ФАКТИ.БГ

КЕВР потвърди: Газът поскъпва с 20%

22,46 лв./MWh без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС

Публикувана: 16 Септември, 2020 13:30
55 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1990
КЕВР потвърди: Газът поскъпва с 20%
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.

Комисията за енергийно и водно регулиране проведе закрито заседание, на което прие решение във връзка с подаденото от "Булгаргаз" ЕАД заявление за утвърждаване на цена за месец септември 2020 г., по която общественият доставчик ще продава природен газ на крайните снабдители и на лицата, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

Както беше публично обявено, с писмо до енергийния регулатор от 01.09.2020 г. „Булгаргаз“ ЕАД поиска да бъде прекратено административното производство, образувано по заявленията на обществения доставчик от 11.08.2020 г. и 01.09.2020 г. за утвърждаване на цена на природния газ за месец септември 2020 г. Въз основа на това и на основание чл. 56, ал. 1 от

Административнопроцесуалния кодекс, във връзка с чл. 13, ал. 8 от Закона за енергетиката, със свое Решение от 01.09.2020 г. Комисията прекрати административното производство. На 11.09.2020 г. общественият доставчик внесе ново заявление за цени, по което Комисията проведе ново административно производство за утвърждаване на цена на природния газ, считано от 01.09.2020 г.

С приетото днес решение на Комисията утвърдената цена на природния газ от 1 септември 2020 г. е в размер на 22,46 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). В решението е отчетена предложената нa 11.09.2020 г. от „Булгаргаз“ ЕАД цена на природния газ, в която е отразена информацията за пазарните индекси на европейските газови хъбове към 28.08.2020 г. и за средномесечния обменен курс за конвертиране на евро в щатски долари за месец август 2020 г. на Европейската централна банка.

В утвърдената цена на природния газ от 22,46 лв./МWh са включени компонента цена на природния газ на входа на газопреносните мрежи, компонента за дейността „обществена доставка“ по чл. 17, ал. 7 от Наредба № 2 от 19.03.2013 г. за регулиране на цените на природния газ и компонента за компенсиране на разходи, покриваща разходите на „Булгаргаз“ ЕАД за съхранение на количества в подземното газово хранилище „Чирен“ в изпълнение на задължения по плана за действие при извънредни ситуации.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 1 от 6 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ГРАД КОЗЛОДУЙ
1 Отговор
мафията кевр в действие

Оценка:
-0 +79

2
Този коментар е премахнат от модератор
chi
3 Отговор
КЕВР ИЗПЪЛНЯВА САМО МУТРИНСКИ ПОРЪЧКИ!

Оценка:
-1 +68

ГРАД КОЗЛОДУЙ
4 Отговор
БМБ Е НАЙ МРАЗЕНИЯ В БЪЛГАРИЯ дори в червата

Коментиран от #13


Оценка:
-1 +59

ГРАД КОЗЛОДУЙ
5 Отговор
герб оставка

Оценка:
-1 +49

6
Този коментар е премахнат от модератор
Перо
7 Отговор
Поредното изстъпление на шайката!

Оценка:
-2 +51

8
Този коментар е премахнат от модератор
ГРАД КОЗЛОДУЙ
9 Отговор
е това е БМБ КЕВР мафита мутрите искат да ни затрият за тях не е важно добруването на хората а погубването тия са кожодери бесчуствени не изпитват емпатия това е див капитализъм

Оценка:
-0 +39

vivi
10 Отговор
Целта е българина да се държи постоянно на нисък стандарт на живот за да бъде роб!

Коментиран от #34


Оценка:
-1 +49

Оня с Магарешкия
11 Отговор
Е да ама Нуша каза: парното пък че поевтинее с 20%. Абе вдигнете цената на газа с 100% че да стане парното безплатно. Ади ма Нушооооу

Оценка:
-0 +33

БОЗА
12 Отговор
В условията на уж пазарна икономика СЪЩЕСТВУВАТ хранилки от типа на КЕВР(бивша ДЪРЖАВНА такава),воден холдинг,енергиен холдинг(покрива работата на тези ненаядените от КЕВР)...ми утре избичете неква "комисийка"(с невалидният но ВЕЧЕН иванчо иванов) дето да определя и цената на хляба и сиренето бе...в 21 век комисии определят цени...и НИКОГА в полза на обществото...аут и тия немедлено... ;-Х

Коментиран от #17


Оценка:
-0 +38

Актуална Антена
13 Отговор

До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


Човеко не се казва БМБ, казва се БМБ-Т

Оценка:
-0 +17

Не трийте
14 Отговор
...срамота,факти...това да не ви е,Африка !???

Оценка:
-1 +15

Васил Левски
15 Отговор
Абе в началото на годината🎃 беше казал ,ще поевтинеее природния газ.Защото е договорил 43%намаление за България....Пак ли ще пълним чехмеджетата.

Оценка:
-1 +30

16
Този коментар е премахнат от модератор
антрашпиц
17 Отговор

До коментар #12 от "БОЗА":


Докато поне 90 процента от населението не разбере,че срещу мафията трябва да се излиза на улицата,така ще е.

Оценка:
-0 +27

2loop
18 Отговор
Честито на гласувалите за гроб, обичат да ги лъжат и после да им го сла....

Коментиран от #23


Оценка:
-0 +24

20 пр само за русофобите
19 Отговор
На щй справедливо е всички които искат американска газ 20 пр да е само за тях, които искат ЮП и руска газ старата цена. Така ще е демократично по евроатлантически.

Оценка:
-0 +18

любопитен
20 Отговор
Сега пак ли Путин е виновен? Герберастите някаква опорка да ни изложат?

Оценка:
-0 +23

Позор
21 Отговор
Никой не усети тези 40 процента от миналата есен. Късната пролет започнаха да дрънкат, а са минали 6 месеца поне. Сега пак ни го набиват, след три месеца пак поне с 10 процента. Златна газ, няма спор. Оставка и затвор !

Оценка:
-0 +21

Няма вече : "От европейския!"
22 Отговор
Калема се дърпа и Трябва да се връщат. Забравихте ли Пожарите в Гърция ? Същият случай е и нащо село !

Оценка:
-0 +5

антрашпиц
23 Отговор

До коментар #18 от "2loop":


Ми кат им аресва.....

Оценка:
-0 +5

А като хора у нас няма , как се връщат
24 Отговор
Заемите, дето се изнизаха между пръстите на хунтата преди да стигнат до Данъкоплатеца ! Тежко е да си малко магаре ! Защо ли ? Защото Всеки го Яха !

Оценка:
-1 +12

Edelvays
25 Отговор
И тока скача за Коледа!

Оценка:
-0 +11

Не са виновни от КЕшВР
26 Отговор
Виновни сме ние- б,клучарите,дето сме уж Народа! Всичките тези " гимнастики" се правят най вече за Топлото.Там е бездънната яма,над която няма грам контрол.Но б,кл,учара търпи и плаща.С последните пари,първо на тях плаща. Да не изпусне срока.Другите- също огромна част,който са пълни скъсаняци,не могат да плащат.И са изключили напълно радиаторите.Те са готова хранилка за чситата.Топлото изчаква да натрупа сметка, и при чсито.Само в София осъдени със спрян ТЕЦ са над 150 х семейства.ЧСИ лапа поне 50% от лихви и такси,другото- в Топлото. Пари от въздуха. Само тези- осъдените,( има и нови,който още не знаят) да се съберат при МС със семействата,тези от днешния протест,ще бъдат нищожна група.И боко и КЕшВР,ще се наакат.Но тук живее стадо от индивидуалисти.Искай промяна в закона бе,слънчасало стадо. Ще смениш единия " играч" със друг,но кешвр и чсито пак ще ви клати.Няма такива на запад,да плаща 50% от заплата,само за топло.Тук д,б,ил до д,бил- рай за чситата.

Коментиран от #33


Оценка:
-0 +15

ПиПи
27 Отговор
Като влезете вътре и Вие, не само тези нас вас - нали и Вие ще мръзнете в килията. Мислете малко за напред. После ще кажете ама защо е толкова скъпа газта и мръзнем. По двама по трима и ще се топлите, няма проблем!

Оценка:
-0 +12

28
Този коментар е премахнат от модератор
29
Този коментар е премахнат от модератор
30
Този коментар е премахнат от модератор
Българина
31 Отговор
Защо газа не поскъпне само за русофобите и феновете на шистака и любителите на Третия енергиен пакет на скапания ЕС, заради който няма ЮП. Така ще е най справедливо!!!!!

Оценка:
-1 +8

Искахме да ядем Банани и да пътуваме
32 Отговор
На ма/ната си а бананите ни се заклещиха на неудобно място ! Тежко е да си свиня и да няма кой да ти забърка ! ГЛАД идва и то голям Глад ! А Швейцария ни обещаваха а Иванчо Костов заяви че държавата била " Лош Стопанин " ! Нужен е "Закон за Защита на ДЪРЖАВАТА" в противен случа ще я ПРОФУКАТ ! Народа трябва да се ИЗПРАВИ - пенсиите са неплатежно-ефективни - цените растът ! Помни - никой не плаче на чужд Гроб !

Оценка:
-0 +8

Много си прав
33 Отговор

До коментар #26 от "Не са виновни от КЕшВР":


Но и тези от Кевр са вътре и вързани в Гроб чорбата. Щях да напиша друго но ще ме изтрият. Тези и бивши от КЕВР на съд веднага.

Оценка:
-0 +8

ГРАД КОЗЛОДУЙ
34 Отговор

До коментар #10 от "vivi":


ВИВИ те искат и хората да са неграмотни затуй дори машино гласуване не е искат защото определен етност с нисък образоватерен ценз се манипулира най лесно

Оценка:
-0 +6

Цвъки асансьора
35 Отговор
Мутрата естествено няма нищо общо с това увеличение...

Оценка:
-1 +8

Швейцария ?!
36 Отговор
Каруцария и магарищария ! Както по турско и при Царя !

Оценка:
-0 +8

37
Този коментар е премахнат от модератор
Народа разсъждава както при Соца
38 Отговор
Държавата да се грижи за Него ! Народа е като овцете за доене, вълна и месо ! И гега !

Оценка:
-1 +2

Уааааа
39 Отговор
Е нали поевтиня с 40 ....хахахахаха....БГ мистерия ....всичко тук е наопаки

Оценка:
-0 +10

Попитали
40 Отговор
един старшина в казармата,що е демокрация, свободен пазар и електорат.Било зимата.Сняг до колене.Изкарал всички навън.В помещението оставил трима.Накарал най отдалечения войник да направи огромна топка от сняг.И да е стисне в длани,подава на следващия и така,до последния- преди прозореца.Един войник върви с празна кофа,и събира стопената вода от всеки...Докато стигнат под прозореца,топката станала,като пингпонг....Слушайте сега......Всичките в редицата и тия- вътре сте Демокрация. Цялата редица е пазарна икономика.Водата от кофата е за тези тримата,защото Те са го измислили.Нито им мръзнат ръцете,нито тялото,но водата е за тях.А хелекторато сте вие. Хем мръзнете,хем стопихте снега,хем мислите че участвате в " пазара" но останахте с мокри,премръзнали ръце.Онези- вътре и ще пият вода,и ще се мият! А сега,всеки да завре пръстите отзад.Уж на топло! Те това е баш- Демокрация!

Оценка:
-0 +6

Именно
41 Отговор
Най-накрая една добра новина!
Бях се притеснил, че правителството може да си кара така по инерция и да игнорира протестиращите ... но като вдигнат баш за зимата газта (и свързаните с нея неща) и то без каквато и да било смислена причина, хората ще побеснеят (като оня път с високите сметки за ток)

Оценка:
-0 +9

В магазина на опашката , слушам : ....
42 Отговор
" Те там горе, как я мислят, с тези пенсии и тез цени, как се изкарва месеца!? А за лекарства - забрави !" Хората и днес разсъждават по Социалистическите принципи - а ние ги Ритнахме барабар с бай Тошо и сами себе си и още не сме се осъзнали че днес у нас е ДЖУНГЛА - без морал и правото на силния над слабия ! Днес Бог у нас няма а Дявали и Сатани - Бол ! Покаяние - няма а за Грях никой не го забелязва, той е навсякъде ! Не вървим на добре !

Оценка:
-0 +7

43
Този коментар е премахнат от модератор
Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер
44 Отговор
Пазарна икономика е! Пазара определя цените! Мисля съвсем справедливо е поскъпването на природния газ, ел.енергия,горива ! Бойко все пак определя по високи цени за да има по висок ДДС и оттам по високи заплати на държавни служители, полицаи, военни, учители и администрация. А такива като КОЗЛО които нямат доходи си е техен проблем . ГЕРБ не е длъжен да мисли за такива маргинали които са на дъното при нашето управление.

Оценка:
-5 +1

Ганьо
45 Отговор
Нищо, и утре да бяха изборите пак ББ щеше да спечели.

Оценка:
-5 +0

Дори Морето да се Подкваси
46 Отговор
А по Дунав , Масло и Мед да потече - народа до тях не ще припари камоли да се добере ! Газ, Електро, Петрол, Вода, Недра, Брегове, Земи - народа ще гледа само отстрани ! Ние сами им го дадохме 1989та!

Оценка:
-0 +5

Соца бил лош?
47 Отговор
А сега "бъди щастлива Ани "! Няма нищо по-хубаво от Лошото време ! Кой ще поведе народа ? Няма Лидер такъв !

Коментиран от #53


Оценка:
-0 +4

И процеса за "узряването" ни
48 Отговор
Още не е започнал! Лошо и още по-лошо ще става !

Оценка:
-0 +2

Вързаха ръцете на народа
49 Отговор
Сам дори да се изхрани и оцелее! Ограничения, такси, декларации, ,разрешения, лимитиране, имунизиране и контролиране ! Нито да произведеш, камоли да продадеш !

Оценка:
-0 +3

КРАЧКА НАПРЕД , две назад !
50 Отговор
Извадиго по-навътре ! Още не сме се събудили ! Уручасани ли сме ?

Оценка:
-0 +5

Не са нужни 300 партии !
51 Отговор
Единна - народна социална партия е нужна !

Оценка:
-0 +3

Р.Вагнер..
52 Отговор
Точно ТАКА Е ВЕРНИЯ ПЪТ...ПРЕДЛАГАМ ДЪРВА ЗА ОГРЕВ..ДОСТАВКИ НА АДРЕСА.ПЛЮС ЦЕПЕНЕ И ПОДРЕЖДАНЕ...НИКВА ГАЗ ДА НЕ ИДВА В БЪЛГАРИЯ...ТЯ Е НЕНУЖНА...ЩЕ СЕ ЗАПАЛЯТ СЕЛЯЦИТЕ...САМО ГЕРБ!!!.ВИНАГИ СМЕ С ОБЩИ ИНТЕРЕСИ...ХВАЛА,БАЦИ.!!!. БЛАГОДАРЯ..

Оценка:
-0 +1

Не е
53 Отговор

До коментар #47 от "Соца бил лош?":


Не е виновен соца, а тия дето го преиначават по свое усмотрение. В Канада са почти фанатици в соц отношение, ама до сега не ги е критикувал никой от поданиците там, докато тука само са му викали соц, а всъщност са били бездарни фашаги

Оценка:
-0 +2

дедо йоцо гледа
54 Отговор
Типично за България, когато цената на нефта започне да пада, цените на горивата се увеличават. Криворазбрана декомунизация.

Оценка:
-0 +3

ТОТО
55 Отговор
пазарна икономика със кевр не върви.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.