Last news in Fakti

30 Септември, 2020 16:55 2 405 34

Манолова: Олигарсите, освен че си имат държава, имат и съд

  • мая манолова-
  • биовет

„Биовет" заведе иск срещу Цвеева за нанесени неимуществени щети на стойност 150 хил. лв

Манолова: Олигарсите, освен че си имат държава, имат и съд - 1
Снимка: БГНЕС

Олигарсите, които горят боклук, освен че си имат държава, правила, обществени поръчки, публичен ресурс, имат и съд. За да обслужат един икономически силен субект, съдиите са готови да минат през самите граждани.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова след четиричасовото заседание по делото, заведено от „Биовет" срещу председателя на Инициативния комитет срещу мръсен въздух в Пещера Златка Цвеева, съобщи offnews.bg.

Нито едно от исканията ни не беше уважено от съда. Бяха приемани документи, с които се доказва колко са се притеснили контрагентите на „Биовет" от изказването на Златка Цвеева. Документът е антидатиран - с дата 28 декември 2020 г., а тази дата още не е настъпила. Въпреки това, съдът приема за доказателство документ, датиран по този начин, каза Манолова.

Фирмата заведе иск срещу Цвеева за нанесени неимуществени щети на стойност 150 хил. лв., след като председателят на Инициативния комитет е заявила пред медиите, че в Пещера „пуши и мирише".

Това не е правосъдие, затова има и протести. Според документите по делото никой никога не е протестирал за въздуха в Пещера. Единственото, което причинява дискомфорт на икономически силните в Пещера, е изказването на Златка Цвеева, за което тя трябва да носи отговорност в размер на 150 хил. лв. На нас ни бяха отказани свидетели, не беше прието нито едно от нашите доказателства. Вещите лица и свидетелите бяха на „Биовет", допълни Манолова.

Тя подчерта, че в инсталацията за горене на отпадъци се изгарят текстил, опасни отпадъци, както и боклук от чужбина.

Гражданите на Пещера трябва да застанат на страната на Златка Цвеева, както тя застана с лицето си като председател на Инициативния комитет и събра необходимите подписи за местен референдум. Това не е първият случай, в който икономически силните съдят Инициативен комитет, но иск за 150 хил. лв. е рекорд. Всички тези, които се смятат за ненаказани, трябва да си понесат последствията. Българите не са длъжни да живеят в тази корумпирана реалност, категорична е Манолова.

Златка Цвеева допълни, че през изминалата година е имало три протеста срещу изгарянето на боклук в Пещера, през 2015 г. също е имало протест, по случая е сезиран областният управител, а директорите на „Биовет" са викани в Общинския съвет в Пещера заради увеличаващите се миризми.

Въпреки това съдията не е пожелал да ги призове като свидетели по делото, каза Манолова.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бисер

    20 21 Отговор
    Сестра Ганева много знае
  • 2 МРАЗЯ ГЕШЕВ И ДОГАН

    19 20 Отговор
    Гешев е за затвора

    Коментиран от #8, #27

  • 3 Алфа Вълкът

    22 17 Отговор
    Имат и тебе да им внасяш законите!
    Смятай колко прости хора сме щом още даваме трибуна на тая маймуна!
  • 4 реалиста

    23 9 Отговор
    Крадецът вика дръжте крадеца.мухахаха
  • 5 МАНОЛОВА....БИТАТА КАРТА

    16 14 Отговор
    И ЗАЩО ТИ ИМ ВНАСЯШ ЗАКОНИТЕ........
  • 6 Баба Ванга каза

    11 19 Отговор
    НИНОВА ЩЕ Е ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #34

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Историчка

    17 8 Отговор

    До коментар #2 от "МРАЗЯ ГЕШЕВ И ДОГАН":

    А защо пропускаш гнилите ябълки на Лозан Панов? Нали те са уж от независимият и справедлив съд! Оставка на Лозан Панов!
  • 9 графа

    17 9 Отговор
    Един политически труп размишлява и сее мозък
  • 10 Дельо Хайдутин

    10 3 Отговор
    С боклука от Италия се занимава италианската мафия.Смее ли съдията да им се дърви.?

    Коментиран от #17

  • 11 Ю Кортес

    15 8 Отговор
    Имат си съд,съда на Лозан Панов.
    На дневен ред са оставките на Радев и Лозан Панов.

    Коментиран от #19

  • 12 Кккхгхкк

    8 2 Отговор
    Ей, гений на юридическите науки, като на колега да ти споделя: АНТИДАТИРАН Е ДОКУМЕНТ С ДАТА, ПОСОЧЕНА В НЕГО, КАТО ДАТА НА ИЗГОТВЯНЕ, ПРЕДХОЖДАЩА РЕАЛНАТА ТАКАВА.
  • 13 Мая ги дразни

    4 7 Отговор
    Щото им казва истината.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Приеми го

    12 4 Отговор
    Майче, мина ти времето и като политик, и като жена. Спри с тия климактерични истерии.
  • 16 ххх

    7 1 Отговор
    Мая в съда се ходи подготвен!
    Искът ще бъде отхвърлен и без твоето запичене в съда!Това е стигало да кажеш и да не губиш времето на съдията с политически пасквили!
    "Трайно установената до момента съдебна практика със задължителен за приложение от съдилищата характер, изразена в ППВС №4/61г., №4/68г., №5/69г. и №2/84г., възприета и в решение №197/19.02.97г. по гр.д. №250/1995г. на ВКС V г.о. на ВКС, определение №271 от 19.03.10г. по гр.д. №8/2010г. на ІІІ г.о. на ГК и определение №91/17.02.11г. по гр.д. №615/2010г. на ВКС ТК, І т.о. сочи непротиворечиво, че право на обезщетение за претърпени от деликт неимуществени вреди имат физическите лица, но не и юридическите такива, като изключенията произтичат само от закона/ има се предвид чл.4,вр.чл.1 от ЗОДОВ,чл.631а, ал.2,вр.ал.1 ТЗ, и чл.76а,вр.чл.2 ЗМГО/ предвид специфичния предмет на урежданите в посочените норми обществени отношения.

    Съображенията за посоченото разрешение произтичат от това, че след като юридическите лица за разлика от физическите формират волята си само чрез своите органи, нямат собствени психика, физическа сетивност, здраве, чувства и емоционален свят, т.е. са изкуствени субекти на правото, те не биха могли да претърпят морални вреди, болки и страдания, каквито са присъщи на човешкия индивид. Ако един търговец например е претърпял негативи от чужди зловредни действия или бездействия, те ще му се отразят само в имуществен план, намирайки единствено счетоводен израз като преки загуби и/
  • 17 Смее

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Дельо Хайдутин":

    смее и още как!
  • 18 Ники

    6 1 Отговор
    А ти къде ма - галева.. И в офиса на божков те биеха снимали..
  • 19 ххх

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ю Кортес":

    Ю.Л.нямaт coбcтвeни пcихикa, физичecкa ceтивнocт, здрaвe, чувcтвa и eмoциoнaлeн cвят, т.e. ca изкуcтвeни cубeкти нa прaвoтo, тe нe бихa мoгли дa прeтърпят мoрaлни врeди,бoлки и cтрaдaния, Само на това основание иска за неимуществени вреди срещу Цвеева ще бъде отхвърлен! А Лозан Панов няма нищо общо с ОС-Пазарджик!
  • 20 Нямаше

    6 0 Отговор
    ли свестен адвокат?Манолова се излага и плещи глупости! Как съдията я е търпял 4 часа да вдига лозунги?!
  • 21 Криеш името си страхливец

    1 0 Отговор
    По тълковен речник Олигархията е малка група от хора, в които е съсредоточена власта! Тази властта може да е богатство, политически постове, съдебна власт, средства за осведомяване и други. 30 години за каква демокрация - народовластие се говори б България, това е капитализъм! Но тази дума е нито лоша и пробутаха на плебса подходящата за ухото! Да се уточни, партия БСП ръководена от имотни милионери от семейство Георги Гергов чии интереси защитава? На бедния човек или на кого? За социална справедливост ли се бори в следизборна коалиция с движение ДПС? Почетният доживотен председател, разпределящ порциите в нашата държава България е най-добрият корумпираният и престъпен човек!
  • 22 Васил Божков

    2 0 Отговор
    Леле като се сетя че и тая се прежалих да изпраскам...мани мани. Ама е сочна милфка
  • 23 Криеш името си страхливец

    0 1 Отговор
    ... много лоша ...
  • 24 Кюстендилският

    1 1 Отговор
    На младини Майчето беше голема сладурана... Ама и сега става за к¥рободинка...
  • 25 ГОСТ 26

    3 0 Отговор
    Сега се правиш на много честна за да се докопаш до властта.Когато беше от БСП имаше друго мислене за олигарсите.Забравели кой предложи Д.Пеевски за шев на ДАНС.
  • 26 Наблюдател

    3 0 Отговор
    Сестра Галева, менторът-предложил Шиши за председател на ДАНС, пак ни занимава .... Не си гледа поредния мъж и той я напусна
  • 27 Истина

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "МРАЗЯ ГЕШЕВ И ДОГАН":

    Пещера е с бсп управа затова тези боклуци се горят защото са платинировал от съветниците на радев и гешев се Бори срещу тях а сестра галева си прави пияр за сметка на хората
    За комуниста човек не е нищо
  • 28 ГОСТ

    0 0 Отговор
    ПЕЕВСИ Е ПРОТЕЖЕ НА БСП И ДПС, ТА НАЛИ ТЕ ГО ИЗБРАХА ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР.
  • 29 БСП

    1 0 Отговор
    МАЯ МАНОЛОВА ЗАЩИТНИЧКАТА НА ОЛИГАРСИТЕ БОЖКОВ И ВАСИЛЕВ. АКО ИМАШЕ СЪСТЕЗАНИЕ ПО ЛЪЖИ ЩЕ ВЗЕМЕ НОБЕЛОВА НАГРАДА.
  • 30 ОКОЛОМРЪСНАТА

    2 0 Отговор
    КЮСТЕНДИЛСКАТА БУЛКА НА ВИСАДЖИИТЕ. АХ КОЛКО ТИ ЗНАЕ ДОПЪРАНАТА.
  • 31 СМУТ

    2 0 Отговор
    МНОГО ЛЪЖЕ ТАЯ БЕЕЕ.
  • 32 СОРАТА

    2 0 Отговор
    БСП СА КРАДЛИВИ БОЛШЕВИКИ.
  • 33 Брат Галев

    0 0 Отговор
    Сестро Галевице,ела си при нас и за адвокат не ставаш.
  • 34 КУРнинов

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Баба Ванга каза":

    ПОСМЪРТНО ЛИ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове