Last news in Fakti

23 Септември, 2020 07:10 2 323 21

Депутатите решават окончателно за извънредния труд в МВР

  • извънреден труд-
  • мвр-
  • депутати

Вносители на текстовете са управляващите от ГЕРБ

Депутатите решават окончателно за извънредния труд в МВР - 1
Снимка: БГНЕС

На първото за седмицата пленарно заседание парламентът ще обсъди на второ четене промените в Закона за МВР, уреждащи заплащането на извънредния труд на служителите с ненормиран работен ден.

Вносители на текстовете са управляващите от ГЕРБ, които искат да премахнат сега действащата уредба, спрямо която положеният труд в работни дни над установеното работно време не представлява извънреден труд, поради което не се компенсира с възнаграждение. Служители на ненормиран работен ден пък регулярно полагат такъв, отчитат вносителите.

Така те предлагат друг, при който всеки труд, положен извън установеното редовно работно време до 70 часа на тримесечен период и 280 часа годишно, да се отчита като извънреден труд и да се компенсира с парично възнаграждение. За държавните служители, извън тези с намалено работно време и работещите на смени, ще се установи дневно отчитане на положения труд. Така ще отпадне и компенсирането с допълнителен платен годишен отпуск до 12 дни за положеният труд над дневното работно време.

Приемането на тези промени ще доведе и до повишаване на качеството на работата и мотивацията на служителите на МВР, пишат в мотивите си вносителите на законопроекта.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бацо

    12 0 Отговор
    Кворум ще има ли
  • 2 Старшинка

    25 3 Отговор
    На милициунерите им стига портрета на банкянски над спалните.
  • 3 анонимен

    21 1 Отговор
    Няма какво да решават да подават оставка и да изчезват......
  • 4 Излишни изедници, Вън от МС и НС

    24 0 Отговор
    Ха, гледай ги.... Зашо един път не се събрахте да гласувате заплати, пенсии и социални, а все противонародни закони мислите и глоби, с които да доограбите хората. Румъния вдигна с цели 40% доходите . В другите държави свиват броя на депутати, а вие си правите нови партии и пребоядисвате само.
  • 5 въпросче

    14 1 Отговор
    САМО В МЪВЪРЪТО ЛИ?,А В ОСТАНАЛИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ? МЪВЪРЪТО ПРИВИЛЕГИРОВАНО ЛИ Е?
  • 6 Безсрамници

    20 0 Отговор
    Аха, разплащат се добре с тези, които ги пазят и грабят народни пари, все хора, които не работят - полицаи и политици с връзки и корупция са оплетени като свински черва с глисти при това.
  • 7 оня с коня

    0 6 Отговор
    След като на Полицаите се увеличава Възнаграждението ,задължително следва да се вдигне и това на Протестиращите за да не изпаднат в Неравностойно положение.Естествено плащането на Осигуровки от Работодателите им се подразбира,като основна задача на Данъчните власти ще е да Няма протест в Сивата икономика.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бедна, изоставаща, Румъния!!!!

    18 0 Отговор
    От 1 09.2020година в Бедна Румъния Овеличават с 40%с 40%Овеличават Пенсиите!!!!! Двойно, Двойно!!!! Се увеличават Детските!!!!! Решил Парламента!!!! Кога ще ни стигнат Изостанали те, Корумпирани Румънци, които все ни Пречеха и ни дърпаха надолу и на зад!!!!
  • 10 да де

    14 0 Отговор
    Сигурен съм, че ако нямаше протести това едва ли било точка от дневния ред на дупетатите.
  • 11 Alf

    7 0 Отговор
    Милиционерска съдба 5 месеца по площадите

    Коментиран от #18

  • 12 Стрелата

    11 0 Отговор
    Еее как кой щте ги варди другите не са важни. То Македония не са европейци ама 450 Евро е мин пенсия само Герб мачкайййй ощтееее
  • 13 chi

    14 0 Отговор
    Ще вдигат заплатите на копоите да ги пазят от народната любов...
  • 14 Съни

    7 0 Отговор
    Що сегашните правила не са ли плод пак на тяхната задълбочена работа, има ли закон който да не е применян по няколко пъти, или просто да има работа....
  • 15 рсср

    10 0 Отговор
    Пак и още пари за МВР за да пази още по добре власта. Това на фона на беднотията и на окрадената държава е срамота. Оставка.
  • 16 пак неразбрал

    11 0 Отговор
    Когато 'заработват' след дежурство, за извънреден труд ли ще се брои? Далаверките им, ние ли ще ги плащаме /от бюджета/? И ако на един некадърник, му удвоиш заплатата, ще стане ли специалист? Или си остава пак същия, само че, верен некадърник?
  • 17 Перо

    10 2 Отговор
    Ами нали поради ненормирано работно време получават допълнителен отпуск, могат да се пенсионират с 20 г.стаж,без значение за възраст, получават си 20 брутни заплати при пенсиониране, увеличаваха им 10 пъти заплатите, нямат никакви удръжки на заплатата и здравните и социални осигуровки се поемат от данъкоплатеца,сега ще им плащаме и извънредния труд и т.н. До кога ще се толерира прекалено раздутия репресивния апарат,задължен да опазва само една мутра,завзел властта с манипулирани избори.
  • 18 Дедо Jo

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Alf":

    Цъ, милицията ще се гърчи около 4 месеца - към края на октомври дебелото шофьорче ще фърли кърпата!

    OCТAВКИ!
  • 19 МВР прояви

    3 1 Отговор
    Депутатите са най-корумпираното племе независимо от техния цвят. Участвайки в четири ПК като председатели, секретари и членове, те си натъкмяват заплатите по 10 000 - 12 000 месечно и хич не им пука кой управлява - важното е да вземат тези РЗ. Полицаите за 4 години - от 2016г. до 2020 г., увеличиха броя си 2 пъти - от 335/100хил.човека на над 600, основна "заслуга" за което имат премиерът, министърът на МВР и МС като цяло. В момента ние сме сред държавите с най-голям брой полицаи и жандармеристи, докато през 2016 г. бяхме малко над средния брой в ЕС. За сравнение: в Унгария на Орбан полицаите са 93 на 100 хил.души население. България се превръща в полицейско-прокурорска държава, което е целта на премиера ББ и хунтата му. Гл. прокурор е с полицейско образование - милиционерската школа Симеоново. С такова образование са Ив.Иванов - гл.секретар на МВР, Хаджиев - н-к на униформената полиция на СДВР. Хаджиев ръководи действията на полицията на столицата и тези от страната и негова е "заслугата" за жестокостите й и липсата на идентификационни номера на полицаите, което се практикува за скриване на тези от тях, извършили жестокости спрямо протестиращи млади хора. Терзийски, сега министър на МВР, скри четиримата полицаи, издевателствали над двама протестиращи и държали се с тях като към животни.
  • 20 кочо

    0 0 Отговор
    народното събрание е най-неработещето и най-печеливщо придприятие в нрб.мвр е на второ място.тия са балами.
  • 21 инчхай

    0 0 Отговор
    на заплата и пенсия ги оправиха сега и извънреден труд и няма да посягат на протестиращите оставка и затвор,че са позор за България
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове