Last news in Fakti

1 Октомври, 2020 07:13 2 073 19

Вигенин: Ще преодолеем проблемите и ще видите различна БСП

  • кристиян вигенин-
  • бсп-
  • левица-
  • върховенство на закона-
  • корупция-
  • опозиция

Имаме страшно много нови млади, мотивирани, образовани хора в Националния съвет, подчерта депутатът от левицата и зам.-председател на Народното събрание

Вигенин: Ще преодолеем проблемите и ще видите различна БСП - 1
Снимка: БГНЕС

Срамувам се да се кача на трибуната, когато там седят хора, които са недостойни да водят българския парламент, включително човек, който е осъден на втора инстанция. Когато председателят на парламента не предприема никакви мерки и счита за нормално този човек да седи до нея на трибуната, няма да ме видите там. Това заяви зам.-председателят на парламента Кристиан Вигенин пред бТВ, цитиран от пресцентъра на левицата.

По повод събитията в БСП, Вигенин коментира: "Аз мисля, че целта на тези хора винаги е била да направят всичко възможно, за да не спрат скандалите в БСП. На фона на разпада в ГЕРБ, БСП да не може да се покаже като силна и консолидирана политическа сила. Този ход за мен е неразбираем. Нищо не се е променило в парламентарната група. Това е проява на слаби нерви, неспособност да се приеме загубата от временното изваждане от националното ръководство." По думите му не е логично да обясниш, че партията се разминава с вижданията ти, а да не останеш вътре в нея, за да защитиш мнението си. Той подчерта, че БСП е проявила много силни рефлекси, партията се е консолидирала, а парламентарната групата е единна. "Съжаляваме за тях. Въпрос е не само за количество, но и за качество, единност, консолидация. Ще спрем да се занимавам с излишни вътрешни проблеми", каза Вигенин. Социалистът коментира, че има много несъстоятелни критики по отношение на БСП - "хвърлени обвинения във въздуха".

"Ще преодолеем и това, ще видят всички, че БСП е една различна БСП. Имаме страшно много нови млади, мотивирани, образовани хора в Националния съвет. Ние сме демократична партия, трябва да има критично мнение, но да бъде конструктивно", категоричен бе зам.-председателят на НС.

"Ние издигнахме, подкрепихме Радев и казахме: "Работете за България, в името на България." Ако по някои въпроси съвпадаме с мнения, това е добре, но това не означава координирани действия. Той е президент, ние - парламентарна опозиция" - така социалистът коментира и опроверга разрив в отношенията между БСП и президента Радев.

По повод възможността властта да купи нови осем самолета, Вигенин заяви: "Подобни заявки са доста прибързани - в ситуация на икономическа криза, която ще се задълбочава. Трябва вместо това да говорим за увеличение на доходи и пенсии. Трябва да има преизчисляване на пенсии, а не просто добавки. В момент, когато трябва да се ограничат всички излишни разходи, премиерът се занимава с такива неща. Това е опит да си купи благоволение от другата страна на океана, но няма да стане. Все по-голям скептицизъм се показва към управлението на България, днешният доклад на ЕК го показа." Вигенин подчерта, че от левицата ще бъдат категорични, че повече не трябва да се хвърлят никакви пари на вятъра.

По повод доклада на Европейската комисия, Вигенин заяви: "Не съм виждал толкова сив доклад за България. Няма дума за надежда, че нещо ще се случи в следващите месеци. Много е критичен по отношение на съдебната система, отчетността и наказателната отговорност на главния прокурор; структурата и функциите на ВСВ. Изрично се подчертава, че има напредък по напредъка с борбата с корупцията, но няма никакви финални резултати." Той обърна внимание за констатациите за липса на свобода в медийното пространство и на оставащия за България мониторингов механизъм.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    14 12 Отговор
    Поредният дресираан от мосад, ни говори като чобанин за решаване на проблеми.
  • 2 Верваме ти

    12 10 Отговор
    Тоя що не е изхвърлен от БСП след срещата с джихадистите.
  • 3 муцунка

    13 12 Отговор
    ВАгИнин: Ще преодолеем проблемите и ще видите различна БСП с червило и перлени сенки плюс очилца.
  • 4 Изпята песен и то фалшиво

    10 7 Отговор
    И ти изчезвай, вАгИнин! Едни и същи мутри не ни трябват! Реформа навсякъде и спешно!
  • 5 аман

    13 8 Отговор
    Ми освен да се прекръстите на БСП-ЛГБТИ и да друснете сърп и чук връз "знамето с дъгата" - друго не виждам за обновление. Аман от меки китки!
  • 6 Дедо Jo

    8 2 Отговор
    Мисля, че по-скоро сте псевдоопозиция в Парламента...

    Хвърляте в пространството някакви декларации "в името на България"...

    Как мислите да се справите в новия парламент - да сформирате стабилно и работещо правителство без ГЕРБ и ДПС?

    Към Суверена:
    Делото по спасяването на давещите се е в ръцете на самите давещи се!
  • 7 Магелан

    5 7 Отговор
    Път на младите и образовани българи но не от БКП-БСП .Свободно и демократично мислещи млади хора необременени от комунистическото наслество.Завършили престижни западни унивирситети.Говорещи по няколко езика.Десет години тиквата от Банкя така и не научи анлийски.Пълно ренде.

    Коментиран от #9

  • 8 Ще ще

    7 3 Отговор
    Когато правнучките ти брадясат!!!! По-вероятно е отколкото "промяна" в бкп-бсп...Освен пак да се пекръстите???
  • 9 Умника на баба

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "Магелан":

    си ти...Става въпрос за кадърни хора ,а не полиглоти! Оня говорещия английски фатмак защо не го искат никъде в чужбина да си говорят с него???? За тази работа си има хора--преводачи ги наричат!

    Коментиран от #11, #14

  • 10 Мнение

    4 3 Отговор
    Единствения нормален и истински социалист беше Станишев и не случайно е президент на ПЕС

    Коментиран от #17

  • 11 Онзи фатмак е

    5 5 Отговор

    До коментар #9 от "Умника на баба":

    генерал и президент за разлика от теб. Не го искат в чужбина защото защитава интересите на държавата и не им е изгоден. Ако ги продаваше щеше да го посрещат с почести. ЕС обичат продажниците и послушковците. Радев не се вписва в тази категория.
  • 12 Другар

    4 2 Отговор
    Нови,малди и мотивирани,демек Р.Овч. или бъркам нещо?
  • 13 За теб

    2 2 Отговор
    не зная и не ме интересува какъв е! За мен и моите познати и приятели е НИЩО! НИКОЙ! Бай Тошо на млади години....
  • 14 Бай Стою касапина

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "Умника на баба":

    Говорещият английски може да говори максимум седем, осем минути и то ако някой му е написал текста, а той цяла нощ го е наизустявал. Вчера по Хоризонт Илияна Йотова даде двадесет минутно интервю като мълчеше само докато й задаваха въпроси. Не съм й фен, но в случая тя би била по-подходяща за президент. Само че другарите комунисти си избраха един бивш летец, да вярно много добър като такъв, но неставащ за длъжността президент.

    Коментиран от #15

  • 15 Не стават

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "Бай Стою касапина":

    и двамата! То освен да дрънка като кречетало без да се разбира нищо/за което минават специално обучение комунистите/ трябва да има СОБСТВЕН мисловен процес...И да мисли основно за държавата си/не Русия/ майката на всички червени...
  • 16 НИКОГА

    2 2 Отговор
    БСП НЯМА ДА БЪДЕ ПО-РАЗЛИЧНА, ЗАЩОТО НИТО ТЯ НИТО ЧЛЕНСКАТА МАСА МОГАТ ДА ОПРЕДЕЛЯТ МЯСТОТО И РОЛЯТА СИ В ОБЩЕСТВОТО. ВЪЗМОЖЕН ЛИ Е СОЦИАЛИЗЪМ ПРИ ПАЗАРЕН ФУНДАМЕНТАЛИЗЪМ? АКО НЕ Е ТОГАВА ДА СЕ ТРАНСФОРМИРА В ПРОФСЪЮЗ, ЗАЩОТО ИНАЧЕ ГУБИ СИЛИ, ВРЕМЕ, ЖИВОТ НА ХОРАТА В БЕЗСМИСЛЕНИ ИДЕОЛОГИЧЕСКИ СПОРОВЕ И БОРБИ.
  • 17 Епа

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Мнение":

    Станишев, е от малкото политици с мозък, аз лично съм озадачен от премахването му от БСП, със сигурност това е голяма загуба за тях
  • 18 ГОСТ

    1 1 Отговор
    ПЕЕВСИ Е ПРОТЕЖЕ НА БСП И ДПС, ТА НАЛИ ТЕ ГО ИЗБРАХА ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР.
  • 19 Токо

    0 0 Отговор
    Жалки създания наричащи се политици ! Хора които всячески се опитван по най не достойния начин да се доберат до властта. Но ! И този път НЯМА ДА СТАНЕ !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове