Last news in Fakti

7 Октомври, 2020 13:13 5 276 74

Каракачанов: САЩ ни сложи в списъка за разсрочено плащане

  • красимир каракачанов-
  • мо-
  • марк еспър

Вашата страна е пример за редица страни-членки на НАТО с изпълнение на плана за нарастване на военния бюджет до 2% от БВП за целите на отбраната, заяви Марк Еспър и отбеляза общите интереси на двете страни в региона на Черно море

Каракачанов: САЩ ни сложи в списъка за разсрочено плащане  - 1
Снимка: МО

10-годишна „Пътна карта за сътрудничество между Република България и САЩ в областта на отбраната“ подписаха българският министър на отбраната Красимир Каракачанов и секретарят по отбраната Марк Еспър на среща в Пентагона. Това съобщиха от пресцентъра на МО.

С това се цели задълбочаване на сътрудничеството в региона на Черно море, подпомагане изпълнението на целите на способностите на НАТО, коопериране в сферата на киберсигурността и укрепване на устойчивостта при кризи.

Подписаната „Пътна карта“ ще подпомогне развитието на българските Въоръжени сили, включително и по отношение на Целите на способностите на силите на НАТО, заяви министър Каракачанов.

Той подчерта, че въпреки кризата с Ковид-19 и възможното влияние върху икономиката на страната, Министерството на отбраната продължава работата по основните проекти за модернизация на Българската армия.

Инвестициите в областта на отбраната означават повече работни места, постигнати чрез развиване на индустриалното сътрудничество с водещи компании от военно-промишления комплекс.

Удовлетворени сме от решението на САЩ да добавят България в списъка на държавите, които могат да се възползват от разсрочено плащане при евентуални бъдещи проекти, отбеляза министър Каракачанов.

Високо оценяваме ролята на България като генератор на сигурност и стабилност както в регионален план, така и в рамките на колективната сигурност, посочи секретарят по отбраната на САЩ Марк Еспър, който изрично благодари на България за ползотворното двустранно сътрудничество.

Вашата страна е пример за редица страни-членки на НАТО с изпълнение на плана за нарастване на военния бюджет до 2% от брутния вътрешен продукт за целите на отбраната, заяви Марк Еспър и отбеляза общите интереси на двете страни в региона на Черно море.

Работната програма на българския министър продължи в Държавния департамент на САЩ с две срещи - с помощник-държавния секретар по политическите въпроси Дейвид Хейл и с помощник-държавния секретар по политико-военните въпроси Кларк Купър.

По време на срещите бяха коментирани въпроси на сигурността в региона на Черно море, Западните Балкани и Близкия Изток; разширеното присъствие, увеличение на мащаба и интензитета на съвместните учения и тренировки в рамките на съществуващото от 2006 г. Споразумение за сътрудничество в областта на отбраната.

Министър Каракачанов потвърди българската позиция за интеграцията на държавите от Западните Балкани в Европейския съюз, като изтъкна забавянето при изпълнението на някои от поетите от страна на Република Северна Македония ангажименти по Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, с което се създават затруднения в развитието на двустранните отношения.

В следващите дни предстоят срещи и разговори с губернатора на щата Тенеси, както и с представители на Националната гвардия на Тенеси, с която от 1993 г. Българската армия има установено двустранно сътрудничество и множество съвместни проекти.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 billa

    119 15 Отговор
    И децата ни ще плащат за грешките на някой политици!

    Коментиран от #9

  • 2 Македонска

    31 26 Отговор
    наденица Кога ще преведете пътната карта на македонски, че нещо не я разбирам?
    А, и да не забравите благоевграско, кюстендилско са МАКЕ-донски земи.

    Коментиран от #14

  • 3 Обещано от ГРОБ

    95 6 Отговор
    Длъжници до ГРОБ!
  • 4 124

    82 6 Отговор
    В кой списък за пазаруване от Била ли щото за самолетите сме на разсрочено получаване
  • 5 Боже

    28 27 Отговор
    драйфа ми се от червени ненасиитни и алчни фурнаджийски лопати !
  • 6 Гого

    78 9 Отговор
    Ей подлоги долни !! Незнам как да ви убида вече какавото и да кажа ще е малко ! А българският народ да ви плаща самолети на хартия и лихви по разсрочени плащтания!! Защо бе защо? Колко още пари требе да откраднете ?!
  • 7 ❗❗❗

    66 11 Отговор
    Красьо, сега САЩ са те сложи в списъка за разсрочено плащане, но след като слезеш от властта, народният съд ще те сложи зад решетките за дълго време!
  • 8 Кой ги избра тия патриоти

    50 7 Отговор
    аз не съм
  • 9 честен ционист

    27 5 Отговор

    До коментар #1 от "billa":

    Даже неродените.
  • 10 ТаУмВзе

    38 4 Отговор
    Предателите имат сходна съдба с дикторите, които облизват.
  • 11 ???

    38 5 Отговор
    Какво разсрочено бе? Въобще не им ща скапаната търговия.
  • 12 сара

    42 2 Отговор
    Живеят за мига и мислят, че ще са вечно там горе. Слизането ще е трудно, а приземяването болезнено . Последните две са неизбежни.
  • 13 Кой му даде право

    42 4 Отговор
    На Шкембе Войвода да си прави далавери на наш гръб ⁉️
  • 14 Няма такава държава...Няма..

    20 1 Отговор

    До коментар #2 от "Македонска":

    Марсианците имат повече права от македонското пиле....
  • 15 Сега разбрах

    33 6 Отговор
    ... защо платихме самолетите в кеш. Значи днес Каракачанов е постигнал голям "успех", като ни е сложил в някакъв друг списък. Интересно още какви списъци имат американците (или както е модерно тук някои да се изразяват-краварите) и за какви списъци се борим. И последно да попитам вече една година не се говори за падането на визите. Да не би да са паднали вече.
  • 16 f16

    36 5 Отговор
    ГЕРБ освобождава успешно територията на България от население.
    Може да се настанят тъпите кравари и да я превърнат във военна база на САЩ.
    Ашкулсин

    Коментиран от #34

  • 17 Ей не чувате

    29 3 Отговор
    Дайте да направим един списък, от управлявалите политици в периода на демокрация от 1990 до 2020 г , техните деца и внуци. И да им забраним да гласуват и да участват в бъдещи избори, защото са довели България до съсипия. Толкова е лесно.

    Коментиран от #35

  • 18 Този

    43 5 Отговор
    Така го набива на 6 милиона българи,че дори нямаме представа.До 2030 г са десет години! Пресметнете твърди 2% от БВП ежегодно! У нас БВП е приблизително 46-47 млрд $.Смятайте сами с колко ни го " набива" напред! С десетки милиарди.Друго не ми става ясно: От кого ще се пазим и защитаваме? Заобиколени сме от страни- член на Отанчо.С толкова милиарди ежегодно, може да се построят стотици хиляди,уютни голями жилища,изключително и само за младите.Със символична лихва.Хиляди детски градини и ясли.Детски,специализирани болници.Без да се нарушава финансовия баланс на страната.Що за българин си бе? Хванали са ви за точетата с нещо,и сега залагате държава, население, бъдещите ни внуци и правнуци.
  • 19 Хахаха

    20 4 Отговор
    След като платихме предварително ?????? Хахахахахахахахахахаха
  • 20 Минаващ

    20 4 Отговор
    Майкопридавци, ще си платите един ден!
  • 21 Behemoth

    15 3 Отговор
    Е сега вече ги почваме поръчките на лизинг....таман изплатим старата и поръчваме новата версия....и така до КРАЯ НА КРАИЩАТА!
  • 22 ИСТИНАТА

    16 2 Отговор
    Още веднъж.
    Само за нормалните българи!

    Ляво-дясната истина на всички български данъкоплатци.

    НЕВЪЗМОЖНА е просперираща и демократична държава, без ДЕМОКРАТИЧНИ избори, както на Запад!

    С АКТИВНА РЕГИСТРАЦИЯ! Без "мъртви души"!!!

    БЕЗ ПРАГ на ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ! Без "избираеми места"!!!

    С ДИСТАНЦИОННО гласуване! По пощата!!!


    НЕВЪЗМОЖНА е просперираща демократична държава, без ДЕМОКРАТИЧНИ избори!
    Другото е узурпиране на властта на суверена!
    Както го прави вече трети мандат Джипкаджията с Шкафчето!
    И закопава българите на дъното на ЕС!

    В демократичните държави, с активната регистрация за изборите, няма НИТО ЕДНА "мъртва душа"!
    Борисов фалшифицира по лукашенковски изборите, с над милион "мъртви души"!
    "Гласуващи" за ГЕРБ и ДПС!
    ГЕРБ и ДПС са в задкулисна коалиция!
    Борисов и Гешев са ФОРМАЛНИ Премиер и Прокурор!
    Доган и Пеевски са ФАКТИЧЕСКИТЕ Премиер и Прокурор!
    Под диригенството на Кремъл...

    ГЕРБ не са партия, а ОПГ!
    С капо ди тути капи, комунистът Бойко Бекапето!
    Джипкаджията с Шкафчето...

    „И ще познаете истината,
    и истината ще ви направи свободни.”
    (Иоан 8:32).

    ,,Предай нататък...КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ...Предай нататък...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 До каракачанския ш о п а р

    25 2 Отговор
    Какво плащане бе? Тия таралясници трябва да ни ги подарят. Тоя що не е в затвора за продажби на военни имоти на смешни цени? Няма ли някоя Партия да повдигне въпроса пред Гешев?
  • 25 анонимен

    19 2 Отговор
    Бе Каракачанов само ОСТАВКАТА е необходима.
  • 26 Горо

    24 2 Отговор
    Шкембе-войвода Каракачанов в сговор с цар Тиква от Банкя подписаха 10-годишна карта за по-нататъшно задлъжняване на България от световния кредитор и лихвар САЩ! А за точния размер на комисионните за още по-голямо угояване на крадливата шайка, която ни управлява вече 10 години, може само да се досещаме.
  • 27 бивш войник

    5 20 Отговор
    истината е че искаме да имаме добре въоръжена армия а без пари и на баща ти жена му не дава стига сте се оплаквали като вдовици за к..р най обезкървената армия сме и сега изграждаме съвременна армия като всички д-ви да не изреждам нашите съседи какво въоръжение купуват

    Коментиран от #33, #42, #44

  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 2 Отговор
    и ще плащат децата и внуците ни такива сте вие мръсни герб капиталисти кожодери

    Коментиран от #32

  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 1 Отговор
    БОЙКО мразиме те
  • 30 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 2 Отговор
    колко кожи още ще ни дерете
  • 31 Абе,

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "БГ ЕС НАТО":

    знаеш ли на какво сеподмокряш от радост? Оръжията не убиват, избирателно целите си с оглед на фили и фоби!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 И аз да попитам

    5 2 Отговор

    До коментар #27 от "бивш войник":

    А ние какво въоръжение имахме?
  • 34 Ил 114

    5 16 Отговор

    До коментар #16 от "f16":

    Нещо много бързо се забрави за 45 години на руската окупация на България и използването на българската армия за пълно подчинение на командването от руските генерали и командированите в България съветски военни съветници и специалисти следящи за боеспособността на отдалечената първа буферна зона предназначена да поеме първите удари при евентуално военно нападение и че издръжката и закупуването на руско въоръжение и ракети е струвало на българския народ за 45 години над 160 милиаpда лева в брой изплащани от БВБ и още 3 пъти по толкова в натура с износа за СССР на селскостопански продукти и индустриални суровини,машини и руди...!!!

    Коментиран от #36, #59

  • 35 Перо

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ей не чувате":

    Само за гласуване ли става дума,ако е за това,те сами ще се откажат,вече малко ги интересува,защото бъдните поколения са техните потребители /клиентела/.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Що не постави условие

    10 2 Отговор
    Самолетите срещу махане на визите
  • 38 Вълчо

    14 3 Отговор
    Карашкембето дали е повдигнал въпросът за четирите безплатни военни американски бази на територията ?На разсрочено ли ще плащат американците или с цветни моливчета за оцветяване на нарисуваните Ф16 ?
  • 39 ЛГБТИ

    3 4 Отговор
    Бъдещето ппринадлежи на пдалите амбраежите гейовете.Искате или не Истамбул процеса е необратим.

    Коментиран от #47

  • 40 jorj

    7 9 Отговор
    45 години руско робство и 25 години управление на България от руски ибрикчии ни докара до най-бедната държава в Европа!!! Няма по крадена и демогравски по съсипана от руснаците държава в Европа!!!!! Няма ли да най-после да удари крадеца и душегубеца през ръцете и мутрата !!!

    Коментиран от #54

  • 41 Простак

    7 3 Отговор
    добре ни сложи Америка , оная работа , очите ни светнаха
  • 42 Перо

    8 2 Отговор

    До коментар #27 от "бивш войник":

    И кои съседни държави купуват само от един източник оръжия,че не се сещам?
  • 43 Бесен Язовец

    9 2 Отговор
    Това е списака с балъците от централна и източна Европа!
  • 44 НГВС Соросоид

    6 2 Отговор

    До коментар #27 от "бивш войник":

    Ти не си ходил дори в казармата бе най много да си бърлал бетон в КЕЧ!!!
  • 45 Private Spaсe

    9 3 Отговор
    Корумпиран от дискредитирано правителство подписал договор с изнудвачите си хахаха пародия! Краварите ги шантажират както си поискат когато си поискат.
  • 46 Шкембе войвода

    11 3 Отговор
    Шкембето договаря разсрочено плащане с народната пара!
  • 47 Джендърйе

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "ЛГБТИ":

    Па то настоящето не принадлежи ли
  • 48 Ина

    6 3 Отговор
    Защо мълчите българи ! Срам , срам !

    Коментиран от #53

  • 49 Екскурзия

    6 2 Отговор
    в САЩ, това е практика при успешно сключена сделка.
  • 50 Нищо не разбирате

    2 2 Отговор
    Това е добре за БГ защото ще можем да си купим всичко което изкам на изплащане

    Коментиран от #51

  • 51 Тоест не което искам

    2 2 Отговор

    До коментар #50 от "Нищо не разбирате":

    А което искаме всички
  • 52 Тъпи български овце

    6 3 Отговор
    ВИЖТЕ СЕ БЕЕЕ,ВИЖТЕ ЗА КОГО СТЕ ГЛАСУВАЛИ МАЛОУМНИЦИ БУЛГАРИСТАНСКИ!!ТОЛКОВА ТЪПИ ТЪПИ И ТЪПИ ПРОСТАЦИИ НИКЪДЕ АМА НИКЪДЕ НЯМАААА.. ЯЖТЕ ИМ ГО СЯ,ДА ВИ Е СЛАДКО И ИДЬОТИИИ
  • 53 Българи

    3 4 Отговор

    До коментар #48 от "Ина":

    Това е екстра но нас ни интересуват повече визите
  • 54 Ина

    5 3 Отговор

    До коментар #40 от "jorj":

    Гледам те всеки ден си тук мутренски трол , краят ви е близко , гроб ще изчезне като СДС и никога повече няма да бъде във властта
  • 55 БиБи Кинг

    4 5 Отговор
    Партията майка кога купуваше мигове с решение на ЦК не помня да е имало възражения. А, то и Факmи нямаше тогаз!
  • 56 ЛОМУМБА

    3 0 Отговор
    Румeн Пeткoв прeд ФAКТИ: EНП прoдължaвa линиятa нa КПCC
    ''Тeзи хoрa тaм - Туcк, Вeбeр, въoбщe цялaтa тaзи шaйкa, нямaт пoвeчe никaквo мoрaлнo прaвo дa гoвoрят зa cвoбoдa нa cлoвoтo'', ЕВРОСЪЮЗА ПЪК Е СЪЗДАДЕН ДА КРАДЕ С МИЛИАРДИ - КОЕТО ДОРИ В ПРЕСТЪПНИЯ САЩ ОЩЕ НЕ СЕ СЛУЧВА ТАКА БЕЗОГЛЕДНО !
  • 57 смърф

    4 2 Отговор
    Дефакто този дебил е дал сухопътен достъп на каубойте да се движат купторите до нашите статегически точки.Евала каракючекски галфон.
  • 58 А ТАКА

    5 1 Отговор
    НА ВИ СЕГА БОЙКО ЕТО КАК ЩЕ ВИ КРАДАТ ПАРИТЕ , ВСЕ ЕДНО ЧЕ СТЕ ТЕГЛИЛИ ЗАЕМ ОТ МУТРАТА ! РУСЕНСКИЯ МАКЕДОНЕЦ ЧУМАТА ДА ГО ТРЪШНЕ НАД БЕРМУДИТЕ !
  • 59 Трилионер

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "Ил 114":

    Защо само 160 милиарда? Можеше да посочил 160 трилиона долара или още по добре -злато. Тук в този сайт всеки може да борави спокойно с всякакви цифри и да говори какви ли не глупости по теми които няма и понятие.
  • 60 Край

    2 1 Отговор
    Три пъти Ура. И да му напълните пликчето от Била с пачки долари, че тука някой пето шкафче тъпчат ем с евраци.

    Коментиран от #62

  • 61 1111

    1 1 Отговор
    Лошото е че за да се задържат на власт ще направят още много и брутални поразии.
  • 62 Цветан Василев

    0 2 Отговор

    До коментар #60 от "Край":

    БОКо колекционира пачки и кюлчета в нощно шкафче, А караПрас в многократно използвани пликчета Билла!
  • 63 Съдран кaпyт

    0 0 Отговор
    С тая снимка на предизборния си плат ДС-Ванче караПрас ще спечели предстоящите избори, нали?! -:)))
  • 64 Шопо

    2 1 Отговор
    Абе хубаво сте свикнали да плащате кеш...

    Коментиран от #68

  • 65 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    2 1 Отговор
    ТАКА ТРЯБВА....ВСИЧКО КОЕТО Е ДОБРО ЗА БГ Е ГАДНО ЗА ...БСП
  • 66 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    3 1 Отговор
    КОМУНЯГИТЕ ОТ БСП СА В ТИХ УЖАС....БИЕМ ШУТА НА РУСНАЦИТЕ
  • 67 Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    1 1 Отговор
    ЧАКАМЕ И ВТОРАТА ПОРЦИЯ ЕФКИ....НЯМА ВРЪЩАНЕ НАЗАД....ТОВАРИЩИ
  • 68 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    2 0 Отговор

    До коментар #64 от "Шопо":

    МОЖЕМ ДА ГИ ПЛАТИМ С ДОМАТИ И КРАСТАВИЦИ....КАКТО ПРИ СОЦА
  • 69 караПрасДжанбаз

    1 1 Отговор
    Голема радост: да си плащаш като поп, но разсрочено и с лихви?!
  • 70 Умно село

    1 1 Отговор
    Кара-крачанов и ти като мин. фин. бързаш да се хвалиш като пръ?ня из гащи!
    Тия са силни на слабите, защото си нямаме политици.
    Както е тръгнало тия ще се съгласят и за столица да ни стане това до Вардаро и КАМЕН МОСТ)))
    Дано преди пристигането си в СаЩ да не е мъкнал куфара в ръка по стълбата на самолета))))
    Завод за поцинковани кофи търси срочно РЕКЛАМНО ЛИЦЕ, МОЖЕ И НЯКОЯ ПП!
  • 71 САЩ

    2 1 Отговор
    Не продават оръжие на всеки,дори на един от най-важните си съюзници Турция отказа да продаде Пейтриът затова взеха С-400. Там се иска да докажеш,че си сигурна държава,а не като Русия да си го предлагат на всеки,които плаща и пак не им го иска никой,даже Малайзия май беше им върна безаналоговото Су-34 Индия се отказа от СУ-57,защото не бил 5 то поколение😃 ф-16 ресурс на двигателя 2000 часа Миг Су 350 ч. Кое е по-скъпо комунета прости. Ф-16 авионика на 5 то поколение,активен радар 5 то поколение руснаците още не могат да измислят такъв,пионери в разработката и използването на бойни дронове Русия още не може да доизкусури свой безаналогов. Всеки,които е против модернизацията на БА и трансфера на високи технологии е родоотстъпник!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 НОРМАЛНА КОЧИНАл

    0 1 Отговор
    Купихме си реставрирани вторични суровини, дори и веднага да се опитаме да ги продадем на 1/3 от цената няма да има друг балък да ги купи.
  • 74 Съдията Дред

    0 0 Отговор
    Някой да обясни на Шкембе войводата от Била, че разсрочено плащане означава да вземеш стоката и да плащаш на вноски по определен погасителен план. Ние платихме накуп през 2019 за Ф16 блок 70 вх. А, ап. 24, а ще ги получим уж през 2024, според някои - през 2027. А сега ни зарибяват да плащаме авансовите вноски на части, при условие да получим стоката като платим изцяло. Ама на Шкембето му дреме на торбичката.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове