Last news in Fakti

28 Септември, 2020 08:42 5 232 26

Разследват смъртта на прегазеното 2-годишно дете в "Илиянци"

  • илиянци-
  • дете-
  • 2-годишно дете-
  • прегазено дете

Фатален пътен инцидент на паркинг в стоковия базар в София

Разследват смъртта на прегазеното 2-годишно дете в "Илиянци" - 1
Снимка: БГНЕС

Продължава разследването на смъртта на 2-годишното дете, което беше прегазено от микробус на паркинг в "Илиянци". Инцидентът стана в неделя в района на столичен търговски център.

Детето е било с баба си и дядо си на пазар. Според информацията момченцето се отделило от семейството и попаднало пред товарната машина.

Шофьорът, служител на стоковия базар, е задържан за 24 часа от полицията. Има магазин и е зареждал стоки. Пробата му за алкохол е отрицателна. По непотвърдена информация мъжът е сирийски гражданин със статут на бежанец.

Очевидци разказват, че шофьорът, който е управлявал микробуса, е карал бързо. Не така обаче смята търговец от стоковия базар:

„Шофьорът кара добре, просто детето тичаше. Тук няма как да се кара бързо, защото вчера имаше народ и много коли. Просто детето е малко и той не го е видял от буса. Друг път не е имало такива инциденти. Хората бяха уплашени”, обяснява Фарук от "Илиянци" пред "Нова телевизия".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абдул от Кабул

    23 5 Отговор
    Талибаните ви превзеха. А сега с новта програма на ЕС "Пари за бежанци" Баце ще ви напълни със всякакви тарамбуки, включително и аз ще доведа родата наброяваща 150 човека.

    Коментиран от #3

  • 2 Среден Пол

    21 5 Отговор
    Отделило се от бабата и дядото 2 годишно дете..... 99 процента от българите са като кон в главите. Пуснали го да обикаля борсата...

    Коментиран от #6

  • 3 Среден Пол

    25 1 Отговор

    До коментар #1 от "Абдул от Кабул":

    Добре, ам акак дете на 2 години обикаля между микробуси и камиони??? Що за дебилен народ е това?

    Коментиран от #16

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 gggw

    3 6 Отговор
    винаги дете може да се отскубне и от най-съвестните родители. това трябва ли да се наказва със смърт или е по-добре да внимаваме повече с колите и книжките на много шофьори да бъдат отнети поради липса на ориентация и достатъчно внимание към участниците в движението и възможните изненади на платното. по невнимание можеш да убиеш човек не само с автомобил, но и с машини, ток и какво ли още не. невнимателните би следвало да се наказват

    Коментиран от #7, #23

  • 6 Голям социолог

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Среден Пол":

    ...си!
  • 7 Среден Пол

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "gggw":

    Да накажат и дебилните баба си дядо. Детето е отговорност, а не игричка.

    Коментиран от #8

  • 8 gggw

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Среден Пол":

    отговорност е, но само този, който не е гледал детеи не го е държал постоянно вкъщи може да каже, че българина е добър шофьор и внимава. постойте 15тина минути на коя да е софийска квартална улица и ще разберете какво имам предвид. карат като на състезание. опасно е не само за деца. ами и за възрастни. за котки, кучета и за всеки. пешеходецът е принуден да се крие, да да му е неприятно излизането. камо ли да вали дъжд и да е мокро... колите не са изолажия от улицата

    Коментиран от #19

  • 9 gggw

    2 1 Отговор
    Бай Ганю кара автомобил. Газим! Газим деца, газим възрастни, газим всичко. затва - БЕГАЙТЕ!
  • 10 Мехо

    11 1 Отговор
    Повечето хора се държат като зомбита. Пресичат пред автомобилите с велосипеди. Слушат музика говорят и си гледат телефоните. Ходят до пътищата с тъмни дрехи. Пияни и дрогирани. Зяпат като овце и нямат представа за скорост и разстояние. Не знаят че превозните средства не могат да спрат на място.
    Какво е виновен човека че са си пуснали детето да тича между бусовете на паркинга? Той трябва да ги съди че са му съсипали живота.

    Коментиран от #12

  • 11 gggw

    0 7 Отговор
    нека този, който обвинява бабата и дядото да се разходи с едно дете по софийските улици и пак да дойде да дращи. дее и неграмотниците. превърнахте града в състезателна писта

    Коментиран от #22

  • 12 gggw

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Мехо":

    ами пресичат бе умнико. в град живеят, а не на магистралата. ти като велик шофер трябва да наблюдаваш не само пред носа си ами и отстрани. ако не можеш или ше караш по-бавно или иди и си върни книжката. никой не е длъжен да ви внимава за да си карате с 80 в ГРАДСКИ УСЛОВИЯ

    Коментиран от #20, #24

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Мехо

    8 2 Отговор
    За пресичането също си има правила. Ако си се качвал в микробус щеше да знаеш че няма как да видиш тичащо дете на две години. Но това няма как да го разбереш от спирката на рейса. Трябва да си много зле с главата да пуснеш две годишно дете да тича на паркинга между бусовете. Затова са го сгазили като кученце.
  • 15 Така е..

    6 2 Отговор
    Тия с бусовете карат като мутри и искат да паркират на паркинга и да работят. Трябва да гледат и отдолу да няма играещи си с кардана деца. Трябва да гледат и отгоре да няма прелитащи деца. Трябва да гледат и отзад да не са седнали под гумите деца. А баба му и дядо му не трябва да гледат за нищо. Пускат го от кошарката на улицата и ако се върне върне..

    Коментиран от #18

  • 16 Планинара

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Среден Пол":

    Така станаха хората безотговорни и все по прости ето например гледам някакви майки на червени нагримирани кафето цигарата клюкарат с други като тех същите фейсбуци меисбуци и не обръщат внимание на чавето как се завира между колите и после шофьора виновен. Срамота.
  • 17 gggw

    0 2 Отговор
    не мисля, че смъртта на детето е подходяща тема за иронични тъпотии.. щяло под кардана да се навре? абе аланкоолу, като ти бутне някой детето не нам за кви кардани ще приказваш. вземи разгледай нещата от сериозната им страна. и да - шофьорите на бусове са едни от най-невнимателните шофьори. все бързат.. и всичките тия неща не ги казвам от спирката, защото карам всеки ден и виждам какво е положението по пътищата. вие да се престроявате не можете камо ли нещо повече.. селяци.. трепете си децата, трепете си родителите.. у Пловдив пък даже и на пешеходна пътека не спират... пълна анархия цари и тоя ше ми обеснява за кардани.. скрий се
  • 18 Мутрите минаха от Gкласи на бусове

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Така е..":

    Щот са по големи нали
  • 19 някой

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "gggw":

    Ти на луд ли се правиш в момента? Влизал ли си в тържището през работно време? Не става въпрос за улица и улично движение. На тия тържища ,яйце да хвърлиш няма да падне на земята. На такива места трябва да има забрани за деца под 8 години. Я пробвай да заведеш двегодишно дете в М....ро . Още от входа стои предупредителна табела и ще те върнат без обяснения. Големи умници се навъдихте ,ама истината е че няма ред и дисциплина .
  • 20 Те бе, отворко,

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "gggw":

    В град живеят, ама се движат като овце! Това ти обяснява човека. Казаха им, че шофьорите трябва да ги пазят и те спряха въобще да се пазят сами - ходят по платното за движение като мухи без глави! И без глави остават!
  • 21 От Варна

    4 0 Отговор
    Защо дете на 2-3години е на това тържище в почивен ден, когато там е най-натоварено с хора и коли? Ако беше на детската площадка, нямаше да стане това нещастие, от което ще страдат и двете страни в инцидента.И най вече, ужасната загуба на невинно дете! Наистина има много безотговорни към децата си възрастни. На плажа гледах и тръпнех, как майка и млада баба оставиха дете току що проходило явно, да цапурка току до вълните при бурно море. До него играеше около 3годишно братче, което няколко пъти го бутна във водата, явно така разбираше играта. А двете родителки спокойно седяха на 2 метра от малчуганите и си пушеха цигарките. Едва се въздържах да им направя забележка, ужасявах се какво може да стане, ако малкото детенце цопне по очи във вълните....Но и спасителя остана безучастен на гледката. Жалко, но всички сме безразлични за ставащото около нас, ако не ни засяга лично!
  • 22 Прегазвачника

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "gggw":

    По същата логика можеха да го пуснат да си играе на Централна ЖП гара между влаковете или на летището че е по широко. Я си дръжте децата за ръчичка и ги водете по паркове и градинки. Да си родител е отговорност която много индивиди не разбират. Скоро едно друго Маугли го търсиха по горите. Трябва да съдят такива гламави родители и да им отнемат незабавно децата.
  • 23 Така е,

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "gggw":

    но от друга страна става въпрос за "Илиянци", а не за детска площадка/градина, училище или място, от което да се очаква, че може да изскочи дете Има разлика между невнимание и малшанс. Шофьорът може да си е бил внимателен, само че такива неща се случват за секунди. Родителите трябва да са наясно, че не могат да пускат малките си деца да се движат свободно там където се движат коли. Да не говорим, че товарните микробуси/бусове обикновено нямат задно стъкло и шофьорът разчита само на страничните огледала. Това е нещо, което много родители не преценяват.

    Коментиран от #26

  • 24 Това, че шофьорът

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "gggw":

    трябва да внимава, не означава, че пешеходците не носят сами отговорност за безопасността си. трябва да ходят със слушалки в ушите ПЛЮС поглед, забит в телефона. Поне с един от органите слух или зрение трябва да може да се пази. В случая единствено бабата и дядото са били в състояние да предотвратят такъв инцидент, защото само те са знаели какви опасности крие ситуацията, в която са били - на място, където минават коли, придружени от малко дете, което не може да се пази само. Шофьорът не е можел да знае, че наблизо има дете.
  • 25 Сила

    2 0 Отговор
    На Илиянци всички повтарям ВСИЧКИ които карат бусове са БЕЗ КНИЖКИ или с купени такива!Бусовете се карат предимно от неграмотни роми от провинцията или от всякакъв вид араби!Кара се бясно и постоянно стават инциденти!Охраната начело с Любо Крушкин се занимава само и единствено с кражби от складовете!Денонощно!Камерите умишлено се изключват и се спира тока!Ръководството начело с Христо Стойнов и синовете му също участват в това!
  • 26 Първо да си кажа!

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Така е,":

    Така ,шофьора не е карал назден въобще няма такова нещооо!!
    Това пълни измислици на журналистите!
    Шофьора е карал нашраво и със висока скорост при наличие,че там ограничението е 10кm.
    А не със 45 km. Дори няма следа от спирачен път!
    Също е говорел по телефона шофьора!
    Това писта ли е да кара като ненормален?
    Всички коментирате правите се на професори!!
    Ако се случи на някой от вас такова нещо тогава ще ви питам??
    Всички сме под Божията ръка,такаче не се нуждаеем от вашите безмислени коментари!
    На кой каквото е писано това се случва.
    Но това невинно детенце е заслужило това,заради един ,който не внимава на пътя!
    Прегази едно две годишно дете!
    Утре може да е вашия баща,майка,дядо,баба или вашето дете!
    При едно не внимание от страна на шофьорите!

    Болката е неописуема!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове