болест, за която УЧЕНИТЕ НЕ ИСКАТ ДА НАУЧАТ ПРИЧИНИ И ИНФОРМАЦИЯ ???????
  • 19 Най-после,

    3 1 Отговор
    един “загинал”от коронавирус,който да няма
    придружаващи заболявания....!!!!!!!
  • 20 Чета,

    4 0 Отговор
    и не вярвам на ушите си:мъж на 94,мъж на 86,
    мъж на 68,и тримата със сърдечни проблеми!!!!
    загинали “С” коронавирус... да се смее ли човек,
    да плаче ли???????
  • 21 Eee

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "КОВИД 19 ХАХАХА":

    Като умре някой от рода ти от тоя вирус тогава ще пишеш че го има.

    Коментиран от #26

  • 22 Дедо

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Грую":

    Нашето "здравеопазване" наверно е най-ефикасно в световен мащаб, защото лекуването е по т.н. пътеки /или пътечки/, като напр. един инсулт го "излекуват" за 5 дни. Докторите /и най-вече сестрите/"стискат зъби" болния да оживее поне 3 дни, за да не загубят парите от пътеката!

    Коментиран от #32

  • 23 а дано

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ботев":

    Ами имаме нужда от повече такива като теб да се откажат от здравеопазване и по възможност да отидат из горите, ако се заразят. Така тъкмо няма да се натовари здравната система.Ама май като стане напечено всички търсите лекарите. Сигурно и тоя чиляк си е мислел, че има само хрема и е отишъл вече като не може да диша. няма да е първият балък, който ви е повярвал.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 да видиш

    6 0 Отговор
    Махнете е тая статия, оказа се, че РЗИ се объркали, писали го умрял, той бил оздравял. Леле , добре, че не им пишат и имената, че ще настане голям ужас при такива грешки.
  • 26 КОВИД 19 ХАХАХА

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Eee":

    ТО ВСЕ НЯКОЙ ЩЕ УМРЕ ОТ РОДА МИ МОЖЕ И АЗ ДА СЪМ ,НО НЕ И ОТ ТОЯ ИЗМИСЛЕН ВИРУС ТЪПАКО
  • 27 goni

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мутафчийски":

    Човека е оздравял! От РЗИ си признаха че е грешка!:) Стават грешки! Само че сайта Факти реагира бавничко! Нали са на първо място!:)
  • 28 Матей

    1 0 Отговор
    И го курдисаха починал от К-19,А? Без аутопсия,няма как да е валидна тая одурмА.
  • 29 Матей

    1 0 Отговор
    нИЩО ЧУДНО ,ТИЯ ФЕЙКАДЖИИ да си пишат каквото им скимне в статистиките и да се забавляват,наблюдавайки отстрани суматохата.
  • 30 Някой

    2 0 Отговор
    Недейте да лъжете хората бе Атанасова.Човекът си е жив и здрав ,изписан от болницата.Проверявай си информацията и не пиши както винаги глупости.
  • 31 Име

    1 0 Отговор
    Коригирайте статията, изписан е здрав, а някакъв чиновник е сгрешил. То при 10-15 умрели ако се допускат грешки, при хиляди в статистиката какво да кажем.
  • 32 Ботев

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Дедо":

    53 години се срещам с медицината - никакъв резултат. Всъщност ставам приятел с лекарите, но … който да е на тяхното място ще прави същото...Това, което ще върши работа на хората е ГЕННАТА МЕДИЦИНА и МИКРОБИОЛОГИЧНАТА МЕДИЦИНА. всичко, което не е хирургия, е скръбно в момента. Най-доброто лекарство за корона вируса (и не само за него) е простичкия АСПИРИН, НО …
  • 33 От първо лице

    0 0 Отговор
    У нас паричен интерес от короната имат здравната каса и министерството на здравеопазването, доколкото финансира някои специфични дейности. Хората не ползват лекарски услуги както в доболничната, така и в болничната помощ. Всеки трае, доколкото може и после се оказва, че хронично болните правят това, което се сещат, а за другите непосетили лекар при първоначалните симптоми, поради страх от заразяване, са развили онкологично или друго сериозно заболяване. И кой пести от неосъществените прегледи, разбира се касата. А кои са губещите, естествено лекари и пациенти!
  • 34 Пепо

    0 0 Отговор
    Клетвата на Хипократ е само част от ритуала при връчване на дипломите на младите лекари. Много голяма част от тях не я вземат на сериозно. Що се отнася до епикризите те са с голяма доза неточност, която само може да обърка представите на следващите лекари, с които пациентът ще се консултира за състоянието си. Освен това, ако се наложи пациента да бъде прехвърлен от една клиника в друга от едно и също здравно заведение, втората клиника започва изследванията в това число и рентгеновите НАНОВО, независимо, че вече това е направено в първата клиника. Така се губи време и се осчетоводяват двойни разходи.
  • 35 Дълбоко Виждащ

    3 0 Отговор
    Починалия 28г-Възкръсна и е жив и Здрав!Стига лъжи-ставате нагли!
  • 36 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    .........тази "новина" е пълен фейк!!!
  • 37 Гледай да не се окажеш

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "ИЗМАМА":

    в статисстищата на изгубилите борбата с "измисления" вирус,че тогава е страшно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове